Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen xm wrote:Vjerovatno je punjenje loše, treba provjeriti alternator.
Ja odavno sumnjam na alternator jer sam prosli Vartin akumulator morao zamijeniti nakon skoro 3 godine, mada sam prije mijenjanja mjerio punjenje i bilo je ok. Ali eto neka jos ide ovako jer nemam nikakvih problema oko paljenja, gasenja u voznji i drugim stvarima koje se mogu desiti zbog toga.
Jedino me petstotridesetka sad zabrinuo oko zapaljenja . Kakve veze ovo moze imati sa samozapaljenjem auta?!
Me zezam se, ali možda i ne. Provjerite kod nekoga el. instalaciju farova i punjenje, ne bi se to smjelo dešavati, ni da intenzitet farova varira prilikom promjene brzine, niti da se pale na prekidač od el. podizača. Da ne bude poslije halo, vatrograsci...
530i wrote:Me zezam se, ali možda i ne. Provjerite kod nekoga el. instalaciju farova i punjenje, ne bi se to smjelo dešavati, ni da intenzitet farova varira prilikom promjene brzine, niti da se pale na prekidač od el. podizača. Da ne bude poslije halo, vatrograsci...
Ne pale se na prekidac od el. podizaca nego samo u tom trenutku (milisekundi ) zehru (ne Deovic ) oslabe. A da se pale kako hoce i tu bi se moglo razgovarati sta bi moglo biti (masa najcesce zeza). Ma najbolje je nista ne pricati jer cim krene prica, odmah nesto ode
Od nedavno vlasnik megana 2003, 1.9 dci, 88kw, problem sto auto zanosi u lijevu stranu, bio kod majstora i zamjenjene kugle i seleni, ali opet. Sumnja na letvu volana.
Black swan wrote:ni kočiona tekućina nije mijenjana
vjerovatno to obave usput mimo redovnog servisa pa se ne upisuje
Po kilometraži trebalo je to biti zamijenjeno, i svjećice i koč. tekućina. U svakom slučaju zamijeni, iako se i jedno i drugo može prekontrolisati, pa ako je dobro - može još.