Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ZoomZoomKiwi
#53326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ne treba pisati crtice "-"
Tipa ako ti je registracija A12-M-456, pišeš u poruku A12M456 i ništa više.
Tipa ako ti je registracija A12-M-456, pišeš u poruku A12M456 i ništa više.
-
sahbazzz
#53327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napišite SMS koji sadržava registracijsku oznaku vozila za koje želite platiti parkiranje, bez razmaka i specijalnih znakova (npr. K34M456, EU tabl. npr. KMJ178)zigson wrote: ↑17/02/2026 20:52 Kako platis sms-om zivota ti, meni izbacuje svaki put neispravan format iako je ispravan "Vasa SMS poruka: "" NE predstavlja validnu registarsku oznaku za vozilo. Registarska oznaka se sastoji od SLOVA i brojeva."
I 1 je pauk na citav kanton sarajevo, tako da nacekao bi se ako je zauzet.. vidjao sam i ja tu, tako ostavljaju i lagano kafica
https://rad.com.ba/usluge/javna-parkiralista-i-garaze
-
zigson
#53328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma napisem u ispravnom formatu, bez crtica bez icega i opet mi izbaci gresku.sahbazzz wrote: ↑17/02/2026 21:20Napišite SMS koji sadržava registracijsku oznaku vozila za koje želite platiti parkiranje, bez razmaka i specijalnih znakova (npr. K34M456, EU tabl. npr. KMJ178)zigson wrote: ↑17/02/2026 20:52 Kako platis sms-om zivota ti, meni izbacuje svaki put neispravan format iako je ispravan "Vasa SMS poruka: "" NE predstavlja validnu registarsku oznaku za vozilo. Registarska oznaka se sastoji od SLOVA i brojeva."
I 1 je pauk na citav kanton sarajevo, tako da nacekao bi se ako je zauzet.. vidjao sam i ja tu, tako ostavljaju i lagano kafica
@zdruzdjo hvala probacu preko app
Evo preko te aplikacije probao i uspjesno izvrsi uplatu, doduse kuci sam al et da znam da radi
-
kakaljin
#53329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zigson wrote: ↑17/02/2026 21:38Ma napisem u ispravnom formatu, bez crtica bez icega i opet mi izbaci gresku.sahbazzz wrote: ↑17/02/2026 21:20Napišite SMS koji sadržava registracijsku oznaku vozila za koje želite platiti parkiranje, bez razmaka i specijalnih znakova (npr. K34M456, EU tabl. npr. KMJ178)zigson wrote: ↑17/02/2026 20:52 Kako platis sms-om zivota ti, meni izbacuje svaki put neispravan format iako je ispravan "Vasa SMS poruka: "" NE predstavlja validnu registarsku oznaku za vozilo. Registarska oznaka se sastoji od SLOVA i brojeva."
@zdruzdjo hvala probacu preko app
Evo preko te aplikacije probao i uspjesno izvrsi uplatu, doduse kuci sam al et da znam da radi![]()
Ima i ovu aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/deta ... atix&hl=hr
Ja je koristim i samo platim jer vec imam unesene tablice izaberem samo zonu
-
zdruzdjo
#53330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakaljin wrote: ↑17/02/2026 22:10
Ima i ovu aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/deta ... atix&hl=hr
Ja je koristim i samo platim jer vec imam unesene tablice izaberem samo zonu
I ova radi istu stvar. Mozes sacuvati i vise auta ako imas, pa saltati kad ti treba za koje.
Nekad davno sam je instalirao. Kreator je iz hrvatske. Tada kad mi je naletjela nije bila ni jedna takva da je nasa domaca.
A meni bilo mrsko traziti kasnije i testirati.
- Optimist
#53331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni radi obicni sms.
Unesem tablicu bez crtica i uvijek prodje. Tako najcesce placam.
Unesem tablicu bez crtica i uvijek prodje. Tako najcesce placam.
- kabal1337
-
kuli1961
#53333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U vezi apps za plaćanje parkinga- aplikacija "M:go" (MTEL) ima unijete sve veće gradove u BIH.
Da li je neko koristi u Sarajevu?
Da li je neko koristi u Sarajevu?
-
hali gali halid
#53334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako se često parkiraju na ulici degeni što sjede u Delikatesnoj.
-
zigson
-
zdruzdjo
- Ateista
#53337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni fercera preko sms poruke, znao sam vise puta tako platiti, a iznervirali su me jednom kad su mi iz rada cini mi se ostavili upozorenje sto nije placen parking. Nije kazna, ali svejedno, ako postoji sms placanje prvo provjeri u sistemu pa onda ostavljaj upozorenja. Nazvao sam ih i nalijepio, ima tome godina.
- Qler
#53338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam zaboravio na ovu parking app, a neko mi je već govorio za nju, Sad sam je snimio i dodao auto. Inače sam SMS-om plaćao, ali dobro je i ovo.
