Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#7476 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

dadoka84 wrote:
amar1994 wrote:onda je fabricki papanluk, ovo mu stoji ko zabi gace, samo mercedesu stoji i tacka :-) :D
Naspram ovoga i mercedesu stoji ko piletu sise... :D

Image
ma to je fantazija :zoka: :zoka: :zoka: :zoka: , al uvlacanje je zakon kod rollsa :)
Sodom1

#7477 Re: Papanluk na automobilima

Post by Sodom1 »

Mora ,raja ukrade, a skupo
tempuser

#7478 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Nije samo kradja u pitanju, znakovi na haubi izumiru zbog sigurnost pjesaka!
Inace, znakove na haubi vec jako dugo ima dosta japanskih auta za azijsko trziste. Evo par primjera od prije 30 god, Nissan Cedric Y30 (ovoga sam svaki dan kao dijete gledao 4 godine i padao unesvjest kako auto moze biti dobar) na slici, znak je imao i Cedric 330 aka Datsun 280c, Datsun Maxima,

Image
tempuser

#7479 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

amar1994 wrote:onda je fabricki papanluk, ovo mu stoji ko zabi gace, samo mercedesu stoji i tacka :-) :D
Stoji kako stoji ali nije ono sto si mislio da jest. :wink:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7480 Re: Papanluk na automobilima

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Stoji kako stoji ali nije ono sto si mislio da jest. :wink:
Pa Amare, ti k'o ljubitelj japanaca bi trebao poznavati osnove?! :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7482 Re: Papanluk na automobilima

Post by bitanga_sa_otesa »

dabl rohr
House

#7483 Re: Papanluk na automobilima

Post by House »

dajgle rora :lol: illuminati confirmed
mayab

#7484 Re: Papanluk na automobilima

Post by mayab »

nije bas papanluk, ali ne znam gdje bih ovo podijelio :D
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-lupo-1.3 ... s-18350155
Image
Opširnije: (VW Lupo 1.3 Mpi)

Prije par godina auto je kupljen od kolege koji je tvrdio da je auto lošiji limarijski ali da je motor odličan. Meni je to super odgovaralo jer mi je trebalo nešto za ženu koja je tek položila da se malo nauči voziti. E pa zajebao me, motor se raspao za par dana, onaj šugavi 1.0 sa 50ks, šta se čuje ko mikser iz lidla. Kupio sam od drugog kolege koji me hvala Bogu, nije zajebao, motor 1.3 Mpi sa 68ks. Trenutno motor ima oko 140tkm a auto oko 192tkm. Jedina kvaka je da ne radi lampica od ulja pa nije loše tu i tamo baciti oko na ulje. Ja sam vodio o tome računa jer žena ne zna gdje se otvara hauba. Sada je naučila voziti i vrijeme je za nešto novije i lupo mora ići.
Limarijski je u banani, jadan i nikakav, nisam ni ja bolje prošao sa svojom ženom. Malo je izćvokan, malo se ljušti lak, malo je hrđav ali drži se još na okupu, ali to je to za te novce. Prozor od suvozača malo šteka kad se otvara/zatvara pa treba izbjegavati. Bila je crkla brava od vozača pa se nije mogao zaključati, prebacio sam bravu od suvozačeve strane pa sada radi ali se suvozačeva mogu zaključati/otključati samo iznutra, uz mali trik koji ću pokazati krajnjem kupcu. Nisam to trebao ni raditi, koja budala će u to provaliti. Malo šteka kvaka bunkera ali radi uz isto jedan mali trik, sve je u zglobu. Promjenio sam hidrauliku od bunkera jer su padala vrata bunkera kad su otvorena, ali ovi su ful jaki jer su sa nekog većeg auta pa nemojte da djeca otvaraju bunker jer ih može katapultirati kod susjeda. Kupio sam novu policu bunkera i novi tepih bunkera, ne znam šta mi je bilo, platio sam pun k....
Primjetio sam da je vozačev sic nekako čudan, kao da ga je neki debeljuca izvitoperio, žena nije jer je mršava, valjda nema nekog jebača. Od dodatne opreme ima hello kity naljepice :)
Auto je mehanički u redu, nove su pakne i ulje u kočnicama, gume su zimske još uvijek dobre.
Neki dan je moj auto bio na servisu i morao sam sa hello kittyem od Rijeke do Monfalconea, ide dosta dobro, kad zatreba ljepo potegne, može se i prestizati, ništa ne trese, nešto zna lupiti naprijed na ovjesu ali se ne čuje kad pojačam radio. U biti autić je brz kad ga se stisne jer je ostavljen kraći mjenjač od 1.0 pa fino ubrza ali ima malu krajnju brzinu, oko 150km/h, a i sportski filter zraka iliti gljiva se lijepo čuje.
Malo pušta ulje na poklopcu ventila, ništa strašno ali je zaprljalo motor, mogu ga oprati pa reći da je savršen ali ne želim biti šupak kao kolega s početka priče. Farovi su malo požutjeli, nije ni čudo jadni, šta su sve vidjeli sa mojom ženom i koliko im je puta život prošao pred očima.
Ako ga želite pogledati najavite se dan dva prije jer ga žena nije usisala bar dvije godine iznutra, pa da ga dam u praonicu jer me sram i strah da nekog nešto ne ugrize. Registriran je do sredine šestog mj.
Za pitanja imate mob, mail. Nisam za zamjene, možemo i na kreditne kartice, pa da zapeglamo protuvrijednost u lesnini ili pevecu jer opremamo neki stan...
Dodatni podaci:

