Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Pirija

#3276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

citroen xm wrote:Ko je tebe učio da držiš auto parkirano u leru?

kakvo sad parkirano auto svega ti ?

jel se vi drogirate ?
vauvau

#3277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

molim te pirija probaj upaliti bilo kojeg hyundai accenta bez kvacila pa nam javi ishod :thumbup:
citroen xm

#3278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

A kada uđeš u auto i hoćeš da ga upališ, je li ono prije toga bilo parkirano ili se samo kretalo? Gubiš se.
Pirija

#3279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

citroen xm wrote:A kada uđeš u auto i hoćeš da ga upališ, je li ono prije toga bilo parkirano ili se samo kretalo? Gubiš se.

opravdao si svoj nick...
svaka cast :)
citroen xm

#3280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Šta je pisac želio reći, mislim da ni on ne konta. :lol:
Pirija

#3281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

citroen xm wrote:Šta je pisac želio reći, mislim da ni on ne konta. :lol:

ma ne kontas ti svasta nesta pa nikom nista ;)
citroen xm

#3282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Kad ti tako kažeš, sigurno je tako. :lol:
insomnia78

#3283 Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Ne nervira me al vjerovatno sam ih ja jutros iznerviro
Kreno ja na poso, magla, prst pred okom se ne vidi
Kad malo prije ovog grada gdje radim sudar, pogino frajer
Policija, vatrogasci, hitna, zatvoreno sve
Ispred mene bus, ja pa kolona citava
Prilazi policajac kaze ako vam se zuri evo mozete okolo puticima doci do grada
Kreno ja, ovi svi za mnom, kolona je ko na hadzu :D
Znaci boze
Magla noc, sume, livade, samo jedno auto moze proci, ovi voze za mnom svi
Kad puc, coeku pred kucu, nema dalje puta
Hahaha
Dok se onaj narod povraco u rikverc i izokreto po onoj sumetini i magli hahaha

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
supercali

#3284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

citroen xm wrote:A kada uđeš u auto i hoćeš da ga upališ, je li ono prije toga bilo parkirano ili se samo kretalo? Gubiš se.
Zar ga nije mogao izbaciti iz brzine kad je sjeo u auto?
Pirija

#3285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

supercali wrote:
Zar ga nije mogao izbaciti iz brzine kad je sjeo u auto?

ima prekidac za glupane da ne mogu upalit auto dok je mjenjac u brzini....

http://www.ebay.com/gds/How-to-Replace- ... 728/g.html

srecom moze se lako ukinut...
citroen xm

#3286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by citroen xm »

Mogao je, ali čovjek ostavlja auto u leru. A i tako kada ostaviš pališ auto sa pritisnutim kvačilom, tako su mene učili i to ne jedan čovjek već masu njih.
Plus ovaj lik zagovara da će se kvačilo tako sjebati. Najbolje je onda da ga nikada ne pritisne, ni u vožnji.
Pirija

#3287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Pirija »

KvaziExpert wrote:teorija kaze ovako
Stisnite papučicu spojke (kvačila, kuplunga), jer tada elektropokretač prilikom pokretanja motora neće morati pokretati još i dijelove mijenjačke kutije (getribe).
ja tako radim uvijek iz navike, parkiram u brzini, a ručnu povučem samo ako je brdo, ili izlazim iz auta dok motor radi.

S druge strane, nervira me kad neko drugi vozi auto i povuce rucnu kad parkira, pa onda moram petljati ispod naslona za ruku da je spustim

da, da,

sistem za debile koji nisu u stanju da provjere da li im je mjenjac u brzini...

http://www.answers.com/Q/What_is_a_Clut ... ock_Switch
crnoplavo

#3288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by crnoplavo »

Kako je meni to objasnio jedan moj drug (i sam bivsi pjesak, sad ponosni vlasnik automobila) parafraziram: "cinjenica je da onaj ko nema nesto osjeca ljubomoru prema onome ko ima, u vecini slucajeva, naravno postoje moralne osobe koje tu ljubomoru ne iskazuju, ali ona se javlja kod svakog, pa tako i kod pjesaka, koji svoju ljubomoru iskazuju spram vozaca na razne nacine, kritikom voznje, parkiranjima, zanemarujuci (svjesno?) cinjenicu da su se uslovi i vremena promijenili, ako prije nije bilo mnogo ljudi koji su sebi mogli priustiti automobil-danas je broj takvih zasigurno mnogo veci nego u periodu prije rata, a sam period prijeratni je posebna prica, ne samo kod nas, ali na mnogo mjsta u svijetu pjesak je privilegovana osoba u saobracaju!?!??? pa zato imamo parole poput "pjesaku se mora uvijek stat, vozac je uvijek kriv itd". to je samo nista do ostatak vremena u kojem
1- mnogo ljudi nije imalo automobil, automobili su bili novitet (mislim i na periode prije prvog sv rata u svjetskim razmjerima i na periode prijee agresije 1992 u lokalnim razmjerama
i nasilu se zeljela da odrzi ta neka jednakost, kao ok imaju neki ljudi auto, vi nemate, al imacete, al dok ga ne kupite bicete zasticeni ko bubreg u loju, pa su i mnoge zakonske norme isle na mlin pjesaka...
dakle i zakon sam hrani tu ljubomoru, a da ne gpovorim o ljubomori vlasnika slabijih, starijih tzv olupina spram vlasnika automobila boljeg cijenovnog raspona...
uglavnom pjesak koji se domogne automobila brzo zaboravi na sve ono sto je zamjerao vozacima (moj drug je i sam bio vatreni kriticar vozaca, nezaustavljanja, itd)..."

