Pomoć na putu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ned071
#1 Pomoć na putu
Isteklo mi je članstvo u BIHAMK. Dosao onaj SMS sa podsjetnikom za produženje. Malo pogledam, mislim da osiguravajuće kuće imaju bolju ponudu. Konkretno, UNIQA. Ima li ko iskustava, za koga se odlučiti? Znam da Zovko takodjer nudi ovu uslugu... S obzirom na godine vozila, moram imati ovu karticu... Svaki prijedlog i pojašnjenje je dobrodošlo. Hvala...
-
Throttle
#2 Re: Pomoć na putu
Zovko ima pomoć na putu i daju to u sklopu registracije, otac je kod njih, nije nikad trebalo pa ne znam kakvi su
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3 Re: Pomoć na putu
Ned071 wrote:Isteklo mi je članstvo u BIHAMK. Dosao onaj SMS sa podsjetnikom za produženje. Malo pogledam, mislim da osiguravajuće kuće imaju bolju ponudu. Konkretno, UNIQA. Ima li ko iskustava, za koga se odlučiti? Znam da Zovko takodjer nudi ovu uslugu... S obzirom na godine vozila, moram imati ovu karticu... Svaki prijedlog i pojašnjenje je dobrodošlo. Hvala...
Ja cu sutra najvjerovatnije uzeti zonu, euroherc osiguranja, post mi je bihamk istekao. 40 KM godisnja clanarina. Pogledaj sta ti sve nudi, mislim da je trenutno mozda i najkorektnija ponuda od svih paketa pomoci na cesti.
- Ned071
#4 Re: Pomoć na putu
unika sos je 30 km. na stranici, ako sam dobro shvatio, stoji ovo
opravku na licu mjesta
prevoz vozila do servisa - do 100 km
zamjensko vozilo - 70 EUR po danu, do 3 dana
smještaj - 75 EUR po osobi, do 3 dan aneograničen broj asistencija godišnje
24 sata dnevno
7 dana u sedmici
bilo gdje u zemlji i Evropi
mislim da je slicno i kod euroherca.
bihamk cini mi se samo pomoc u bih i regiji u tom osnovnom paketu od 31 km.
opravku na licu mjesta
24 sata dnevno
7 dana u sedmici
-
530i
#5 Re: Pomoć na putu
To nije uopšte skupo, kod Bihamka je taj paket koji pokriva Evropu oko 80KM. Samo treba proučiti šta i kako...čije usluge oni koriste i kod nas i vani.
-
condy
#6 Re: Pomoć na putu
Ja imam ovu bihamkovu od 80 KM. Dobijes formular na kojem tacno pise sta sve obuhvata. Uglavnom dosta toga, a svodi se na pomoc na cesti, slepanje do servisa i nazad u BiH, kao i naknada troskiva do odredjenig iznosa za smjestaj i rentacar. Ja se nisam odlucio za ova osiguranja jer su mi nepouzdana. Bihamk ima najbolju mrezu sa kojima saradjuje druga udruzenja odnosno autoklubove van BiH sa kojim radi, i zbog toga je pouzdan ako se nesto desi da ce sigurno uraditi svoj dio posla kad ih nazoves. Osiguranja su nepouzdana, i tom cijenom privuku ljude a kad se nesto desi vani ako se desi, tad nastaje zajebancija sa njima. Sve to ljepo na papiru pise, al najvaznije je kad zatreba da se u onu sto imas mozes pouzdati. Bihamku je pomoc na cesti pa i primarna djelatnost, dok osiguranjima je to samo sporedna stvar, oni daju klasicna policu osiguranja a kakva im je spoljna mreza sa kojima rade to ne znas a za bihamk se zna da rade sa poznatim autoklubovima. Sa osiguranjima uvijek moze biti problema puno ko nude a na kasiku daju kad treba i onda kad ne mogu nikako da izbjegnu ili te ostave na cjedilu.
-
milann1971
#7 Re: Pomoć na putu
конкретно идем у Грчку на љетовање, шта ми предлажете да узмем ??
konkretno idem u Grčku na ljetovanje, šta mi predlažete da uzmem ??
konkretno idem u Grčku na ljetovanje, šta mi predlažete da uzmem ??