- kabal1337
#53339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa se ti ljepi i udaraj kad parkiras hahaha legenda. dobar mu ovaj airbag
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#53340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sjetim se familije svakom koji je jutros a i svako jutro, u traci za pravo otisao lijevo prema gradu, kod Grasa 
- vjeshalica
#53341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nenadjebivi su debili kod Bitumenke prema Mojmilu. Traka za desno prema Stupu, papci cekaju semafor za pravo iako ima dopunsko svjetlo za jebeno desno samo. I ko hoce da skrene jede govna jer debili cekaju otvaranje da idu pravo. Uvijek i vazda.
-
zdruzdjo
#53342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali na cesti je ocrtano da iz te trake mozes desno i pravo.vjeshalica wrote: ↑19/02/2026 07:41 Nenadjebivi su debili kod Bitumenke prema Mojmilu. Traka za desno prema Stupu, papci cekaju semafor za pravo iako ima dopunsko svjetlo za jebeno desno samo. I ko hoce da skrene jede govna jer debili cekaju otvaranje da idu pravo. Uvijek i vazda.
Sa aspekta zakona mislim da je ok(ispravite me ako grijesim), ali sa aspekta neke saobracajne kulture je fuj.
Na toj raskrsnici sam prije par godina vadio momka iz slupanog auta. Ja bio u "srednjoj" traci za mojmilo, on pored mene desno cekao da mu se upali semafor za pravo. Upaliio se bocni semafor za skretanje desno. Ljudi sjeli na sirenu iza njega, on se zbunio i opali po gasu prema dobrinji. iz pravca ilidze naleti neki nisan terenac i zvekne direkt u njegov bok. Izvrnuo ga skroz.
- muha_sa
#53343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto kod bazena--dvije trake--jedna za lijevo a druga za desno i pravo. Najebe onaj ko hoce desno jer ovi iza nemaju strpljenja sacekat pola minutezdruzdjo wrote: ↑19/02/2026 07:50Ali na cesti je ocrtano da iz te trake mozes desno i pravo.vjeshalica wrote: ↑19/02/2026 07:41 Nenadjebivi su debili kod Bitumenke prema Mojmilu. Traka za desno prema Stupu, papci cekaju semafor za pravo iako ima dopunsko svjetlo za jebeno desno samo. I ko hoce da skrene jede govna jer debili cekaju otvaranje da idu pravo. Uvijek i vazda.
Sa aspekta zakona mislim da je ok(ispravite me ako grijesim), ali sa aspekta neke saobracajne kulture je fuj.
Na toj raskrsnici sam prije par godina vadio momka iz slupanog auta. Ja bio u "srednjoj" traci za mojmilo, on pored mene desno cekao da mu se upali semafor za pravo. Upaliio se bocni semafor za skretanje desno. Ljudi sjeli na sirenu iza njega, on se zbunio i opali po gasu prema dobrinji. iz pravca ilidze naleti neki nisan terenac i zvekne direkt u njegov bok. Izvrnuo ga skroz.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#53344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo je postalo nemoguce za voziti od kolicine debila. Onim ravnozemljasima je svejedno, kao i zenama (one samo guslaju uglavnom), ali frapantna je kolicina majmuna u saobracaju. Debili od policajaca samo stoje na raskrsnicama, pa makar da prave dojave kolegama za neku sljedeću raskrsnicu, kaznjavaj ljude, ali nista, stoje tu ko kurcine kakve, dva debila, dva kipa. Na svakoj raskrsnici desvaju se prekrsaji za oduzimanje vozacke dozvole.
Kod Bitumenke je desna traka i za pravo i za desno, a prethodna raskrsnica sa autoputa je desna traka samo za desno, zato ja tu skrenem a ne idem dole do kraja, brze se prodje (ali i tu majmuni budu u traci za desno pa cekaju semafor za pravo).
Kod Bitumenke je desna traka i za pravo i za desno, a prethodna raskrsnica sa autoputa je desna traka samo za desno, zato ja tu skrenem a ne idem dole do kraja, brze se prodje (ali i tu majmuni budu u traci za desno pa cekaju semafor za pravo).
Last edited by JOINT_1921 on 19/02/2026 08:22, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#53345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo tako.zdruzdjo wrote: ↑19/02/2026 07:50Ali na cesti je ocrtano da iz te trake mozes desno i pravo.vjeshalica wrote: ↑19/02/2026 07:41 Nenadjebivi su debili kod Bitumenke prema Mojmilu. Traka za desno prema Stupu, papci cekaju semafor za pravo iako ima dopunsko svjetlo za jebeno desno samo. I ko hoce da skrene jede govna jer debili cekaju otvaranje da idu pravo. Uvijek i vazda.
Sa aspekta zakona je OK, zašto ne bi bilo. Šupački jeste kada nije gužva, kada je gužva tako je kako je.