Broj vrata: 3
Boja: bijela
Vrsta pogona: prednji

Dodatna oprema vozila:

aluminijski naplatci
3. stop svjetlo
:lol: :lol: :lol: :lol:
johntra

#7485 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

SDA glasači.

Image
johntra

#7486 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

Image
amar1994

#7487 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

Image
:zid: :zid: :zid:
bitanga_sa_otesa

#7488 Re: Papanluk na automobilima

dobrih ratkapNi u frajera :)
tempuser

#7489 Re: Papanluk na automobilima

Post by tempuser »

Jes' ga neko oserbetio ko usisivacem, od farova do maglenki! :D

Image
Yapi Yapo

#7490 Re: Papanluk na automobilima

Post by Yapi Yapo »

mayab wrote:nije bas papanluk, ali ne znam gdje bih ovo podijelio :D
http://www.njuskalo.hr/auti/vw-lupo-1.3 ... s-18350155
Image
Opširnije: (VW Lupo 1.3 Mpi)

Prije par godina auto je kupljen od kolege koji je tvrdio da je auto lošiji limarijski ali da je motor odličan. Meni je to super odgovaralo jer mi je trebalo nešto za ženu koja je tek položila da se malo nauči voziti. E pa zajebao me, motor se raspao za par dana, onaj šugavi 1.0 sa 50ks, šta se čuje ko mikser iz lidla. Kupio sam od drugog kolege koji me hvala Bogu, nije zajebao, motor 1.3 Mpi sa 68ks. Trenutno motor ima oko 140tkm a auto oko 192tkm. Jedina kvaka je da ne radi lampica od ulja pa nije loše tu i tamo baciti oko na ulje. Ja sam vodio o tome računa jer žena ne zna gdje se otvara hauba. Sada je naučila voziti i vrijeme je za nešto novije i lupo mora ići.
Limarijski je u banani, jadan i nikakav, nisam ni ja bolje prošao sa svojom ženom. Malo je izćvokan, malo se ljušti lak, malo je hrđav ali drži se još na okupu, ali to je to za te novce. Prozor od suvozača malo šteka kad se otvara/zatvara pa treba izbjegavati. Bila je crkla brava od vozača pa se nije mogao zaključati, prebacio sam bravu od suvozačeve strane pa sada radi ali se suvozačeva mogu zaključati/otključati samo iznutra, uz mali trik koji ću pokazati krajnjem kupcu. Nisam to trebao ni raditi, koja budala će u to provaliti. Malo šteka kvaka bunkera ali radi uz isto jedan mali trik, sve je u zglobu. Promjenio sam hidrauliku od bunkera jer su padala vrata bunkera kad su otvorena, ali ovi su ful jaki jer su sa nekog većeg auta pa nemojte da djeca otvaraju bunker jer ih može katapultirati kod susjeda. Kupio sam novu policu bunkera i novi tepih bunkera, ne znam šta mi je bilo, platio sam pun k....
Primjetio sam da je vozačev sic nekako čudan, kao da ga je neki debeljuca izvitoperio, žena nije jer je mršava, valjda nema nekog jebača. Od dodatne opreme ima hello kity naljepice :)
Auto je mehanički u redu, nove su pakne i ulje u kočnicama, gume su zimske još uvijek dobre.
