Nema limarije u cvatu 2009. godiste.konektovan wrote:Moze se naci, al' leš sa limarijom u cvatu.citroen xm wrote:Post ti je glup, vrati se na prvi pa ga iščitaj. Šta si zapeo sa Mercedesom? A ako nađeš dobru E klasu 2009. za 20000 dam ti šta hoćeš.![]()
Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corsa
#51 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#52 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Ma ovaj sto mu je npr. Astra mali sepet....najbolje da svi Hummere vozamo
Uostalom, covjek ni ne trazi veliko auto, tako da preporuke nekih Mercedesa starih 7+ godina (a svakako bi i da je novo) mu nisu ni u razmatranju.
A ne bi ni meni iskreno bilo. Cuj da dajem 20 k za auto koje ima bar 200 k na satu
Ko voli nek izvoli, al glupo ljudima implicirati da uzimaju nesto sto ih ne zanima.
Npr. http://www.olx.ba/artikal/22080211/merc ... odel-2009/
Uostalom, covjek ni ne trazi veliko auto, tako da preporuke nekih Mercedesa starih 7+ godina (a svakako bi i da je novo) mu nisu ni u razmatranju.
A ne bi ni meni iskreno bilo. Cuj da dajem 20 k za auto koje ima bar 200 k na satu
Ko voli nek izvoli, al glupo ljudima implicirati da uzimaju nesto sto ih ne zanima.
-
zrakomlat
#53 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Dobra ova pravogtc wrote:Nepass wrote:Pozdravljam, nakon 7 godina fabije naletilo mi da bi se mozda moglo i auto promjeniti
Posto se nema love za novu c klasu i sl. ne preostaje nista drugo nego smanjiti kritetije
Za oko su mi zapala ustvari tri modela hyundai i20, opel corsa i skoda fabia. Mada i20 je haman otpao.
Otprilike bi se dalo do 24-25k KM.
7 godina fabije mi je proslo samo servisirajuci redovno. Nikad kvara nikad ni najmanjeg problema, pa me nekako ta sigurnost vuce prema skodi. Opel sa druge strane nudi vise za iste pare. Par puta sam po gradu vozio proslu generaciju corse, isto benzin 1.4 i nije mi se cinila losa.
Sta bi vi preporucili? Ima li ko da vozi jedan od navedenih modela? Mane? Prednosti? Itd
Molim vas nemojte pisati komentare "bruda x5 2002 godiste mozes ubost za te pare, ocam"
"samo debili uzimaju novo auto" "dodaj jos 8k pa kupi octaviu" ili sta ja znam sta vec.
To je vec prezvakana tema, svak ima pravo na svoj izbor pa nek tako i ostane.
http://www.olx.ba/artikal/21818316/opel ... -4xer-mt5/
prije je stajala cijena 25500 na ovoj. Nije najslabija oprema, a sigurno je za Corsu avion. Ne trebas od ovoga dalje traziti po meni
- commendatore
#54 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
garantuje coek da je novoTomahawk11 wrote:Ma ovaj sto mu je npr. Astra mali sepet....najbolje da svi Hummere vozamo![]()
A ne bi ni meni iskreno bilo. Cuj da dajem 20 k za auto koje ima bar 200 k na satu![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Jasta. Sitnica 200 k km na satu i amortizovano vozilo.
- amar1994
#56 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
najjace mi je mercedes je mercedes a ostalo su auta
, na to se vecinom pozivaju kada se ovi polovni porede sa novim

-
almir90
#57 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Ne znam zašto uvijek teme po pitanju savjeta o kupovini skrenu totalno s puta. Čovjek očigledno nema taj kompleks da mora dokazivati svijetu šta ima, odnosno nema tako što će kupiti neku uber limuzinu, pa da mu se jedni dive, a drugi zavide.
Između ova dva auta ja bih izabrao Škodu, najprodavanija je marka vozila kod nas što se tiče novih, iako izbijemo službene koje kupuje javne ustanove i preduzeća. Ako ti je važan faktor cijena polovnjaka koju ćeš dobiti za nju nakon određenog perioda, sigurno da će imati bolju cijenu od Corse.
Između ova dva auta ja bih izabrao Škodu, najprodavanija je marka vozila kod nas što se tiče novih, iako izbijemo službene koje kupuje javne ustanove i preduzeća. Ako ti je važan faktor cijena polovnjaka koju ćeš dobiti za nju nakon određenog perioda, sigurno da će imati bolju cijenu od Corse.
