Odakle su auti, ima li fabricke garancije...?
Kako god, nek mu je sretno.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
sivu
Reci cu mu, mada je ozbiljan gospodin i od starije je raje koja je sarafala Yuge, Fice i Stojadine...tako da nebi trebalo da je unisti.sime_cipol wrote: ↑17/02/2022 15:32Preporuka, neka sipa kvalitetno ulje i mijenja filter od MultiAira barem svake 3 godine.
shalla wrote: ↑17/02/2022 15:31 Ja ne dogovorih nijednu od ovih Altea... Iskreno, ona sa manuelnim mi je preskromna, ova sa DSG mi je preskupa, traženje se nastavlja...
Realno, mislim da je ovo najgluplji cjenovni rang, do neke 23K. Ono, daćeš 23K za auto za koje se možeš samo uzdati da je sve ok...
Ne znam evo ni sam jel bolje da spustimo zahtjeve pa da tražimo nešto do 15ak hiljada KM ili da malo podignemo jer već tamo oko 26-27K ima baš baš dobrih, skoro pa novih auta...
2014temk ultra wrote: ↑17/02/2022 15:40shalla wrote: ↑17/02/2022 15:31 Ja ne dogovorih nijednu od ovih Altea... Iskreno, ona sa manuelnim mi je preskromna, ova sa DSG mi je preskupa, traženje se nastavlja...
Realno, mislim da je ovo najgluplji cjenovni rang, do neke 23K. Ono, daćeš 23K za auto za koje se možeš samo uzdati da je sve ok...
Ne znam evo ni sam jel bolje da spustimo zahtjeve pa da tražimo nešto do 15ak hiljada KM ili da malo podignemo jer već tamo oko 26-27K ima baš baš dobrih, skoro pa novih auta...
ovo je sad otislo u vraziju mater... novih nema, polovna dizu u nebesa
lepi volvo i lepi vakat kad je kupljen![]()
Kupuju pocetnici oko 5-6kMehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 21:58 Kupuje li iko vise aute od 3,4,5,6 hiljada maraka? Ovde se samo postavljaju neke burzujske cijene i godista, kao da smo Svicarska a ne cmar Evrope![]()
Pod pocetnik vjerovatno podrazumijevas nekoga ko je dovoljno pametan da se na uvaljuje u kredite ili ko je bio jos pametniji od toga pa je medju onih 100 000 ljudi koji su napustili zemlju?soha96 wrote: ↑17/02/2022 22:27Kupuju pocetnici oko 5-6kMehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 21:58 Kupuje li iko vise aute od 3,4,5,6 hiljada maraka? Ovde se samo postavljaju neke burzujske cijene i godista, kao da smo Svicarska a ne cmar Evrope![]()
Kupujem ja i ne vidim da mi nešto fali po tom pitanju. Ali početnik sam, sa tek 15-16 godina za volanom.MehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 21:58 Kupuje li iko vise aute od 3,4,5,6 hiljada maraka? Ovde se samo postavljaju neke burzujske cijene i godista, kao da smo Svicarska a ne cmar Evrope![]()
ma ko se ne uvaljuje u kredite sa kurtonom od 800KM plate i toplog?MehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 22:59Pod pocetnik vjerovatno podrazumijevas nekoga ko je dovoljno pametan da se na uvaljuje u kredite ili ko je bio jos pametniji od toga pa je medju onih 100 000 ljudi koji su napustili zemlju?
Pod pocetnik mislim na nekoga ko je tek polozio pa kupi nesto manje i bezveze dok stekne rutinu voznje. Nesto sto mu nece biti toliko ni zao ako kucne u par navrata itd.MehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 22:59Pod pocetnik vjerovatno podrazumijevas nekoga ko je dovoljno pametan da se na uvaljuje u kredite ili ko je bio jos pametniji od toga pa je medju onih 100 000 ljudi koji su napustili zemlju?