- BHF_Manijak
#53346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ne prate debili ni semafore niti gledaju, jebli im telefoni sve. Neki dan na Socijalnom kod ukljucivanja na glavnu cestu, frajer je jebo jedno 5-6 auta. Za pravo je crveno, ali ostane upaljen onaj semafor za desno za ukljucenje na glavnu. Ma nista frajko, ljudi iza sviraju, on se jos cudi kao sta je, sta svirate...
Retardi za volanom i dzaba.
Retardi za volanom i dzaba.
- Ateista
#53347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno, ako imaju oznake da moze pravo i desno, zakonski je dozvoljeno.zdruzdjo wrote: ↑19/02/2026 07:50Ali na cesti je ocrtano da iz te trake mozes desno i pravo.vjeshalica wrote: ↑19/02/2026 07:41 Nenadjebivi su debili kod Bitumenke prema Mojmilu. Traka za desno prema Stupu, papci cekaju semafor za pravo iako ima dopunsko svjetlo za jebeno desno samo. I ko hoce da skrene jede govna jer debili cekaju otvaranje da idu pravo. Uvijek i vazda.
Ima raskrsnica gdje samo ta traka ide za pravo, koja je ujedno i desno, i onda tu ko hoce pravo nema izbora. Ta prema Mojmilu ima jos jednu traku samo za pravo, i koliko god to bilo zakonski uredno, supacki je i ruzno stati u tu traku.
Cesto budem na toj raskrsnici, jer kad god hocu lijevo prema Dobrinji i Mojmilu, guzva je u traci za lijevo i onda skrenem desno i okrenem se polukruzno, i cekam na tom semaforu. Inace mi nije jasno zasto toliko vozila ceka po nekoliko intervala da skrene lijevo kad ima ova opcija koja je potpuno regularna, ali to je druga tema. Na toj raskrsnici cesto bude vise auta u srednjoj traci, a desna bude poluprazna, ali ne idem u nju jer smatram da nije korektno, i da je prazna moze naici neko ko hoce desno i da ga blokiram. Tek kad vidim da ce se uskoro upaliti zeleno za pravo, onda se znam prestrojiti kad sam siguran da cu odmah proci i da necu blokirati onoga ko hoce desno.
-
adnante
#53348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja stvarno ne razumijem ovo preseravanje, meni smeta, to je odmah supacki.
Ako postoji ovaj znak
o kakvom se supacenju radi? Cek, ja supak jer sam stao u traku koja mi dozvoljava kretanje, samo jer ti moras cekati da se ja pomjerim da bi ti izvrsio neku radnju? Radi 30 sekundi ja supak?
Ako postoji ovaj znak

o kakvom se supacenju radi? Cek, ja supak jer sam stao u traku koja mi dozvoljava kretanje, samo jer ti moras cekati da se ja pomjerim da bi ti izvrsio neku radnju? Radi 30 sekundi ja supak?
- xamp
#53349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam isti takav i smatrao sam da smo mi upravu sto tako razmisljamo. A u posljednjih 6 mjeseci kontam da smo ustvari pravo glupi sto tako da razmisljamo, i da se trebamo prilagodit anarhiji koja vlada.zdruzdjo wrote: ↑17/02/2026 20:47 Veceras oko 18:00 parkiram na obala kulina bana malo iznad starog parkinga kod pozorista. Negdje od prilike kod onog restorancica "grappa".
Iako znam da u ta doba nema ni onog parking čike, ili pauka, platim sms-om. Ono neki moral i legalista u meni mi ne dozvoljava da ne platim.
Zadrzao se nekih sahatak. Vracam se. Bukvalno pored mene parkirani seat cupra ona kao suv i neki tiguan. Ono doslovno stoje ljudi parkirani na pola trake jer se odmaknuo da moze fino izaci iz auta.
Ja stao i ne vjerujem. Mogu se izvuci onako u knap, ali kolicina drskosti mi je fascinantna. Ono stao i gledam, pa nemogu da vjerujem. Kontam da zovnem policiju, ali bezveze cu cekati da se nakanu da dodju. I onda ce mu napisati 30 km kazne za nepropisno parkiranje. Eventualno ce jos uci u kafanu i traziti ko je i reci mu "haj'pomjeri se", pa mu nece ni tu kaznu napisati. I fakat izadjem oa ko polako, i kontam jesam li konj, jesam li glup....nesto. Em sam platio parking, em me lik zagradio. I da je bilo vrijeme kada parking ciko radi, sigurno bi mene zaklamfo onim lisicama da nisam platio. A njemu ne bi nista.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#53350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je ok, mada ucicaš, ako ima 4-5 kola ispred koja skreću desno, taman...
ali ovo, to našoj miliciji ne smeta i nekad su prije 10tak godina kažnjavali ove kod studentskih
sve ostalo ja nisam nikad vidio da je neko zaustavljen ili kažnjen
samo kamere

ali ovo, to našoj miliciji ne smeta i nekad su prije 10tak godina kažnjavali ove kod studentskih
sve ostalo ja nisam nikad vidio da je neko zaustavljen ili kažnjen
samo kamere