-
Seawolf
#58 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Trenutno najbolji automobil u toj klasi (B-segment) je Hyundai i20.Nepass wrote:Pozdravljam, nakon 7 godina fabije naletilo mi da bi se mozda moglo i auto promjeniti
Posto se nema love za novu c klasu i sl. ne preostaje nista drugo nego smanjiti kritetije
Za oko su mi zapala ustvari tri modela hyundai i20, opel corsa i skoda fabia. Mada i20 je haman otpao.
7 godina fabije mi je proslo samo servisirajuci redovno. Nikad kvara nikad ni najmanjeg problema, pa me nekako ta sigurnost vuce prema skodi. Opel sa druge strane nudi vise za iste pare. Par puta sam po gradu vozio proslu generaciju corse, isto benzin 1.4 i nije mi se cinila losa.
Sta bi vi preporucili? Ima li ko da vozi jedan od navedenih modela? Mane? Prednosti? Itd
Molim vas nemojte pisati komentare "bruda x5 2002 godiste mozes ubost za te pare, ocam"
"samo debili uzimaju novo auto" "dodaj jos 8k pa kupi octaviu" ili sta ja znam sta vec.
Prostraniji je naprijed od oba navedena vozila, kvalitetnije urađen (po usporednim testovima iz njemačkih magazina), ima kraći zaustavni put pri kočenju i poprilično bolje urađen ovjes od svakog od ova dva automobila (a vjerovatno i od ostatka klase), a nije zgoreg niti 5-godišnja garancija sa podjednako dugačkom garancijom mobilnosti.
Moj izbor bi bio i20 1.4 MPI sa 6-stepenim mjenjačem, najveće snage 73 kW i sa nivoom opreme Modern. Ima, između ostalog ESP, pomoć pri polasku na uzbrdici, 6 zračnih jastuka, 16-colske felge sa pneumaticima dimenzija 195/55R16, kožni volan, automatski klima uređaj, parkirne senzore pozadi ...
U Hyundai-u su svjesni pozicije ovoga auta u odnosu na konkurenciju, pa su ga prilično zacijenili. Ukupna preporučena prodajna cijena za ovaj model sa ovim nivoom opremanja i doplatom za metalik boju je 27.990 KM. No, nekako sam uvjeren da bi mogao dobiti popust od 8% do 10%, pogotovu kada sa sobom poneseš ponude od Škode, Opela i Toyote, i to je već blizu iznosa koji si planirao potrošiti za svoj novi auto.
- amar1994
#59 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Seawolf wrote:Trenutno najbolji automobil u toj klasi (B-segment) je Hyundai i20.Nepass wrote:Pozdravljam, nakon 7 godina fabije naletilo mi da bi se mozda moglo i auto promjeniti
Prostraniji je naprijed od oba navedena vozila, kvalitetnije urađen (po usporednim testovima iz njemačkih magazina), ima kraći zaustavni put pri kočenju i poprilično bolje urađen ovjes od svakog od ova dva automobila (a vjerovatno i od ostatka klase), a nije zgoreg niti 5-godišnja garancija sa podjednako dugačkom garancijom mobilnosti.
Moj izbor bi bio i20 1.4 MPI sa 6-stepenim mjenjačem, najveće snage 73 kW i sa nivoom opreme Modern. Ima, između ostalog ESP, pomoć pri polasku na uzbrdici, 6 zračnih jastuka, 16-colske felge sa pneumaticima dimenzija 195/55R16, kožni volan, automatski klima uređaj, parkirne senzore pozadi ...
U Hyundai-u su svjesni pozicije ovoga auta u odnosu na konkurenciju, pa su ga prilično zacijenili. Ukupna preporučena prodajna cijena za ovaj model sa ovim nivoom opremanja i doplatom za metalik boju je 27.990 KM. No, nekako sam uvjeren da bi mogao dobiti popust od 8% do 10%, pogotovu kada sa sobom poneseš ponude od Škode, Opela i Toyote, i to je već blizu iznosa koji si planirao potrošiti za svoj novi auto.
to bi bio mudar izbor
-
Nepass
#60 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Otprilike bih mogao pazariti neku c klasu za 23-25k. Ali iskreno ja i ne gledam to auto. Svjestan sam ja da je ona bolja/luksuznija od skode/i20/astre/corse. Ali meni auto sluzi tacka A do tacke B. Ne volim skupo placati djelove a kod auta od 8 god i 180k i vise predjenih KM to je neizbjezno.almir90 wrote:Ne znam zašto uvijek teme po pitanju savjeta o kupovini skrenu totalno s puta. Čovjek očigledno nema taj kompleks da mora dokazivati svijetu šta ima, odnosno nema tako što će kupiti neku uber limuzinu, pa da mu se jedni dive, a drugi zavide.
Ja sad fabiju servisiram redovno po njihovom protokolu. Mali servis platio 110KM (ruke su mi uvijek free) nikad kvara, sjedem vozim provjerim permant i pritisak u gumama i to je to.
