jest kako si pogodioPirija wrote:Bilki wrote: zini da ti kazem
znam da je tvoje selo ljepse od Pariza..
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bilki
#3676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Laplace
#3677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
... a ni semafori. Prolazi se na crveno sve u šesnaes'.relax11 wrote:Za njih zmigavac takode ne postojiBakir1 wrote:Nije bitno koga se ti bojis bitno je da u se u Sarajevu malo ko koga boji dodaj tome jos vlasnike koji su stekli to sto imaju na nacin koji jesu i izvolton jos jugo puse eto ga.
Sarajevo kao glavni grad ni bolji ni gori od ostalih glavnih gradova da je razruseno i nije ostalo sem pasa je uobicajena pojava.
Visoko je imalo male migracije pa su ovi domicilni papanluk i krnkanluk u saobracaju fokusirali na parkiranje ostalo se postuje manje vise sem crnih noga za njih zakon ne vazi.
Poenta ne obracaj paznju i ne doprinosi papanluku na cestama na nacin da nekome vadis mast.
86 jedan ciko bivsi milicajac u Zenici rahmet mu dusi vozi mene u svojoj skodi, na semaforima sviranje nekog glavesine iz partije, na sta ovaj hladno ugasi auto te nakon dva kruga oko istog pridje glavesini da ga pita sta se pokvarilo na skodi jerbo radi toga mu svira.
-
Azrail
#3678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me oni što pale maglenke kad je i najmanja naznaka magle. Maglenke se pale kad ne vidiš dalje od 10-20 metara ispred sebe, a ne kada ne vidiš dalje od 200 metara. Isto tako me nerviraju i kada ih ostave upaljene a pribiju ti se na zadnji branik.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne pale oni to zbog magle,vec da im auto izgleda opasno 
- GAU8
#3680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kante sto dime i guse svakoga iza sebe
- DoradO
#3681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja nekad upalim nocu kad je mokra cesta a rasvjeta slaba, jer meni kratka svjetla tada kao da ne rade... tako sam neki dan izlazio iz ulicice na bistriku i samo sto sam se krenuo spustati dole prema okretaljci zaustavi me murija, tamo vamo objasnih sto sam upalio i pusti me coek, a ni pojas nisam imaoAzrail wrote:Nerviraju me oni što pale maglenke kad je i najmanja naznaka magle. Maglenke se pale kad ne vidiš dalje od 10-20 metara ispred sebe, a ne kada ne vidiš dalje od 200 metara. Isto tako me nerviraju i kada ih ostave upaljene a pribiju ti se na zadnji branik.
-
Azrail
#3682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebao bi onda otići do kakvog servisa da ti to malo našteluju. OK je ako to radiš prvi ili drugi put pa odeš da ti naprave, ali nije da to radiš konstantno.DoradO wrote:ja nekad upalim nocu kad je mokra cesta a rasvjeta slaba, jer meni kratka svjetla tada kao da ne rade... tako sam neki dan izlazio iz ulicice na bistriku i samo sto sam se krenuo spustati dole prema okretaljci zaustavi me murija, tamo vamo objasnih sto sam upalio i pusti me coek, a ni pojas nisam imaoAzrail wrote:Nerviraju me oni što pale maglenke kad je i najmanja naznaka magle. Maglenke se pale kad ne vidiš dalje od 10-20 metara ispred sebe, a ne kada ne vidiš dalje od 200 metara. Isto tako me nerviraju i kada ih ostave upaljene a pribiju ti se na zadnji branik.
Problem je što ovo rade ljudi sa novim autima i čisto sumnjam da je isti razlog kao i kod tebe.
-
goran16v
#3683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene nervira, mada nema tu nista pogresno, kad navecer cekam na semaforu, a lik ispred mene ne pusta kocnicu dok ceka i njegova stop svjetla ubise u oci, pogotovo ako je kakav noviji auto sa svjetlima sa LED vak-nako tehnologijom.
- Bakir1
#3684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
automatik?
- corsa
#3685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad ja krenuo napisati!
Kod mene je automatik i ja moram drzati kocnicu. Naravno, postoji opcija N, ali to je d*kanje mjenjaca.
- _mufljuz_
#3686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jebi ga nemoj puno forumat ili artan zvekni prije voznje....goran16v wrote:Mene nervira, mada nema tu nista pogresno, kad navecer cekam na semaforu, a lik ispred mene ne pusta kocnicu dok ceka i njegova stop svjetla ubise u oci, pogotovo ako je kakav noviji auto sa svjetlima sa LED vak-nako tehnologijom.
