Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vwlover wrote:ocekivo sam 7 ili 8 litara , max 9 al ipak je malo preko 10. .................Mislio sam stavit plin ali necu je voziti toliko dugo da mi se isplati , imam namjeru napustit ovo podrucje brzo
Oko 12 KM usteda na svakih 100 predjenih km (prema trenutnim cijenama goriva)..........120 KM usteda na 1000km............neko ko prelazi godisnje 20 000 km bi ustedio 2400 KM.
Ne znam koliko je ugradnja za takav auto ali isplati se veoma brzo.Mozda prije nego uspijes dobit termin u ambasadi
Oko 12 KM usteda na svakih 100 predjenih km (prema trenutnim cijenama goriva)..........120 KM usteda na 1000km............neko ko prelazi godisnje 20 000 km bi ustedio 2400 KM.
950 km sa atestom i na registraciji mi skuplje auto , jos kazu da 15-20 % auto gubi na snazi ,kazem opet nisam tezak na gasu al ne bi da smetam na cesti , jel taj plin stetan za motor ? imali ovdje iko da je presao 100k na plinu , da je auto barem 2003 il novije , kod mene je 2006 a i VRS mi je oprema na autu tako da zvuci malo ludi na takvo auto stavit plin , Mozda zvucim glupo al razmisljam o tome i gledam kako bi to na kraju bilo , prije ugradnje ili odustajanja hocu da znam i logicke i nelogicke odgovore sto se tice plina .
Trosim negdje oko 200 km mjesecno goriva manje vise . Nije to neka kilometraza .
Meni su davno govorili nemoj suh plin ode motor.Vozili vento iz 96.g. na benzin i tako dvije godine.Onda odnio vrag salu i stavim plin neki obicni nije sekvent.I predjemo nekih 200 000 km na plin.Vozili ga do skoro.Prodali ga lik zadovoljan s njim skroz.Nikad nismo imali vecu intervenciju na autu.Osim godisnje stavljao nove svjecice,u par godina kablove,i sitnija odrzavanja.11 godina bio kod nas.
Da ne znam kakvu manu ima taj plin.Na predjenih 100 000km on ti ostavi jedno 10 000 KM u dzepu
basicm wrote:1.6 hdi ako trosi vise od 8 bacite ga. Recite mi smrdi li vam dim u kabini, ja rijetko u koji da sjedem a da se ne osjeti dim kroz ventilaciju?
hahahah , sta cu mu ja , otvorene ide 5 i ispod
trenutno ne , zna se tacno gdje pustaju , na podloskama i prije DPF filtera
ne moze bolje ljudi , kada se vozite tj. puzete izmedjzu 7-8 i 16-17 sati , a hdi je osjetljiv na kratke relacije , eto meni bude razlika zimi 4l izmedju grada i otvorene
drugu sa ds3 isto ovako trosi
basicm wrote:1.6 hdi ako trosi vise od 8 bacite ga. Recite mi smrdi li vam dim u kabini, ja rijetko u koji da sjedem a da se ne osjeti dim kroz ventilaciju?
Stvarno 1,6 HDI u kompaktu ne bi trebao da troši više od 8 litara neke gradske i prigradske vožnje.
Kod mene je stara verzija 16V sa 110 ks i 240 hilada na satu. Mjenjač 5 brzina. Zadnjih 1500 kilometara sam prešao uz prosječnu brzinu 26 km/h. Relacija Velešići- Mostarsko raskršće i nazad uvijek u špici plus dosta kratkih relacija tipa do Marin dvora, Penniya i slično. Po bordu je potrošnja 6,1 litara. Po sipanjima metodom pun rezervoar 6,7 Litara. Board uvijek pokazuje za 10% manju prosječnu potrošnju od stvarne. Ja zadovoljan. Vozim po ograničenjima ili malo preko ograničenja. Ne gasam, ne divljam i ne zagrijavam auto prije polaska. Doduše auto je parkirano u garaži pa i nema neke potrebe. Nisam osjetio neku veću promjenu potrošnje u odnosu na ljeto. Tu je to negdje pola litra gore ili dole.
