Ja bi radije kakvog francuza 3-4 godine novijeg uzeo, nego ovog skodilaka. Mora se priznati, ovi fenovci, dobro operu auto.basicm wrote:http://www.olx.ba/artikal/20953232/skod ... -2-kljuca/
Za ovu samo zlobnik moze reci da je losa. Auto samo za sebe prica, ako ne vjerujete vidite uzivo. Prijatelj je gledao i skoro uzeo, iskocio mu passat koji mu se vise svidio pa njega kupio.
To sto je na spanskom znaci da je uvezena od tamo i to nije rijetka praksa u njemackoj, auti budu jeftiniji u drugim drzavama pa ljudi kupe.
Octavia A5 iskustva i preporuke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#26 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
-
tempuser
#27 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Da ne ulazim u Spanija - Njemacka qurci-palci, meni su na ovom oglasu zapele za oko 2 stvari, kao sto je neko napisao, ima maglenke ali nema prekidaca za njih (slika 24/32) i navodi kolometrazu od 150k km, auto presao 160k km (22/32). Ne znam kakvi su paketi opreme vani, ovo bi kod nas bio Elegance, ali gdje su onda alu felge?basicm wrote:http://www.olx.ba/artikal/20953232/skod ... -2-kljuca/
Za ovu samo zlobnik moze reci da je losa. Auto samo za sebe prica, ako ne vjerujete vidite uzivo. Prijatelj je gledao i skoro uzeo, iskocio mu passat koji mu se vise svidio pa njega kupio.
To sto je na spanskom znaci da je uvezena od tamo i to nije rijetka praksa u njemackoj, auti budu jeftiniji u drugim drzavama pa ljudi kupe.
-
ado-šampion
#28 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ako je sve uredu s ovim autom i ako je sve kako pise cijena je po meni korektna. Francuz 2011. ili 2012. moze ali go ko pistolj (nije ni da je ova Oktavija opremljena ali makar ima auto klimu i ESP) i sa 100 k vise na satu. A i to je vrlo upitno.
-
condy
#29 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Prekidač je mijenjan, vidi se na slici da nije nalego pravilno.tempuser wrote:Da ne ulazim u Spanija - Njemacka qurci-palci, meni su na ovom oglasu zapele za oko 2 stvari, kao sto je neko napisao, ima maglenke ali nema prekidaca za njih (slika 24/32) i navodi kolometrazu od 150k km, auto presao 160k km (22/32). Ne znam kakvi su paketi opreme vani, ovo bi kod nas bio Elegance, ali gdje su onda alu felge?basicm wrote:http://www.olx.ba/artikal/20953232/skod ... -2-kljuca/
-
ado-šampion
#30 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Znaci posto je stavljen neodgovarajuci prekidac vise nema maglenki.
Hajde, bolje i to nego da je novi branik, mada je to pokazatelj (ne)brige o autu i da je auto popravljano nabrzinu. Meni odmah izaziva sumnju da auto nije cijelo vrijeme servisirano u ovlastenom, sto bi znacilo da se kilometraza tesko moze provjeriti.
-
tempuser
#31 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
I meni se cini da ne lezi kako treba, ali da ne nagadjam... U slucaju da je mjenjan, zasto je mjenjan? Mozda zato sto je stari bio izlizan, sto znaci da kilometraza odmah dolazi u pitanje. Zasto nije ugradjen odgovarajuci? Mozda zato sto je bila "brza ruka" pa je ugradjena najjeftinija varijanta sto znaci da je auto prosao kozmeticni tretman (i ko zna sta jos). Sad se sve to uveze sa netacnom kilometrazom u oglasu i eto opravdanig razloga za sumnju...condy wrote: Prekidač je mijenjan, vidi se na slici da nije nalego pravilno.
-
tempuser
#32 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ne mora znaciti, mozda je neko prebrikovao da se prednji pale zajedno sa zadnjim, ali u svakom slucaju ovo se ne vidja cesto. Kao sto napisah u postu iznad, ja mislim da je razlog izlizani stari prekidac sto odaje kilometrazu vecu od navedene i da je ovdje bila ta brzna ruka.ado-šampion wrote:Znaci posto je stavljen neodgovarajuci prekidac vise nema maglenki.Hajde, bolje i to nego da je novi branik, mada je to pokazatelj (ne)brige o autu i da je auto popravljano nabrzinu. Meni odmah izaziva sumnju da auto nije cijelo vrijeme servisirano u ovlastenom, sto bi znacilo da se kilometraza tesko moze provjeriti.