- _mufljuz_
#3687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pogresno si informisancorsa wrote:Sad ja krenuo napisati!Kod mene je automatik i ja moram drzati kocnicu. Naravno, postoji opcija N, ali to je d*kanje mjenjaca.
- corsa
#3688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znao sam. Mislis na ovo ubacivanje u N? Pa skoro sva su mi auta koja sam imao bila automatik, volim to. I kod prvog sam stalno ubacivao u N, sto se nije bas pokazalo kao sjajno rjesenje, a onda sam uzeo i m alo citao i uglavnom svugdje pise da se na kracim zadrzavanjima tipa semafor i slicno nema potrebe ubacivati u N. Ne znam, mozda sam opet kao sto kazes pogresno informisan, ali ne mislim da pravim tako neki problem, a i velika vecina koja vozi automatike tako radi.
- _mufljuz_
#3689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa de mi reci ima l logike da je zdravije auto drzat na kvacilu sa ubacenom brzinom ili je zdravije drzat na kocnici i poslije ubacit u brzinu jebo ga ti....corsa wrote:Znao sam. Mislis na ovo ubacivanje u N? Pa skoro sva su mi auta koja sam imao bila automatik, volim to. I kod prvog sam stalno ubacivao u N, sto se nije bas pokazalo kao sjajno rjesenje, a onda sam uzeo i m alo citao i uglavnom svugdje pise da se na kracim zadrzavanjima tipa semafor i slicno nema potrebe ubacivati u N. Ne znam, mozda sam opet kao sto kazes pogresno informisan, ali ne mislim da pravim tako neki problem, a i velika vecina koja vozi automatike tako radi.
- Bakir1
#3690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja ga ne vadim iz d na semaforima, da su to kolone kojima nema kraja pa hajd ali par min tandrk gore tandrk dole, isto tako namah gasim start stop.
znam da sam naopak sta cu
- corsa
#3691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma znam sta pricas, i ja sam dugo bio u nedoumici, ali izgleda da nikako ljudi da se usaglase sto se toga tice. Opet, kad izbacis u N, i onda kada kreces, hoces malo brze i onaj odvratni zvuk diferencijala kad lupi jer si malo prije vremena stisnuo gas, a mjenjac jos nije dobro uklopio. Ne znam, ne mogu tu da budem pametan, vec godinama je to dilema. Za sada radim ovako, na manjim zadrzavanjima u D, a ako cu malo duze stajati u N i nema problema. Mada i tvoja teorija stoji.... 
- _mufljuz_
#3692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za kratko ja ni manuelac ne izbacujem iz brzine nego ga drzim na kvacilu al svejedno to nije sretno rjesenje.... al kao sto kazes na dugim cekanjima ja ga sutnem u N.... jer u D ja osjetim da motor vuce sa pritisnutom kocnicom i to automatski znaci da se kvacila i lamele trose.... nema boga da nije tako .... osim ako robot ne odvoji motor od mjenjaca pa nema trenja ni potrosnje....Bakir1 wrote:ja ga ne vadim iz d na semaforima, da su to kolone kojima nema kraja pa hajd ali par min tandrk gore tandrk dole, isto tako namah gasim start stop.
- Qler
#3693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iole noviji automatik odvoji kad stojis.
- corsa
#3694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj ne odvoji 100%.
- _mufljuz_
#3695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo ako je robotiziran, tiptronic-shifttronic, elektrohidraulicki mjenjac.... priznaces, vrlo malo je takvih na cesti.....Qler wrote:Iole noviji automatik odvoji kad stojis.
- Bakir1
#3696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zmufljuze gora je stvar radi 30-60 sekundi iz d u n pa opet u d jos ako pri tom moras proci kroz r kao kod nekih ih lele....
- _mufljuz_
#3697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ti sto prolaze kroz R su Bakire zvijeri od mjenjacaBakir1 wrote:zmufljuze gora je stvar radi 30-60 sekundi iz d u n pa opet u d jos ako pri tom moras proci kroz r kao kod nekih ih lele....
- Bakir1
#3698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jasta su, na amerikancima pogotovo 
- _mufljuz_
#3699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bakir1 wrote:jasta su, na amerikancima pogotovo
EDIT ja ne bih imao nista protiv jedne solidno ocuvane Chevrolet Impale
- Bakir1
#3700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo spamas, sve protiv svaba govoris, najgori od sve djece, puj