Volvo V40 2,0 benzin plin u potpuno istim uslovima 13-14 litara plina i litar benzina na 100 km.
Kad pretvoriš u pare potrošnju jednog i drugo dođe vrlo blizu.
1.6 hdi 66 kw u polu-ispravnom stanju.
Prosjecna brzina 21 km/h, nisam izasao iz grada nigdje, ako se ne racuna Trebevic i cavljak par puta.
1.6 hdi 66 kw u polu-ispravnom stanju.
Prosjecna brzina 21 km/h, nisam izasao iz grada nigdje, ako se ne racuna Trebevic i cavljak par puta.
eto ista brzina je i meni
e sve mu hebem , sto meni ovoliko po gradu uzme u 100% ispravnom stanju
Stvarno 1,6 HDI u kompaktu ne bi trebao da troši više od 8 litara neke gradske i prigradske vožnje.
Kod mene je stara verzija 16V sa 110 ks i 240 hilada na satu. Mjenjač 5 brzina. Zadnjih 1500 kilometara sam prešao uz prosječnu brzinu 26 km/h. Relacija Velešići- Mostarsko raskršće i nazad uvijek u špici plus dosta kratkih relacija tipa do Marin dvora, Penniya i slično. Po bordu je potrošnja 6,1 litara. Po sipanjima metodom pun rezervoar 6,7 Litara. Board uvijek pokazuje za 10% manju prosječnu potrošnju od stvarne. Ja zadovoljan. Vozim po ograničenjima ili malo preko ograničenja. Ne gasam, ne divljam i ne zagrijavam auto prije polaska. Doduše auto je parkirano u garaži pa i nema neke potrebe. Nisam osjetio neku veću promjenu potrošnje u odnosu na ljeto. Tu je to negdje pola litra gore ili dole.
Volvo V40 2,0 benzin plin u potpuno istim uslovima 13-14 litara plina i litar benzina na 100 km.
Kad pretvoriš u pare potrošnju jednog i drugo dođe vrlo blizu.
vwlover wrote:, ocekivo sam 7 ili 8 litara , max 9 al ipak je malo preko 10.
Auto se ugrije za 10 minuta kod mene , i to fino , upalim grijanje i upalim auto , i za nekih 10tak minuta sjednem i bude skoro na pola kazaljka i auto toplo unutra , toplije nego vani na ovom minusu mislim , ne bude 30 stepeni , bude prijatno za vozit .
Normalno je da bude veća potrošnja zimi, po gradu, ako ga griješ i staješ, tj. što manja prosječna brzina. Nije to ništa neobično.
Moja je 2006 godište. Nema ni DPF ni katalizator. Predhodni vlasnik je fizički uklonio a ja sam nakon kupovine i softverski. Palila mi je se regeneracija svakih 100 km baš mi je smetalo to sranje sto nenormalno dimi svako malo vremena.
AdnanSA wrote:Moja je 2006 godište. Nema ni DPF ni katalizator. Predhodni vlasnik je fizički uklonio a ja sam nakon kupovine i softverski. Palila mi je se regeneracija svakih 100 km baš mi je smetalo to sranje sto nenormalno dimi svako malo vremena.
ja imam pored svega toga i ovaj dodatni grijac kabine 5kw , ja mislim da i on trosi gorivo
AdnanSA wrote:Moja je 2006 godište. Nema ni DPF ni katalizator. Predhodni vlasnik je fizički uklonio a ja sam nakon kupovine i softverski. Palila mi je se regeneracija svakih 100 km baš mi je smetalo to sranje sto nenormalno dimi svako malo vremena.
ja imam pored svega toga i ovaj dodatni grijac kabine 5kw , ja mislim da i on trosi gorivo
To je webasto grijanje jeli tako?.Ako jeste mora trošiti naftu valjda???
To je webasto grijanje jeli tako?.Ako jeste mora trošiti naftu valjda???
ma jeste neka vrsta ali automatski , jer nemam onaj dodatni daljinski , jer znas , kontam da mu je bilo sta , ne bi vukao ko lud , a namjerno sam na autoputu probao trecom od 1500 do 5000 obrtaja drzati pun gas , ma ni zucnuo nije