i smotah puni reko snijeg je nece nishta bit, i trenutno sam u potrazi za prednjim desnim zglobom
Terenci, SUV, 4X4, AWD - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
loshmi_pg
#2176 Re: Terenci i mehanika
nikako ne motaj puni kad si u sporima, ja se zaglavih prije neki dan u snijeg
i smotah puni reko snijeg je nece nishta bit, i trenutno sam u potrazi za prednjim desnim zglobom

-
grand cherokee
#2177 Re: Terenci i mehanika
pokusaj se dogovoriti sa ovim momkom imali on 061/682-600loshmi_pg wrote:nikako ne motaj puni kad si u sporima, ja se zaglavih prije neki dan u snijeg
i smotah puni reko snijeg je nece nishta bit, i trenutno sam u potrazi za prednjim desnim zglobom![]()
-
loshmi_pg
#2178 Re: Terenci i mehanika
to se desilo na mitsubishiju l200 2009god, pa sam org nov naruchio da ne krpim auto makar sad u startu
-
broi01
#2179 Re: Terenci i mehanika
Vec sam postavio na fb
Evo i za one koji nece da su u nasoj zajednici na facebook-u,
Sad ko ima prijatelja tokara nek vidi za koliko bi mu ovo istokario

pic upload

picture sharing
Evo i za one koji nece da su u nasoj zajednici na facebook-u,
Sad ko ima prijatelja tokara nek vidi za koliko bi mu ovo istokario

