Oldtajmeri all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#976 Re: Oldtajmeri all about

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:Ako iko nesto zna o 2CV-u , zna Me_Again :thumbup:
Ima ljudi koji znaju puno više od mene o 2CV, ali nisu na ovom forumu.
:thumbup:
Me_again

#977 Re: Oldtajmeri all about

Post by Me_again »

supercali wrote:Nisi je ni sad cuo nego procitao :mrgreen:
Ma ja sam malo priglup, čitam naglas da bolje razumijem pa eto odakle sam "čuo" ;-)
Sodom1

#978 Re: Oldtajmeri all about

Post by Sodom1 »

amar1994 wrote:
Me_again wrote:
amar1994 wrote:Ako iko nesto zna o 2CV-u , zna Me_Again :thumbup:
Ima ljudi koji znaju puno više od mene o 2CV, ali nisu na ovom forumu.
Meni se Spacek svidja jos iz serije Policajci iz San Tropeza , casna sestra ga vozila :)
Steta sto ih sve manje i manje ima.

HY mi je fantazija , to bi volio ono bas bas bas imati .
Jednom sam ga vidio u zivo samo

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#979 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:
Me_again wrote: Mene malo svrbi taj auto .........
Mislim, možemo mi maštati o nekim tamo oldtimer-ima od 40 kKM i više, nekim restauracijama koje se nikada ne završavaju....
Ovo je neka relativno prisupačna realnost, da čovjek odmah sjedne, vozi i uživa.
Slažem se. Treba se spustiti na zemlju. Ja sam sebi našao mir. Da nisam sada bih mu mužda i ponudio 5000. Sada i ne mogu, a i da mogu bilo bi proseravanje dva oldtajmera.
Nikako da nadjem mir. Toliko je auta koja bih zelio imati bar na kratko, a koja su dostupna za par hiljada maraka :roll:
Sodom1

#980 Re: Oldtajmeri all about

Post by Sodom1 »

Samo auta volis , ja i traktore volim :lol:
Me_again

#981 Re: Oldtajmeri all about

Post by Me_again »

Sodom1 wrote: Meni se Spacek svidja jos iz serije Policajci iz San Tropeza , casna sestra ga vozila :)

Ima na 13-toj stranici ove teme nekoliko slika HY koje sam uživo napravio na moru, pretvoren u kamper, vozi ga neki roker iz Slovenije.
Pojava tog kombija je strava.
Nažalost, jako je malo "hodajučih" primjeraka.

Spačela je malo, ali ko ga ima i želi ga sačuvati moguče je kupiti ama baš svaki dio za njega (naravno aftermarket). Tu prednjači firma "Burton car company" iz Holandije u kojoj sam bio i postavio neke slike takodjer na 13-toj stranici. Bave se i raznim preradama, što je vidljivo sa slika.
Moguče je kupiti od najmanjeg šarafa, preko šasije, komplet motora, stakala, ama baš sve:
http://www.burton2cvparts.com/
Tako, eto ti par inputa ako kreneš u to :)

Ja sam kriminalan sa slobodnim vremenom, takva mi je faza života bez velikih izgleda da će se u skorije vrijeme popraviti. Zato sam svoga Spaleta prodao prijatelju koji ima više vremena da uživa u tome i da se bavi sa njim.
A želje vuku li vuku ....
Strašno bih volio u nekom 2CV krenuti na ozbiljan put, recimo prema Francuskoj i to Azurnom obalom, birajuči što je više moguće sporednih puteva.
Kažu da nada posljednja umire :(
citroen xm

#982 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

To je vjerovatno onaj Jeti iz slovenije, ogroman čovjek, ima tako urađenog HY. HY je perverzija, ali ne bi se sada jebavao sa restauracijom rebrastih limova, nema šanse. A za restauriranog ili dobro očuvanog traže ozbiljan novac.

