Radar u Hrvatskoj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
prefontaine
#1 Radar u Hrvatskoj
Uslikao me je radar u Hrvatskoj. Auto je na BiH tablicama. Zanima me mogu li ocekivati kaznu, kada, i na koji nacin se to placa? jesu li hrv i bih pod tim nekim ugovorom koji omogucava slanje kazne direktno na adresu, ili? hvala na odgovorima
-
fantabox
#2 Re: Radar u Hrvatskoj
Neće ti doći na adresu, zaveden si u bazu (tj. te registarske oznake) i kod slijedeće provjere na granici ili unutar RH ce te naci. Mislim da se takve (radarske) slike drže u bazi 2 godine i nakon toga se brišu. Sasvim drugačiji slučaj bi bio da je sve unutar EU, npr. ti iz Hrvatske a u slikali te u Austriji ili Njemačkoj.prefontaine wrote:Uslikao me je radar u Hrvatskoj. Auto je na BiH tablicama. Zanima me mogu li ocekivati kaznu, kada, i na koji nacin se to placa? jesu li hrv i bih pod tim nekim ugovorom koji omogucava slanje kazne direktno na adresu, ili? hvala na odgovorima
-
prefontaine
#3 Re: Radar u Hrvatskoj
A oce li na granici to odmah otkriti ili moraju baš ići ciljano na provjeru da bi otkrili? Nakon koliko vremena im se to uvede u bazu obzirom da imam već za vikend duže putovanje vanka, gdje prolazim i kroz hrvatsku? I na kraju, je li mi oni imaju pravo raditi ista s vozačkom ili je samo novčana kazna u pitanju
-
fantabox
#4 Re: Radar u Hrvatskoj
Izdvojen i upućen da platis kaznu, nakon toga sretan nastavak putovanja. Tako je bilo nekome koga poznajem. E sada, ako tvoj prekršaj osim brze vožnje uključuje još nešto dodatno (tipa ugrožavanje sigurnosti pješaka, drugih života bla bla) ne znam kako ide. Ima svakakvih slucajeva: http://www.legalis.hr/forum/showthread. ... i-prekrsaj . Vidjao sam po vijestima da su za velika prekoračenja strancima zabranjivali upravljanje autom unutar RH na godinu, dvije i sl. Evo ti spisak kazni, pa se pronadji: http://www.4kotaca.net/HR/wiki-Info/kazne-hr.htmprefontaine wrote:A oce li na granici to odmah otkriti ili moraju baš ići ciljano na provjeru da bi otkrili? Nakon koliko vremena im se to uvede u bazu obzirom da imam već za vikend duže putovanje vanka, gdje prolazim i kroz hrvatsku? I na kraju, je li mi oni imaju pravo raditi ista s vozačkom ili je samo novčana kazna u pitanju
- insomnia78
#5 Re: Radar u Hrvatskoj
Ne mora znaciti ni tofantabox wrote:Neće ti doći na adresu, zaveden si u bazu (tj. te registarske oznake) i kod slijedeće provjere na granici ili unutar RH ce te naci. Mislim da se takve (radarske) slike drže u bazi 2 godine i nakon toga se brišu. Sasvim drugačiji slučaj bi bio da je sve unutar EU, npr. ti iz Hrvatske a u slikali te u Austriji ili Njemačkoj.prefontaine wrote:Uslikao me je radar u Hrvatskoj. Auto je na BiH tablicama. Zanima me mogu li ocekivati kaznu, kada, i na koji nacin se to placa? jesu li hrv i bih pod tim nekim ugovorom koji omogucava slanje kazne direktno na adresu, ili? hvala na odgovorima
Mene je sa fr tablicama sliko u Austriji i nista mi nikad nije doslo
Takodjer sam imo kaznu za parkiranje u Belgiji, umoran bio i potpuno zaboravio platiti parking, i nista nije doslo
-
fantabox
#6 Re: Radar u Hrvatskoj
Moguce, iako su trebale sve EU zemlje sa krajem 2013 to ugraditi u zakonodavstva svojih zemalja (ali je caka da je to za minimalne kazne od 70 EUR plus ako tebi u fr. dodje iz njemacke ne moras je platiti ako nije na francuskom i svasta nesto, ima rasprava u komsija o tome: http://www.forum.hr/showthread.php?t=270000&page=4). I naravno ako drzave imaju bilateralne sporazume. Znam sigurno da HRV ima sa Njem. i Austrijom. Rodjaku je dosla kazna iz Austrije od 25 EUR u Hrv.insomnia78 wrote:Ne mora znaciti ni tofantabox wrote:Neće ti doći na adresu, zaveden si u bazu (tj. te registarske oznake) i kod slijedeće provjere na granici ili unutar RH ce te naci. Mislim da se takve (radarske) slike drže u bazi 2 godine i nakon toga se brišu. Sasvim drugačiji slučaj bi bio da je sve unutar EU, npr. ti iz Hrvatske a u slikali te u Austriji ili Njemačkoj.prefontaine wrote:Uslikao me je radar u Hrvatskoj. Auto je na BiH tablicama. Zanima me mogu li ocekivati kaznu, kada, i na koji nacin se to placa? jesu li hrv i bih pod tim nekim ugovorom koji omogucava slanje kazne direktno na adresu, ili? hvala na odgovorima
Mene je sa fr tablicama sliko u Austriji i nista mi nikad nije doslo
Takodjer sam imo kaznu za parkiranje u Belgiji, umoran bio i potpuno zaboravio platiti parking, i nista nije doslo
-
prefontaine
#7 Re: Radar u Hrvatskoj
a hrvatska nema s bih to potpisano?