- konektovan
#8 Re: Pomoć na putu
Uzeo sam zonu, 30 KM CIJENANed071 wrote:unika sos je 30 km. na stranici, ako sam dobro shvatio, stoji ovo
opravku na licu mjesta
24 sata dnevno
7 dana u sedmici
-
ITNet
#9 Re: Pomoć na putu
Definitivno treba razmisliti oko usluge kao sto govoris, ali ono kod nas raja samo daj da je sta jeftino i ne misle sta ako bude problem. Drugu se nesto sjebalo bio u okolini Tuzle, imao tu pomoc od nekog osiguranja zovnuo ih rekli mu samo slepanje da mu mogu organizovati kaze on ok i 2 sata nigdje nikoga, zovne BiHamk dodje lola za pola sata (ovih naravno jos nigdje) zamjeni mu neki relej sve normala nesto mu sitno naplati i vozi. Ovi iz osiguranja ga uopste nisu nazvali, ono trazi vas vozac gdje ste tacno itd... Nista hahhaha, zvali ga poslije par mjeseci da pitaju kakve je bila uslugacondy wrote:Ja imam ovu bihamkovu od 80 KM. Dobijes formular na kojem tacno pise sta sve obuhvata. Uglavnom dosta toga, a svodi se na pomoc na cesti, slepanje do servisa i nazad u BiH, kao i naknada troskiva do odredjenig iznosa za smjestaj i rentacar. Ja se nisam odlucio za ova osiguranja jer su mi nepouzdana. Bihamk ima najbolju mrezu sa kojima saradjuje druga udruzenja odnosno autoklubove van BiH sa kojim radi, i zbog toga je pouzdan ako se nesto desi da ce sigurno uraditi svoj dio posla kad ih nazoves. Osiguranja su nepouzdana, i tom cijenom privuku ljude a kad se nesto desi vani ako se desi, tad nastaje zajebancija sa njima. Sve to ljepo na papiru pise, al najvaznije je kad zatreba da se u onu sto imas mozes pouzdati. Bihamku je pomoc na cesti pa i primarna djelatnost, dok osiguranjima je to samo sporedna stvar, oni daju klasicna policu osiguranja a kakva im je spoljna mreza sa kojima rade to ne znas a za bihamk se zna da rade sa poznatim autoklubovima. Sa osiguranjima uvijek moze biti problema puno ko nude a na kasiku daju kad treba i onda kad ne mogu nikako da izbjegnu ili te ostave na cjedilu.
- nivla
#10 Re: Pomoć na putu
bliskom poznaniku prije 20ak dana crklo auto u njemackoj, clanska bihamka od 80+km odgovor nakon 2-3h komunikacihe sa bihamkom "niste imali nezgodu nema intervencije", rezultat brdo love placeno za adac i slepu nazad do bih, tako da su uglavnom te intervencije govna koja bolje da ne zatrebaju ako si van bih
-
530i
#11 Re: Pomoć na putu
Morali su šlepati auto u slučaju kvara, ne samo kad se desi nezgoda.nivla wrote:bliskom poznaniku prije 20ak dana crklo auto u njemackoj, clanska bihamka od 80+km odgovor nakon 2-3h komunikacihe sa bihamkom "niste imali nezgodu nema intervencije", rezultat brdo love placeno za adac i slepu nazad do bih, tako da su uglavnom te intervencije govna koja bolje da ne zatrebaju ako si van bih
-
Naslovnica
#12 Re: Pomoć na putu
Meni u Hrvatskoj nije htio auto da upali, nazovem BIHAMK, tako i tako, malo vremena prođe, ođe HAK, drži, nedaj, upali.
Hvala, doviđenja i prijatno.
Veoma pozitivno iskustvo.
Hvala, doviđenja i prijatno.
Veoma pozitivno iskustvo.
- Ned071
#13 Re: Pomoć na putu
Ma meni i treba za bih i okolinu tj hrvatska. Nikad se ne zna sa starim autom... Hvala svima na misljenjima. Nesto cu uzeti narednih dana...
