Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gorštak wrote:Vozim auto sa euro 5 motorom.
Prešao 27k km i nikad mi se regeneracija dpf filtera nije pokrenula.
Nalio rezervoar na Gazpromu kod Vise i dvaput mi se palila regeneracija u toku trošenja tog goriva.
Napunio na Petrolu gdje inače točim, sve se vratilo u normalu.
Možda sva auta nisu jednako osjetljiva, ali razlika sigurno postoji.
Nalio rezervoar na Gazpromu kod Vise i dvaput mi se palila regeneracija u toku trošenja tog goriva.
O kojem se vozilu radi, koji motor je u pitanju?
A sta moze novo biti dacia sa renaultovim motorom
Nisam se precizno izrazio, 27k otkako je auto kod mene, a ukupno je 110k.
I evo i dalje trošim Petrol i ne pali se regeneracija.
Tačno mi dođe da opet odem na Gazprom, da probam i utvrdim gradivo. Možda je bila i koincidencija.
O kojem se vozilu radi, koji motor je u pitanju?
Opel, 1.7 cdti 82 kw
Regeneraciju si na tom motoru imao za tih 27k km nekih 30 puta. Misliš, nije se upalila lampica upozorenja do sada? To zavisi od režima rada motora, u gradskoj vožnji sistem teže postigne odgovarajuće uvjete za regeneraciju. Inače, regeneraciju u vožnji na otvorenom teško možeš primijetiti.
channel10 wrote:EP Zenica bmb 95 dole 5 feninga... Sad je 1,66, a D5 i dalje 1,56.
Na EP Zenica su postali pravo aktivni. Nakon 6 dana su vratili cijenu BMB na 1,71. Znaci nakon dizela od neki dan, danas su podigli i benzin za 5 feninga.
Samo kupovat gdje je bolje.
Dok neka pumpa ne uradi neovisno istrazivanjer i plati istrazivanje kvalitete goriva na trzistu moze reci da je njeno bolje.
Do tad.. poklopit se usima i pravit bolje reklame