mozda u navedenom ima i istine, ne ovako ali malo

al treba ipak razumjet pokusat razumjeti i pjesake
hopcup

#3289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopcup »

crnoplavo wrote:Kako je meni to objasnio jedan moj drug (i sam bivsi pjesak, sad ponosni vlasnik automobila) parafraziram: "cinjenica je da onaj ko nema nesto osjeca ljubomoru prema onome ko ima, u vecini slucajeva, naravno postoje moralne osobe koje tu ljubomoru ne iskazuju, ali ona se javlja kod svakog, pa tako i kod pjesaka, koji svoju ljubomoru iskazuju spram vozaca na razne nacine, kritikom voznje, parkiranjima, zanemarujuci (svjesno?) cinjenicu da su se uslovi i vremena promijenili, ako prije nije bilo mnogo ljudi koji su sebi mogli priustiti automobil-danas je broj takvih zasigurno mnogo veci nego u periodu prije rata, a sam period prijeratni je posebna prica, ne samo kod nas, ali na mnogo mjsta u svijetu pjesak je privilegovana osoba u saobracaju!?!??? pa zato imamo parole poput "pjesaku se mora uvijek stat, vozac je uvijek kriv itd". to je samo nista do ostatak vremena u kojem
1- mnogo ljudi nije imalo automobil, automobili su bili novitet (mislim i na periode prije prvog sv rata u svjetskim razmjerima i na periode prijee agresije 1992 u lokalnim razmjerama
i nasilu se zeljela da odrzi ta neka jednakost, kao ok imaju neki ljudi auto, vi nemate, al imacete, al dok ga ne kupite bicete zasticeni ko bubreg u loju, pa su i mnoge zakonske norme isle na mlin pjesaka...
dakle i zakon sam hrani tu ljubomoru, a da ne gpovorim o ljubomori vlasnika slabijih, starijih tzv olupina spram vlasnika automobila boljeg cijenovnog raspona...
uglavnom pjesak koji se domogne automobila brzo zaboravi na sve ono sto je zamjerao vozacima (moj drug je i sam bio vatreni kriticar vozaca, nezaustavljanja, itd)..."

nema tu ljubomore, tu ima samo zakon velikih brojeva koji kaže da će 1,5 tona željeza koja ide 60 km/h više nauditi i ugroziti 80ak kg hodajućeg mesa, nego obratno :D
direstraits0078

#3290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

crnoplavo wrote:Kako je meni to objasnio jedan moj drug (i sam bivsi pjesak, sad ponosni vlasnik automobila) parafraziram: "cinjenica je da onaj ko nema nesto osjeca ljubomoru prema onome ko ima, u vecini slucajeva, naravno postoje moralne osobe koje tu ljubomoru ne iskazuju, ali ona se javlja kod svakog, pa tako i kod pjesaka, koji svoju ljubomoru iskazuju spram vozaca na razne nacine, kritikom voznje, parkiranjima, zanemarujuci (svjesno?) cinjenicu da su se uslovi i vremena promijenili, ako prije nije bilo mnogo ljudi koji su sebi mogli priustiti automobil-danas je broj takvih zasigurno mnogo veci nego u periodu prije rata, a sam period prijeratni je posebna prica, ne samo kod nas, ali na mnogo mjsta u svijetu pjesak je privilegovana osoba u saobracaju!?!??? pa zato imamo parole poput "pjesaku se mora uvijek stat, vozac je uvijek kriv itd". to je samo nista do ostatak vremena u kojem

:run:
romeomoraprezivjeti

#3291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by romeomoraprezivjeti »

Zimi je pozeljno,pa cak i obavezno koristiti kvacilo kod paljenja.
condy

#3292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

vauvau wrote:po pojedini automobili kao sistem zastite ne mogu se upaliti ako nije kvacilo stisnuto
Tačno tako. Kod mene je tako :thumbup:
condy

#3293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

insomnia78 wrote:Ne nervira me al vjerovatno sam ih ja jutros iznerviro
Znaci boze
Hahaha

:lol:

Nikad neznaš šta ti novi dan donosi :D
Optimist

#3294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Svasta ces danas procitati na ovom forumu. :shock:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

ljudi dragi kvačilo se pritisne da sebe osiguraš i kočnica da ne kreneš :D ručnu sam uvijek posmatrao kao nešto rezervno i neovisno :D

tako barem ja radim :D

pa onda pališ...

i naravno uvijek se ostavlja u prvoj...
sema911s

#3296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

a stacemo mi koji nemamo kvacilo da pritisnemo,. samo kocnicu kako da palimo kola,., mjenjac nemoze da se pomakne dok ne startamo motor,., a kako ga startat kada neznamo u kojoj smo brzini i nemamo kvacilo
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

insomnia78 wrote:Ne nervira me al vjerovatno sam ih ja jutros iznerviro
Znaci boze
Hahaha

Mogu misliti šta li je tom čovjeku čija je kuća prolazilo kroz glavu kad vas je vidio! :-D Nenajavljeni svatovi garant! :D :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

sema911s wrote:a stacemo mi koji nemamo kvacilo da pritisnemo,. samo kocnicu kako da palimo kola,., mjenjac nemoze da se pomakne dok ne startamo motor,., a kako ga startat kada neznamo u kojoj smo brzini i nemamo kvacilo
u mom univerzumu auto ide na benzin i ima 5 brzina i kvačilo :D te kočnicu i gas :D

te novotarije mi nisu zanimljive i ne razmišljam o njima :oops:
L u c i f e r

#3299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

Cuj pale auto bez kvacila...

E svasta.
homega

#3300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by homega »

Pirija wrote:auto SE pali BEZ pritiskanja kvacila
prije paljena pritisnes kvacilo i provjeris jel mjenjac ubrzini

inace uz brdu u prvoj a nizbrdo u rikverc vazda ostavljam