Normalno je da klima u stajanju puse 1-3 stepena visociju temperaturu nego u pokretu jer a) obrtaji su manji b) nema strujanja zraka preko hladnjaka klime (kondenzatora). Ako je toliko katastrofalna situacija u stajanju i gradskoj voznji neke od stvari koje bi trebalo provjeriti:lajkujMe wrote: ↑28/06/2022 11:35 Zna li iko sta je problem s Klimom u Renault Clio mk4?
2015 god 1.5 Dci.
Ja i kolega vozimo ista auta i obojca imamo isti problem mislim da i treci kolega ima isti problem.
Ne hladi kad je auto nepokretno ili ne razvija dovoljan broj obrtaja.
U generalu samo na Magistrali i Autoputu hladi kako treba.
U gradskoj voznji je miks hladno i onda veoma vruce i tezak zrak i tako ide..
Nije do plina provjerili smo sistemi su puni nigdje ne curi...
A majstor (ovlasteni) nas uvjerava da je sve uredu![]()
a) stanje kompresora (pritisci, kada se spoji na aparat) , moguce da je ventil na kompresoru los jer sam imao slican problem, nije skupa zamjena
b) kvacilo kompresora i remen, digni haubu i vidi da li se fino aktivira kvacilo i kako se vrti remen, ima li tu smetnji
c) pali li ventilator i ostaje li ukljucen?
Probaj vidjeti hoce li zrak biti hladniji u tim uvjetima ako se smanji brzina/jacina puhanja , stavi na 1,2 , ako dodje do drasticne razlike onda je kompresor dotrajao i nije u stanju da ohladi fino vece kolicine zraka.
U sustini ako nigdje ne curi onda ostaje samo kompresor (sa kvacilom) i ekspanzioni ventil da se provjere.