direstraits0078 wrote:goran16v wrote:citro wrote:
Ništa ne dokazujem niti se upinjem, samo kažem da za mene vozati na plin bilo kakvo auto nije papanluk.
A vidim o čemu je riječ.
Tačka.
Naravno da se upinjes jer i dalje ne razimijes o cemu se radi...
Da ti pokusam nacrtati, da si kupio terenca ili putnicki auto za licnu upotrebu, namjerno to pominjem da napravim razliku od komercijalnih auta i onih koji potencijalno donose zaradu na kilometrazi, od 70-100 i vise hiljada maraka i u njega ugradio plin jer 1. hoces da se vozis ekonomicno, 2. ne mozes da izdrzis potrosnju,
bio bi papak jer je taj auto nije za tebe jer je namjenjen ljudima koje potrosnja i usteda na gorivu ne interesuju isto kao sto Rolex nije namjenjen za one koji hoce samo da znaju koliko je sati.
A to je tomu tako jer je to napisao uzoriti i vrli goranDOHC.

Citro, priznaj mu, papak si u dusi, evo ja odmah priznajem da sam papak, iako nemam auto s ugradjenim plinom.

Sorry na kasnom odgovoru, morao sam otići i malo plina odvaditi.
Kao prvo - da, (za ove iz dijaspore koji ne razumiju baš najbolje : YES) priznajem da sam papak najveći na svijetu, ako ne čak i na ovom forumu. Zašto je to tako, još uvijek mi nije jasno pa ću vjerovatno pitanje morati delegirati na podforumu "Pitajte Gorana" ako isti još uvijek postoji.
Kao drugo - zašto sam uopšte morao otići i malo plina odvaditi ? Naime, već duže vrijeme u toku vožnje osjetim neprijatan "miris" ili, budimo pošteni, smrad plina koji mi zapravo uopšte ne smeta jer se vozim jeftino. Zbog te činjenice nikada nisam ni potezao to pitanje dok mi se nije desilo da smrad plina nisam počeo osječati i poslije vožnje. Da budem precizniji, kada uđem u auto, pa čak i sutradan. Eh, vremenom sam stvarao mnoge teorije oko toga dok nisam sreo mog prijatelja iz laboratorije u Čevljanovičima (inače specijaliste za motornja ulja-subspecijalnost mješavina maslinovog ulja ) koji je nakon par dana pomnog proučavanja mojih navika glede plinskog auta zaključio da je došlo do takozvane saturacije. Pitam ja njega - čega, kaže on meni - znaš, saturacija ti je zasičenje. OK, kontam ja, zasičenje, pa šta? On meni onako oprezno, pa znaš jesi li ti primijetio da kada se manje vozaš manje se i plin osjeti. Pa da, rekoh ja, i bi mi odmah malo lakše, kontam čovjek me razumije i shvata moj problem. E pa to ti je to, kaže on. A da ne jedeš malo previše graha, pita me on. I odmah mi se sva istina svijeta ukaza.
Poenta je sljedeća: dok ne ispustaš gasove niko te i ne pita na šta voziš.
Laku noć !