Osvrnucu se samo na boldirano, moj je razmisljanje ide u pravcu da auto koje ti vozis nije za tebe. Jer ga vozis, sipas, servisiras i sve ostalo na silu. Taj auto je fabrika predvidjela za covjeka koji mjesecno zaradzuje bar 5000 eura, covjeku kojem nije bitno da li trosi 22 ili 11 litara goriva, njemu on treba zbog nekog razloga, a tebi da bi se pokazao u Tuzli. U nasim uslovima vise treba plin ovome sa feliciom jer ona trosi do 11 litara goriva, a cim vozi feliciu sigurno nije u poziciji da baca pare, ali za razliku od tebe ne glumi hadzu na silu.preludezalude wrote:Nekako nema logike to tvoje razmisljanje. Hoces reci da je logicno kupiti 1.3 benzinca koji ne trosi puno pa onda u njega ugraditi plin da bi stedio. A nije logicno kupiti neku veliku masinu pa u nju ugraditi plin da bi stedio??? Pa ako cemo po tvojoj logici, vece benzinjare sa plinom i vise stede.lavic wrote:Ja ne bih mogao kupiti nekog dobrog benzinca i onda dati ga nekom " dundjeru" da ugradjuije u njega neki krs, prije ga ne bih vozio, ne kontam taj nacin razmisljanja, kupis jakog benzinca a onda bih stedio. Hvala to nije za mene, ako je jak benzinac onda " cejfi" ako ti ne moze bit onda jeftina naftarica i gledaj svaku marku, a ne 'ebo bi se a da ne dzeu.
Kao prvo, nista ti tu ne stedis, vec samo manje dajes para na gorivo. Da moram davati vise para onda nebi vozio to auto. U tom slucaju bi jos vise "stedio". Ne vidim sta je tu lose, recimo kod mene. Imam benzinjaru tesku 2. tone, pogon 4x4, od 4700 kubika sa plinom. Prosjecna potrosnja po gradu je 22 litra plina sto bi bio ekvivalent 11 litara benzina. Mozes misliti kako ja cejfim. To je cejf. Po meni je sasvim logicno ugradjivati plin u jake benzinjare jer je ogromna usteda, kako ti kazes. Opet kazem, nema tu nikakve ustede, samo gorivo placas upola jeftinije.
Na kraju ipak se nadam da su tvoji motivi vise ekolosi a ne ekonomski za ugradnju plina.