Ok, hvala puno na odgovoru.amir79 wrote:No sikirik, da je zvao policiju ili tako nesto zatekla bi ga ponovno.affidavit wrote:Ne znam da li sam bas na pravoj temi ali sitauacija je sljedeća.
Jutros sam se s kolegicom vozila do posla i neposredno prije jedne raskrsnice naisla sam na biciklistu. Covjek je vozio presporo i daleko od desnog ruba, skoro pa po sredini trake. Ucinilo mi se da je u pitanju neka starija osoba tako da nisam svirala, jer nisam znala kako ce odreogovati, tipa moze se prepasti i pasti s bicikla. Elem, na kraju sam se morala zaustaviti, a on je samo nastavio polako da pedala. Dosla sam do raskrsnice, na semaforu je bilo zeleno, polako sam krenula i ponovo ga stigla, sad sa moje lijeve strane je covjek cekao da prodjem i vec poprilicno usao u raskrsnicu. Taj auto i biciklista su mi napravili uzak prolaz, ljudi iza naravno trubili, tako da sam se provukla izmedju njih, i cula sam da sam udarila u biciklistu. On nije pao, samo je nastavio da pedala, sisao s bicikla, prenio ga na trotoar, ponovo se popeo i otisao. Dok sam se ja zaustavila i vratila, njega nije bilo. Stvarno mi je zao ako sam udarila covjeka, kolegica me uvjerava da nisam, vec da sam mu samo malo zakacila rucku, ali nisam ga izbacila iz ravnoteze. Voljela bih da je ostao tu, da utvrdimo da je sve ok. Ja sad nemam mira, mislim covjek je otisao, sta da radimo? Moze li on mene eventualno teretiti za nesto? Fakat ne znam sta da radim?
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
affidavit
#3101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
affidavit
#3102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala, bas ste mi pomogli.goran16v wrote:Buduci da je nastavio s voznjom mozes slucaj staviti ad acta. Da je u kojem slucaju doslo do zvanja policije ti bi platila kaznu sa kontakt sa biciklistom (nepostivanje razmaka, nepropisno obilazenje, neprilagodjena viznja, sta vec), a on za nepropisnu voznju i to kad bi se nasao svjedok koji bi dao izjavu da se on kretao sredinom a ne desnim krajem kolovozne trake..affidavit wrote:Ne znam da li sam bas na pravoj temi ali sitauacija je sljedeća.
Jutros sam se s kolegicom vozila do posla i neposredno prije jedne raskrsnice naisla sam na biciklistu. Covjek je vozio presporo i daleko od desnog ruba, skoro pa po sredini trake. Ucinilo mi se da je u pitanju neka starija osoba tako da nisam svirala, jer nisam znala kako ce odreogovati, tipa moze se prepasti i pasti s bicikla. Elem, na kraju sam se morala zaustaviti, a on je samo nastavio polako da pedala. Dosla sam do raskrsnice, na semaforu je bilo zeleno, polako sam krenula i ponovo ga stigla, sad sa moje lijeve strane je covjek cekao da prodjem i vec poprilicno usao u raskrsnicu. Taj auto i biciklista su mi napravili uzak prolaz, ljudi iza naravno trubili, tako da sam se provukla izmedju njih, i cula sam da sam udarila u biciklistu. On nije pao, samo je nastavio da pedala, sisao s bicikla, prenio ga na trotoar, ponovo se popeo i otisao. Dok sam se ja zaustavila i vratila, njega nije bilo. Stvarno mi je zao ako sam udarila covjeka, kolegica me uvjerava da nisam, vec da sam mu samo malo zakacila rucku, ali nisam ga izbacila iz ravnoteze. Voljela bih da je ostao tu, da utvrdimo da je sve ok. Ja sad nemam mira, mislim covjek je otisao, sta da radimo? Moze li on mene eventualno teretiti za nesto? Fakat ne znam sta da radim?
