- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#2576 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Upravu si, jos kad bi htjeli te kopije novcanica ovjeriti u opstini. 
- skafiskafsnjak
#2577 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Jesi li probao? Zasto ne bi ovjerili? Hahahaahahh.NediM17 wrote:Upravu si, jos kad bi htjeli te kopije novcanica ovjeriti u opstini.
Ovjeravao... upise broj novcanice i to je to
- skafiskafsnjak
#2579 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Smij se sebi...
- supercali
#2580 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ali te ne kaznjava je li registrovan osiguran i sl nego da nemas dokumenta koja moras imatiNed071 wrote:I ovdje sam prijavio registraciju. Platio osiguranje, obavio tehnicki...supercali wrote: Al si prije toga prijavio kradju
P.s. Uopće ne tvrdim da je ispravno i po zakonu vozit s poiisom i kopijom saobracajne. Kolizija nastane kad ti osiguranje da racun na kojem stoji da mozes voziti...
A zasto provjeravaju i to se zahvali onima koji koriste mjesec dana lufta nakon registracije pa ga registruje nakon 13 mjeseci ne nakon 12 i tome treba stati u kraj
Ps. Ne moze ti osiguranje dati papir da mozes voziti kad ono nije ovlasteno da to daje
Osiguranje ti je dalo papir da si platio sta si trebao njima a ne i pravo koje je u rukama drzave tj policije
Last edited by supercali on 02/04/2018 22:34, edited 1 time in total.
-
NediM17
#2581 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ja vozam a ti parkiraj.skafiskafsnjak wrote:Smij se sebi...
- skafiskafsnjak
#2582 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Meni zavrse u roku od 5 min , stelaNediM17 wrote:Ja vozam a ti parkiraj.skafiskafsnjak wrote:Smij se sebi...
A ti kopiraj i vozaj.
- supercali
#2583 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ti grijesis jer odmah smatras besmislenim ono sto je ustvari i jedini ispravan put da ispravis ovo sto te handrikuli1961 wrote:Strogo formalno uzevši, vozilo koje nije registrovano (narodski rečeno-nije "proslo kroz sistem registracije". tj nije udaren pečat i datum u potvrdu o regi) nije dozvoljeno voziti.
Ok, činim prekršaj, moja odgovornost.
No, da li drzava krši moja zakonom definisana prava time sto joj trebaju dani i dani da mi u potvrdu stavi taj pecat, kao dokaz da je vozilo registorvano, "proslo kroz sistem", sto nije sposobna da svoj upravni aparat organizuje tako da se "pecat"/unos u sistem obavi brzo, u objektivno razumnom vremenu- a to bi bilo- za najvise sat dva, najkasnije istog dana od casa predaje papira?
Ne znam zasto su neki ovdje komotni, pa daju agenciji da im ganja pecat, sto se (razumljivo) samo po sebi otegne, jer agent ima xy rega dnevno, a onda se zale na to sto danima ne mogu da voze svoje vozilo?
Kako objasnjavate situaciju-vlasnik vozila sve obavio, platio itd, predao na salter i sad drzavi treba koliko vremena da svoj dio posla uradi? XY dana?
Imate li opravdanje za to? Ili -slijeganje ramenima?
Pa upravo takvo ponasanje drzave je povreda proporcionalnosti, tj. balansa interesa (ako ovdje ima pravnika, znace na sta mislim). Prosto, nema opravdanja za toliko vremena koliko se potrosi za tu glupu ovjeru.
Hajmo samo malo pokusati analizirati-koliko podataka treba unijeti u policijski softwer, i koliko vremena treba za jednu registraciju??? Slovom i brojem- NE VISE OD 5 MINUTA! (brojao sam!). Dalje, koliko prosjecno gradjana dnevno/sedmicno/mjesecno registruje vozila na jednom registracionom mjestu? A koliko sluzbenika radi?
Nikakva tuzba sudu i ostale stvari, sto neko ovdje napisa, to je pravno besmisleno.
Ja cu i dalje izvrsiti svoju obavezu oko registracije, a ako ne budem mogao u istom danu dobiti taj pecat, vozim sa papircinama, neka mi izdaju prekrsajni nalog, trazicu sudsko odlucivanje i obzirom na opterecenost prekrsajnog odjeljenja suda u gradu u kome ziivm, premet ode u zastaru- nista od kazne.
