nervira me, ah odakle da pocnem, trenutno najvise sto je lijeva traka na autoputu uvijek blokirana. imas tri trake i 10 automobila i to je u usa vec guzva na autoputu. po par automobila slicne brzine u svakoj traci i ti jednostavno nemas kud. dovoljna je jedna budala, a one nisu izuzeci, vec pravilo, i imas guzvu od nekoliko kilometara. kad se probijes iz te guzve ocekujes neki udes, zastoj, nesto, a zapravo vidis da ispred prednjih tri automobila nema nista! ljudi samo jednostavno ne znaju da se prestroje u desnu. vozila sam puno kroz austriju i sa manje traka, imaju manje guzve, jer se postuje pravilo da je lijeva za preticanje.
mrzi me sto ne znaju procijeniti u retrovizoru s kojom brzinom im se neko priblizava i redovno se izbace u traku i jos sa svojim automaticima ne mogu adekvatno ubrzati i bukvalno te zakoce.
ne poznaju princip prestrojavanja po rasjferslusu, kad je jedna traka blokirana, tako je prestrojavanje po principu usluge, ono ako mi je cejf, a mozda mi nije cejf.
80 posto vozaca vozi s dugim svijetlima i zaslijepljuje te. to je nevjerovatno. izludise me.
ono kad zakoce pa se tek prebace u traku za skretanje mi je jos najmanji problem.