-
530i
#33 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Da je ostavio stari prekidač i kupcu rekao "ok, spuštam ti 100KM na ime toga" to bi bilo sasvim korektno...ali ovako ko zna šta je u pitanju. Kamara slika na oglasu, a servisna knjižica slikana nokijom 3310...
-
peli
#34 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
h
Last edited by peli on 30/05/2016 16:04, edited 1 time in total.
-
mahalas505
#35 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Pogledaj sa @bitanga_sa_otesa. Ako si iole dobar covjek mozda te uzme za stalnu musterijupeli wrote:postovanje. molim ako neko zna dobrog majstora za octaviju A5 za održavanje vozila. kupio sam Octaviu A5 2007god. pa da imam pouzdanog majstora za održavanje vozila. hvala.lp
-
Bavarac94
#36 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Imam problem sa potrosnjom na 1.9tdi octaviji. Naime, prije je u leru potrosnja bila 0,7l/h no medjutim nakon zamjene bregaste osovine prije par mjeseci u privatnom servisu, ta potrosnja u leru se popela na 0,9l/h da bi se od neki dan, nakon sto je serviser skinuo anlaser da ga ocisti, ta potrosnja u leru popela na 1,1 l/h nekad i vise. Ovo mi je jako cudno s obzirom da nakon kupovine auta, ta potrosnja u leru je uvijek bila 0,7l/h nekad se znala spustiti i na 0,5 l/h u odnosu na trenutnu situaciju...isto tako i potrosnja je malo veca u odnosu na prije. 
- konektovan
#37 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
To je diskriminacija cista, a mi koji nismo dobri, gdje cemo auta odrzavati?!mahalas505 wrote:Pogledaj sa @bitanga_sa_otesa. Ako si iole dobar covjek mozda te uzme za stalnu musterijupeli wrote:postovanje. molim ako neko zna dobrog majstora za octaviju A5 za održavanje vozila. kupio sam Octaviu A5 2007god. pa da imam pouzdanog majstora za održavanje vozila. hvala.lp, ja nisam imao srece, doduse sam sam kriv
.
-
mahalas505
#38 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Haj mi reci sta cu, postao hronicni nedostatak majstora koji hoce nesto i popraviti u Sa, a ne samo zamjeniti dio. Tako kontam, treba nesto i presutitikonektovan wrote:To je diskriminacija cista, a mi koji nismo dobri, gdje cemo auta odrzavati?!mahalas505 wrote:Pogledaj sa @bitanga_sa_otesa. Ako si iole dobar covjek mozda te uzme za stalnu musterijupeli wrote:postovanje. molim ako neko zna dobrog majstora za octaviju A5 za održavanje vozila. kupio sam Octaviu A5 2007god. pa da imam pouzdanog majstora za održavanje vozila. hvala.lp, ja nisam imao srece, doduse sam sam kriv
.
Mahalasu, mojne se ovako javno slihtati.
A i nije los bitanga, sa njim uvijek znas na cemu si
- konektovan
#39 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Najbolje, malo da se primiris na forumu, il' da promijenis nick, i onda otvoris novu temu, u fazonu, cao ja sam novi kolac, treba mi majstor koji ce odrzavati vozilo, a da nije lopov, postenje, pedantnost da su na prvom mjestu, a za placanje, nije problem.mahalas505 wrote:Haj mi reci sta cu, postao hronicni nedostatak majstora koji hoce nesto i popraviti u Sa, a ne samo zamjeniti dio. Tako kontam, treba nesto i presutitikonektovan wrote:
To je diskriminacija cista, a mi koji nismo dobri, gdje cemo auta odrzavati?!Mahalasu, mojne se ovako javno slihtati.
, a vozati auto
.
A i nije los bitanga, sa njim uvijek znas na cemu si.
Ja cu tako uraditi, al' kad kupim novi auto, jer sam izofiran maksimalno sa trenutnim, il' mózda bitanga dobije kakvu light amneziju, pa me izbrise iz memorije.
-
rusmir.ba
#40 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
http://www.olx.ba/artikal/21435769/skod ... a-2-0-tdi/
Valja li ovaj "hibrid" ista.. Octavia Tour 2011.