Ima jedan čovjek koji restaurira za sebe HY, negdje iz Jagodine je. Veliki ljubitelj Citroena, nema šta nema Od Ajkule, HY, preko raznih modela A serije. I ta restauracija HY-ona traje evo već par godina bez većih stanki. Ali ja u životu većeg perfekcionistu nisam vidio. Koliko čovjek pažnje poklanja svakom detalju, to je za mene nezamislivo.

Amko, dogovorićemo se jednog dana kada se sve završi. :thumbup:

Bato, listam i ja pik i nalazim na sve i svašta za pristojan novac, ali par puta pristojna cijena i odoh u beskraj. :mrgreen: Ovak se poklopim i šutim. Sjednem, upalim staru mašinu i nasmijem se od sreće. :thumbup:
Me_again

#983 Re: Oldtajmeri all about

Post by Me_again »

citroen xm wrote:To je vjerovatno onaj Jeti iz slovenije, ogroman čovjek, ima tako urađenog HY. HY je perverzija, ali ne bi se sada jebavao sa restauracijom rebrastih limova, nema šanse. A za restauriranog ili dobro očuvanog traže ozbiljan novac.

Ima jedan čovjek koji restaurira za sebe HY, negdje iz Jagodine je. Veliki ljubitelj Citroena, nema šta nema Od Ajkule, HY, preko raznih modela A serije. I ta restauracija HY-ona traje evo već par godina bez većih stanki. Ali ja u životu većeg perfekcionistu nisam vidio. Koliko čovjek pažnje poklanja svakom detalju, to je za mene nezamislivo.

Amko, dogovorićemo se jednog dana kada se sve završi. :thumbup:

Bato, listam i ja pik i nalazim na sve i svašta za pristojan novac, ali par puta pristojna cijena i odoh u beskraj. :mrgreen: Ovak se poklopim i šutim. Sjednem, upalim staru mašinu i nasmijem se od sreće. :thumbup:
Ovaj se zove Dario, ima neku svoju štampariju gore ....
citroen xm

#984 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

Ne znam ime ovoga niti čim se bavi. Zovu ga Jeti jer ima takav stas. :-D

Ipak to nije taj. Evo Jetija

https://siol.net/avtomoto/reportaze/cit ... eon-251937
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#985 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:
Upravo tako. Ali eto zelje su jedno, mogucnosti drugo...imam puno zivota mimo auta od kojeg ne zelim puno da otkidam, tako da... :)

Ali dok su nam zelje stara auta, sretni smo ljudi. Koliko ljudi se jutros probudilo samo sa jednom zeljom-ozdravljenjem :roll:
citroen xm

#986 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

Apsolutno. :thumbup:
Sodom1

#987 Re: Oldtajmeri all about

Post by Sodom1 »

Me_again wrote:
Sodom1 wrote: Meni se Spacek svidja jos iz serije Policajci iz San Tropeza , casna sestra ga vozila :)

Ima na 13-toj stranici ove teme nekoliko slika HY koje sam uživo napravio na moru, pretvoren u kamper, vozi ga neki roker iz Slovenije.

Spačela je malo, ali ko ga ima i želi ga sačuvati moguče je kupiti ama baš svaki dio za njega (naravno aftermarket). Tu prednjači firma "Burton car company" iz Holandije u kojoj sam bio i postavio neke slike takodjer na 13-toj stranici. Bave se i raznim preradama, što je vidljivo sa slika.
Moguče je kupiti od najmanjeg šarafa, preko šasije, komplet motora, stakala, ama baš sve:

Ja sam kriminalan sa slobodnim vremenom, takva mi je faza života bez velikih izgleda da će se u skorije vrijeme popraviti. Zato sam svoga Spaleta prodao prijatelju koji ima više vremena da uživa u tome i da se bavi sa njim.
Strašno bih volio u nekom 2CV krenuti na ozbiljan put, recimo prema Francuskoj i to Azurnom obalom, birajuči što je više moguće sporednih puteva.
Iz kojeg si mjesta ?
Ja imam Miniku , skoro sam je kupio ima 2 mjeseca , zivotna zelja. Tako da uzivancija ne nedostaje
https://www.youtube.com/watch?v=I3LbW_7wrZA&t=35s
Spacek ce sigurno da dodje na red za par godina , nekako mi je to logican slijed.
Stranica je odlicna koju si postirAo je odlicna , cjene nisu nesto zara bar na prvu.
Da ne znas koju stranicu sa djelovima za Miniku , treba mi nekih sitnica?
Ommadawn

