Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
analiticar007

#301 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Izvinjavam se svojim forumašima, ove slike su mi, te sad vidim, hehe, izrezane, skraćene 8) , ne mogu stati :lol: , a tako dobra unutrasnjost
Better Man

#302 Re: Renault Megane all about

Post by Better Man »

fluidni wrote:
goibos wrote:nego, ima sad akcija Megane Generation
"Popularni Megane Generation sa opremom koja uključuje ABS + sistem pomoći pri naglom kočenju (BAS), klima uređaj, alu naplatke od 16 inča, zračni jastuk za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke sprijeda, zračne zavjese, tempomat, električno podesive i grijane retrovizore, električne podizače prednjih stakala, putni kompjuter, radio CD MP3 4X15W s komandama na upravljaču i svjetla za maglu u ovoj akcijskoj ponudi košta samo 20.999 KM."

prepostavljam da je u pitanju benzin 81kw (110KS)...
ima li ko iskustva ovim modelom, isplati li se?
Nisam 100% siguran ali mislim da se ovaj model radi u Turskoj i da su mu materijali slični Fluence-u, to znači da su materijali malo krući nego u modelima iz Francuske i Španije. Fluence me je razočarao kvalitetom materijala. U glavnom, vozilo i oprema nisu loši ostalo je do tebe...odi, sjedi pa razmisli sam.
Megane Generation sed radi u Turskoj.
goibos

#303 Re: Renault Megane all about

Post by goibos »

Better Man wrote:
fluidni wrote:
goibos wrote:nego, ima sad akcija Megane Generation
"Popularni Megane Generation sa opremom koja uključuje ABS + sistem pomoći pri naglom kočenju (BAS), klima uređaj, alu naplatke od 16 inča, zračni jastuk za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke sprijeda, zračne zavjese, tempomat, električno podesive i grijane retrovizore, električne podizače prednjih stakala, putni kompjuter, radio CD MP3 4X15W s komandama na upravljaču i svjetla za maglu u ovoj akcijskoj ponudi košta samo 20.999 KM."

prepostavljam da je u pitanju benzin 81kw (110KS)...
ima li ko iskustva ovim modelom, isplati li se?
Nisam 100% siguran ali mislim da se ovaj model radi u Turskoj i da su mu materijali slični Fluence-u, to znači da su materijali malo krući nego u modelima iz Francuske i Španije. Fluence me je razočarao kvalitetom materijala. U glavnom, vozilo i oprema nisu loši ostalo je do tebe...odi, sjedi pa razmisli sam.
Megane Generation sed radi u Turskoj.
ne vidim kakve veze ima što se radi u Turskoj... možda se svi prave u Turskoj(Clio u Sloveniji)...
Megane Berlina je približno cijenom(u suštini je ista cijena) kao i Generation, jel se i on pravi u Turskoj?
fluidni

#304 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Nije poenta što se radi u Turskoj već što modeli iz Bursije imaju drugačije materijale (niže kvalitete) i to vjerovatno kao odluku Renaulta...Fluence ima kruće materijale u unutrašnjosti...imamo ga u firmi.

Na jednom drugom forumu su rekli ovo: Megane gen - Turska, Bursa, viši nekih 1 cm, krov točkasto varen, i spoj opreme meni jako dobar i isplativ...ostalih 99,9 posto djelova kao i megane berlina!
TheGodfather001

#305 Re: Renault Megane all about

Post by TheGodfather001 »

Image

Kad porastem bicu TDI :D
fluidni

#306 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Image
fluidni

#307 Re: Renault Megane all about

Post by fluidni »

Renault Megane Generation

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
domaci.ba

#308 Re: Renault Megane all about

Post by domaci.ba »

na nasem trzistu dolazi sa srednjim naslonom za ruku(serijski)
Haris.ba

#309 Re: Renault Megane all about

Post by Haris.ba »

Je l' se meni čini, ili ova prednja sjedišta nisu "klasična". Da nisu neka kokuzanerska? Jer ona na kojim sam ja sjedio imaju odličnu lumbalnu podršku. Utopiš se u njih. Ova mi liče na ona iz dacije.
analiticar007

#310 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Pozdrav becka raja, ljubitelji francuskih vozilica, jurilica, a suprotno mišljenjima VW obožavaoca (koji samo kritikuju Renault), pogledajte odabir!!!:

Image

ili

Image

Oba su sport, bijela boja, dvoje vrata, ali da napomenem da VW čvrsto drži svoje principe i pravila, sasvim male izmjene rade na novim generacijama (vanjski izgled). Kad izađe sedmica golf biće ti šestica samo druga maska i eventualno štopke, sa strane sve isto, kao i unutrašnjost, njihova (po meni) neudobna sjedišta će uvijek biti prisutna, ali Megane je drugo, pogledajte stare generacije i ovu sad zadnju, nema dalje, jedan od najljepših kupea na tržištu, po mom mišljenju.

