Pomoć oko kupovine auta Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#276 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Dsg je tehnoloski bolji od drugih mjenjača,al' niko ne prica da je on nepouzdan,i mozda ponajgori kad je rijec o pouzdanosti. Ja nisam fan tih mjenjaca,ja vjerujem u manuelni. 
- madner
#277 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Vrhunska sjedista i napredni audio sistemi 
AGR sjedista nude od 2010, dok su drugi proizvodjaci ista imali 5 godina ranije.
4 motion koristi haldex sistem, kao i mnoga druga auta u tom segmentu. Recimo Insignia.
DCC se mogao 2003 uzeti kod Opela itd itd...
DSG je jedino sto se istice u tehnoloskom smislu.
AGR sjedista nude od 2010, dok su drugi proizvodjaci ista imali 5 godina ranije.
4 motion koristi haldex sistem, kao i mnoga druga auta u tom segmentu. Recimo Insignia.
-
ado-šampion
#278 Re: Kupovina Passat CC misljenje
To je upravo ono sto ja govorim, svako auto to ima, ali svako auto ima i 4 tocka... Haldex sistem koriste mnogi sto ne znaci da je kod sviju isto dobar i da izmedju slicnih implementacija nema razlika. CR motore koriste svi pa nisu kod sviju jednako dobri. ZF mjenjace koriste svi, pa smo svjedoci da su kod nekih 8-stepeni ZF bolji nego kod nekih drugih 9-stepeni ZF.madner wrote:Vrhunska sjedista i napredni audio sistemi
Isto tako, neki imaju muzicki sistem koji zvuci ko kasetofon iz 19. stoljeca, a neki imaju fakat Hi-Fi sistem. Mada po toj logici, jbg sve je to isto, svi imaju radio.
Sto se tice na AGR sjedista ne znam na koja konkretno mislis, ali si lupio ko maksim po diviziji. Ista ta comfort, comfortline, sjedista, kako god ih oni zovu je imao Golf 5 tako da nikako nisu mogla biti od 2010. Ja ne pricam o sjedistima koje je satro Opel izmislio (koji uvrnut marketing
- madner
#279 Re: Kupovina Passat CC misljenje
AGR ti je standard za sjedista, kako bi imao zdrava ledja. Nije ih Opel izmislio
, niti je Golf V ispunjavao te uslove.
To je ono o cemu ja govorim, jedno je subjektivan osjecaj, drugo je objektivno mjerenje.
http://www.agr-ev.de/de/geprueft-und-em ... -autositze
To je ono o cemu ja govorim, jedno je subjektivan osjecaj, drugo je objektivno mjerenje.
-
ado-šampion
#280 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ja nisam uopste pricao o AGR sjedistima, nego o bilo kojim sjedistima. Ako Golfova nisu bila na testu ne znaci da nisu ispunjavala uslove, mozda jesu mozda nisu.madner wrote:AGR ti je standard za sjedista, kako bi imao zdrava ledja. Nije ih Opel izmislio, niti je Golf V ispunjavao te uslove.
Spomenuo sam Opel jer su oni na sva zvona reklamirali AGR sjedista, jbt ko da su se 2005. napravila prva dobra sjedista.
Evo npr. sjedista u BMW sedmici 95. godine:
Jbg, garant nisu ispunjavala uslove.
-
citroen xm
#281 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Vidiš, kad već pričate o sjedištima, jedna od zamjerki na testu novog Pasata u emisiji SAT su baš sjedišta i to zadnja klupa.
-
ado-šampion
#282 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pa realno ne znam za B8 ali ni u jednom Passatu dosad nisu bila serijska sjedista koja nesto obaraju s nogu. Ali su se zato mogla doplatiti sjedista koja su bila odlicna, od B6, mozda cak i B5, nisam siguran, ta ista koja oni zovu ergoComfort sad.citroen xm wrote:Vidiš, kad već pričate o sjedištima, jedna od zamjerki na testu novog Pasata u emisiji SAT su baš sjedišta i to zadnja klupa.
