Sada razloga moze biti nekoliko a mi mozemo da lupamo
Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Warashii
#2601 Re: Renault Megane all about
Nevezano sta pise o autu, proizvodjaci ulja savjetuju promjenu nakon 1 godine ili 15.000 ili 30.000km ovisno o ulju.
.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2602 Re: Renault Megane all about
sad je stavljen elf
a bio je castrol
malo predjemo tako da je interval godina...
pokusat cu malo udaljit
jer mi je registracija u bihamku, mini servis i promjena ulja fakticki u 40 dana 
a bio je castrol
malo predjemo tako da je interval godina...
pokusat cu malo udaljit
- alan ford 26
#2603 Re: Renault Megane all about
Pozdrav,
jel neko imao problema sa zakljucavanjem gepeka na Meganu II? Nekad nece da se zakljuca?
I da li neko zna gdje bi se mogao uzeti onaj mali plasticni poklopac za bravu na vozacevim vratima naravno?
Hvala
jel neko imao problema sa zakljucavanjem gepeka na Meganu II? Nekad nece da se zakljuca?
I da li neko zna gdje bi se mogao uzeti onaj mali plasticni poklopac za bravu na vozacevim vratima naravno?
Hvala
- shlauf
#2604 Re: Renault Megane all about
Promjeeniš bravu i riješen problem a može da bude i vode u džeku pa je ispuši i našpricaj kontakt sprejom i pkušaj osposobiti.
- Nabucco
#2605 Re: Renault Megane all about
Ne znam kako stvari stoje za Renault, ali ja sam za svoja auta ove stine stvarcice kupovao u ovlaštenom, nije skupo... Jednostavno je neisplativo otici u Kiseljak ili negdje na druge otpade i traziti to, prvo jer ti niko nece dati, drugo i ako ce ti dati naplatice ti po pribliznoj cijeni koja je u ovlaštenom...alan ford 26 wrote:Pozdrav,
Hvala
A i ima tih Megana bruka po parkinzima, a to se može u prolazu skinuti ....
- shlauf
#2606 Re: Renault Megane all about
Fol je što je u većine Megana skinut poklopac sa brave. Ima ga kupiti ali je u crnoj boji (plastični). Za bravu se možemo dogoviti jer ih imam nekoliko.

- alan ford 26
#2607 Re: Renault Megane all about
Hvala drug, nema veze i ako je u crnoj boji, samo gdje ima uzeti?shlauf wrote:Fol je što je u većine Megana skinut poklopac sa brave. Ima ga kupiti ali je u crnoj boji (plastični). Za bravu se možemo dogoviti jer ih imam nekoliko.
A za bravu moram jos provjeriti, ako je otisla javim ti se da se dogovorimo. Fol je sto kad spustim gepek ostane otkljucan, "ne uhvati ga" ona zabica ili sta je vec, vec ima neka caka, dignem gepek, karticom zakljucam pa otkljucam auto, spustim gepek pa ga onda zakljucam, nekad odmah nekad iz par pokusaja uspije.
- johntra
#2608 Re: Renault Megane all about
Može li mi neko objasniti zašto se kod Megana dvojke promjena pozicije mora raditi, tako da se prvo izvadi sijalica kratkog svjetla?
Nabijem ih na nešto komplikovano...naravno, nisam ništa uradio, jer mi je pravo bezveze vaditi veću sijalicu radi manje, a da šta ne pojebem sa većom sijalicom, odnosno žabicom za vraćanje...pogotovo kod procesa skidanja plastike sa blatobrana, a crkle mi obje pozicije...
inače. generalno sam zadovoljan sa autom...
Nabijem ih na nešto komplikovano...naravno, nisam ništa uradio, jer mi je pravo bezveze vaditi veću sijalicu radi manje, a da šta ne pojebem sa većom sijalicom, odnosno žabicom za vraćanje...pogotovo kod procesa skidanja plastike sa blatobrana, a crkle mi obje pozicije...
inače. generalno sam zadovoljan sa autom...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2609 Re: Renault Megane all about
izvadi far lakse ti je 
- basicm
#2610 Re: Renault Megane all about
Zadovoljan sam, sve mu zivo i mrtvo *ebemjohntra wrote:Može li mi neko objasniti zašto se kod Megana dvojke promjena pozicije mora raditi, tako da se prvo izvadi sijalica kratkog svjetla?