Ja vozim megana, oprema dynamic sport, ima jako udobna sjedišta, znam često reći kao da plovim na autoputu kad putujem negdje, sa gumama 205/55/16 i alu-felgama uz tempomat zaista mogu to reći, ne osjetim put. A negdje gore sam napisao da kad idem službeno na put, pa se koriste octavia ili golf plus, vjerujte mi, polomim se, budem sav ukočen, od tada tražimo kao tim francusko vozilo ako ima slobodno!!!!!

Eto toliko, pozdrav dragi ljubitelji francuskih jurilica :D
analiticar007

#311 Re: Renault Megane all about

Post by analiticar007 »

Pardon, velike slike pa ne mogu stati, valjda će ove moći, iako znate o kojim vozilima je riječ, htio sam samo da dočaram misao :D

Image

Image
Blobi

#312 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

Dobar je Reno, al VW je tatica :D
shibonja

#313 Re: Renault Megane all about

Post by shibonja »

za ogranicene :D
DoradO

#314 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

ja ne znam za tebe gdje zivis... ali recimo ja sam u sarajevu... i mogu ti reci da si pravo subjektivan :D i ja trenutno posjedujem megane-a koji je mozda na auto putu ''ladja" :D .... ali ovdje, kad vozim megane-a mene ufati svaki put upala misica koliko se stiscem kad sa njim prolazim nasim cestama, pucketanja u zvucnicima, skripa razno raznih plastika.. jednostavno ne mogu opisat kakvu napetost osjecam da ce mu se nesto ozbiljno desiti na svakoj neravnini, a auto put koristim mozda 5 puta godisnje :-?

a sad i posjedovao sam i tog famoznog golfa za kojeg govorite da se lomite vozeci se u njima :lol: kome tu suplju prosipate BA :D preko svake sarajevske rupe uvjek tup zvuk bez ikakvih iritantnih zvukova u kabini ( ko mi kaze da megane ne osjeti rupe nek mi se odma javi na pp da ja dodjem po njega pa da se uvjeri jer taj onda nikad nije sjeo u to auto) ... putovao sa golfom na odmor x puta, kad znas nastimat sjediste normala auto, nije visoka klasa al mu nisu ni drvena sjedista... vozio sam audi a6 pa se covjek umori nakon 3 sata puta i mora negdje na kaficu svratit

... i da, sad bi mjenjao onaj odvratni mjenjac od metar za golfov... iz zgloba :skoljka:

izvinjavam se zbog opsirnijeg posta al stvarno ne mogu da trpim price o udobnosti na cestama u sarajevu i gradskoj voznji od 10, 20, max 30 min - ko da ste se rodili u jahtama jbt
Blobi

#315 Re: Renault Megane all about

Post by Blobi »

shibonja wrote:za ogranicene :D
Sta ti je reci becka raja :D
beco

#316 Re: Renault Megane all about

Post by beco »

shibonja wrote:za ogranicene :D

Hahah zlatna :D
DoradO

#317 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

uh zaboravih se pohvalit :D 8-)

juce, na relaciji SA-Maglaj-SA potrosnja 5.3l, megane 2.0 :)
DoradO

#318 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

DoradO wrote:uh zaboravih se pohvalit :D 8-)

juce, na relaciji SA-Maglaj-SA potrosnja 5.3l, megane 2.0 benzin :)
citroen

#319 Re: Renault Megane all about

Post by citroen »

DoradO wrote:

Ja bi to s golfom na 3.5 l spustio :D :D :D
donsedin

#320 Re: Renault Megane all about

Post by donsedin »

citroen wrote:
DoradO wrote:

Nebi spustio neg bi imo vise goriva nego kad si kreno :D
Blizanac

#321 Re: Renault Megane all about

Post by Blizanac »

citroen wrote:
DoradO wrote:

...na 50 km...
DoradO

#322 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

Image

...bilo je i okruglo 5l al dje cu reko to slikat, nije humano 8-)
vnm

#323 Re: Renault Megane all about

Post by vnm »

a vidimo i "service" lampica gori :D
DoradO

#324 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

ma to se tako pali gasi od rupe do rupe :lol: kaze zena da su joj rekli u servisu da nije nista...samo neki senzor u sjedistu :-)
domaci.ba

#325 Re: Renault Megane all about

Post by domaci.ba »

Nesato mi to puno moj megy trosi manje :D
Post Reply