To je ta razlika. Recimo primjer sto ja mogu usporediti, P 308 prvi i Golf 6. Oba imaju serijska sjedista koja su recimo dobra. Eh dodje kupac, kaze meni nisu dovoljno dobra, imate li bolja? U P 308 takav kupac moze (mogao zapravo jer pricamo o starim modelima) dobiti sjedista koja oni zovu sport ili kako vec, koja su dolazila u boljim paketima, i koja su jedva bolja od serijskih, ako su uopste i bolja. Sportska a ravna ko fotelja. A u Golfu je mogao dobiti ova ergoComfort ili kako su ih vec tad zvali koja su nebo i zemlja u odnosu na serijska sjedista i uopste nisu zaostajala za sportskim sjedistima koja su se mogla dobiti (naravno uz doplatu) u Audiju i BMWu tih klasa.
Sad ce neko reci, jbg kad sve to doplatis kolika je razlika u cijeni. I to je validno. Ali je isto tako validno da se Pezo koliko god doplatio ne moze izdici iznad prosjeka, a VW ipak moze, koliko god to malo bilo. A statistika govori da se u zemljama koje cine gro prodaje, u koje naravno Bosna ne spada, uglavnom ne prodaju auta sa osnovnom opremom.
-
citroen xm
#283 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Mislim da ovo nije bila osnovna verzija sa osnovnim sjedištima. Kao manu su naveli šavove sjedišta koji se uranjaju u kožu i bukvalno žuljaju da ne kažem sijeku.
Sve u svemu odličan automobil, ali da sanemo šupljih priča o tome kako je daleko ispred konkurencije.
Sve u svemu odličan automobil, ali da sanemo šupljih priča o tome kako je daleko ispred konkurencije.
- madner
#284 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pa Mercedes i Opel su bili prvi koji su dobili certifikate.
Passat iz 2010, sjediste koje nije zdravo za ledja.
http://www.autozeitung.de/rat-tat/autos ... panorama=1
-
gtc
#285 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Evo Opel dobija u skoro sve modele CarPlay i Android Auto, prvo Astra K, pa onda svi modeli za modelsku 2016. Mislim da trenutno samo Volvo u Europi nudi CarPlay, ali bez Android Auta. U Opelu trenutno nude Siri Eyes Free.
Kad ce tehnoloski-najnapredniji-VW to dobiti?!
I ocito treba 1000 puta ponoviti da najnovija i najrazvikanija tehnologija cesto nije i najbolja. Ponekad je optimizacija "zastarijelih tehnologija" puno bolji pogodak. Jednostavnija koncepcija motora, mjenjaca i ovjesa sa boljom optimizacijom cesto je znatno pouzdanija i nudi jednake ili cak i bolje performanse.
btw. kad je ono tehnoloski-najnapredniji-VW dobio common-rail?! Jucer?
I ocito treba 1000 puta ponoviti da najnovija i najrazvikanija tehnologija cesto nije i najbolja. Ponekad je optimizacija "zastarijelih tehnologija" puno bolji pogodak. Jednostavnija koncepcija motora, mjenjaca i ovjesa sa boljom optimizacijom cesto je znatno pouzdanija i nudi jednake ili cak i bolje performanse.
-
ado-šampion
#286 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Onda kad su skontali da perofmanse, potrosnja i slicno PD motora vise nisu na razini CR.gtc wrote:Evo Opel dobija u skoro sve modele CarPlay i Android Auto, prvo Astra K, pa onda svi modeli za modelsku 2016. Mislim da trenutno samo Volvo u Europi nudi CarPlay, ali bez Android Auta. U Opelu trenutno nude Siri Eyes Free.
-
ado-šampion
#287 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ovo je obicno serijsko sjediste u Passatu. Nije comfort. Porede doplatna sjedista u Insigniji i sjediste koje je dolazilo serijski u najjeftinijem Passatu.madner wrote:Pa Mercedes i Opel su bili prvi koji su dobili certifikate.
A nije mogao ni dobiti preporuku jer nema produzavanje sjedece povrsine sto je requirement. Sam ovaj requirement izbacuje iz igre serijska sjedista na 90% auta. Najjeftinije auto cije je serijsko sjediste proslo S klasa.