Nabijem ih na nešto komplikovano...naravno, nisam ništa uradio, jer mi je pravo bezveze vaditi veću sijalicu radi manje, a da šta ne pojebem sa većom sijalicom, odnosno žabicom za vraćanje...pogotovo kod procesa skidanja plastike sa blatobrana, a crkle mi obje pozicije...![]()
inače.generalno sam zadovoljan sa autom...
- johntra
#2611 Re: Renault Megane all about
Zajebavao sam se za smajlija, ali Francuzi ga fakat znaju zakomplikovati...lakše far izvaditi, fakat...
- basicm
#2612 Re: Renault Megane all about
Hehe, ja tek kupio megane, u 2 sedmice oba kratka i pozicija. Prvu zamijenio u Neuronu, poziciju nisam dirao kad ono i drugo kratko ode. Fino xenone kupim, skinem branik i stavim. 3 godine rahat, otisao svijetleci.
- Dozer
#2613 Re: Renault Megane all about
Znamo li kad nam dolazi Megane 4?
- Warashii
#2614 Re: Renault Megane all about
Pa meni za nekih 9-10 godina ako Bog daDozer wrote:Znamo li kad nam dolazi Megane 4?
-
preludezalude
#2615 Re: Renault Megane all about
To se kaze: Kupio sam novo auto... samo ce ga neko drugi vozati nekoliko godina pa tek onda ja.Warashii wrote:Pa meni za nekih 9-10 godina ako Bog daDozer wrote:Znamo li kad nam dolazi Megane 4?.
- Dozer
#2616 Re: Renault Megane all about
Zanima li koga jedan takav, vozen par godina (06/2011), uglavnom vikendom i 80% van grada, garaziran i ocuvan, kao nov, servisiran svakih 7.500, ovdje kupljen (nije mu vracana kilometraza kao kod ovih uvezenih), presao 63.000, karavan (GrandTour), 1.5 dCi sa 110 KS i svom opremom osim koze i navigacije (k'o da to nekome to i treba pored navigacija na mobitelu...). Dodatno: zadnji parking senzori (zonski display), alarm sa podesavajucim shock senzorom nezavisan od brava, nove Michelin gume (EnergySaver), zatamnjena zadnja stakla i zastitne folije na prednjim bocnim.
Last edited by Dozer on 11/11/2015 12:29, edited 2 times in total.
-
Dzontra_Volta
#2617 Re: Renault Megane all about
Ima li koja slika? Koliko para?Dozer wrote:Zanima li koga jedan takav, vozen par godina (06/2011), uglavnom vikendom i 80% van grada, garaziran i ocuvan, kao nov, servisiran svakih 7.500, ovdje kupljen (nije mu vracana kilometraza kao kod ovih uvezenih), presao 63.000, karavan (GrandTour), 1.5 dCi sa 110 KS i svom opremom osim koze i navigacije (k'o da to nekome to i treba pored navigacija na mobitelu...), zadnji parking senzori (zonski display), alarm sa podesavajucim shock senzorom nezavisan od brava, nove Michelin gume (EnergySaver).
(jedan moj drug traži Megana, pa da mu prenesem)
- Dozer
#2618 Re: Renault Megane all about
Nisam ga jos objavio...cekam da vidim kada ce ovaj novi. A cijena bi bila po procjeni ovlastenog servisa (Guma M). U augustu sa ga procijenili na 19,5, a koliko ce ga procijeniti sad ili ako udje u sljedecu godinu - nemam pojma. Sumnjam da ce biti ispod 18.
-
Dzontra_Volta
#2619 Re: Renault Megane all about
Pa ako će ti ga oni procijeniti na toliko, po principu "staro za novo", onda ga prodaš njima i ne moraš se peglati sa prodajom po oglasima. Jer preko oglasa ćeš se vjerovatno načekati, vidjeti sve i svašta i moraćeš spustiti cijenu.Dozer wrote:Nisam ga jos objavio...cekam da vidim kada ce ovaj novi. A cijena bi bila po procjeni ovlastenog servisa (Guma M). U augustu sa ga procijenili na 19,5, a koliko ce ga procijeniti sad ili ako udje u sljedecu godinu - nemam pojma. Sumnjam da ce biti ispod 18.
- Dozer
#2620 Re: Renault Megane all about
Znam ja to. Ali, kazem ovdje za one koji hoce fakat dobar auto da uzmu, ne macka u vreci. Meni je svejedno da li ce ga uzeti oni tamo, staro za novo, ili neko drugi po toj istoj cijeni.
