nit je remek djelo nit je djelo mojih rukugoran16v wrote:bilki kakvo ti remek djelo, da ne kazem svojih ruku djelo, na tockovima vozis pa si tako kritican i principjelan zivota ti?
Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bilki
#4676 Re: Papanluk na automobilima
- Bilki
#4677 Re: Papanluk na automobilima
sta je ovdje papanluk?bude wrote:Corsa IMT
-
shandrprcSA
#4678 Re: Papanluk na automobilima
vidim ovo "naj" te nesto jebeBilki wrote:nit je remek djelo nit je djelo mojih rukugoran16v wrote:bilki kakvo ti remek djelo, da ne kazem svojih ruku djelo, na tockovima vozis pa si tako kritican i principjelan zivota ti?naj obicnije auto iz fabrike, nisam ja toliko ni kritican niti principijelan, samo skrecem paznju bivsim cunerima da su i oni to nekada radili a sad naj veci pljuvaci
- Bilki
#4679 Re: Papanluk na automobilima
hvala lektore na ispravci, ali uvek kada se nema argumenata onda se atakuje na gramatiku, ili ono cuveno sarajevsko vidu mu glaveshandrprcSA wrote:vidim ovo "naj" te nesto jebeBilki wrote:nit je remek djelo nit je djelo mojih rukugoran16v wrote:bilki kakvo ti remek djelo, da ne kazem svojih ruku djelo, na tockovima vozis pa si tako kritican i principjelan zivota ti?naj obicnije auto iz fabrike, nisam ja toliko ni kritican niti principijelan, samo skrecem paznju bivsim cunerima da su i oni to nekada radili a sad naj veci pljuvaci
- sparky
- bude
#4681 Re: Papanluk na automobilima
Nista, valjda je ovo uobicajeni kit na avtuBilki wrote:sta je ovdje papanluk?bude wrote:Corsa IMT
-
mefistofilis
#4682 Re: Papanluk na automobilima
jaoooosparky wrote:
jaooooo
-
goran16v
#4683 Re: Papanluk na automobilima
Pogresno skreces paznju jer poredis stvari koje su aposlutno neuporedive cime samo doikazujes svoje neznanje o cemu pises. Ja bitangu poznajem iz vremena puno poslije pilanja opruga i slicnih disciplina, ali smo ista generacija i prolazili smo kroz iste stvari.Bilki wrote:nit je remek djelo nit je djelo mojih rukugoran16v wrote:bilki kakvo ti remek djelo, da ne kazem svojih ruku djelo, na tockovima vozis pa si tako kritican i principjelan zivota ti?naj obicnije auto iz fabrike, nisam ja toliko ni kritican niti principijelan, samo skrecem paznju bivsim cunerima da su i oni to nekada radili a sad naj veci pljuvaci
U par godina poslije rata u Sarajevu kad se to radilo si imao bukvalno 3 prodavnice dijelova i to onih najosnovnijih, ARD Autocentral u Gundulicevoj, Unis u Mis Irbinoj (sad je salon za uljepsavanje, knizara sta vec) i Centrotrans kod Sirana. Za bilo koji malo specificniji dio si morao trcati u Kiseljak u Skoru i Metalmerc. O tome da stvari za tuning, tipa gewinde, sabijene opruge itd nisu mogao naci ni u Kiseljaku, a kamoli u Sarajevu, da su cijene da se to dobavi s vana su bile svjetlosnim godinama daleko od nas, da ne govorim. U tim okolnostima ako si htio nizi auto opcije su ti bile ili pilaj opruge ili nadji opruge koje je neko nekad nabavio ili sabijao, ispravljao gibnjeve i ostale stvari koje su radili zanatlije, sto je bilo ravno dobitku na bingu.
I ti poredis ta vremena i danasnja vremena?????
Puno veci problem od izgleda, ukusa i pilanja opruga je sto danasnji cuneri i debili voze tehnicki neispravna auta, zadnji dinar daju da prepilaju opruge i naljepe pijacarsku foliju na stakla, a voze se sa poderanim disk plocicama, na praznim amortizerima i celavim gumama.