-
gtc
#288 Re: Kupovina Passat CC misljenje
kako god zadnji su skontaliado-šampion wrote: Onda kad su skontali da perofmanse, potrosnja i slicno PD motora vise nisu na razini CR.Nije da je common rail stajao u mjestu od 98. do 2008....
- Drvosjeca iz Dejcica
#289 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Da pitam valja li ovaj šta il' i sa ovim jedva uz Ivan izađeš?
http://www.olx.ba/artikal/17407916/volk ... mfortline/

http://www.olx.ba/artikal/17407916/volk ... mfortline/

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#290 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ne valja nista,nema analogne instrumente ispred vozaca
73k KM
Svaka cast VW,samo deri. I ja bih.
73k KM
Svaka cast VW,samo deri. I ja bih.
- Industrialyzer
#291 Re: Kupovina Passat CC misljenje
http://www.olx.ba/artikal/13673975/merc ... 0-bluetec/
Ma samo lud bi uzeo passata prije ove c klase, nije velika razlika u cijeni.
Ma samo lud bi uzeo passata prije ove c klase, nije velika razlika u cijeni.
-
NediM17
#292 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Emko strit rejser, trkac od semafora, Opeloderac.
- Qler
#293 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pored ove C klase, ovog passata ne bih popisao da gori...
- konektovan
#294 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Pričajtet sta hocete,al' ovaj passat nije nista losiji od mercedesa. U nekim stvarima je i bolji,zastita putnika i ima dobro dobro veci gepek?! 
-
direstraits0078
#295 Re: Kupovina Passat CC misljenje
konektovan wrote:Pričajtet sta hocete,al' ovaj passat nije nista losiji od mercedesa. U nekim stvarima je i bolji,zastita putnika i ima dobro dobro veci gepek?!
Krompirwagen.
- Industrialyzer
#296 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Vozim novog CC-a, 2014. godiste, odlicno auto ali da mi kazes da passat nije nista losiji od nove c klase...konektovan wrote:Pričajtet sta hocete,al' ovaj passat nije nista losiji od mercedesa. U nekim stvarima je i bolji,zastita putnika i ima dobro dobro veci gepek?!
Mislim da ne postoji paramter po kojem bi covjek koji kupuje auto od 70-80 hiljada izabrao passata pored ove c klase
- konektovan
#297 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Zahebite parametre,pajo se prodaje ko halva,a kud ce mu veci parametar. 
- Industrialyzer
#298 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Nije da C klasa bas pravi minuse mercedesukonektovan wrote:Zahebite parametre,pajo se prodaje ko halva,a kud ce mu veci parametar.
- madner
#299 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Ovaj passat ima ok opremu.
C klasa je presla 25000, nije nova.
C klasa je presla 25000, nije nova.
-
emko1234
#300 Re: Kupovina Passat CC misljenje
Siguran sam da se DCC mogao uzeti 2003, samo u kojem opelu? U opelu iz 2027 kojim se marty mcfly vratio iz budućnosti.madner wrote:Vrhunska sjedista i napredni audio sistemi
Nemoj biti smiješan. DCC je dobila astra opc i to kao nadoplatu s jednom jedinom opcijom. ON i OFF, siguran sam da je to isti DCC koji se nudi u passatu.
Dalje, astra fabrički dolazi sa 6 zvučnika ako ćemo već o audio uređajima, jebi ga. Neko pusti muziku s mobitela pa mu je dobro, ja volim da slušam pa doplatim Bose, šta se u opelu može doplatiti? Infinity audio? Smiješno, dynaudio nije kraj svijeta, al je u toj klasi odličan audio sistem.
Mislim, možemo ovako na vrat na nos do sutra. Po meni je passat daleko kompletnije auto od jedne insignije koja je isto odličan auto, ali nije ni blizu passata.
Usput osvrnuo bi se samo na najjacu verziju insignije, OPC. OPC insignija sa 2.8 biturbo motorom ima slabije performanse od B6 R36 passata koji je izašao prije 10 godina, i naravno još uvijek nema double clutch mjenjač, možda su ga počeli stavljat sad s faceliftom.
A po stranim portalima astru OPC porede s golfom GTI Performance koji je 50 konja slabiji, iz prostog razloga, što je R previše brži pa usporedbe nemaju logike.