Operem je sa vremena na vrijeme.
Drug ima bmw 3 sad zamajac mjenjao oko 1k KM.
Ja bi ga zapalio pravo, nikad ne bih prezalio lovu.
Ili gume za raw4 placati vec koliko kostaju (3-4 puta vise nego za fabiju) i ona se moze uzeti za nekih 25k
- amar1994
#61 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
ako je tako imas izbora : mazda 2, i20, corsa, polo( mogucnost kradje) , fabia, fiesta yarisNepass wrote:Otprilike bih mogao pazariti neku c klasu za 23-25k. Ali iskreno ja i ne gledam to auto. Svjestan sam ja da je ona bolja/luksuznija od skode/i20/astre/corse. Ali meni auto sluzi tacka A do tacke B. Ne volim skupo placati djelove a kod auta od 8 god i 180k i vise predjenih KM to je neizbjezno.almir90 wrote:Ne znam zašto uvijek teme po pitanju savjeta o kupovini skrenu totalno s puta. Čovjek očigledno nema taj kompleks da mora dokazivati svijetu šta ima, odnosno nema tako što će kupiti neku uber limuzinu, pa da mu se jedni dive, a drugi zavide.
Ja sad fabiju servisiram redovno po njihovom protokolu. Mali servis platio 110KM (ruke su mi uvijek free) nikad kvara, sjedem vozim provjerim permant i pritisak u gumama i to je to.
Ili gume za raw4 placati vec koliko kostaju (3-4 puta vise nego za fabiju) i ona se moze uzeti za nekih 25k
- amar1994
#62 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
fiestu smo zaboravili svi, za 20k se moze uzet 1.0 ecoboost, strasan mali motorcic
http://www.olx.ba/artikal/19671071/fies ... 6-3-vrata/

http://www.olx.ba/artikal/19671071/fies ... 6-3-vrata/
-
citroen xm
#63 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Zaboravio si i Clio, 208, C3, Punto, Sandero....
-
530i
#64 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Nisam baš siguran da je Hyundai bolji od Škode po ovom pitanju, posebno za iznadprosječno visoke ljude. Rekao bih, u najboljem slučaju, da su tu negdje. A onda i problem cijene - 27 hiljada je teritorija Astre K.Seawolf wrote: Prostraniji je naprijed od oba navedena vozila
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#65 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Postujem misljenja i preporuke,ali mislim da covjeku ne pomazemo sa ovolikim prijedlozima. Samo ga zbunjujemo covjek ce narednih pola godine provesti u salonu gledajuci sta smo sve predlozili.
Ja sam ukratko rekao da bih Fabiju.
Zasto?
Meni licno ljepsi auto. Savremeniji sto se tice platforme,motora itd.
Meni licno ne znaci,ali moram spomenuti kasniju prodaju i drzanje cijene.
Ja sam ukratko rekao da bih Fabiju.
Zasto?
Meni licno ljepsi auto. Savremeniji sto se tice platforme,motora itd.
Meni licno ne znaci,ali moram spomenuti kasniju prodaju i drzanje cijene.
-
Seawolf
#66 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
2 cm viši (97 cm, prema škodinih 95 cm) i 3 cm širi preko prednjih sjedišta. Na stražnjim sjedištima podjednaki. Gepek je samo 4 lit. manji nego kod Škode. Mana u odnosu na Fabiu je 7 cm viši utovarni rub gepeka.530i wrote:Nisam baš siguran da je Hyundai bolji od Škode po ovom pitanju, posebno za iznadprosječno visoke ljude. Rekao bih, u najboljem slučaju, da su tu negdje. A onda i problem cijene - 27 hiljada je teritorija Astre K.Seawolf wrote: Prostraniji je naprijed od oba navedena vozila
Cijena jeste povisoka i upada u zonu mnogih jeftinijih kompaktnih automobila, pogotovu s obzirom na vremešan koncept motora, ali podrazumijeva dosta upotrebljive opreme i može se ispregovarati.
- klaki
#67 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
a sta ces ti kad ti ode zamajac?Nepass wrote:Otprilike bih mogao pazariti neku c klasu za 23-25k. Ali iskreno ja i ne gledam to auto. Svjestan sam ja da je ona bolja/luksuznija od skode/i20/astre/corse. Ali meni auto sluzi tacka A do tacke B. Ne volim skupo placati djelove a kod auta od 8 god i 180k i vise predjenih KM to je neizbjezno.almir90 wrote:Ne znam zašto uvijek teme po pitanju savjeta o kupovini skrenu totalno s puta. Čovjek očigledno nema taj kompleks da mora dokazivati svijetu šta ima, odnosno nema tako što će kupiti neku uber limuzinu, pa da mu se jedni dive, a drugi zavide.
