za tu boldiranu konstataciju cu ti se samo nasmijati,po ostalom vidim da je vec pregazeni les sa +200.000 ako je 4.7 ,zasto je mijenjan dihtung glave? gumica vodene pumpe dodje kad je kupis,taj auto nema letvu volana...preludezalude wrote: Ma vala...to je samo u glavama vlasnika. Eto ja bih sad odmah svog dao za 9 000 bez razmisljanja, sa potpuno novom plinskom instalacijom, bit ce registrovan do 03. 2020., novim ljetnim gumama, zimskim istrosenim gumama na 6mm i novim dijelovima:
Stabilizatori prednji<br>
Stabilizatori zadnji<br>
Sve kugle prednje<br>
Kugla zadnja<br>
Kineticki zglob na tocku sa manzetnom<br>
Selen lafete okrugli<br>
Gumice balans stange prednje<br>
Seleni letve volana<br>
Vodena pumpa<br>
Dihtung glave<br>
Dihtunzi izduvne grane<br>
Dihtung vodene pumpe<br>
Garnitura svih gumica i dihtunga klima sistema<br>
Semerinzi zadnjeg kardana<br>
IAC<br>
TPS<br>
PCV<br>
Dihtung poklopca ventila<br>
Disk plocice prednje Brembo<br>
Disk plocice zadnje Brembo<br>
Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2976 Re: Terenci i mehanika
-
preludezalude
#2977 Re: Terenci i mehanika
Jbg, ode ti sad u detalje nepotrebno. Imam vodenu pumpu zapakovanu i uz nju je dosao dihtung. Imam jos jedan dihtung vodene pumpe koji je dosao uz dihtung dekla lanca. Da li je pregazeni les sa +200 000 znam ja i eventualno buduci vlasnik ali s obzirom kako se odrzava...daleko je od lesa. Nema ga ni jednog da je presao manje od 200 000. Seleni letve volana... to sam ja iz svoje glave tako nazvao jer ni sam neznam kako se zove ona spona. U glavnom veze lijevu i desnu stranu. A dihtung glave... naravno da sam mijenjao. Tu nema nista sakriveno. Dihtung probio, auto popravljeno i to je to. I dihtung je potrosna roba.bitanga_sa_otesa wrote:za tu boldiranu konstataciju cu ti se samo nasmijati,po ostalom vidim da je vec pregazeni les sa +200.000 ako je 4.7 ,zasto je mijenjan dihtung glave? gumica vodene pumpe dodje kad je kupis,taj auto nema letvu volana...preludezalude wrote: Ma vala...to je samo u glavama vlasnika. Eto ja bih sad odmah svog dao za 9 000 bez razmisljanja, sa potpuno novom plinskom instalacijom, bit ce registrovan do 03. 2020., novim ljetnim gumama, zimskim istrosenim gumama na 6mm i novim dijelovima:
Stabilizatori prednji<br>
Stabilizatori zadnji<br>
Sve kugle prednje<br>
Kugla zadnja<br>
Kineticki zglob na tocku sa manzetnom<br>
Selen lafete okrugli<br>
Gumice balans stange prednje<br>
Seleni letve volana<br>
Vodena pumpa<br>
Dihtung glave<br>
Dihtunzi izduvne grane<br>
Dihtung vodene pumpe<br>
Garnitura svih gumica i dihtunga klima sistema<br>
Semerinzi zadnjeg kardana<br>
IAC<br>
TPS<br>
PCV<br>
Dihtung poklopca ventila<br>
Disk plocice prednje Brembo<br>
Disk plocice zadnje Brembo<br>
- bitanga_sa_otesa
#2978 Re: Terenci i mehanika
ostani i dalje u zabludipreludezalude wrote:Nema ga ni jednog da je presao manje od 200 000
selene si mijenjao na poprecnoj sponi ili track baru...dihtung je potrosna roba samo kad pregrijes auto
-
preludezalude
#2979 Re: Terenci i mehanika
Da u pravu si... radii se o selenima na track bar. Ali nisam mijenjao te selene. Ovo su sve nabrojani dijelovi koje imam sa strane za ako zatreba. Dihtung ne odlazi samo kad se auto pregrije. Kod mene se nije grand nikada pregrijao, pa cak i kad je gubio antifriz zbog dihtunga glave, nikada se nije pregrijavao.bitanga_sa_otesa wrote:ostani i dalje u zabludipreludezalude wrote:Nema ga ni jednog da je presao manje od 200 000![]()
selene si mijenjao na poprecnoj sponi ili track baru...dihtung je potrosna roba samo kad pregrijes auto
- bitanga_sa_otesa
#2980 Re: Terenci i mehanika
od cega je onda otisao? siromasna smjesa? detonacije? iscupao se saraf iz bloka?istruo dihtung?preludezalude wrote: Dihtung ne odlazi samo kad se auto pregrije. Kod mene se nije grand nikada pregrijao, pa cak i kad je gubio antifriz zbog dihtunga glave, nikada se nije pregrijavao.
