Ali je morao moći reagovati. Ulaziš u (obilježeno) naseljeno mjesto, prolaziš pored znaka "djeca na putu", istrči ti životinja (budimo realni, niti je iz žbuna niti toliko brzo niti nepredvidivo, ovako su mi životinje, što domaće što divlje, istrčavale mnogo puta i svakui put sam izbjegao kontakt) i opet ne stigneš reagovati. Šta da je bilo dijete?Ateista wrote: ↑03/06/2026 15:56To je i moj utisak, da uopste nije reagovao, nije ni mogao jer je macka izletila u takvom momentu da nije moglo biti reakcije, vise bih rekao da je imao srece da je ne pokupi nego sto je nesto uradio. Jedino sto nije panicno reagovao i pravio nagle manevre, a sto bi vjerovatno neki neiskusni vozaci uradili i mozda izgubili kontrolu.
Sjećam se da sam '95 kombijem išao u Tuzlu.U Orahovici je pred kombi izašlo dijete koje je možda tek prohodalo, iznenada. Uspio je zakočiti samo zato što je vožnju prilagodio situaciji na putu (naseljeno mjesto, kuće uz cestu, škola blizu). To su situacije kad se ni onih 10 tolerancije ne koristi, radi sebe, i kada ti je pažnja na maksimumu.
Meni se činilo da je motorista skrenuo malo lijevo,ali sad vidim da je mačka zastala, okrenula se i tek kad je motorista prošao bila na lijevoj strani. Malo dijete ne bi tako reagovalo.