Ima li jos neko iskustva sa samousluznim autopraonicama?
samousluzne autopraonice
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HarunKovac
#1 samousluzne autopraonice
Bio sam na Stupu na samousluznoj autopraonici,sve pohvale, asfaltirano , ima vosak i ono nešto visoki sjaj, 4min/1KM.
Last edited by HarunKovac on 07/08/2017 22:58, edited 1 time in total.
-
mirzet87sa
#2 Re: samousluzne autopraonice
Ja koristim onu iza SCC-a, nije nesto. 1km, 1min. A cesto znam svratiti i do aneksa, nesto je bolja oprema od ove ali sve je to u par deka. Cijenu tacnu ne znam, mada vjerujem da je okvniro tu negdje. Nisam znao za tu na stupu, jel to dodje u pravcu ilidza grad s desne strane prije mosta ? Ona velika praona? Cuj 4min 1km 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3 Re: samousluzne autopraonice
stopwash na stupu najbolji sigurno, samo im je lokacija loša...
- Aurea Mediocritas
#4 Re: samousluzne autopraonice
Opereš sam sebi auto i to još platiš!
-
IcedFlame
#5 Re: samousluzne autopraonice
Da, pa?
- Nema cekanja (ni da dodjes na red, ni stajanja dok cekas da zavrse)
- Peres onoliko koliko hoces i kako ti hoces (volja ti za 2 KM samo saprati brzinski prasinu, pticja govna i sl., ili odvojiti 15-20 minuta i 5-6 KM za detaljnije)
- ne brines se hoce li ti sta neko otkinuti ili razvaliti
- malo fizicke aktivnosti nije na odmet
Ovo je iz ugla nekog kome auto nije samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, pa mi nije ni mrsko.
- Nema cekanja (ni da dodjes na red, ni stajanja dok cekas da zavrse)
- Peres onoliko koliko hoces i kako ti hoces (volja ti za 2 KM samo saprati brzinski prasinu, pticja govna i sl., ili odvojiti 15-20 minuta i 5-6 KM za detaljnije)
- ne brines se hoce li ti sta neko otkinuti ili razvaliti
- malo fizicke aktivnosti nije na odmet
Ovo je iz ugla nekog kome auto nije samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, pa mi nije ni mrsko.
- Ridjobrki
#6 Re: samousluzne autopraonice
+1Aurea Mediocritas wrote:Opereš sam sebi auto i to još platiš!
Ok za brzinski ga malo saprati između dva čestita pranja... Ono kad dođeš sa nekog puta a auto ti u principu čisto ali samo površno zaprljano - inače autopraonica i ćao.
-
dgL_
#7 Re: samousluzne autopraonice
i ja odem na Marijin dvor iza SCC-a, kako zivim na Grbavici a do grada idem cesto, onda mi je ona i usput i najbliza... ali sto rece ovaj komsija gore nije nesto specijalno... usisivac je po meni los, slabo vuce... jos kod mene tepih u autu nakav cudan ne mozes izvuc one kamencice i gluposti koje se nanesu, a i vrlo brzo pojede pare...
kako god za 3-4 KM moze se fino oprati...
praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra
praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra
-
mirzet87sa
#8 Re: samousluzne autopraonice
Mene je uvijek zanimalo, a mrsko mi bilo citati i trazitidgL_ wrote:i ja odem na Marijin dvor iza SCC-a, kako zivim na Grbavici a do grada idem cesto, onda mi je ona i usput i najbliza... ali sto rece ovaj komsija gore nije nesto specijalno... usisivac je po meni los, slabo vuce... jos kod mene tepih u autu nakav cudan ne mozes izvuc one kamencice i gluposti koje se nanesu, a i vrlo brzo pojede pare...
Mislim, znam sta je vosak ali ne znam kako funkcionise na principu kod samousluznih praona, jebi ga skomplikova ga..
-
dgL_
#9 Re: samousluzne autopraonice
mirzet87sa wrote:Mene je uvijek zanimalo, a mrsko mi bilo citati i trazitidgL_ wrote:i ja odem na Marijin dvor iza SCC-a, kako zivim na Grbavici a do grada idem cesto, onda mi je ona i usput i najbliza... ali sto rece ovaj komsija gore nije nesto specijalno... usisivac je po meni los, slabo vuce... jos kod mene tepih u autu nakav cudan ne mozes izvuc one kamencice i gluposti koje se nanesu, a i vrlo brzo pojede pare...
praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra, za sta sluzi ono dugme 'voskiranje'
Mislim, znam sta je vosak ali ne znam kako funkcionise na principu kod samousluznih praona, jebi ga skomplikova ga..
ma u sustini vosak ti dadne sjaj limu, formira na njemu tanki sloj koji stiti lim od kise, mokrine itd, itd... na samom kraju procesa pranja se stavlja...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10 Re: samousluzne autopraonice
Najbolje su one, gdje se moze potrositi ona sica,10,20 kpf:-)
- Ned071
#11 Re: samousluzne autopraonice
Tacno! Zato sapiram uglavnom prekoputa Doma penzionera...konektovan wrote:Najbolje su one, gdje se moze potrositi ona sica,10,20 kpf:-)
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12 Re: samousluzne autopraonice
Eh,tu sam cest gost.Ned071 wrote:Tacno! Zato sapiram uglavnom prekoputa Doma penzionera...konektovan wrote:Najbolje su one, gdje se moze potrositi ona sica,10,20 kpf:-)
- jrambo
#13 Re: samousluzne autopraonice
HIFA kod kruznog toga na Ilidzi je zakon , kada naspes 50km, 2km su gratis za pranje , tako da se auto detaljno moze oprati i usisati za 3-4km
-
mirzet87sa
#14 Re: samousluzne autopraonice
'naci pjena, ispiranje, vosak ili pjena, vosak, ispiranje?dgL_ wrote:
ma u sustini vosak ti dadne sjaj limu, formira na njemu tanki sloj koji stiti lim od kise, mokrine itd, itd... na samom kraju procesa pranja se stavlja...