#988 Re: Oldtajmeri all about

Post by Ommadawn »

Ja gledao neki dan Buick Park Avenue iz 1991-e godine. Karoserija k’o nov, motor suh i fino radi, lijepo šalta (automatic) iako je prešao poprilično 260 000 km. Ima problema sa akumulatorom, jer ga treba nadopunjavati. Nije bio skup. Ali gdje da ga držim, osim na parkingu ispred zgrade, izložen svim i svačim ili ispod nastrešnice gdje držim svoje auto koje ne koristim baš svaki dan.
Me_again

#989 Re: Oldtajmeri all about

Post by Me_again »

Sodom1 wrote:
Me_again wrote:

Iz kojeg si mjesta ?
Ja imam Miniku , skoro sam je kupio ima 2 mjeseca , zivotna zelja. Tako da uzivancija ne nedostaje
https://www.youtube.com/watch?v=I3LbW_7wrZA&t=35s
Spacek ce sigurno da dodje na red za par godina , nekako mi je to logican slijed.
Stranica je odlicna koju si postirAo je odlicna , cjene nisu nesto zara bar na prvu.
Da ne znas koju stranicu sa djelovima za Miniku , treba mi nekih sitnica?
Ja sam ti iz mjesta Čengić Vila, pripizdina Sarajevo, okrug Novo Sarajevo a komandno mjesto je valjda u Breki (gdje vladaju novokomponovani papci) a gdje sam se ja sankao kao mali kada ni jedne zgrade nije bilo. Tamo smo se kao djeca svi obilato piškili okolo jer smo bili sigurni da nikada ni jedna budala neče tu živjeti pa nam nema ko ni zamjeriti. Zabluda.

No, pitaš me za Mercedes site ? Tu ti nemam pravog odgovora u ovom momentu, nisam se furao na Mercedes oldtimere iako sam bio i sam vlasnik jednoga skoro pa oldtimer 190 D modela. Sticajem nekih za mene nepovoljnih okolnosti iz sentimentalnih razloga prodao sam taj auto jednom čestitom taksisti u Sarajevu, pratio sam ga jednu godinu i onda potpuno izgubio trag.
Uspomene na njega su duboke, imao sam neki problem sa mladjom kćerkom koju sam vodio na operaciju u Zagreb pa sam išao na kotrole 6-7 puta u ZG za godinu dana, ono svaki put u jednom danu. Taj auto je to jako dobro podnosio i svaka mu čast. Jako me je dobro služio i ne bih se od njega rastao da ga nije poželio moj otac koji nije baš dugo u njemu uživao :(
Mogu ti "izbunariti" sve što te zanima ako trebaš pomoč.
Peace brother :)
Optimist

#990 Re: Oldtajmeri all about

Post by Optimist »

Danas na Podhrastovima:

Image

Image
johntra

#991 Re: Oldtajmeri all about

Post by johntra »

Nisu svi oldtajmeri, ali ima zanimljivih stvari od auta na profilu... :D

https://veko19.olx.ba/
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#992 Re: Oldtajmeri all about

Post by konektovan »

johntra wrote:Nisu svi oldtajmeri, ali ima zanimljivih stvari od auta na profilu... :D

https://veko19.olx.ba/
Pinz je dobar k'o beton, al' prodat. :thumbup: :skoljka:
citroen xm