-
preludezalude
#2981 Re: Terenci i mehanika
Jbg ako ja tebi to moram objasnjavati. Ali skrenuo si skroz s onog o cemu se pricalo. Onaj grand je prepre skup pa da je cak u savrsenom stanju. Ja ne kazem da je los, mozda je odlican ali preskup. Neka skine lift kit, felge i gume i spusti cijenu za 4000...opet je preskup. Niko nece ni nazvati ga ga upita. Mozda je on tu cijenu nabio na piku radi svih onih sto bi se mijenjali. Ali realno, ako je stvarno u dobrom stanju, ne vrijedi vise od 12 000
- bitanga_sa_otesa
#2982 Re: Terenci i mehanika
pa moras mi objasniti,naveo sam ti razloge od kojih ode dihtung,ne ode on samo onako...
a ti si kao mjerodavan da odredjujes sta je skupo a sta jeftino? razmisljanje klasicnog bosnje ,jebo dobar auto i sto je neko ulozio ,ima na piku jeftinijih leseva ..ima i jedan za 6000,evo nudim ja za tvog 5000,skini te selene,kugle,dihtung pumpe i zimske gume
a ti si kao mjerodavan da odredjujes sta je skupo a sta jeftino? razmisljanje klasicnog bosnje ,jebo dobar auto i sto je neko ulozio ,ima na piku jeftinijih leseva ..ima i jedan za 6000,evo nudim ja za tvog 5000,skini te selene,kugle,dihtung pumpe i zimske gume
- Bakir1
#2983 Re: Terenci i mehanika
Preskup je

Mlataraju mu tockovi
Mlataraju mu tockovi
- bitanga_sa_otesa
#2984 Re: Terenci i mehanika
imal divlje seljone?
- Bakir1
#2985 Re: Terenci i mehanika
A plin 
- mobsterc
#2986 Re: Terenci i mehanika
E cuj nek skine lift, felge gume...
Kako nece zvati niko kada ga je neko kupio u hercegovini, nije ga kupio za 10 pa sada prodaje za 18...
Taj bijeli pored tih osnovnih 4000 ima izduv od 700KM, ima gumene podmetace od 400KM, ima kugle od 500KM, unutrasnjost od overlanda 500 itd.
Eto neka uzme tvog za 9, stavi mu ovo gore nabrojano vec je auto na 15, a ima jos dosta stvari koje nisu nabrojane. I to svako ko se bavi ovim zna, ne mozes nikako porediti 'odrzavanog' golaca sa radjenim autom.
Jednostavno ne gledaju to iste musterije, tvoj garant ima nekih parnica i packica a na bijelom je placeno 1000KM lakiranje da nema nijedne, i neko ko ne zeli da nema packi, zna da ce morati iskesirati te pare da ga dovede u to stanje (ili u slucaju bijelog nece morati). Otkako ja znam za njega, ulozeno je dijelova, opreme i 'ruku' tih para koje sa sada traze na piku.
Kako nece zvati niko kada ga je neko kupio u hercegovini, nije ga kupio za 10 pa sada prodaje za 18...
