Peugeot 207 RC 1.6 THP
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- rocco_siffredi
#1 Peugeot 207 RC 1.6 THP
Imam navedeni auto.
Prešao 163k km.
Istegao se lanac, majstor reče da sam stigao u zadnjem momentu, mogla je biti havarija.
Govori mi da stavim set od BMW i da više neće biti problema. Skuplji je nego Peugeot set.
Da li postoji mogućnost ugradnje BMW seta lanca, natezaca i ostalog ili se radi o jednoj te istoj stvari i hoće samo da me odere.
Pozdrav
Prešao 163k km.
Istegao se lanac, majstor reče da sam stigao u zadnjem momentu, mogla je biti havarija.
Govori mi da stavim set od BMW i da više neće biti problema. Skuplji je nego Peugeot set.
Da li postoji mogućnost ugradnje BMW seta lanca, natezaca i ostalog ili se radi o jednoj te istoj stvari i hoće samo da me odere.
Pozdrav
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
cest problem na tim autima,tesko da ce lanac preskociti,prije podere kuciste okolo .
taj motor je psa ali se ugradjuje i u minije ,pa lanac vjerovatno ima bmw u ponudi kao rezervni dio.mislim da je to sve isto samo je znak skuplji..
da je moj auto i da ga zelim zadrzati uvijek bi kupio kvalitetniji dio, nego neko no name smece.
ako ne vjerujes majstoru postoji opcija i da sam odes u tomic i da kupis
taj motor je psa ali se ugradjuje i u minije ,pa lanac vjerovatno ima bmw u ponudi kao rezervni dio.mislim da je to sve isto samo je znak skuplji..
da je moj auto i da ga zelim zadrzati uvijek bi kupio kvalitetniji dio, nego neko no name smece.
ako ne vjerujes majstoru postoji opcija i da sam odes u tomic i da kupis
- rocco_siffredi
#3 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
Nije problem u nešto većoj cijeni ako se problem više neće javljati. Ako set od BMW odgovara rado bih ga kupio i završio priču.
Ništa, otići ću do Tomica pa se raspitati, a pokušati naći da li je već neko nešto slično uradio.
Ništa, otići ću do Tomica pa se raspitati, a pokušati naći da li je već neko nešto slično uradio.
- bitanga_sa_otesa
#4 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
mijenjao sam ja na 2 takva auta lanac,ljudi kupili u motorexu ,ja ugradio,nema problema do sad...
ako kupujes original u pezou sigurno je da je kvalitetan ,nije kina...u bmw-u je sigurno isti ,samo u drugoj kutiji...i s vecom cijenom.
ali provjeri,ne kosta te nista ...
p.s.ne znam koji majstor ti radi,ali bez specijalne alatke za blokiranje bregastih nek ne pokusava..
ako kupujes original u pezou sigurno je da je kvalitetan ,nije kina...u bmw-u je sigurno isti ,samo u drugoj kutiji...i s vecom cijenom.
ali provjeri,ne kosta te nista ...
p.s.ne znam koji majstor ti radi,ali bez specijalne alatke za blokiranje bregastih nek ne pokusava..
- sheilak
#5 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
Bolje idi u blok nego u tomic jer je lanac vjerovatno isti kao sto bitanga kaze samo ces vise platiti istu stvar jer je bmw umjesto pezo citroen na kutiji (r)
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- sheilak
#7 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
Ne kontam to bmw set nema problema pezo citroen ima a vjerovatno ista fabrika prave za oboje (r)
- rocco_siffredi
#8 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
Rekao mi je da ima nekakav alat za zaključavanje bregastih dok se lanac mijenja
Hvala svima
Hvala svima
- bitanga_sa_otesa
#9 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
ma samo sa lancima prve ugradnje je problem,pisao sam o tome prije negdje....
- sheilak
#10 Re: Peugeot 207 RC 1.6 THP
Ma ok problem sa prvom ugradnjom al ako zamjenis valjda je isti kao iz bmw-a (r)