-
NediM17
#2584 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Mnogo si zajeban, mozemo li se upoznati da i meni sredis? Mora da ti neki zemĆo radi u MUP-u. Mene strah voziti sa ovom ovjerenom kopijom.skafiskafsnjak wrote:Meni zavrse u roku od 5 min , stelaNediM17 wrote:Ja vozam a ti parkiraj.skafiskafsnjak wrote:Smij se sebi...![]()
A ti kopiraj i vozaj.
A nije bas da moram, eno u garazi jos jedan registrovan, sa originalnom saobracajnom, spava besposlen.
- skafiskafsnjak
#2585 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa npr mup Ilidza i Stari grad zavrse za 5 min...NediM17 wrote:
Mnogo si zajeban, mozemo li se upoznati da i meni sredis? Mora da ti neki zemĆo radi u MUP-u. Mene strah voziti sa ovom ovjerenom kopijom.![]()
A nije bas da moram, eno u garazi jos jedan registrovan, sa originalnom saobracajnom, spava besposlen.
-
NediM17
#2586 Re: REGISTRACIJA - infarkt
ne mozes mi onda pomoci. ja sam u najmnogoljudnijoj opcini sarajevskog kantona. 
nego sad na stranu sve ovo. tehnicki pregled je smijurija obicna. nije cudo sto imamo ovoliko grobova na cestama. jedino sto se zaista gleda je kociona sila na prednjim i zadnjim tockovima, i nista mimo toga. eko test ni za kurac. a da neko pogleda npr. trapove, upravljacki mehanizam, gume, kociono ulje, svjetlosne grupe, visine snopova... broj sasije takodjer niko pogledao nije, mozes komotno na komsijin auto natakarit svoje tablice i proc tehnicki. ne znam je li smijesno ili zalosno, i da li je to svuda tako, a garant jest.
nego sad na stranu sve ovo. tehnicki pregled je smijurija obicna. nije cudo sto imamo ovoliko grobova na cestama. jedino sto se zaista gleda je kociona sila na prednjim i zadnjim tockovima, i nista mimo toga. eko test ni za kurac. a da neko pogleda npr. trapove, upravljacki mehanizam, gume, kociono ulje, svjetlosne grupe, visine snopova... broj sasije takodjer niko pogledao nije, mozes komotno na komsijin auto natakarit svoje tablice i proc tehnicki. ne znam je li smijesno ili zalosno, i da li je to svuda tako, a garant jest.
Last edited by NediM17 on 02/04/2018 22:54, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#2587 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Da zavrsimo temu.... policija te moze kazniti sa tom ovjerenom kopijom, ima pravo....
A realno stanje je da nece jer razumiju ...i to mi je ok.
- seoBIH
#2588 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa dosli smo do zakljuckaNed071 wrote:
P.s. Uopće ne tvrdim da je ispravno i po zakonu vozit s poiisom i kopijom saobracajne. Kolizija nastane kad ti osiguranje da racun na kojem stoji da mozes voziti...
Ukoliko si ti licno predavao dokumente, onda nemas koga da krivis osim sebe.
Sve jasno, ti si i dalje registrovan, kaznu mozes dobiti samo za nenosenje dokumenata. Rasprava se pokrenula sa clanom foruma kojem je registracija ISTEKLA. Tvoja je i dalje vazeca i za tebe ne vrijedi prica da vozis auto koje nije registrovano.Dakle da rezimiramo, registracija vazeca do 13/04, saobracajna dozvola zadrzana radi produzenja,
NE opravdavam i NE tvrdim da je ispravno to sto se radi. Licno sam gledao kako unose podatke i sa svim dokumentima, pecatima i klikovima ne treba vise od pet minuta. Trebamo se boriti protiv toga, protiv nerada i slicno, a ne protiv policijskih sluzbenika koji TREBAJU DA RADE POSAO ako ga vec rade. Manji izuzeci su naravno u redu, ali ako taj izuzetak poraste, onda meni progleda za registraciju, drugom za parking, trecem za crveno... i onda seremo na policiju, a glavni uzrok smo sami mi.
Jbga, imamo previse pravnika, a premalo onih koji djeluju sa zeljom da se neke stvari izmjene. Zato i tipkamo po forumu, a ne radimo nista konkretnije.
Naravno, ali je ne treba dovoditi druge u zabludu da se to moze raditi, da nije kaznjivo, ili da ce sud stati na tvoju stranu. Neko ce se zajebat i reci procitao na forumuA realno stanje je da nece jer razumiju ...i to mi je ok.
- Maraschino
#2589 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Made in Bosna i Hercegovinaskafiskafsnjak wrote:Da zavrsimo temu.... policija te moze kazniti sa tom ovjerenom kopijom, ima pravo....