-
goran16v
#4684 Re: Papanluk na automobilima
Vidi kineskog odlivka na stopama i pukotina!mefistofilis wrote:jaoooosparky wrote:
jaooooo
- bude
#4685 Re: Papanluk na automobilima
ovo bi kod njih kostalo brat bratu par miliona evra
http://www.pik.ba/artikal/4436013/opel- ... 6v-tuning/
http://www.pik.ba/artikal/4436013/opel- ... 6v-tuning/
-
5 0 5
#4686 Re: Papanluk na automobilima
ovo je od onog forumasa sto pise viceve.goran16v wrote:Vidi kineskog odlivka na stopama i pukotina!mefistofilis wrote:jaoooosparky wrote:
jaooooo
- Bilki
#4687 Re: Papanluk na automobilima
kilometarske postove ne citam a znam da si ti poznat po tome da mnogo pises a malo kazesgoran16v wrote:Pogresno skreces paznju jer poredis stvari koje su aposlutno neuporedive cime samo doikazujes svoje neznanje o cemu pises. Ja bitangu poznajem iz vremena puno poslije pilanja opruga i slicnih disciplina, ali smo ista generacija i prolazili smo kroz iste stvari.Bilki wrote:nit je remek djelo nit je djelo mojih rukugoran16v wrote:bilki kakvo ti remek djelo, da ne kazem svojih ruku djelo, na tockovima vozis pa si tako kritican i principjelan zivota ti?naj obicnije auto iz fabrike, nisam ja toliko ni kritican niti principijelan, samo skrecem paznju bivsim cunerima da su i oni to nekada radili a sad naj veci pljuvaci
U par godina poslije rata u Sarajevu kad se to radilo si imao bukvalno 3 prodavnice dijelova i to onih najosnovnijih, ARD Autocentral u Gundulicevoj, Unis u Mis Irbinoj (sad je salon za uljepsavanje, knizara sta vec) i Centrotrans kod Sirana. Za bilo koji malo specificniji dio si morao trcati u Kiseljak u Skoru i Metalmerc. O tome da stvari za tuning, tipa gewinde, sabijene opruge itd nisu mogao naci ni u Kiseljaku, a kamoli u Sarajevu, da su cijene da se to dobavi s vana su bile svjetlosnim godinama daleko od nas, da ne govorim. U tim okolnostima ako si htio nizi auto opcije su ti bile ili pilaj opruge ili nadji opruge koje je neko nekad nabavio ili sabijao, ispravljao gibnjeve i ostale stvari koje su radili zanatlije, sto je bilo ravno dobitku na bingu.
I ti poredis ta vremena i danasnja vremena?????Danas kad imas internet, ebay, metar prodavnica, kad cunerske opruge kostaju manje od originalnih fabrickih, pilanje opruga je cunerluk i papanluk nemjerljiv s onim sto je radila moja generacija. Danas cipovanje, remapiranje laptopima i sl nije cuneraj jer ti nijedna druga opcija nije dostupna, ali sutra cez mozda moci kupiti gotove CPU na autopijaci na Stupu, pa ce ti remapiranje biti cuning, ali danas nije i zbog toga nikad neces moci porediti ta dva vremena.
Puno veci problem od izgleda, ukusa i pilanja opruga je sto danasnji cuneri i debili voze tehnicki neispravna auta, zadnji dinar daju da prepilaju opruge i naljepe pijacarsku foliju na stakla, a voze se sa poderanim disk plocicama, na praznim amortizerima i celavim gumama.