-
condy
#8 Re: Radar u Hrvatskoj
Kakva je situacija, ako te uslikao radar u Austriji ( u mom slučaju ) ili nekoj drugoj EU zemlji izuzev RH, da li te onda mogu na RH granici odnosno kad ulaziš u EU skinuti da platiš kaznu ?fantabox wrote:Neće ti doći na adresu, zaveden si u bazu (tj. te registarske oznake) i kod slijedeće provjere na granici ili unutar RH ce te naci. Mislim da se takve (radarske) slike drže u bazi 2 godine i nakon toga se brišu. Sasvim drugačiji slučaj bi bio da je sve unutar EU, npr. ti iz Hrvatske a u slikali te u Austriji ili Njemačkoj.prefontaine wrote:Uslikao me je radar u Hrvatskoj. Auto je na BiH tablicama. Zanima me mogu li ocekivati kaznu, kada, i na koji nacin se to placa? jesu li hrv i bih pod tim nekim ugovorom koji omogucava slanje kazne direktno na adresu, ili? hvala na odgovorima
-
fantabox
#9 Re: Radar u Hrvatskoj
Mislim da mi nemamo ni uvezane policije i DGS unutar BiH a kamo li sporazume sa bilo kojom drzavom, jer bi onda to vazilo i u obrnutim slucajevima, a ne bi se ovo desavalo: http://www.bljesak.info/rubrika/automot ... 8057/ispisprefontaine wrote:a hrvatska nema s bih to potpisano?
Last edited by fantabox on 23/04/2015 14:08, edited 1 time in total.
- holowey
#10 Re: Radar u Hrvatskoj
mislim da su hrvati posebno skalapali sporazume sa drzavama clanicama eu jer je dosta stranaca u ljetnom periodu pravilo prekrsaje koji su bili nenaplativi prije tih sporazuma... a sjecam se da je bilo po novinama da su neke talijanske advokatske(?) firme otkupljivale te kazne i onda ganjale talijanske drzavljane po talijanskim sudovima
-
fantabox
#11 Re: Radar u Hrvatskoj
Cisto sumnjam da ce ikada ista biti, pa slanje kazni svojim gradjanima im traje po 10-ak dana. Nije to isto kao sa protokom ljudi (za ljude proguglaj SIS II ili ovdje koga zanima: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/wh ... dex_en.htm).condy wrote:Kakva je situacija, ako te uslikao radar u Austriji ( u mom slučaju ) ili nekoj drugoj EU zemlji izuzev RH, da li te onda mogu na RH granici odnosno kad ulaziš u EU skinuti da platiš kaznu ?fantabox wrote:Neće ti doći na adresu, zaveden si u bazu (tj. te registarske oznake) i kod slijedeće provjere na granici ili unutar RH ce te naci. Mislim da se takve (radarske) slike drže u bazi 2 godine i nakon toga se brišu. Sasvim drugačiji slučaj bi bio da je sve unutar EU, npr. ti iz Hrvatske a u slikali te u Austriji ili Njemačkoj.prefontaine wrote:Uslikao me je radar u Hrvatskoj. Auto je na BiH tablicama. Zanima me mogu li ocekivati kaznu, kada, i na koji nacin se to placa? jesu li hrv i bih pod tim nekim ugovorom koji omogucava slanje kazne direktno na adresu, ili? hvala na odgovorima
-
530i
#12 Re: Radar u Hrvatskoj
Ja sam sigurno pet puta dobio kaznu za parkiranje u Hrvatskoj...ono pod brisač, dnevna karta od 200 kuna, i nikad nisam ništa platio, samo je bacim..
-
mahalas505
#13 Re: Radar u Hrvatskoj
530i wrote:Ja sam sigurno pet puta dobio kaznu za parkiranje u Hrvatskoj...ono pod brisač, dnevna karta od 200 kuna, i nikad nisam ništa platio, samo je bacim..
-
klixo
#14 Re: Radar u Hrvatskoj
Kad ti zakace "klijesta" na tocak placat ces redovno , vjeruj mi530i wrote:Ja sam sigurno pet puta dobio kaznu za parkiranje u Hrvatskoj...ono pod brisač, dnevna karta od 200 kuna, i nikad nisam ništa platio, samo je bacim..
-
prefontaine
#15 Re: Radar u Hrvatskoj
Te kazne i ova eventuala moja bnemaju nikakve vez. Za jjedne je odgovorna hvidra, za druge prometna policija.