htjeli smo samo zakljucit da je taj motor mali za to auto. recimo na mom autu koje je malo jace, sesta vrti 120 na tacno 2000 obrtajaem11r wrote:Ne kontam ?
Jest peta brzina cca 2800 obrtaja lagana voznja tempomat ukljucen da, na ovoj brzini se nista ne cuje i meni je otprilike najugodnija.
Po ovom brzinomjeru vjerovali ili ne moze i 200, s time da "sat" laze 12ak km/h naspram garmina
Pri brzini od 150-160 (autoput-tempomat) display pokazuje 6.5 - 7 litara potrosnju ali ga moram voziti visoko iznad 3000 obrtaja i onda mi je malo glasan, ovaj motor je stvarno malo za ovo auto ali to ne umanjuje udobnost i sveopsti utisak nimalo, jer u godini mozda 2-3 puta da izadjem na neki autoput sve ostalo je "loko" voznja. Vjerujem da ovim autom (tj kombinacijom sa ovim motorom) nisu bas ciljali na autoput nego na neku gradsku i medjugradsku voznju u kojoj ovo auto ne gubi nista naspram nize/manje klase automobila.
A platu ne moze krava sazvakat a kamoli citroen![]()
S time da mi je briga za Leona![]()
sve u svemu potrosnja je ok za to auto, s obzirom da ima tonu i po.
meni je za taj citroen idealan 2.0hdi il cak 2.2 ko ima malo vece apetite. recimo takvo auto je zamorno vozit kad ispred sebe imas 600-700km autoputa. digni ga na 150-160 i drzi ga tu, potrosnja raste a motor se pati.
dobro johntra kaze, fali mu sesta.
a sto se tice leona, to je masina stara preko 10 godina. nije ni cudo sto hoce popit, mada to nije strasna potrosnja. problem je sto leon ne ide s tim motorom a hoce popit
1.4tsi sa 122ks, sad su bili na akciji i mogli se uze za 29 000maraka. to je idealna masina za onu karoseriju.