- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
iceman ze

#251 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by iceman ze »

drndalo wrote:
drndalo wrote:
iceman ze wrote:Registracija na 6 rata sa Unicredit Visa karticom, bez kamata? Sarajevo.....anyone, anywhere?
BSO i Euroherc tehnicki pregledi bi trebali imati... Imaju za RFZ Shopping karticu...
Mala nadopuna, maloprije bio u Triglavu, imaju neku akciju sa NLB bankom, registracija na rate bez kamata... Uslov, Triglav polisa... Ostale detalje (broj rata) ne znam, kredit je do 1000 KM
Nasao sam agenciju Automotiv u Dz.Bijedica, evo sta su mi porucili:

Registracija motornog vozila se moze placati do 6 rata bez kamata, sledecim karticama:

•VISA Classic
•MasterCard revolving,
•VISA revolving i
•Zlatna VISA.
Josko Domorocki

#252 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Josko Domorocki »

Popust na registarciju ako manje vozite od 35 km po danu koliko sam shvatio,jel ovo moguce ili je suplja ?
http://insurance.comparisons.org/ver2/? ... Mezegavir1
ElRe

#253 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by ElRe »

iceman ze wrote:Registracija na 6 rata sa Unicredit Visa karticom, bez kamata? Sarajevo.....anyone, anywhere?
Mislim da moze u Proex-u.
drndalo

#254 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Josko Domorocki wrote:Popust na registarciju ako manje vozite od 35 km po danu koliko sam shvatio,jel ovo moguce ili je suplja ?
http://insurance.comparisons.org/ver2/? ... Mezegavir1
A sto stavljas linkove reklamnih SPAM stranica, kad vec znas odgovor ?
iceman ze

#255 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by iceman ze »

drndalo wrote:
drndalo wrote:
BSO i Euroherc tehnicki pregledi bi trebali imati... Imaju za RFZ Shopping karticu...
Mala nadopuna, maloprije bio u Triglavu, imaju neku akciju sa NLB bankom, registracija na rate bez kamata... Uslov, Triglav polisa... Ostale detalje (broj rata) ne znam, kredit je do 1000 KM

Danas uplatio na 6 rata Unicredit Visa karticom bez kamata. Registracija je bila ukupo 855 KM, rata dodje 143 KM. S tim da postoji opcija i na 9 i 12 mjeseci ali na toj otplati naplacuju kamatu. Sve preporuke za agenciju Automotiv.
drndalo

#256 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Danas Twingo, 2001 g., 489 KM...
ifas

#257 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by ifas »

Je li ko imao posla sa Jahorina Osiguranjem? Drasticno drasticno su jeftiniji ali ne znam kakvi su sa eventualnom naplatom stete.
Kontam kupiti jedno gabaritnije vozilo onako for fun ...
drndalo

#258 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Kako mogu biti drasticno jeftiniji, kad cijenu obaveznog osiguranja odredjuje drzava ?
Melami

#259 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Melami »

ifas wrote:Je li ko imao posla sa Jahorina Osiguranjem? Drasticno drasticno su jeftiniji ali ne znam kakvi su sa eventualnom naplatom stete.
Kontam kupiti jedno gabaritnije vozilo onako for fun ...
pa boli te briga, neces ti od njih naplacivati stetu osim ako ne planiras kasko.
polovka

#260 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by polovka »

drndalo wrote:Kako mogu biti drasticno jeftiniji, kad cijenu obaveznog osiguranja odredjuje drzava ?
Neka osiguranja ti nakon uplate vraćaju određenu sumu na ruke, može biti da je to :-?
preludezalude

#261 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

drndalo wrote:Kako mogu biti drasticno jeftiniji, kad cijenu obaveznog osiguranja odredjuje drzava ?
Vidis po tome da osiguranje moze biti i jeftinije samo da nisu toliko pohlepni. I ja sam cuo da je Jahorina najpovoljnija.
preludezalude

#262 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

iceman ze wrote:
Danas uplatio na 6 rata Unicredit Visa karticom bez kamata. Registracija je bila ukupo 855 KM, rata dodje 143 KM. S tim da postoji opcija i na 9 i 12 mjeseci ali na toj otplati naplacuju kamatu. Sve preporuke za agenciju Automotiv.
Koliko te je kostala, ja bih rekao da je tu uracunata i kamata.
iceman ze

#263 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by iceman ze »

preludezalude wrote:
iceman ze wrote:
Tacna rata je 142,5 KM, a ukupna cijena registracije je 855 KM. Kolika registracija bi po tebi trebala biti za auto 2004.g., 4000 cm3, 140 kw. Ja vec godinama placam skoro istu registraciju, prve godine je cak bila preko hiljadarke zbog starosti auta.
Last edited by iceman ze on 03/11/2012 15:03, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#264 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Puno mi to 855...

koliko ti je jako auto (kw cm3) ?