Svakog do sada sam prodao na isti nacin raji. Nema muljanja, cjenkanja, zajebacnije. Koliko ga u ovlastenom servisu procijene - to je to. A svi znamo da ga servisi procjenjuju na manje nego stvarno vrijedi, jer i oni moraju na tome nesto zaraditi.
I jos se niko s mojim autom nije izradio i pokajao, jer su to uvijek malo vozena i stvarno dobro ocuvana i odrzavana vozila.
Kad me vide u servisu, vazda se zajebavaju - sto li ti kupujes auto
A ja 80% vremena vozim sluzbeno, i onda mi to privatno sluzi samo za godisnji odmor i putovanja, i tu i tamo nesto malo vikendom po gradu. Zato i predju tako malo, ali sam ja malo frik i volim da je to sve cakum-pakum, pa i servise odradjujem na 7500, bez obzira sto fabrika kaze 15.
Svakog do sada sam prodao na isti nacin raji. Nema muljanja, cjenkanja, zajebacnije. Koliko ga u ovlastenom servisu procijene - to je to. A svi znamo da ga servisi procjenjuju na manje nego stvarno vrijedi, jer i oni moraju na tome nesto zaraditi.
I jos se niko s mojim autom nije izradio i pokajao, jer su to uvijek malo vozena i stvarno dobro ocuvana i odrzavana vozila.
A ja 80% vremena vozim sluzbeno, i onda mi to privatno sluzi samo za godisnji odmor i putovanja, i tu i tamo nesto malo vikendom po gradu. Zato i predju tako malo, ali sam ja malo frik i volim da je to sve cakum-pakum, pa i servise odradjujem na 7500, bez obzira sto fabrika kaze 15.
-
milojicabrzi
#2621 Re: Renault Megane all about
Zna li neko hoće li biti nekih servisnih akcija kod Guma M, ili sl. blizi mi se servis, pa bih bilo dobro znati...
Prosli put se izradih, uradih servis na drugom mjestu, kad nakon par dana ona akcija 69,90
Prosli put se izradih, uradih servis na drugom mjestu, kad nakon par dana ona akcija 69,90
- Dozer
#2622 Re: Renault Megane all about
Trazi li ko zimske gume, polovne? Dunlop WinterSport 3D, 205/55/16, presle manje od 20.000?
Dobih nove, pa mi te sad smetaju...
- corsa
#2623 Re: Renault Megane all about
Koji je DOT i koliko su para?Dozer wrote:Trazi li ko zimske gume, polovne? Dunlop WinterSport 3D, 205/55/16, presle manje od 20.000?
- Better Man
#2624 Re: Renault Megane all about
Sam si rekao način eksplatacije svog auta i to što mjenjaš ulje na 7 i pol hiljada KM je ispravno. Na 15 hiljada mjenjaju oni koji pređu 15 milja prije navršene godine dana i koji nemaju isključivo gradsku vožnju, tj. nije vožnja pod posebnim uslovima.Dozer wrote:Znam ja to. Ali, kazem ovdje za one koji hoce fakat dobar auto da uzmu, ne macka u vreci. Meni je svejedno da li ce ga uzeti oni tamo, staro za novo, ili neko drugi po toj istoj cijeni.
Last edited by Better Man on 13/11/2015 19:39, edited 1 time in total.
- Dozer
#2625 Re: Renault Megane all about
Nemam pojma koji je DOT (a moze i TIN), nikad ne pogledah, a ne znam za sta je bitan DOT osim za datum proizvodnje, sto postoji kao zaseban podatak na gumama (godina/sedmica)... . Ovo je ta guma, pa pretrkeljaj - http://www.dunlop.eu/dunlop_euen/tires/ ... rom=browsecorsa wrote:Koji je DOT i koliko su para?Dozer wrote:Trazi li ko zimske gume, polovne? Dunlop WinterSport 3D, 205/55/16, presle manje od 20.000?
Mah... Na nasim cestama i nasem gorivu, ulje 5W40 je na 8-9 milja vec k'o voda i u benzinskom i u dizel motoru, bez obzira da li je prosla godina ili vise, pa je 7,5 milja sasvim pristojan interval odrzavanja/zamjene ulja.Better Man wrote:Sam si rekao način eksplatacije svog auta i to što mjenjaš ulje na 7 i pol hiljada KM je ispravno. Na 15 hiljada mjenjaju oni koji pređu 15 milja prije navršene godine dana i koji naemaju isključivo gradsku vožnju, tj. nije vožnja pod posebnim uslovima.