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#2590 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Upravo tako, ja radio tehnički u petak, samo mi ovjes i kočnice pregledali, ustanovili da zadnje malo slabije koče, kaže riješi to radi sebe. Eko test nije ni rađen.NediM17 wrote:ne mozes mi onda pomoci. ja sam u najmnogoljudnijoj opcini sarajevskog kantona.
-
Seawolf
#2591 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Da pohvalim onda zaposlenike u novoj stanici tehničkog pregleda Triglav osiguranja, između Alipašinog Mosta i Halilovića.liaar wrote:Upravo tako, ja radio tehnički u petak, samo mi ovjes i kočnice pregledali, ustanovili da zadnje malo slabije koče, kaže riješi to radi sebe. Eko test nije ni rađen.NediM17 wrote:ne mozes mi onda pomoci. ja sam u najmnogoljudnijoj opcini sarajevskog kantona.
Kada sam vozio auto u januaru na tehnički, između ostalog, otvarali su rezervoar sa kočionom tečnošću i provjeravali stanje fluida u njemu.
- skafiskafsnjak
#2592 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Jbg.Maraschino wrote:Made in Bosna i Hercegovinaskafiskafsnjak wrote:Da zavrsimo temu.... policija te moze kazniti sa tom ovjerenom kopijom, ima pravo....
I samim tim ti uskracuju nesto sto si platio ... Ja platim reg za 365 dana ...a onih par dana sto je saobracajna u mupu,ja ne bih smio voziti ...
- Maraschino
#2593 Re: REGISTRACIJA - infarkt
krse li se tu moja prava?skafiskafsnjak wrote:Jbg.Maraschino wrote:Made in Bosna i Hercegovinaskafiskafsnjak wrote:Da zavrsimo temu.... policija te moze kazniti sa tom ovjerenom kopijom, ima pravo....
I samim tim ti uskracuju nesto sto si platio ... Ja platim reg za 365 dana ...a onih par dana sto je saobracajna u mupu,ja ne bih smio voziti ...
ne trebaju li zakon uskladiti nego moraju i zato taj propust u vecini slucajeva tolerisu.
uvesce se poseban registar u koji ce pristup imati sve ovlastene stanice za tehnicki pregled. mupovi tu nemaju sta traziti osim pristupa podacima.
-
lavic
#2594 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Do nas je, ja kad idem na tehnicki trazim da urade sve sto mogu, pa cak trazim i test amortizera, kad vec radim i platio sam onda pregledaj.Seawolf wrote:Da pohvalim onda zaposlenike u novoj stanici tehničkog pregleda Triglav osiguranja, između Alipašinog Mosta i Halilovića.liaar wrote:Upravo tako, ja radio tehnički u petak, samo mi ovjes i kočnice pregledali, ustanovili da zadnje malo slabije koče, kaže riješi to radi sebe. Eko test nije ni rađen.NediM17 wrote:ne mozes mi onda pomoci. ja sam u najmnogoljudnijoj opcini sarajevskog kantona.
Kada sam vozio auto u januaru na tehnički, između ostalog, otvarali su rezervoar sa kočionom tečnošću i provjeravali stanje fluida u njemu.
-
NediM17
#2595 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Zar nije 5 minuta?skafiskafsnjak wrote:Jbg.Maraschino wrote:Made in Bosna i Hercegovinaskafiskafsnjak wrote:Da zavrsimo temu.... policija te moze kazniti sa tom ovjerenom kopijom, ima pravo....
- beni-bu-man
#2596 Re: REGISTRACIJA - infarkt
kakvih 5 danas ide to elektronskim putem pa jos duze traje, jer im redovno sistem padaNediM17 wrote:
Zar nije 5 minuta?
- skafiskafsnjak
#2597 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pricam o vecini , ne za sebe i moju opstinu hehNediM17 wrote:
Zar nije 5 minuta?
-
tempuser
#2598 Re: REGISTRACIJA - infarkt
I sta ce biti ako te obore jer ti nesto od toga sto su ti dodatno pregledali nije ispravno?lavic wrote:
Do nas je, ja kad idem na tehnicki trazim da urade sve sto mogu, pa cak trazim i test amortizera, kad vec radim i platio sam onda pregledaj.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2599 Re: REGISTRACIJA - infarkt
pa ne voze svi trulje gorane 
-
tempuser
#2600 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Znas kako kazu, kad trazis vraga - naci ces ga!