I ja bih rekao da tu ima kamate vec :D ili si osigurao kasko neki dio (mozda stakla) ?
ifas

#265 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by ifas »

preludezalude wrote:
Vidis po tome da osiguranje moze biti i jeftinije samo da nisu toliko pohlepni. I ja sam cuo da je Jahorina najpovoljnija.
nemojte me pogresno shvatit pricam o rekla kazala stvarima ali u mojoj mahali ko god ima nesto golemo registruju u toj Jahorini ... bmw 750ka za 500-600 maraka registruju ljudi ....
Bakir1

#266 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

preludezalude wrote:
mogu biti povoljniji kada je u pitanju kasko kao vid dobrovoljnog osiguranja, kada je u pitanju autoodgovornost tj obavezno osiguranje razlika moze biti u 10 KM, sve preko je varanje drzave.
premijski sistem kao takav jasno definise iznos premije za vozila koji se formira po snazi motora u KW, davanja drzavi su jasno definisana, cijena tehnickog isto, moze varirati u cijeni usluge i cijeni provizije, sto je max 10 KM sve preko je kriminal ;-)
530i

#267 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Ne mora biti kriminal, časte ljudi besplatnim tehničkim pregledom npr.!
Bakir1

#268 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

ne mogu oni castiti necim sto nije njihovo.
premija ti se sastoji od necega sto se zove matematicka rezerva koja sluzi za pokrice stete i zarade osiguranja koja sa svim troskovima ne moze biti veca od 20% sto od police od 234 KM ne moze biti dovoljno za tehnicki od 61 KM a kamo li za sta vise. ;-)
ifas

#269 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by ifas »

ja mislim da oni rade po nekim "RS" cjenovnicima a tamo je kao registracija jeftinija sad ne znam ... ali uglavnom navalili su na njih ovi sa velikim motorima, kamionima itd.
preludezalude

#270 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

iceman ze wrote:
preludezalude wrote:
iceman ze wrote:
Tacna rata je 142,5 KM, a ukupna cijena registracije je 855 KM. Kolika registracija bi po tebi trebala biti za auto 2004.g., 4000 cm3, 140 kw. Ja vec godinama placam skoro istu registraciju, prve godine je cak bila preko hiljadarke zbog starosti auta.
U sarajevo osiguranju za Granda 4.7 sa 164kw je 820KM.
preludezalude

#271 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

ifas wrote:ja mislim da oni rade po nekim "RS" cjenovnicima a tamo je kao registracija jeftinija sad ne znam ... ali uglavnom navalili su na njih ovi sa velikim motorima, kamionima itd.
U RS-u je sad registracija daleko skuplja nego u federaciji.
preludezalude

#272 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by preludezalude »

Bakir1 wrote:ne mogu oni castiti necim sto nije njihovo.
premija ti se sastoji od necega sto se zove matematicka rezerva koja sluzi za pokrice stete i zarade osiguranja koja sa svim troskovima ne moze biti veca od 20% sto od police od 234 KM ne moze biti dovoljno za tehnicki od 61 KM a kamo li za sta vise. ;-)
Drzava uzima odredjenu sumu, a ostatak ostaje osiguranju. E sad je stvar od osiguranja do osiguranja koliko hoce ko da zaradi. U tome je razlika u cijeni registracije. Meni u Sarajevo osiguranju tip kad sve izracuna na kraju jos umanji cifru za 25KM kao to je od njega. Jahorina osiguranje radi pametno, naplacuje manje, ali zato sigurno privlaci mnoge da osiguraju kod njih.
Bakir1

#273 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

opet ti ponavljam premija osiguranja tj cijena police je fiksna
skafiskafsnjak

#274 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

preludezalude wrote:
Bakir1 wrote:ne mogu oni castiti necim sto nije njihovo.
Drzava uzima odredjenu sumu, a ostatak ostaje osiguranju. E sad je stvar od osiguranja do osiguranja koliko hoce ko da zaradi. U tome je razlika u cijeni registracije. Meni u Sarajevo osiguranju tip kad sve izracuna na kraju jos umanji cifru za 25KM kao to je od njega. Jahorina osiguranje radi pametno, naplacuje manje, ali zato sigurno privlaci mnoge da osiguraju kod njih.
Svaki radnik u osiguranju ima 10% od police + 20km .
I odatle on tebi umanji, tj. iz svog dzepa 8-)
iceman ze

#275 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by iceman ze »

preludezalude wrote:
iceman ze wrote:
preludezalude wrote:
U sarajevo osiguranju za Granda 4.7 sa 164kw je 820KM.[/quote]

Uporedio sam troskove registracije za 2011 i 2012:

2011: Polica Sarajevo osiguranja: 416 KM, Naknada za ceste 250 KM, Porez na imovinu 50 KM, Tehnicki pregled 61 KM, Zeleni karton 4 KM, Pomoc na cesti 8 KM, Stiker 5 KM, Vodoprivreda 20 KM, Eko taksa 15 KM, Administrativna taksa 10 KM...... uslugu agencije i uplatnica nisu naplatili.

2012: Polica BSO: 416 KM +9 KM za osiguranje putnika; svi ostali troskovi su isti, osim sto sad imam uslugu agencije 10 KM i uplatnice 6 KM.

Meni je ista registracija bez obzira na osiguranje koje izaberem, dakle slazem se sa Bakirom oko drzavne kontrole u oblasti osiguranja.
Post Reply