Taj bijeli pored tih osnovnih 4000 ima izduv od 700KM, ima gumene podmetace od 400KM, ima kugle od 500KM, unutrasnjost od overlanda 500 itd.
Eto neka uzme tvog za 9, stavi mu ovo gore nabrojano vec je auto na 15, a ima jos dosta stvari koje nisu nabrojane. I to svako ko se bavi ovim zna, ne mozes nikako porediti 'odrzavanog' golaca sa radjenim autom.
Jednostavno ne gledaju to iste musterije, tvoj garant ima nekih parnica i packica a na bijelom je placeno 1000KM lakiranje da nema nijedne, i neko ko ne zeli da nema packi, zna da ce morati iskesirati te pare da ga dovede u to stanje (ili u slucaju bijelog nece morati). Otkako ja znam za njega, ulozeno je dijelova, opreme i 'ruku' tih para koje sa sada traze na piku.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2987 Re: Terenci i mehanika
Bijelog Granda ce kupiti neko ko tacno zna sta hoce i to ce platiti bez problema.
-
preludezalude
#2988 Re: Terenci i mehanika
Sad bi bitanga rekao...a sto ga je farbao. Lupan, prevrtan na brdima, jebavan... Pa bi opet rekao... platio 1000 KM lakiranje kod Muje u garazi, iole dobro lakiranje je 2500KM.mobsterc wrote:E cuj nek skine lift, felge gume...
Moze on biti u super-duper stanju, ali 12 000 plafon. Nikad se ulozene pare u auto ne mogu izvuci.
Pa eto reci ti...za koliko ode tvoj grand?
- basicm
#2989 Re: Terenci i mehanika
178 hiljada milja, zazori na farovima kineskim, u glajzana sjedista, ogrebotina ima tako da ona hiljada farbanja pala za usi, i samo jos molim objasnjenje kakvi su podmetaci od 400 maraka?
Nisam kupac ove kategorije, ali njemu 18 taman a ovom sto bi dao za 9 mnogo, kako?
Nisam kupac ove kategorije, ali njemu 18 taman a ovom sto bi dao za 9 mnogo, kako?
- bitanga_sa_otesa
#2990 Re: Terenci i mehanika
vidim preludane sve znas o tom autu ,a nikad mu nisi prisao
nego nebitno,auto je bio od nekog koga znam ,sad je vec treca ruka,zaboli me neka stvar za njim,ti sve znas ,vjerovacemo tebi
nego nebitno,auto je bio od nekog koga znam ,sad je vec treca ruka,zaboli me neka stvar za njim,ti sve znas ,vjerovacemo tebi
-
preludezalude
#2991 Re: Terenci i mehanika
Neznam ja nista...po tebi. Ja samo imam jedno takvo auto pa ponesto znam. Ponasas se prema meni kao prema potencijalnom kupcu tog vozila pa mu namjerno obaram cijenu. Ja bi stvarno volio da onaj grand toliko vrijedi jer bi to znacilo da i moj vrijedi vise od onog sta mislim. Mozda je u onog granda stvarno ulozeno puno para ali to ne znaci da mu se trzisna vrijednost povecala za toliko. Trzisna vrijednost je cudna stvar i vecinom nema veze sa stvarnom vrijednoscu vozila ukljucujuci rad i trud na vozilu.bitanga_sa_otesa wrote:vidim preludane sve znas o tom autu ,a nikad mu nisi prisao![]()
- bitanga_sa_otesa
#2992 Re: Terenci i mehanika
naravno da ponesto znas,ali ja znam malo vise,4 takva auta odrzavam.preludezalude wrote: Neznam ja nista...po tebi. Ja samo imam jedno takvo auto pa ponesto znam. Ponasas se prema meni kao prema potencijalnom kupcu tog vozila pa mu namjerno obaram cijenu. Ja bi stvarno volio da onaj grand toliko vrijedi jer bi to znacilo da i moj vrijedi vise od onog sta mislim. Mozda je u onog granda stvarno ulozeno puno para ali to ne znaci da mu se trzisna vrijednost povecala za toliko. Trzisna vrijednost je cudna stvar i vecinom nema veze sa stvarnom vrijednoscu vozila ukljucujuci rad i trud na vozilu.
