Semperit gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sigicalo

#1 Semperit gume

Post by sigicalo »

Preporucuju mi da za Clio II 2002.god uzmem M+S Semperit gume umjesto dosadasnjih Sava Eskimo S3. Ima li ko kakvih iskustava sa ovim gumama? Ciko u servisu kaze da su skuplje za 5 KM, a mnogo bolje od S3.
Hvala
vnm

#2 Re: Semperit gume

Post by vnm »

losije su po mokrom i suhom, a po snijegu i ledu su bolje, s time da su dosta tvrdje pa su glasne ali se manje trose.
izvor je ADAC test zimskih guma, a posto i ja trazim zimske bio mi je pri ruci. :D

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... eID=127153
sigicalo

#3 Re: Semperit gume

Post by sigicalo »

Hvala u svakom slucaju.Mislim da cu ostati na S3 jer se moja zimska voznja ipak zavrsava na nekoliko posjeta Igmanu ili Bjelasnici.
sabanss

#4 Re: Semperit gume

Post by sabanss »

Ja sam vozio ljetne Semperit i sasvim pristojne gume za tu cijenu. Prije toga sam vozio Savu i Kumho i mogu ti reci da je Sava najlosija od tog trojca. Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
ja1977

#5 Re: Semperit gume

Post by ja1977 »

sabanss wrote: Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
Ne mogu da vjerujem. Po tebi je svejedno ako imas nove Tigar ili Mishelin gume.
sabanss

#6 Re: Semperit gume

Post by sabanss »

ja1977 wrote:
sabanss wrote: Opet ako vozis pristojno i normalno i znas voziti, sasvim ti je svejedno koja je guma dole sve dok je nova.
Pa nisam bas mislio na Tigar (mada se navodno popravio), ali Sava, Kumho, Semperit su nekakva ista (niza) klasa, tako da ostajem pri tvrdnji da je isto sta god se u toj klasi uzme.
ado-šampion

#7 Re: Semperit gume

Post by ado-šampion »

sabanss wrote:
ja1977 wrote:
Pa nisam bas mislio na Tigar (mada se navodno popravio), ali Sava, Kumho, Semperit su nekakva ista (niza) klasa, tako da ostajem pri tvrdnji da je isto sta god se u toj klasi uzme.
Slažem se s ovim dijelom, ali se ne slažem s dijelom o "pristojnoj i normalnoj vožnji". Koliko god ti pristojno i normalno vozio može ti se desiti situacija u kojoj nakon krivine nailaziš na zaustavljenu kolonu (na primjer) i jedino ti ostaje da udariš po kočnici i da te kočnice i (dobre) gume izvuku. Ja sam naveo samo jednu situaciju, a posebno zimi ima mali milion takvih situacija, kao nailaziš na led na cesti i slično u kojim su izuzetno bitne razlike između guma.

Postavljaču teme preporučujem da dobro protabiri testove (ADAC, Auto Bild) i odluči, mada ni Sava Eskimo definitvno nije guma s kojom ti je glava u torbi.
CLIO

#8 Re: Semperit gume

Post by CLIO »

sabanss wrote:
ja1977 wrote:
OK sve to , samo sto semperit prijatelju moj ne spada u nizu klasu,to si lupio malo napamet, raspitaj se malo.
ja1977

#9 Re: Semperit gume

Post by ja1977 »

U principu se sve svodi na onu staru

'Koliko para, toliko muzike" :-D
sabanss

#10 Re: Semperit gume

Post by sabanss »

CLIO wrote: OK sve to , samo sto semperit prijatelju moj ne spada u nizu klasu,to si lupio malo napamet, raspitaj se malo.
Cijenom je u toj klasi, licno vozim na tim gumama i moj utisak je da su bolje od Save i Kumha kao i Matadora sa kojim sam imao iskustva.
Post Reply