Šlepanje vozila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
iceman ze

#1 Šlepanje vozila

Post by iceman ze »

Potrebno je slepanje vozila od N. Sarajeva do Zenice. Preporuke za slep sluzbu u Sarajevu?
Bakir1

#2 Re: Šlepanje vozila

Post by Bakir1 »

1,5 po kilometru s time da ti racunaju i retur.
nazovi recimo bunju koji ima koncesionara renaulta, ukoliko neki kamion vozi do sarajeva auto, a vrlo cesto moguce, vraca se prazan.
ja ti mogu dati par brojeva ali ce te oglobiti pofino
zLatk0

#3 Re: Šlepanje vozila

Post by zLatk0 »

Imas u Bihamku, zavisi koja clanarina i koliko kilometara spada u clanarinu odredjenu
drndalo

#4 Re: Šlepanje vozila

Post by drndalo »

Kod Bihamk-a moras biti uclanjen minimalno 48 sati ranije, da bi slepanje doslo u obzir... Uglavnom, spremi se na "deranje"...
goran16v

#5 Re: Šlepanje vozila

Post by goran16v »

061 183 514 Zeljko, vozi malog Mastera
iceman ze

#6 Re: Šlepanje vozila

Post by iceman ze »

- BIHAMK: 20 kilometara besplatno, dok za ostalih 50 kilometara traze 140 KM :shock:

- Po Sarajevu razne slep sluzbe iz oglasa i sa pika, traze oko 150-180 KM.

- Najjeftinije zasada imam ponudu za 120 KM.

- Prijatelj mi savjetuje da nekako doguzeljam do Visokog i da onda pozovem Bihamk..... :D
donsedin

#7 Re: Šlepanje vozila

Post by donsedin »

Pa nije ti ni to losa ideja, jel u voznom stanju. Ako je uzmi sajlu i udri do Kaknja pa onda Bihamk, jeftinije ti to.
Melami

#8 Re: Šlepanje vozila

Post by Melami »

iceman ze wrote:- BIHAMK: 20 kilometara besplatno, dok za ostalih 50 kilometara traze 140 KM :shock:

- Po Sarajevu razne slep sluzbe iz oglasa i sa pika, traze oko 150-180 KM.

- Najjeftinije zasada imam ponudu za 120 KM.

- Prijatelj mi savjetuje da nekako doguzeljam do Visokog i da onda pozovem Bihamk..... :D
Pa nazoves BiHamk, odeslepaju te prvih 20 kilometara, cekas 24 sata pa ih ponovo zoves i sve tako dok ne dodjes do Zenice. ha ya
SmartBeat

#9 Re: Šlepanje vozila

Post by SmartBeat »

Zna li neko tačnu informaciju, da li mi koji nismo članovi bihamk-a, uopšte imamo pravo na besplatno šlepanje vozila od strane bihamka. Ukoliko postoji takva mogućnost onda pod kojim uslovima (da li to ide po kilometraži šlepanja ili do prvog servisa ili nešto treće)?
Tražio sam na web stranici bihamka tu informaciju ali ništa ne nađoh.. zvao 10 puta 1282 nema šanse da mogu dobiti dipečera, zvao centralu bihamka kaže imam pravo na šlepanje pod uslovima koje mi objasni dispečer (kojeg ne mogu dobiti)... onda nazovem na privatni broj uposlenika bihamka koji mi kaže da nemam pravo na šlepanje (inače servis je udaljen ravno 10 km a njihova cijena šlepanja za tu kilometražu je 80 KM)

Ako ima neko precizne informacije ili još bolje da li postoji neki pravilnik ili nešto slično čime se to reguliše?
--usnee--

#12 Re: Šlepanje vozila

Post by --usnee-- »

SmartBeat wrote:Zna li neko tačnu informaciju, da li mi koji nismo članovi bihamk-a, uopšte imamo pravo na besplatno šlepanje vozila od strane bihamka. Ukoliko postoji takva mogućnost onda pod kojim uslovima (da li to ide po kilometraži šlepanja ili do prvog servisa ili nešto treće)?
Tražio sam na web stranici bihamka tu informaciju ali ništa ne nađoh.. zvao 10 puta 1282 nema šanse da mogu dobiti dipečera, zvao centralu bihamka kaže imam pravo na šlepanje pod uslovima koje mi objasni dispečer (kojeg ne mogu dobiti)... onda nazovem na privatni broj uposlenika bihamka koji mi kaže da nemam pravo na šlepanje (inače servis je udaljen ravno 10 km a njihova cijena šlepanja za tu kilometražu je 80 KM)

Ako ima neko precizne informacije ili još bolje da li postoji neki pravilnik ili nešto slično čime se to reguliše?

Ako ti stane auto na cesti imas pravo slepanja do najblizeg servisa :run:
drndalo

#13 Re: Šlepanje vozila

Post by drndalo »

Ja sam prije par godina imao slucaj da mi je auto stao u Rajlovcu, neki problem sa elektronskim paljenjem, nece i nece... Zovnem BIHAMK, za pola sata je bio momak sa interventnim vozilom, pokusao popraviti, nije moglo jer nije imao dio, a nedelja... Elem, javi u centralu da ne moze nista, i da posalju slepu, da me odveze do servisa... Posto mi je bilo potpuno svejedno gdje cu, kazem mu da moze da me odveze i do BIHAMKa na Rimskom mostu... I to je bilo to...
SmartBeat

#14 Re: Šlepanje vozila

Post by SmartBeat »

Prema ovome što sam uspio saznati, pravilo je da se prilikom registracije vozila stiče pravo na tri bilo koje besplatne intervencije a vezane za popravak vozila na mjestu događaja ili premještanje vozila do najbližeg servisa.
U svakom slučaju to je odlična stvar, samo je pitanje koliko vozača zna za tu mogućnost ali i koliko je BIHAMK spreman da to ispoštuje (iskustva su različita).
530i

#15 Re: Šlepanje vozila

Post by 530i »

Bilo je već priče o tome ovdje na forumu. Ispoštovat će izlazak na lice mjesta i šlepanje do prvog servisa, ali nisu baš svi i uvijek precizni u određivanju problema na autu...
mayab

#16 Re: Šlepanje vozila

Post by mayab »

Ja sam koristio ovu mogucnost, kad mi auto nakon mjesec dana stajanja nije htio upaliti, fino ih nazvao, dosli za 15-20 minuta, preklemali, upalili mi auto, ja potpisao i dovidjenja
Post Reply