-
condy
#3103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad vidim ispred sebe auto koje puši ko ćiro, i još kad ga krene turirati po gradu, dođe mi da ga zveknem pozadi 
-
IcedFlame
#3104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene najvise nerviraju patke koje se krecu pjesackom stazom, i jos psuju pjesacima kad pokusaju da ih obidju!

-
Yapi Yapo
#3105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hahahahaha
-
esso_sa
#3106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
IcedFlame wrote:Mene najvise nerviraju patke koje se krecu pjesackom stazom, i jos psuju pjesacima kad pokusaju da ih obidju!
Kljunom ga po glavi !
-
amir79
#3107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
proklete patkeesso_sa wrote:IcedFlame wrote:Mene najvise nerviraju patke koje se krecu pjesackom stazom, i jos psuju pjesacima kad pokusaju da ih obidju!
![]()
![]()
Kljunom ga po glavi !
-
esso_sa
#3108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cak su i patke kulturnije od ljudi u ovoj kasabi ! One bar hodaju trotoarom, za razliku od papaka koji hodaju i prelaze cestu gdje im guzici prahne
- DoradO
#3109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sad na Skenderiji i ondje gdje su napravili pjesacki na ostrvu preko kojeg je nasa raja gazila preko trave, lik hladno smota i napravi polukruzno
jos neki cica stoji da predje tamo na stranu gdje su taxisti i on mu ono ko svirnu
kao pomakni se vidis da ne mogu da prodjem
tamo pod hitno treba dici trotoar...
-
goran16v
#3110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stubic po sredini prolaza na svakoj strani bi rjesio stvar.
- muha_sa
#3111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je naša svakodnevnica, vec se navikli na krkanlukDoradO wrote:Ja sad na Skenderiji i ondje gdje su napravili pjesacki na ostrvu preko kojeg je nasa raja gazila preko trave, lik hladno smota i napravi polukruzno![]()
jos neki cica stoji da predje tamo na stranu gdje su taxisti i on mu ono ko svirnu
![]()
sinoc sipam na benziskoj plin--dodje slinavac u kontra smjeru (pošto su iscrtane staze) i stade ispred mene kontajuci da cu nasut za 5 il u vrh glave za cenera
kad sam natenkovo plin trebam sad par metara naprijed da dospem benzin i radnik mu veli da nas obidje a on ce upalit pa po gasu da gume škripe
pošto pumpa ima dva crijeva mogo je fino proc s druge strane i fino bez srkleta nasut, al jok
- Big Ang
#3112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
muha_sa wrote:to je naša svakodnevnica, vec se navikli na krkanlukDoradO wrote:Ja sad na Skenderiji i ondje gdje su napravili pjesacki na ostrvu preko kojeg je nasa raja gazila preko trave, lik hladno smota i napravi polukruzno![]()
![]()
tamo pod hitno treba dici trotoar...![]()
sinoc sipam na benziskoj plin--dodje slinavac u kontra smjeru (pošto su iscrtane staze) i stade ispred mene kontajuci da cu nasut za 5 il u vrh glave za ceneraoduljilo se sipanje a on se unervozio
![]()
![]()
kad sam natenkovo plin trebam sad par metara naprijed da dospem benzin i radnik mu veli da nas obidje a on ce upalit pa po gasu da gume škripestade trenerkaš na pumpu da natankuje za cenera al sav ljut
![]()
pošto pumpa ima dva crijeva mogo je fino proc s druge strane i fino bez srkleta nasut, al joklola hoce baš TUJ
To legla penzija?
- e-lla
#3113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada živčani bolesnici iza sviraju da krenem a nije se jos ni upalilo zeleno. I kada stanem pješaku da pređe preko pješačkog prelaza ili ako je već zakoračio na cestu.