ima taj auto kilometara,ne osporavam,ali su na njemu sve potrosne stvari nove i vrijedi sigurno onome ko zna sta zeli i takav ce to i kupiti
sto se tice trzisne cijene uvijek je takav auto lako bacit u presu da ga ne dobiju tvoji istomisljenici
- bitanga_sa_otesa
#2993 Re: Terenci i mehanika
pa svi bi se uvijek guzovace domogli dobrog auta...ne ide to tako bas...basicm wrote: Nisam kupac ove kategorije, ali njemu 18 taman a ovom sto bi dao za 9 mnogo, kako?
- Bakir1
#2994 Re: Terenci i mehanika
Nekada je "oprema" skuplja od auta, ruke niko ni u sta ne racuna koliko vidim.
- mobsterc
#2995 Re: Terenci i mehanika
Pa dok nije otisao u hercegovinu, nije imao parnica, a 1000 je placeno samo branici i lajsne na vratima, nije komplet auto farbano. Sto ljudi vole srati o necemu o cemu ne znaju...
Izvoli https://www.weathertech.com/jeep/2004/g ... igitalfit/
Izasli su i vise kada obracunas shipping, porez i carinu.
Otvorite malo um da postoje stvari koje kostaju odredjenu cijenu sa razlogom i da su synergy kugle miljama ispred 'necu ja od hame za 50, kod mehe su 45' odnosnog poljskog i ceskog smeca.
@preluduzalud
Ja svog nisam prodao, niti bih ga dao ispod 20
Long arm lift, spera, reduktor, izduv, dva seta offroad tockova samo kosta haman toliko.
Vrlo je jednostavno, ako neces tu svu opremu platis 9 i ne sekiras se . Ako bi da ima tu opremu onda racunas je li ti bolje kupiti tog od 9 pa sam nabaviti ili kupiti napravljeno, zavisi sve sta ko voli.
A to da ces platiti 11 i dobiti sve ono jer kao ne povecava trzisnu vrijednost konkretnog auta-vrlo tesko, sto kaze bitanga lako ga je pod presu ili pokloniti nekome.
Naravno postoji i situacija gdje dobijes takvu priliku jer se prijasnjem vlasniku zuri za pare ili nesto pa to treba objerucke prihvatiti, ali i na bingu jd moguce dobiti tako da..
Izvoli https://www.weathertech.com/jeep/2004/g ... igitalfit/
Izasli su i vise kada obracunas shipping, porez i carinu.
Otvorite malo um da postoje stvari koje kostaju odredjenu cijenu sa razlogom i da su synergy kugle miljama ispred 'necu ja od hame za 50, kod mehe su 45' odnosnog poljskog i ceskog smeca.
@preluduzalud
Ja svog nisam prodao, niti bih ga dao ispod 20
Long arm lift, spera, reduktor, izduv, dva seta offroad tockova samo kosta haman toliko.
Vrlo je jednostavno, ako neces tu svu opremu platis 9 i ne sekiras se . Ako bi da ima tu opremu onda racunas je li ti bolje kupiti tog od 9 pa sam nabaviti ili kupiti napravljeno, zavisi sve sta ko voli.
A to da ces platiti 11 i dobiti sve ono jer kao ne povecava trzisnu vrijednost konkretnog auta-vrlo tesko, sto kaze bitanga lako ga je pod presu ili pokloniti nekome.
Naravno postoji i situacija gdje dobijes takvu priliku jer se prijasnjem vlasniku zuri za pare ili nesto pa to treba objerucke prihvatiti, ali i na bingu jd moguce dobiti tako da..
Last edited by mobsterc on 04/02/2019 21:33, edited 1 time in total.
- Optimist
#2996 Re: Terenci i mehanika
Ne bih da ulazim u raspravu ali ako moze pojasnjenje.
Kupim auto za na primjer, 12.000 KM. Registrujem, uradim veliki servis, uzmem 4 nove gume, nabacim neke felge saniram neke sitnice i na to sve potrosim 3000 KM.