pic upload

picture sharing
- iceman ze
#2180 Re: Terenci i mehanika
Fiat Panda,iskustva?
Starom hocu uzeti za sela, s obzirom da Punto razvali na makadamskim cestama, i zimskim zavejanim putevima. Punto je odradio svoje, ne moze vise. Evo razgledam Pande u ponudi, ima ih sa 40 i 44 kw, sa M5 mjenjacima, sa prednjim ili 4x4 pogonom.
Ove sa 4x4 su dosta skuplje, cak i duplo, odignute su od ceste u odnosu na putnicka itd.
Starom hocu uzeti za sela, s obzirom da Punto razvali na makadamskim cestama, i zimskim zavejanim putevima. Punto je odradio svoje, ne moze vise. Evo razgledam Pande u ponudi, ima ih sa 40 i 44 kw, sa M5 mjenjacima, sa prednjim ili 4x4 pogonom.
Ove sa 4x4 su dosta skuplje, cak i duplo, odignute su od ceste u odnosu na putnicka itd.
Last edited by iceman ze on 18/12/2012 09:28, edited 1 time in total.
- Bakir1
#2181 Re: Terenci i mehanika
4x4 obavezno, nista samo prednji pogon.
jesu skupe i dosta truhle, rijetko ces naci dobru a jeftinu ali ja mislim da vrijedi.
malo bolja alternativa je justy model 94 i dalje, istih je para kao i panda ali mozda i malo sposobniji
jesu skupe i dosta truhle, rijetko ces naci dobru a jeftinu ali ja mislim da vrijedi.
malo bolja alternativa je justy model 94 i dalje, istih je para kao i panda ali mozda i malo sposobniji
-
preludezalude
#2182 Re: Terenci i mehanika
Prvi komsija u Mostaru ima tu 4x4 i kaze da je jako tesko za dijelove. Njemu je cak bilo nekih dijelova koje je morao cekati da stignu iz Italije.iceman ze wrote:Fiat Panda,iskustva?
- iceman ze
#2183 Re: Terenci i mehanika
Ok, imate vi neki prijedlog? Ja sam samo glasno razmisljao. Smatrao sam da ce starom biti lakse jer je vozio talijanska auta. Da je penzioner i da mu auto treba za makadama i uspona. Kao i da auto nije skup za odrzavanje.
-
preludezalude
#2184 Re: Terenci i mehanika
Nesto mi je ovaj komsija spominjao da je bas skup za odrzavanje. Ako on laze, onda lazem i ja.
Sta fali jednom Clio. Cesto provozam od oca i autic se odlicno ponasa na snijegu. Motor 1.2 16v/75ks. Potrosnja po gradu oko 8 (moze i manje, a moze i vise), a na otvorenom oko 4,5. Dijelovi nisu skupi i ima ih po radnjama (senzor radilice - 50KM, krajnica - 15KM). Ima jako malo prostora na zadnjoj klupi, ali predpostavljam da ona nije bitna. Na prednjem sjedistu je jako ugodan za voziti se. Lijepo izgleda tabla i ima se osjecaj da si u malo vecem autu od klia.
Sta fali jednom Clio. Cesto provozam od oca i autic se odlicno ponasa na snijegu. Motor 1.2 16v/75ks. Potrosnja po gradu oko 8 (moze i manje, a moze i vise), a na otvorenom oko 4,5. Dijelovi nisu skupi i ima ih po radnjama (senzor radilice - 50KM, krajnica - 15KM). Ima jako malo prostora na zadnjoj klupi, ali predpostavljam da ona nije bitna. Na prednjem sjedistu je jako ugodan za voziti se. Lijepo izgleda tabla i ima se osjecaj da si u malo vecem autu od klia.
-
530i
#2185 Re: Terenci i mehanika
Clio (bilo kakav) i Panda 4x4 baš i nisu ista klasa...
-
preludezalude
#2186 Re: Terenci i mehanika
Covjek trazi mali auto. Nije rekao da trazi panda klasu.
-
technoGeek
#2187 Re: Terenci i mehanika
Nisi napisao do koliko para ces uzimati auto. Ako treba odignutije, moze se naci i Ford Fusion do nekih 7k KM benzinac.
- iceman ze
#2188 Re: Terenci i mehanika
Do nekih 6 hiljada, maksimalno. Mali je budzet, pokusavam od toga nesto skrpiti za njega.
- Bakir1
#2189 Re: Terenci i mehanika
za taj novac u kladusi mozes kupiti novu pandu 4x4 sa jtd motorom 
-
530i
#2190 Re: Terenci i mehanika
Nisam mislio na veličinu auta, nego na terenske sposobnosti pande 4x4preludezalude wrote:Covjek trazi mali auto. Nije rekao da trazi panda klasu.
-
grand cherokee
#2191 Re: Terenci i mehanika
ovako imam problem sa jeepom grand cherokee kad ga vozim u voznji i izbacim iz d u neutralnu ili ler dodam gas u voznji auto se ugasi a kad stoji na mjestu dam gas onda se ne gasi i kao da mi malo teze vergla kad ga palim a ne pokazuje ni jednu gresku.
