Preporucuju mi da za Clio II 2002.god uzmem M+S Semperit gume umjesto dosadasnjih Sava Eskimo S3. Ima li ko kakvih iskustava sa ovim gumama? Ciko u servisu kaze da su skuplje za 5 KM, a mnogo bolje od S3.
Hvala
Semperit gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vnm
#2 Re: Semperit gume
losije su po mokrom i suhom, a po snijegu i ledu su bolje, s time da su dosta tvrdje pa su glasne ali se manje trose.
izvor je ADAC test zimskih guma, a posto i ja trazim zimske bio mi je pri ruci.
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=127153
izvor je ADAC test zimskih guma, a posto i ja trazim zimske bio mi je pri ruci.
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=127153
-
sigicalo
#3 Re: Semperit gume
Hvala u svakom slucaju.Mislim da cu ostati na S3 jer se moja zimska voznja ipak zavrsava na nekoliko posjeta Igmanu ili Bjelasnici.
-
sabanss
#4 Re: Semperit gume
Ja sam vozio ljetne Semperit i sasvim pristojne gume za tu cijenu. Prije toga sam vozio Savu i Kumho i mogu ti reci da je Sava najlosija od tog trojca. Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
-
ja1977
#5 Re: Semperit gume
Ne mogu da vjerujem. Po tebi je svejedno ako imas nove Tigar ili Mishelin gume.sabanss wrote: Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
-
sabanss
#6 Re: Semperit gume
Pa nisam bas mislio na Tigar (mada se navodno popravio), ali Sava, Kumho, Semperit su nekakva ista (niza) klasa, tako da ostajem pri tvrdnji da je isto sta god se u toj klasi uzme.ja1977 wrote:Ne mogu da vjerujem. Po tebi je svejedno ako imas nove Tigar ili Mishelin gume.sabanss wrote: Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
-
ado-šampion
#7 Re: Semperit gume
Slažem se s ovim dijelom, ali se ne slažem s dijelom o "pristojnoj i normalnoj vožnji". Koliko god ti pristojno i normalno vozio može ti se desiti situacija u kojoj nakon krivine nailaziš na zaustavljenu kolonu (na primjer) i jedino ti ostaje da udariš po kočnici i da te kočnice i (dobre) gume izvuku. Ja sam naveo samo jednu situaciju, a posebno zimi ima mali milion takvih situacija, kao nailaziš na led na cesti i slično u kojim su izuzetno bitne razlike između guma.sabanss wrote:Pa nisam bas mislio na Tigar (mada se navodno popravio), ali Sava, Kumho, Semperit su nekakva ista (niza) klasa, tako da ostajem pri tvrdnji da je isto sta god se u toj klasi uzme.ja1977 wrote:Ne mogu da vjerujem. Po tebi je svejedno ako imas nove Tigar ili Mishelin gume.sabanss wrote: Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
Postavljaču teme preporučujem da dobro protabiri testove (ADAC, Auto Bild) i odluči, mada ni Sava Eskimo definitvno nije guma s kojom ti je glava u torbi.
- CLIO
#8 Re: Semperit gume
OK sve to , samo sto semperit prijatelju moj ne spada u nizu klasu,to si lupio malo napamet, raspitaj se malo.sabanss wrote:Pa nisam bas mislio na Tigar (mada se navodno popravio), ali Sava, Kumho, Semperit su nekakva ista (niza) klasa, tako da ostajem pri tvrdnji da je isto sta god se u toj klasi uzme.ja1977 wrote:Ne mogu da vjerujem. Po tebi je svejedno ako imas nove Tigar ili Mishelin gume.sabanss wrote: Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
-
ja1977
#9 Re: Semperit gume
U principu se sve svodi na onu staru
'Koliko para, toliko muzike"
'Koliko para, toliko muzike"
-
sabanss
#10 Re: Semperit gume
Cijenom je u toj klasi, licno vozim na tim gumama i moj utisak je da su bolje od Save i Kumha kao i Matadora sa kojim sam imao iskustva.CLIO wrote: OK sve to , samo sto semperit prijatelju moj ne spada u nizu klasu,to si lupio malo napamet, raspitaj se malo.