Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote: ↑10/05/2026 08:04
Kako mislis isplati li se kupovina stepveja? Ako ti se svidja auto, isplati se. Nedavno sam isao u salon da ga zraknem. Isti ko originalni kojeg sam imao. Motor za grada, ima danasnju finu osnovnu opremu odignut.
Sjediste je meni malo i neudobno. Narocito manja klupa.
Mada, za te 33 hiljade, ja bih prije išao na Logana, košta tu negdje, možda još i sa jačom opremom, a dosta je veći auto, komotniji.
Logan je meni nepraktican za grada. Visoka straznjica, nepraktican gepek sa visinom (isto giljotina ivica gepeka, oni federi i nosaci samo cekaju da te rane).
Unutra u velicini ja neke razlike u odnosu na stepveja nisam vidio.
Auto u veoma odličnom stanju. Godina proizvodnje 2013, benzinac, motor 1.2, 75 KS, boja siva metalik, klima, servo, 5 brzina, 5 vrata, centralna brava, električni podizači stakala naprijed, zadnji servis u septembru 2024, ljetnje gume, nove zimske gume oktobar 2024, servisiran, u autu se nije pušilo,….
Auto je nov uvezen i registrovan iz inostranstva, prešao samo 39.000 km, mala kilometraža zbog boravka u inostranstvu. Auto se čuva samo u garaži i ima jednu ogrebotinu pozadi na braniku (vidi zadnju sliku).
Za 1500 skuplje imas ponuđen noviji model, 4 godine mlađi, ispod 100K km pređenih.
Pa i to je isto cijena koja se moze spustiti.
Ovaj je nešto izmaštao pa APP.
Emojti wrote: ↑11/05/2026 00:59
Edit: ja jos ne nadje sebi neko auto do 20ak hiljada automatika. Sad mi se A6 C7 karavan svidja ali multitronic CVT mjenjac (na lanac). Tesko danas odabrat vozilo, kad me proslo odlicno sluzilo, a nisam nikad ni imao neku predstavu sta bi volio voziti. Jbg, mozda na kraju ispadne pasat truhlo s dsg pa se igrat lutrije s mehatronikom i zamajcem.
Edit: ja jos ne nadje sebi neko auto do 20ak hiljada automatika. Sad mi se A6 C7 karavan svidja ali multitronic CVT mjenjac (na lanac). Tesko danas odabrat vozilo, kad me proslo odlicno sluzilo, a nisam nikad ni imao neku predstavu sta bi volio voziti. Jbg, mozda na kraju ispadne pasat truhlo s dsg pa se igrat lutrije s mehatronikom i zamajcem.
Oktaviju za te pare i to je to.
Kakva je octavia po udobnosti naspram pasata?
bara bara, tvrda oba auta, jos ako skoda nema doplacena bolja sjedista recept za isijas i hronicne bolove
Last edited by SvjetlosnaGodina on 13/05/2026 13:11, edited 1 time in total.
Oktaviju za te pare i to je to.
Kakva je octavia po udobnosti naspram pasata?
Pa ne pamtim kad sam se u Passatu vozio novijem, jesam u onim starijim 2013-2015 god i Oktavija 2020 je meni udobnija. Ne znam za oce novije Passate.