Dali je neko imao iskustvo ovakvo nesto da mu se dogadza??
- muha-V8
#2192 Re: Terenci i mehanika
grand cherokee wrote:ovako imam problem sa jeepom grand cherokee kad ga vozim u voznji i izbacim iz d u neutralnu ili ler dodam gas u voznji auto se ugasi a kad stoji na mjestu dam gas onda se ne gasi i kao da mi malo teze vergla kad ga palim a ne pokazuje ni jednu gresku.
Koja je svrha prebacivanja u N,a auto u pokretu????
Ja sam jednom greškom u žurbi u milimetarskom pokretu na parkingu prebacio u P i napravio sebi troška 750km i od tad da gori sa mjenjacem nije bilo žurbe.
-
grand cherokee
#2193 Re: Terenci i mehanika
muha-V8 wrote:grand cherokee wrote:ovako imam problem sa jeepom grand cherokee kad ga vozim u voznji i izbacim iz d u neutralnu ili ler dodam gas u voznji auto se ugasi a kad stoji na mjestu dam gas onda se ne gasi i kao da mi malo teze vergla kad ga palim a ne pokazuje ni jednu gresku.
Koja je svrha prebacivanja u N,a auto u pokretu????
Ja sam jednom greškom u žurbi u milimetarskom pokretu na parkingu prebacio u P i napravio sebi troška 750km i od tad da gori sa mjenjacem nije bilo žurbe.
imam problem sa autom to je ocito pa sam zbog tog to i pokusao ne radi ravnomjerno i nesto lupa kazu nesto oko struje a nigdje greske na dijagnostici
a sto se tiče tog tvog p to se nesmije ni pod razno ima ih koji su ubacivali i u rikverc jbg to je nesto sasvim drugo ubuduče to nemoj osim ako sebi ne zelis zlo a opet ako zelis idi u r
- muha-V8
#2194 Re: Terenci i mehanika
Naucio sam to preko novčanika 
-
grand cherokee
#2195 Re: Terenci i mehanika
.muha-V8 wrote:Naucio sam to preko novčanika
Last edited by grand cherokee on 21/12/2012 12:34, edited 1 time in total.
-
grand cherokee
#2196 Re: Terenci i mehanika
grand cherokee wrote:muha-V8 wrote:Naucio sam to preko novčanika
ma znam da je to belaj hebi ga.
ali ja sumnjam na senzor radilice neznam koje sve funkcije tacno vrsi ili bombine pa sam zbog tog trazio misljenje ostalih vas
i krese isto tako mnogo znaci bar neki savjet
pozzzzz
-
grand cherokee
#2197 Re: Terenci i mehanika
ovako imam problem sa jeepom grand cherokee kad ga vozim u voznji i izbacim iz d u neutralnu ili ler dodam gas u voznji auto se ugasi a kad stoji na mjestu dam gas onda se ne gasi i kao da mi malo teze vergla kad ga palim a ne pokazuje ni jednu gresku.
-
broi01
#2198 Re: Terenci i mehanika
Neda mi se i ne da....
Taman kad sam skucko pare da uzmem komplet krajnica i kugli, pa da ga malo utegnem evo novi kvar. Od juce nesto pripukne kad motam puni desni.
Ne mogu smotat puni nagdje 2/3 smotam i to je sve, i onda negdje pukne i tek tad smotam puni, ali nece sveki put nekad smotam bez broblema a nekad nece ni da pripukne. Odigo sam jutos prednji kraj i moto ljevo desno nebi li cuo gdje pukne i nisam naso kvar.
Samo sam cuo da se cuje servo pumpa isto ko da je puni smotan ( pa ono jos malo nategnes ) na te 2/3
Sta bi moglo bit????
Taman kad sam skucko pare da uzmem komplet krajnica i kugli, pa da ga malo utegnem evo novi kvar. Od juce nesto pripukne kad motam puni desni.
Ne mogu smotat puni nagdje 2/3 smotam i to je sve, i onda negdje pukne i tek tad smotam puni, ali nece sveki put nekad smotam bez broblema a nekad nece ni da pripukne. Odigo sam jutos prednji kraj i moto ljevo desno nebi li cuo gdje pukne i nisam naso kvar.
Samo sam cuo da se cuje servo pumpa isto ko da je puni smotan ( pa ono jos malo nategnes ) na te 2/3
Sta bi moglo bit????
-
Kiberluskoni
#2199 Re: Terenci i mehanika
To što si opisao se meni dešava na XJ-u i kvar je krajnica na kraju spone koja ide na šasiju, a na drugom kraju na diff. Na XJ se može reparirati jako jeftino, ako je sama krajnica, mada može biti i metalno kućište na koju ide krajnica (pojede se konus u koji se šarafi). Ne znam na WJ koji je sistem i mijenja li se ta krajnica na tom kraju spone?
-
preludezalude
#2200 Re: Terenci i mehanika
Da li je neko radio popravku grijaca u sjedistima? Ne rade grijaci, indikacija na prekidacu svijetli.