#993 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

Meni je GMC beton.
tempuser

#994 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

basicm wrote:Trazio sam joj gresku dok sam se vozio pored. Mala ogrebotina iznad auspuha i par udubljenja od kamencica koji se vide pod odredjenim uglom. Bukvalno nova, prikolica zg tablice, valjda ode tamo.
Javi se da je pogledas iz bliza! :lol:
Da se malo pohvalim, nije na putu za Zgb nego je Sierra za potrebe filma dosla iz Posusja u Sarajevo na pregled, presla 80k km. Poslije 7 dana sam otisao po nju, platio i dovezao u Sarajevu. Osim nje od istog vlasnika kupljena je srebrena u slicnom stanju ali malo vise presla, 180k km kao dublerka. Obje uvezene 1997. godine i nikad registrovane. Zbog autenticnosti obje ce biti ofarbane u bijelo, a na crvenoj je vec zamjenjen krov sa siberom.
Kad sam usao kod vlasnika u halu kad nisam umro. Prva Sierra sa 50k km, mimika kao nova, jedno 5-6 123-ki, nijedna nije presla prek 180k km, od toga 3 benzinca 230E, a ova tamno smedja je 300D presla 69k km. Osim toga Auti 100 CC Avant, Peugept 205, 305 karavan, 2 x 307, GSI 16V, E21, sve u stanju kao Sierra. To je u zatvorenom dijelu. Na otvorenom jedno 150 auta, nema sta nema.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
amar1994

#995 Re: Oldtajmeri all about

Post by amar1994 »

:thumbup: veliki za ove pezoe stare :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#996 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

tempuser wrote:
basicm wrote:Trazio sam joj gresku dok sam se vozio pored. Mala ogrebotina iznad auspuha i par udubljenja od kamencica koji se vide pod odredjenim uglom. Bukvalno nova, prikolica zg tablice, valjda ode tamo.
Javi se da je pogledas iz bliza! :lol:
Da se malo pohvalim, nije na putu za Zgb nego je Sierra za potrebe filma dosla iz Posusja u Sarajevo na pregled, presla 80k km. Poslije 7 dana sam otisao po nju, platio i dovezao u Sarajevu. Osim nje od istog vlasnika kupljena je srebrena u slicnom stanju ali malo vise presla, 180k km kao dublerka. Obje uvezene 1997. godine i nikad registrovane. Zbog autenticnosti obje ce biti ofarbane u bijelo, a na crvenoj je vec zamjenjen krov sa siberom.
Kad sam usao kod vlasnika u halu kad nisam umro. Prva Sierra sa 50k km, mimika kao nova, jedno 5-6 123-ki, nijedna nije presla prek 180k km, od toga 3 benzinca 230E, a ova tamno smedja je 300D presla 69k km. Osim toga Auti 100 CC Avant, Peugept 205, 305 karavan, 2 x 307, GSI 16V, E21, sve u stanju kao Sierra. To je u zatvorenom dijelu. Na otvorenom jedno 150 auta, nema sta nema.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

:shock: :shock: :shock:
citroen xm

#997 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

Ovaj tip ima profil na PIK-u. Ns znam na koju foru uvozi ova auta jer ih je tada bilo mlađih od 30 godina. Imao je 505 GTI u fabričkom stanju, taj je našao kupca u roku od odmah. Imao je i Sieru karavan, ja bolje očuvanu nisam nikada vidio. Poznadoh po ovome 309. Ali i cijene su u skladu sa stanjem auta.
basicm

#998 Re: Oldtajmeri all about

Post by basicm »

Wow pa ovaj ima sve.
tempuser

#999 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Ovaj tip ima profil na PIK-u. Ns znam na koju foru uvozi ova auta jer ih je tada bilo mlađih od 30 godina. Imao je 505 GTI u fabričkom stanju, taj je našao kupca u roku od odmah. Imao je i Sieru karavan, ja bolje očuvanu nisam nikada vidio. Poznadoh po ovome 309. Ali i cijene su u skladu sa stanjem auta.
Sve je uvezeno prije 20-ak godina.
Ommadawn

#1000 Re: Oldtajmeri all about

Post by Ommadawn »

Ijao Mecki... :shock: :shock: :shock:
Post Reply