samousluzne autopraonice

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HarunKovac

#1 samousluzne autopraonice

Post by HarunKovac »

Bio sam na Stupu na samousluznoj autopraonici,sve pohvale, asfaltirano , ima vosak i ono nešto visoki sjaj, 4min/1KM. :thumbup:

Ima li jos neko iskustva sa samousluznim autopraonicama?
Last edited by HarunKovac on 07/08/2017 22:58, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#2 Re: samousluzne autopraonice

Post by mirzet87sa »

Ja koristim onu iza SCC-a, nije nesto. 1km, 1min. A cesto znam svratiti i do aneksa, nesto je bolja oprema od ove ali sve je to u par deka. Cijenu tacnu ne znam, mada vjerujem da je okvniro tu negdje. Nisam znao za tu na stupu, jel to dodje u pravcu ilidza grad s desne strane prije mosta ? Ona velika praona? Cuj 4min 1km :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3 Re: samousluzne autopraonice

Post by mk ultra »

stopwash na stupu najbolji sigurno, samo im je lokacija loša...
Aurea Mediocritas

#4 Re: samousluzne autopraonice

Post by Aurea Mediocritas »

Opereš sam sebi auto i to još platiš!
IcedFlame

#5 Re: samousluzne autopraonice

Post by IcedFlame »

Da, pa?

- Nema cekanja (ni da dodjes na red, ni stajanja dok cekas da zavrse)
- Peres onoliko koliko hoces i kako ti hoces (volja ti za 2 KM samo saprati brzinski prasinu, pticja govna i sl., ili odvojiti 15-20 minuta i 5-6 KM za detaljnije)
- ne brines se hoce li ti sta neko otkinuti ili razvaliti
- malo fizicke aktivnosti nije na odmet :D

Ovo je iz ugla nekog kome auto nije samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, pa mi nije ni mrsko.
Ridjobrki

#6 Re: samousluzne autopraonice

Post by Ridjobrki »

Aurea Mediocritas wrote:Opereš sam sebi auto i to još platiš!
+1

Ok za brzinski ga malo saprati između dva čestita pranja... Ono kad dođeš sa nekog puta a auto ti u principu čisto ali samo površno zaprljano - inače autopraonica i ćao.
dgL_

#7 Re: samousluzne autopraonice

Post by dgL_ »

i ja odem na Marijin dvor iza SCC-a, kako zivim na Grbavici a do grada idem cesto, onda mi je ona i usput i najbliza... ali sto rece ovaj komsija gore nije nesto specijalno... usisivac je po meni los, slabo vuce... jos kod mene tepih u autu nakav cudan ne mozes izvuc one kamencice i gluposti koje se nanesu, a i vrlo brzo pojede pare...

kako god za 3-4 KM moze se fino oprati...

praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra :)
mirzet87sa

#8 Re: samousluzne autopraonice

Post by mirzet87sa »

dgL_ wrote:i ja odem na Marijin dvor iza SCC-a, kako zivim na Grbavici a do grada idem cesto, onda mi je ona i usput i najbliza... ali sto rece ovaj komsija gore nije nesto specijalno... usisivac je po meni los, slabo vuce... jos kod mene tepih u autu nakav cudan ne mozes izvuc one kamencice i gluposti koje se nanesu, a i vrlo brzo pojede pare...

praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra :)
Mene je uvijek zanimalo, a mrsko mi bilo citati i traziti :D, za sta sluzi ono dugme 'voskiranje' :D
Mislim, znam sta je vosak ali ne znam kako funkcionise na principu kod samousluznih praona, jebi ga skomplikova ga..
dgL_

#9 Re: samousluzne autopraonice

Post by dgL_ »

mirzet87sa wrote:
dgL_ wrote:i ja odem na Marijin dvor iza SCC-a, kako zivim na Grbavici a do grada idem cesto, onda mi je ona i usput i najbliza... ali sto rece ovaj komsija gore nije nesto specijalno... usisivac je po meni los, slabo vuce... jos kod mene tepih u autu nakav cudan ne mozes izvuc one kamencice i gluposti koje se nanesu, a i vrlo brzo pojede pare...

Mene je uvijek zanimalo, a mrsko mi bilo citati i traziti :D, za sta sluzi ono dugme 'voskiranje' :D
Mislim, znam sta je vosak ali ne znam kako funkcionise na principu kod samousluznih praona, jebi ga skomplikova ga..

ma u sustini vosak ti dadne sjaj limu, formira na njemu tanki sloj koji stiti lim od kise, mokrine itd, itd... na samom kraju procesa pranja se stavlja...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10 Re: samousluzne autopraonice

Post by konektovan »

Najbolje su one, gdje se moze potrositi ona sica,10,20 kpf:-)
Ned071

#11 Re: samousluzne autopraonice

Post by Ned071 »

konektovan wrote:Najbolje su one, gdje se moze potrositi ona sica,10,20 kpf:-)
Tacno! Zato sapiram uglavnom prekoputa Doma penzionera...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12 Re: samousluzne autopraonice

Post by konektovan »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:Najbolje su one, gdje se moze potrositi ona sica,10,20 kpf:-)
Tacno! Zato sapiram uglavnom prekoputa Doma penzionera...
Eh,tu sam cest gost. :mrgreen: Samo,i oni su ukinuli 10kpf,al' opet su bolji od ostalih. :wink:
jrambo