Sasija od starijeg modela, stavljen novi cini mi se CR 2.0 motor, kao i mala promjena unutrasnjosti..prvenstveno komandna tabla.
Kolika je sansa da je auto udareno naprijed, na slici 2 i 3 se vidi da hauba ne nalijeze isto lijevo i desno.
Sasija od starijeg modela, stavljen novi cini mi se CR 2.0 motor, kao i mala promjena unutrasnjosti..prvenstveno komandna tabla.
Kolika je sansa da je auto udareno naprijed, na slici 2 i 3 se vidi da hauba ne nalijeze isto lijevo i desno.
-
tempuser
#41 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Sto se samog auta tice valja, a sanse da je udarena naprijed su odlicne!rusmir.ba wrote:http://www.olx.ba/artikal/21435769/skod ... a-2-0-tdi/
- Optimist
#42 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Ja bih ovo zaobisao. Ocigledno da desni far nije dobro upasovan sa blatobranom. Kad sam vidio slike sprijeda, pomislih, uredu, mozda je auto samo malo kucnuto, bitno da nije krakirano. Onda pogledah ostale slike i nedostaju lajsne sa vrata na obje strane. Dalje, na km satu pise presla 187 a na oglasu 180k km. Kad to vidim najezim se.rusmir.ba wrote:http://www.olx.ba/artikal/21435769/skod ... a-2-0-tdi/
Ne znam sta misle da ce auto ubuduce kilometre vrtiti unazad?
Ima jos dobrih auta, trazi dalje.
- commendatore
#43 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
kaze urednom kreditnom historijom - valjda da je uredno placana rata 
-
citroen xm
#44 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Za taj novac ima izbora i to dobrog. Bar se može naći auto koje nije udarano.
-
tempuser
#45 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Tour nema lajsne...Optimist wrote: Onda pogledah ostale slike i nedostaju lajsne sa vrata na obje strane.
Ima jos dobrih auta, trazi dalje.
-
tempuser
#46 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
-
Last edited by tempuser on 30/04/2016 15:57, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#47 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
commendatore wrote:kaze urednom kreditnom historijom - valjda da je uredno placana rata
-
rusmir.ba
#48 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Auto je bilo sluzbeno..valjda to znaci kreditna istorija
cijena je 12.500km..mene je iskreno privukla starost i sigurno redovno odrzavanje i ne bih bjezao od nje. No onda mi u oci upade nedostatak dijela lajsne kao i neki nesrazmjer razmaka haube od ostalih dijelova no posto nosim naocale reko' da vidim sta misle strucniji 
Pratim par mjeseci i nekako malo ih je da nema neku mahanu. Neki dan pitam tipa iz Banja Luke ima li servisnu za octaviu a5 facelift 2009 koja je presla 140.000 a plava uvozna-tip obrisa pitanje odmah.
Pratim par mjeseci i nekako malo ih je da nema neku mahanu. Neki dan pitam tipa iz Banja Luke ima li servisnu za octaviu a5 facelift 2009 koja je presla 140.000 a plava uvozna-tip obrisa pitanje odmah.
- Bakir1
#49 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Imaš na piku octaviju karavana 2011 94000 Km 1.9 tdi facelift za slične pare doduše malo je veća cijena oglasena.
Nema servisne bila je na renti nije tip top ima sitnica ali je za te pare pogodak
Nema servisne bila je na renti nije tip top ima sitnica ali je za te pare pogodak
-
rusmir.ba
#50 Re: Octavia A5 iskustva i preporuke
Nasao sam je..rent a car..
Nije mi jasno sta je servisnom? Doduse ako je iz BIH i tu servisirana onda je lako provjeriti.
Svaka ima sitnica za srediti, posebno kada ti se prodavac kune u svu familiju i djecu da je sjedi i vozi
Pretpostavljam da odmah slijedi veliki servis i registracija, plus te sinice....a i odavno se prodaje sa 6400 pregleda.
Nije mi jasno sta je servisnom? Doduse ako je iz BIH i tu servisirana onda je lako provjeriti.
Svaka ima sitnica za srediti, posebno kada ti se prodavac kune u svu familiju i djecu da je sjedi i vozi
Pretpostavljam da odmah slijedi veliki servis i registracija, plus te sinice....a i odavno se prodaje sa 6400 pregleda.