a ima i na ep kod cwile 200l goriva gratis 2-3 pranja na onoj masini
-
nightvision
#15 Re: samousluzne autopraonice
Ja najvolim kad ga kisa opere. Jos malo brze prodjem kroz bare u mahali pa se opere i ispod blatobrana
Srecom imam pristup dvoristu i dobrom vapu i to mi je ponajbolja opcija, sve lagano natenane operem bez srkleta, ogranicen sam samo onoliko koliko mi je mrsko ribati. u praonu nisam otisao ima ako nema i vise.
Srecom imam pristup dvoristu i dobrom vapu i to mi je ponajbolja opcija, sve lagano natenane operem bez srkleta, ogranicen sam samo onoliko koliko mi je mrsko ribati. u praonu nisam otisao ima ako nema i vise.
- HardCore
#16 Re: samousluzne autopraonice
Ja sam prije mjesec bio tu, a kako sam vidio momak je ubacio 4 km, moze biti da su sad smanjli il te momak zakino XDjrambo wrote:HIFA kod kruznog toga na Ilidzi je zakon , kada naspes 50km, 2km su gratis za pranje , tako da se auto detaljno moze oprati i usisati za 3-4km
- jrambo
#17 Re: samousluzne autopraonice
4min a dva žetona ubaci ,to je toHardCore wrote:Ja sam prije mjesec bio tu, a kako sam vidio momak je ubacio 4 km, moze biti da su sad smanjli il te momak zakino XDjrambo wrote:HIFA kod kruznog toga na Ilidzi je zakon , kada naspes 50km, 2km su gratis za pranje , tako da se auto detaljno moze oprati i usisati za 3-4km
- vješalica
#18 Re: samousluzne autopraonice
izvini jel to ona što ima puno boxova?mk ultra wrote:stopwash na stupu najbolji sigurno, samo im je lokacija loša...
inače perem gore u švrakinom,meni je ok,samo je nekad gužva i nikad nisam išla na usisavanje jer nema mjesta dok svi posuše stakla pa dok završe nemam cio dan za to
kandiše deterdžent u radijusu od 100 metara ,al ako dobro pere okmirzet87sa wrote:
a ima i na ep kod cwile 200l goriva gratis 2-3 pranja na onoj masini
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#19 Re: samousluzne autopraonice
Davješalica wrote:izvini jel to ona što ima puno boxova?mk ultra wrote:stopwash na stupu najbolji sigurno, samo im je lokacija loša...
Imaju najbolju opremu, jedini u sarajevu kupuju kvalitetnu hemiju koja nije nimalo jeftina i pravilno odrzavaju praonu
kanta voska od 25kg je preko 200KM, samponi nesto manje al opet skupo
Anex je druga liga za stopwash praonu
-
mirzet87sa
#20 Re: samousluzne autopraonice
Ne pere nista dobro kao rucno pranje, a i ne koristim te 'wash mashine' jer mi izgrebe farbu pa ne mogu oka sklopit do narednog farbanjavješalica wrote:
kandiše deterdžent u radijusu od 100 metara ,al ako dobro pere ok
sta fali mirisu deterdzenta?! ;p
- vješalica
#21 Re: samousluzne autopraonice
ma smrdi u zadnje vrijeme nekako čudno,hemikalija ko hemikalija bar meni,prije se nije čuo 
-
mirzet87sa
#22 Re: samousluzne autopraonice
trazi onda autobrite citrus pearl ako si bas fanatik oko 'cistoce i mirisa' kao sto sam ja 
-
The BEN10
#23 Re: samousluzne autopraonice
Prošle godine sam gledao kretena kako je auto parkirao na mjesto za pranje, uzeo kanticu i spužvu i sapunom ga trlja. Tip je jedno 15-minuta trljao auto, da bi onda počeo koristiti programe pranja. Koji dripac!dgL_ wrote:praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra
- relax11
#24 Re: samousluzne autopraonice
U Vogosci je ok kod Ugorskog, ima fino prostora samo sto je uvijek puna 
1KM-1min.
1KM-1min.
-
dgL_
#25 Re: samousluzne autopraonice
The BEN10 wrote:Prošle godine sam gledao kretena kako je auto parkirao na mjesto za pranje, uzeo kanticu i spužvu i sapunom ga trlja. Tip je jedno 15-minuta trljao auto, da bi onda počeo koristiti programe pranja. Koji dripac!dgL_ wrote:praktikujem nositi sampon za auto, naspem u kanticu vode i smapona istrljam spuzvom sve prije nego opste udjem u praonicu i onda 2 KM spaerem i mjera... ne koristim samponiranje ono njihovo nikako.. poslije vosak, ususas, gume sredis i mejra
koji kreten...
Kako si na ovom forumu kreten zbog gluposti to je strasno