- Optimist
#68 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Koliko vidim francuzi nisu u opciji, ali da ipak postavim, mozda nekome bude od koristi.
>>> UPRAVO STIGAO <<< Citroen C-Elysee Exclusive BlueHDi 100 BVM!!! Iz prakse nam se pokazalo da se naš Elysee ne zadrži mnogo u salonu! Ostaje da vidimo za ovog ljepotana u čije ruke će otići!!!
CIJENA VOZILA : 28.866,00 KM
PROMOCIJSKI POPUST: 4.907,00 KM
UKUPNA CIJENA sa PDV-om, DO REGISTRACIJE: 23.950,00 KM
Posjetite nas ili nas kontaktirajte!
Hercegovinapromet doo, Bišće polje bb, Mostar
Tel:036/557-825
https://www.facebook.com/Citroen.Mostar/?ft
>>> UPRAVO STIGAO <<< Citroen C-Elysee Exclusive BlueHDi 100 BVM!!! Iz prakse nam se pokazalo da se naš Elysee ne zadrži mnogo u salonu! Ostaje da vidimo za ovog ljepotana u čije ruke će otići!!!
-
Nepass
#69 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Tesko da ce otici za mojih 6-7 godina voznje i da ode nije miljaklaki wrote:
a sta ces ti kad ti ode zamajac?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#70 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Nije los ovaj Citroen....ali opet, tesko bih se odlucio u odnosu na C4.
Mada C4 izlazi iz cijene koju covjek trazi.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#71 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Pa ovdje neki postavljaju cijene i klase vozila, koje, cini mi se, izlaze iz financijskih okvira koje je pokretac spomenuo?!Tomahawk11 wrote:Nije los ovaj Citroen....ali opet, tesko bih se odlucio u odnosu na C4.
Al' kad ste se dotakli Citroena, jucer vidim reklamu za C4 bluehdi 100 u Mostaru, neka super dobra oprema, mozda feel il' tako nesto, za 28 000KM. Ima sve sto je potrebno, od navigacíje, parking senzora, dvozonske klime itd. Po meni, najbolja ponuda u toj klasi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#72 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Taj sam i ja vidiokonektovan wrote:Pa ovdje neki postavljaju cijene i klase vozila, koje, cini mi se, izlaze iz financijskih okvira koje je pokretac spomenuo?!Tomahawk11 wrote:Nije los ovaj Citroen....ali opet, tesko bih se odlucio u odnosu na C4.
Al' kad ste se dotakli Citroena, jucer vidim reklamu za C4 bluehdi 100 u Mostaru, neka super dobra oprema, mozda feel il' tako nesto, za 28 000KM. Ima sve sto je potrebno, od navigacíje, parking senzora, dvozonske klime itd. Po meni, najbolja ponuda u toj klasi.
Pitanje je koliko se covjek moze protegnuti, vec je spominjao max 24 k....ne znam, auto se ne kupuje svaki dan, 3-4 milje radije nekako skontati.
Mada, covjek je pitao za Fabiu ili Corsu i u tom domenu bi se trebala i diskusija voditi.
Ali, hajd ti stani u kraj auto ljubiteljima na pdf-u klixa
-
dado_
#73 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Meni je i c3 odlican, ako se vec ne moze protegnuti za c4 koji je stvarno dobar... Evo jedan dobro opremljen, doduse 1.2 motor atmo al 80 konjica je dovoljno za tih tvojih 80% grad, i 70 000 za 9 godina... Ako vec nije vjerovatno ti se uklapa jaci motor, mozda cak i hdi za 24-25... Oprema odlicna, 21 milja, prije bi ga uzeo nego ijedno od gore navedenih (fabia, polo, neki hyundai-i i sta vec) a cini mi se i komforniji od navedenih, ljepsi mi je sigurno, sad stvar ukusa jbg...
http://www.olx.ba/artikal/21225759/citr ... l-edition/
http://www.olx.ba/artikal/21225759/citr ... l-edition/
- Ned071
#74 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
Kako ce biti komforniji od i30? Inace kad vidim ove gej frendli citroene i pezoe, hoce mi nesto bit....
- commendatore
#75 Re: Škoda fabia 1.2 tsi (110ks) ili opel corsa 1.4 (90ks)
jebote led prije si za te pare mogo dobit jedva hjundai akcent ili skodu feliciju a sad alu felge klima ovo ono saso mange podizaci jastuciOptimist wrote:Koliko vidim francuzi nisu u opciji, ali da ipak postavim, mozda nekome bude od koristi.