- Bilki
#4688 Re: Papanluk na automobilima
nekima auta sluze za svakakve stvari a nekima samo za voznju, ne vidim stvarno sta je ovdje papanluk, to sto lik lomi svoje auto?bude wrote:Nista, valjda je ovo uobicajeni kit na avtuBilki wrote:sta je ovdje papanluk?bude wrote:Corsa IMT
antiprotivni
- O'zone
- Globalni moderator
#4689 Re: Papanluk na automobilima
Jel se ovo razdvojila štopka
10 000 KM

10 000 KM
-
goran16v
#4690 Re: Papanluk na automobilima
Za tvoje dobro bi ti bolje da procitas da ne budes poznat kao neko ko malo pise a mnogo glup, ali ovo je demokratska zemlja, niko te ne tjera...Bilki wrote:kilometarske postove ne citam a znam da si ti poznat po tome da mnogo pises a malo kazesgoran16v wrote:Pogresno skreces paznju jer poredis stvari koje su aposlutno neuporedive cime samo doikazujes svoje neznanje o cemu pises. Ja bitangu poznajem iz vremena puno poslije pilanja opruga i slicnih disciplina, ali smo ista generacija i prolazili smo kroz iste stvari.Bilki wrote: nit je remek djelo nit je djelo mojih rukunaj obicnije auto iz fabrike, nisam ja toliko ni kritican niti principijelan, samo skrecem paznju bivsim cunerima da su i oni to nekada radili a sad naj veci pljuvaci
I ti poredis ta vremena i danasnja vremena?????Danas kad imas internet, ebay, metar prodavnica, kad cunerske opruge kostaju manje od originalnih fabrickih, pilanje opruga je cunerluk i papanluk nemjerljiv s onim sto je radila moja generacija. Danas cipovanje, remapiranje laptopima i sl nije cuneraj jer ti nijedna druga opcija nije dostupna, ali sutra cez mozda moci kupiti gotove CPU na autopijaci na Stupu, pa ce ti remapiranje biti cuning, ali danas nije i zbog toga nikad neces moci porediti ta dva vremena.
-
goran16v
#4691 Re: Papanluk na automobilima
Nije se razdvojila nego se nikad nije spojila...O'zone wrote:Jel se ovo razdvojila štopka![]()
10 000 KM![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Bilki
#4692 Re: Papanluk na automobilima
goran@ ne zelim da se zamaram sa tvojim postovima niti da stobom pretacem iz supljeg u prazno, pa ti si poznat kao tvrdoglav covjek i velika pametnica na ovom forumu, samo me cudi kakao ba niste postali nekli inzinjeri sa vasim super mozgovima, cuner bio, cuner ostao, cuner ce biti do groba i ne zelim vise sa vama cunerima da raspravljam
-
goran16v
#4693 Re: Papanluk na automobilima
Kao sto napisah, tvoje je demokratsko pravo da budes neuki kloc...
- Bilki
#4694 Re: Papanluk na automobilima
a vi cuneri pametnicegoran16v wrote:Kao sto napisah, tvoje je demokratsko pravo da budes neuki kloc...
-
goran16v
#4695 Re: Papanluk na automobilima
Vidim, u odgovoru na moj duzi post, a i ostala 2-3 odgovora baratas iskljucivo argumentima!? Pa ces onda opet kmecati o mahalcima i vid' mu glave. Vidis kako lako ispadnes glup kad ne poslusas druge...
- Bilki
#4696 Re: Papanluk na automobilima
cuneru, nesto si mi zapjenio, prc milojka, za sta mi trebaju argumenti? da kazem da ste cuneri, pa sami ste se izdali s stoga mi niti ne trebaju 
-
goran16v
#4697 Re: Papanluk na automobilima
Na tvoju zalost, ja niti sam zapjenio niti sam cuner jer, osim mozda nekog diskretnog detalja, svi moji auti su bili i jos uvijek jesu iskljucivo fabricki, ali si u pravu, kad nisi kapacitet da prepoznas neuporedive okolonosti i elementarnu logiku onda ti ne trebaju ti argumenti. Ima i to svojih predbosti...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4698 Re: Papanluk na automobilima
ja jos ocekujem poster ,da okacim idola u moj poljski wc

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4699 Re: Papanluk na automobilima
ma ipak ti si mi idol ,dijaspora,sve znas ,forumski nacitan i osvijesten 
- Bilki
#4700 Re: Papanluk na automobilima
nemam ja pojma ali barem ne pljujem po ljudima sto rade nesto a sto sam to ja isto radio