eluna wrote:Ateista wrote:eluna wrote:@ateista
nisi me razumio
nisam stavila post sbog isticanja brzinskih trka, nego zbog poštivanja "pravial igre", tj. poštivanja zakona i saobraćajne signalizacije .....
znači naglask je na ovom zadnjem, da kao odrasli, svjesni i razumnji ljudi treba da poštujemo odredbe, pa čak i one koje nam se baš ne sviđaju i da imamo svijest o tome da nismo sami ..... kad je u pitanju kompromisna odredba, ili bilo koji kompromis, za mene to ne znači da svi koji prave taj kompromis budu podjednako zadovoljni istim, nego da svi budu podjednako nezadovoljni i da to prihvate ......... tako i posmatram zakonske odredbe koje mi ne odgovaraju - a ima ih vjeruj mi i previše
a kad mi je ćejf da se malo brže provozam, izađem na onaj jad od našeg autoputa pa se oćejfim ........ zato te i pitah kad si provjeravao zdravlje

jer kad ćejfaš to treba da bude samo to - nikad ne ćejfam "usput sa nečim" .... kao ti, ideš na posao (obaveza) i usput odćejfaš malo bržu vožnju .......... za mene je to bolesno, samo si nabijaš pritisak .................. kakav je to ćejf kad je usputan???? ........ ćejf je nešto posebno
Ma razumijem, ali i dalje stoji ono sto sam rekao,
neke odredbe nisu u redu i ja ih ne priznajem.
Postoji samo jedno pravilo, a to je da svojim postupcima nikog ne ugrozim, a to je najvaznije, to bi i trebao da bude cilj svih odredbi. Dok god je tako, dok god nikog ne ugrozavam, nema ko sta da mi zamjeri.
To za cejf, meni je upravo cejf stalno tako voziti. Ne zelim da mi dolazak i odlazak na posao bude neko dosadno putovanje u kojem izgubim sat i po vremena, zelim da svaki trenutak provedem sto ljepse, pa tako i taj put, zelim da uzivam u njemu.

SAD SI SVAKOM STANOVNIKU RS-A DAO ZA PRAVO DA KAŽE "NE PRIZNAJEM DRŽAVU BIH, JER SE MENI TA ODREDBA USTAVA NE SVIĐA" .........................
aferim!!
zakoni ne poznaju parcijalne principe prika moj ..... ako ti sebi uzimaš za pravo da kažeš "ova odredba mi se ne sviđa pa je ne prIznajem a samim tim ne moram ni da se ponašam u skladu sa njom"
MORAŠ to pravo dati i svakom drugom

......... ako takvo jedno pravo ne dozvoljavaš drugim ljudima, ne možeš ga imati ni ti .......
Pogresno me shvatas, al' nema veze.
Kad me uhvate sa radarom platim kaznu, ne napadam policajce kalasnjikovom.
Poenta je da bi zakon i drzava trebali da budu u ulozi gradjana, da omoguce uslove za sigurnu i normalnu voznju, da zastite pjesake i druge ucesnike u saobracaju i slicno, ali probleme sam vec naveo, zakon je prilagodjen ispodprosjecnim vozacima i kantama od auta, i pored toga ima cilj da napuni budzet postavljanjem nelogicnih ogranicenja za koja se zna da se nece postovati.
Slicno je kao i sa drustveno nametnutim moralnim normama koje su u vecini slucajeva beskorisne i nelogicne. Osnovno sto ja postujem je da ne radim nista na stetu drugih ljudi, tako isto i sa saobracajnim propisima. Cilj propisa bi trebao da bude da zastite druge ucesnike u saobracaju, a ja ih ni na koji nacin ne ugrozavam i smatram da je to jedino bitno. Kada me uhvate spreman sam da platim kaznu jer sam svjestan da to nije po propisima, ali nemam moralni problem sa tim jer nikog ne ugrozavam svojom voznjom.
Koliko samo ima zakonskih propisa koje jako malo ljudi postuje ili niko, na primjer velika vecina ljudi susi ves na balkonima a to je zabranjeno, samo sto se zakon ne primjenjuje, i jos mnoge slicne stvari kojih se raja ne pridrzava, sta cemo sa tim?
To sa nepriznavanjem drzave je prica za sebe, ali ja i njima dajem to pravo, ali je pitanje imaju li oni za to argumente, ja za svoje nepridrzavanje odredjenih propisa imam.