Da li to auto sada vrijedi 15.000 KM, da li se moze prodati za taj iznos?
Kupim auto za na primjer, 12.000 KM. Registrujem, uradim veliki servis, uzmem 4 nove gume, nabacim neke felge saniram neke sitnice i na to sve potrosim 3000 KM.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2997 Re: Terenci i mehanika
Mozes ali u lirama...Optimist wrote:Ne bih da ulazim u raspravu ali ako moze pojasnjenje.
Dobro, ovaj slucaj o kojem se piše, tj. o terencima koji su doradjeni i u koje je ulozena odredjena cifra, treba malo drugacihe posmatrati. Ta cista estetika mozda i ne moze opravdati cijenu, ali mehanika koja je ugradjena i moze.
- mobsterc
#2998 Re: Terenci i mehanika
15 tacno vrijedi, a da li ces dobiti taj iznos ptice znaju, zavisi da li preplatio auto ili je 12 bila dobra cijena 
Ovdje ne pricamo o sabiranju ulozenih para, fino sam napisao da je u auto ulozeno bar tih 18 koje se sada traze za njega, sto znaci da je 50% vrijednosti uloga ako uzmemo da je baza 9. A rijetko neko proda za onu cifru za koju napise na piku, tako da vjerujem da trenutni vlasnik spreman da ide na 15-16...
Pa jbt je li iko ikad imao priliku da poznaje nekoga ko je zaradio na autu? Tako kupio za 12, ulozio 2, prodao za 16?
kako je to moguce haha, stvarno malo prosiriti vidike nije na odmet, nije sve crno na bijelo, i ne ravna se svijet prema vama. Ima neko cijeni lift kit npr a nekoga zaboli k, ja ako cijenim dacu vise para za nekog konto vec ima.
Evo drug je nedavno kupio godinu starijeg gti-a i sa vise kilometara samo jer ovaj drugi nije imao panoramu.
Ovdje ne pricamo o sabiranju ulozenih para, fino sam napisao da je u auto ulozeno bar tih 18 koje se sada traze za njega, sto znaci da je 50% vrijednosti uloga ako uzmemo da je baza 9. A rijetko neko proda za onu cifru za koju napise na piku, tako da vjerujem da trenutni vlasnik spreman da ide na 15-16...
Pa jbt je li iko ikad imao priliku da poznaje nekoga ko je zaradio na autu? Tako kupio za 12, ulozio 2, prodao za 16?
Evo drug je nedavno kupio godinu starijeg gti-a i sa vise kilometara samo jer ovaj drugi nije imao panoramu.
Last edited by mobsterc on 04/02/2019 21:44, edited 2 times in total.
- Optimist
#2999 Re: Terenci i mehanika
Shvatam ja da je doradjen i da je ulozeno u njega, ali to je radio prethodni vlasnik zbog svoga cejfa.
Kamo srece da nadje istomisljenika te ga proda za svotu koju je zamislio.
Kamo srece da nadje istomisljenika te ga proda za svotu koju je zamislio.
- mobsterc
#3000 Re: Terenci i mehanika
Pa i prodaje se istomisljeniku, to pokusavamo i objasniti...
To vise nije grand cherokee od 9, to je drugo auto za drugu musteriju i ne moze ovaj kostati 10-11 jer kao eto neko nesto kupovao za cejf..
Ako te ne zanima.offroad, svakako ga neces gledati, gume bruje, vise trosi, visi pa je mozda nestabilniji...sto ce ti taj belaj u zivotu? Jednostavno drugacija grupa ljudi gleda jedno ili drugo auto.
To vise nije grand cherokee od 9, to je drugo auto za drugu musteriju i ne moze ovaj kostati 10-11 jer kao eto neko nesto kupovao za cejf..
Ako te ne zanima.offroad, svakako ga neces gledati, gume bruje, vise trosi, visi pa je mozda nestabilniji...sto ce ti taj belaj u zivotu? Jednostavno drugacija grupa ljudi gleda jedno ili drugo auto.
Last edited by mobsterc on 04/02/2019 22:04, edited 2 times in total.