- muha_sa
#3114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma jokBig Ang wrote:muha_sa wrote:to je naša svakodnevnica, vec se navikli na krkanlukDoradO wrote:Ja sad na Skenderiji i ondje gdje su napravili pjesacki na ostrvu preko kojeg je nasa raja gazila preko trave, lik hladno smota i napravi polukruzno![]()
![]()
tamo pod hitno treba dici trotoar...![]()
sinoc sipam na benziskoj plin--dodje slinavac u kontra smjeru (pošto su iscrtane staze) i stade ispred mene kontajuci da cu nasut za 5 il u vrh glave za ceneraoduljilo se sipanje a on se unervozio
![]()
![]()
kad sam natenkovo plin trebam sad par metara naprijed da dospem benzin i radnik mu veli da nas obidje a on ce upalit pa po gasu da gume škripestade trenerkaš na pumpu da natankuje za cenera al sav ljut
![]()
pošto pumpa ima dva crijeva mogo je fino proc s druge strane i fino bez srkleta nasut, al joklola hoce baš TUJ
To legla penzija?
pošteno zaradiJo

- muha_sa
#3115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a takvih je ogromna vecinae-lla wrote:Kada živčani bolesnici iza sviraju da krenem a nije se jos ni upalilo zeleno. I kada stanem pješaku da pređe preko pješačkog prelaza ili ako je već zakoračio na cestu.
- Big Ang
#3116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zezam se muhiiiceeeee

- muha_sa
#3117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne do ti bog da si pomislila da sam se uvrijedioBig Ang wrote:Zezam se muhiiiceeeee![]()
- Big Ang
#3118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
muha_sa wrote:ne do ti bog da si pomislila da sam se uvrijedioBig Ang wrote:Zezam se muhiiiceeeee![]()
znaš mene, samo opleti
![]()
![]()
![]()
vala sam pomislila
- muha_sa
#3119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Big Ang wrote:muha_sa wrote:ne do ti bog da si pomislila da sam se uvrijedioBig Ang wrote:Zezam se muhiiiceeeee![]()
znaš mene, samo opleti
![]()
![]()
![]()
vala sam pomislila![]()
- Laplace
#3120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan čovjek vozi ispred mene, i na svakoj krivini stane, sa suvozačkog mjesta izađe indijanac (iz plemena Sioux, Apachi, Comanchi ili nekog drugog, ne razumijem se u ga indijanska plemena) i izvući šta je iza krivine.
Kad pomenuti indijanac dimnim signalima javi da je prolaz siguran, nastavlja se tok saobraćaja.
Uglavnom, nervira me kada na svakoj, ali baš svakoj, krivini koči, čak i na toliko blagim krivinama da se jedva primijeti da je tu krivina. A onda na pravcu oplete kao manijak.
To je na-pravcu-120-na krivini-20 stil vožnje.
Kad pomenuti indijanac dimnim signalima javi da je prolaz siguran, nastavlja se tok saobraćaja.
Uglavnom, nervira me kada na svakoj, ali baš svakoj, krivini koči, čak i na toliko blagim krivinama da se jedva primijeti da je tu krivina. A onda na pravcu oplete kao manijak.
To je na-pravcu-120-na krivini-20 stil vožnje.
-
goran16v
#3121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan dva sistavca trenerkasa u Puntu staju na benzinsku ne izlazeci iz auta, k'o da su u Bentley Continentalu dosli, daju pumpadziji 5 KM da im naspe goriva. Sretnem ih poslije na Skenderiji kako sveraju iz trake u traku, kontam ako jos jednom da gas ugasice mu se!muha_sa wrote: to je naša svakodnevnica, vec se navikli na krkanluk![]()
![]()
![]()
![]()
- Sodom1
#3122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sipa li raja bas za 5 km ?

- muha_sa
#3123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jašta vec sipa, dva litra i vozi miškoSodom1 wrote:Sipa li raja bas za 5 km ?![]()
![]()
![]()
![]()
-
febo_acm
#3124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene strašno nerviraju ovi vozači što imaju "bolest i kičme i vrata"... Sjedi namjestu vozača, a pola tijela i glava na mjestu suvozača... Nikad mi to neće biti jasno.
- muha_sa
#3125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
il leži i viri kroz volan, valjda da mangupski izgledafebo_acm wrote:Mene strašno nerviraju ovi vozači što imaju "bolest i kičme i vrata"... Sjedi namjestu vozača, a pola tijela i glava na mjestu suvozača... Nikad mi to neće biti jasno.