Kupio ja za 2300 KMMehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 21:58 Kupuje li iko vise aute od 3,4,5,6 hiljada maraka? Ovde se samo postavljaju neke burzujske cijene i godista, kao da smo Svicarska a ne cmar Evrope![]()
Nije mu to falinka,...po predaji starih umnih učenih ljudi, verzija sa 3 vrata je čvršća.sime_cipol wrote: ↑17/02/2022 23:35Kupio ja za 2300 KMMehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 21:58 Kupuje li iko vise aute od 3,4,5,6 hiljada maraka? Ovde se samo postavljaju neke burzujske cijene i godista, kao da smo Svicarska a ne cmar Evrope![]()
![]()
Clio 1.2, 2001 godiste, sa 107 000 km, od prvog vlasnika, kupljen u Bunji.
Jedina falinka? 3 vrata.
Zato sto kupis jedan auto a banci poklonis jos jedan... Dakle prakticno otplatis dvije gomile gvozdja a u svom posjedu imas samo jednu koja u medjuvremenu dok je otplatis izgubi na vrijednosti 70-80%, ako je to pametno onda bih ja radije ostao glup.soha96 wrote: ↑17/02/2022 23:33Pod pocetnik mislim na nekoga ko je tek polozio pa kupi nesto manje i bezveze dok stekne rutinu voznje. Nesto sto mu nece biti toliko ni zao ako kucne u par navrata itd.MehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 22:59
Pod pocetnik vjerovatno podrazumijevas nekoga ko je dovoljno pametan da se na uvaljuje u kredite ili ko je bio jos pametniji od toga pa je medju onih 100 000 ljudi koji su napustili zemlju?
Nisam kreditno sposoban pa nisam ni dizao nikad, ali ne vidim sto je budala neko ko digne kredit? Kakvo uvaljivanje? Moze se kredit i pametno dici, druga je stvar kad budala sa 800 km plate digne 15k-20 za auto.
Kupio ja za 10.000 mada me ovi iz Banaka i par auto kuća smaraju s tim "buržujskim". Nije da ne mogu priuštiti ali mi glupo dati i zadnju paru za nešto što uglavno prdi na parkingu po cijeli dan. Kupio strvinu od preko 1,5 T i brdo konja. Kupio od prvog vlasnika po preporuci da auto ni očima nisam vidio i to sam uradio drugi put u životu i mislim da se nisam zahebao. Inače sam mjerkao jednu Nivu od 3.500KM 1.7 plin. U zadnji momenat mi se promjeniše prioriteti i Lada osta neprodana.MehmedPasaMoric wrote: ↑17/02/2022 23:54Zato sto kupis jedan auto a banci poklonis jos jedan... Dakle prakticno otplatis dvije gomile gvozdja a u svom posjedu imas samo jednu koja u medjuvremenu dok je otplatis izgubi na vrijednosti 70-80%, ako je to pametno onda bih ja radije ostao glup.soha96 wrote: ↑17/02/2022 23:33
Pod pocetnik mislim na nekoga ko je tek polozio pa kupi nesto manje i bezveze dok stekne rutinu voznje. Nesto sto mu nece biti toliko ni zao ako kucne u par navrata itd.
Nisam kreditno sposoban pa nisam ni dizao nikad, ali ne vidim sto je budala neko ko digne kredit? Kakvo uvaljivanje? Moze se kredit i pametno dici, druga je stvar kad budala sa 800 km plate digne 15k-20 za auto.
Odakle ti care tol'ka snaga, da odneseš auto majstoru?!NekiNoob wrote: ↑17/02/2022 23:58 Zelio bih ovo auto kupit
Auto je iz 2007 godine, karavanska verzija. Prodavac tvrdi da je uredno servisiran (ima servisnu kjnigu)
Odnio sam je majstoru, kaze da auto izgleda uredu, nevidim ni ja neke mane na njeme, cijena se isto cini OK.
Ali mene brine ta poprilicno velika kilometraza. Jeli se brinem o niceme ili da preskocim ovo auto?
Ne samo to, vidiš da ima snage i da preskoči auto
Zametnes se i polako. Samo je fabia, gdje je problem? Ima i tezih auta