P.s. Bso mi dosad to davalo uz registraciju. Neki dan bihamk salje sms, isteklo. Prvo moram nazvat bso, da vidim sto slagase
P.s. Bso mi dosad to davalo uz registraciju. Neki dan bihamk salje sms, isteklo. Prvo moram nazvat bso, da vidim sto slagase
-
jasko__
#14 Re: Pomoć na putu
Da aktualiziram temu malo...planiram do Minhena pa bih da se nečim bar malo osiguram
Čujem od kolege koji radi kao posrednik pri osiguranju vozila da sa Bihamkom ima podosta problema jer su preopterećeni..on mi preporučuje Zonu...imal ko friških iskustava sa njima...šta kako, koliko para????
Čujem od kolege koji radi kao posrednik pri osiguranju vozila da sa Bihamkom ima podosta problema jer su preopterećeni..on mi preporučuje Zonu...imal ko friških iskustava sa njima...šta kako, koliko para????
-
condy
#15 Re: Pomoć na putu
Imam Bihamk karticu. Taj dio puta pokriva njihova kartica od cca 80 KM. Nisam nikad trebao koristit njihovu pomoc pa tih iskustava nemam. Mislim da su pouzdani zbog saradnje sa auto moto klubovima iz tih zemalja. Jedino mi ide na zivce stalne poruke marketing koji salju na tel.
-
530i
#16 Re: Pomoć na putu
Ja bih tu odabrao BIHAMK, malo je jeftinije ako naručiš i platiš online.
- konektovan
#17 Re: Pomoć na putu
Meni takodjer istice za koji dan zona od euroherca. Nisam imao priliku koristiti nikakvu uslugu koju nude u slucaju nekog kvara, incidenta, nadam se da ce tako i ostati.
Opet cu uzeti zonu, mada gledao sam i paket bihamka classic, koji nudi slicne usluge. Valjda su ove osiguravajuce kuce blago izvrsili pritisak na bihamk svojim ponudama.
Opet cu uzeti zonu, mada gledao sam i paket bihamka classic, koji nudi slicne usluge. Valjda su ove osiguravajuce kuce blago izvrsili pritisak na bihamk svojim ponudama.
-
jasko__
#18 Re: Pomoć na putu
Koliko si platio tu Zonu???konektovan wrote:Meni takodjer istice za koji dan zona od euroherca. Nisam imao priliku koristiti nikakvu uslugu koju nude u slucaju nekog kvara, incidenta, nadam se da ce tako i ostati.![]()
-
preludezalude
#19 Re: Pomoć na putu
Mislim da je jeftinije on line ali za penzionere.530i wrote:Ja bih tu odabrao BIHAMK, malo je jeftinije ako naručiš i platiš online.
BTW....
Kod Bihamk- a, kartica je vezana uz ime i sva prava su uz nosioca kartice neovisno koje auto vozi. Kod nekih osiguravajucih kuca kartica koju daju je vezana uz samo jedno vozilo. Dobra opcija kod ove BIHAMK + kartice je sto mozes uzeti dodatnu opciju familly za dodatnih 10KM. Ja to platio i dobio sam jednu karticu ja a drugu moja supruga, svako na svoje ime. Ista prava imamo bilo koje auto da vozimo s tim da je broj usluga ostao isti kao da je jedna kartica ali omoguceno da uslugu koriste dvije osobe. Jedina razlika je sto ja imam putnicko zdravstveno osiguranje a ona nema.
- konektovan
#20 Re: Pomoć na putu
30 KMjasko__ wrote:Koliko si platio tu Zonu???konektovan wrote:Meni takodjer istice za koji dan zona od euroherca. Nisam imao priliku koristiti nikakvu uslugu koju nude u slucaju nekog kvara, incidenta, nadam se da ce tako i ostati.![]()
- skafiskafsnjak
#21 Re: Pomoć na putu
Jel ovu Zonu moze svako uzeti?konektovan wrote:30 KMjasko__ wrote:Koliko si platio tu Zonu???konektovan wrote:Meni takodjer istice za koji dan zona od euroherca. Nisam imao priliku koristiti nikakvu uslugu koju nude u slucaju nekog kvara, incidenta, nadam se da ce tako i ostati.![]()
Npr ako ne osiguravam auto u eurohercu
- konektovan
#22 Re: Pomoć na putu
Naravno...
- skafiskafsnjak
#23 Re: Pomoć na putu
Odlicno...nek se nadje . Zlu ne trebalo... kako god bolji su od Bihamk smecaarakonektovan wrote:Naravno...