Neki dan je moj auto bio na servisu i morao sam sa hello kittyem od Rijeke do Monfalconea, ide dosta dobro, kad zatreba ljepo potegne, može se i prestizati, ništa ne trese, nešto zna lupiti naprijed na ovjesu ali se ne čuje kad pojačam radio. U biti autić je brz kad ga se stisne jer je ostavljen kraći mjenjač od 1.0 pa fino ubrza ali ima malu krajnju brzinu, oko 150km/h, a i sportski filter zraka iliti gljiva se lijepo čuje.
Malo pušta ulje na poklopcu ventila, ništa strašno ali je zaprljalo motor, mogu ga oprati pa reći da je savršen ali ne želim biti šupak kao kolega s početka priče. Farovi su malo požutjeli, nije ni čudo jadni, šta su sve vidjeli sa mojom ženom i koliko im je puta život prošao pred očima.
Ako ga želite pogledati najavite se dan dva prije jer ga žena nije usisala bar dvije godine iznutra, pa da ga dam u praonicu jer me sram i strah da nekog nešto ne ugrize. Registriran je do sredine šestog mj.
Za pitanja imate mob, mail. Nisam za zamjene, možemo i na kreditne kartice, pa da zapeglamo protuvrijednost u lesnini ili pevecu jer opremamo neki stan...
Dodatni podaci:

Broj vrata: 3
Boja: bijela
Vrsta pogona: prednji

Dodatna oprema vozila:

aluminijski naplatci
3. stop svjetlo
:lol: :lol: :lol: :lol:
kralj :-D
relax11

#7491 Re: Papanluk na automobilima

Post by relax11 »

Image
super_bayern

#7492 Re: Papanluk na automobilima

Post by super_bayern »

relax11 wrote:Image
Znači Golf je: Image
johntra

#7493 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

IcedFlame

#7494 Re: Papanluk na automobilima

Post by IcedFlame »

johntra wrote:Je li bio ovaj yubetmobil?

Image

http://www.olx.ba/artikal/19812323/jugo-yugo-55/
- SporCki volan velicine singlice - check
- Spojler - check
- Dupla rora, nakoso - check
- ZatamLJene stopke - check
- Mreza od kokosinjca umjesto maske - check
- M3 retrovizor - check

Razocaran sam jer nisu stakla zatamLJena i nema mrčilice na farovima.
amar1994

#7495 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

kakvi ba, ovaj dere sve redom, sta ti mislis @bitango :?
:lol: :lol: 8-)
bitanga_sa_otesa

#7496 Re: Papanluk na automobilima

srecom nisam placen da mislim :-D
KB9

#7497 Re: Papanluk na automobilima

Post by KB9 »

pravo ljut jugolini
amar1994

#7498 Re: Papanluk na automobilima

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:srecom nisam placen da mislim :-D
:lol: :lol:
trambusek88

#7499 Re: Papanluk na automobilima

Post by trambusek88 »

ImageImage
citroen xm

#7500 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Joj šta uradi od 33. :run:

Ali nije toliko ni loš rad, samo što po meni nema nikakvog smisla i nije mi lijepo.
Post Reply