#13 Re: samousluzne autopraonice

Post by jrambo »

HIFA kod kruznog toga na Ilidzi je zakon , kada naspes 50km, 2km su gratis za pranje , tako da se auto detaljno moze oprati i usisati za 3-4km
mirzet87sa

#14 Re: samousluzne autopraonice

Post by mirzet87sa »

dgL_ wrote:

ma u sustini vosak ti dadne sjaj limu, formira na njemu tanki sloj koji stiti lim od kise, mokrine itd, itd... na samom kraju procesa pranja se stavlja...
'naci pjena, ispiranje, vosak ili pjena, vosak, ispiranje? :D ma nije da mi sad nesto treba, ja ga i ovako i onako voskiram svako 6mjeseci ali eto.. :D

a ima i na ep kod cwile 200l goriva gratis 2-3 pranja na onoj masini :D
nightvision

#15 Re: samousluzne autopraonice

Post by nightvision »

Ja najvolim kad ga kisa opere. Jos malo brze prodjem kroz bare u mahali pa se opere i ispod blatobrana :lol:
Srecom imam pristup dvoristu i dobrom vapu i to mi je ponajbolja opcija, sve lagano natenane operem bez srkleta, ogranicen sam samo onoliko koliko mi je mrsko ribati. u praonu nisam otisao ima ako nema i vise.
HardCore

#16 Re: samousluzne autopraonice

Post by HardCore »

jrambo wrote:HIFA kod kruznog toga na Ilidzi je zakon , kada naspes 50km, 2km su gratis za pranje , tako da se auto detaljno moze oprati i usisati za 3-4km
Ja sam prije mjesec bio tu, a kako sam vidio momak je ubacio 4 km, moze biti da su sad smanjli il te momak zakino XD
jrambo

#17 Re: samousluzne autopraonice

Post by jrambo »

HardCore wrote:
jrambo wrote:HIFA kod kruznog toga na Ilidzi je zakon , kada naspes 50km, 2km su gratis za pranje , tako da se auto detaljno moze oprati i usisati za 3-4km
Ja sam prije mjesec bio tu, a kako sam vidio momak je ubacio 4 km, moze biti da su sad smanjli il te momak zakino XD
4min a dva žetona ubaci ,to je to
vješalica

#18 Re: samousluzne autopraonice

Post by vješalica »

mk ultra wrote:stopwash na stupu najbolji sigurno, samo im je lokacija loša...
izvini jel to ona što ima puno boxova?

inače perem gore u švrakinom,meni je ok,samo je nekad gužva i nikad nisam išla na usisavanje jer nema mjesta dok svi posuše stakla pa dok završe nemam cio dan za to

mirzet87sa wrote:

a ima i na ep kod cwile 200l goriva gratis 2-3 pranja na onoj masini :D
kandiše deterdžent u radijusu od 100 metara ,al ako dobro pere ok :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19 Re: samousluzne autopraonice

Post by mk ultra »

vješalica wrote:
mk ultra wrote:stopwash na stupu najbolji sigurno, samo im je lokacija loša...
izvini jel to ona što ima puno boxova?
Da
Imaju najbolju opremu, jedini u sarajevu kupuju kvalitetnu hemiju koja nije nimalo jeftina i pravilno odrzavaju praonu

kanta voska od 25kg je preko 200KM, samponi nesto manje al opet skupo

Anex je druga liga za stopwash praonu
mirzet87sa

#20 Re: samousluzne autopraonice

Post by mirzet87sa »

vješalica wrote:
kandiše deterdžent u radijusu od 100 metara ,al ako dobro pere ok :-)
Ne pere nista dobro kao rucno pranje, a i ne koristim te 'wash mashine' jer mi izgrebe farbu pa ne mogu oka sklopit do narednog farbanja :D ali eto da priupisemo i to ;p
sta fali mirisu deterdzenta?! ;p
vješalica

#21 Re: samousluzne autopraonice

Post by vješalica »

ma smrdi u zadnje vrijeme nekako čudno,hemikalija ko hemikalija bar meni,prije se nije čuo :mrgreen:
mirzet87sa

#22 Re: samousluzne autopraonice

Post by mirzet87sa »

trazi onda autobrite citrus pearl ako si bas fanatik oko 'cistoce i mirisa' kao sto sam ja :D
The BEN10

#23 Re: samousluzne autopraonice

Post by The BEN10 »

dgL_ wrote:praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra :)
Prošle godine sam gledao kretena kako je auto parkirao na mjesto za pranje, uzeo kanticu i spužvu i sapunom ga trlja. Tip je jedno 15-minuta trljao auto, da bi onda počeo koristiti programe pranja. Koji dripac!
relax11

#24 Re: samousluzne autopraonice

Post by relax11 »

U Vogosci je ok kod Ugorskog, ima fino prostora samo sto je uvijek puna :-D

1KM-1min. :D
dgL_

#25 Re: samousluzne autopraonice

Post by dgL_ »

The BEN10 wrote:
dgL_ wrote:praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra :)
Prošle godine sam gledao kretena kako je auto parkirao na mjesto za pranje, uzeo kanticu i spužvu i sapunom ga trlja. Tip je jedno 15-minuta trljao auto, da bi onda počeo koristiti programe pranja. Koji dripac!

koji kreten... :) :) :) :lol: :lol: :lol:

Kako si na ovom forumu kreten zbog gluposti to je strasno ;)
Post Reply