NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
klixo

#7401 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klixo »

howdy wrote:
mayab wrote:A gdje je taj nas beha patriotizam? :D
Jos se sjećam teme o OMV-u kad ga je trebao preuzeti NIS tj.Gazprom!
Većina se zaklinjala kako njih te pumpe vidjeti neće, a ja sam recimo napisao da sam se spreman kladiti da ako stave cijenu 10 pf ispod ostalih, da ce vecina zaboraviti sve ostale "patriotske" domace firme!
Drago mi je da su ljudi barem djelomicno dosli pameti, i da kupuju tamo gdje im je pogodnije za NJIHOV novčanik, za pare koje su sami krvavo zaradili, a ne gdje im sugerišu kvazipatriote...
:thumbup:
kako ljudi postanu izdajnici za 5 KM po rezervoaru :D :D :D :D
I onda pljujemo bošnjacke politicare sto se prodaju Hrvatima i Srbima... sto je Damir Hadzic prodao Bitumenku Ivanu Dodigu i sl...
A kod mene u mahali jedna katolkinja ide 100m duze da bi kupila nešto u 2-3x skupljem Konzumu.
A HIFA što donira Bog zna koliko para siromašnim + što reinvestiraju zaradjeni novac.
U najmanju ruku tih 5 KM što budeš "dobar" na Gazpromu vrati se u dzep.
Manje više svi ekstremno bogati tajkuni zive van BiH ,a najveci medju njima HIFA zive u BiH nit' salju djecu u inostranstvo da studiraju
vec u BiH.
Radim u jednoj prevoznickoj firmi , pojma nemate koliko frizidera,kuhinja i sl. se odvuklo u povratnicka i poplavom pogodjena naselja
preko fondacije "Srcem za BiH".
Komšije nam nisu ni švabe ni švedi vec...
Sad ce neko reci svi smo mi ista govna , govna i jesmo samo smo mi malo veca , govna na svoju štetu što za ostale ne bih rekao :)
friskyoreo

#7402 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by friskyoreo »

Patriotizam... Nekome je BiH majka, a nekome maceha... Nama sto je maceha, patriotizam ti dodje kao mazohizam.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7403 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

Patriotizam....je li to ono sto mi 70% raznih nameta uzmu s plate?! Pa malo i to, daj putnu naknadu kad sipas gorivo! :oops: A naplacuje ti istu kad registrujes auto :roll: Sve neka dupla oporezivanja, deranja koze sa ledja gradjana.
I onda kaze nemoj sipati u RS.....lijepi Neskovic i 1.45, a levati nek sipaju po 1.71-1.76....visokokvalitetni beMzin, naravno 8-)
klixo

#7404 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klixo »

Tomahawk11 wrote:Patriotizam....je li to ono sto mi 70% raznih nameta uzmu s plate?! Pa malo i to, daj putnu naknadu kad sipas gorivo! :oops: A naplacuje ti istu kad registrujes auto :roll: Sve neka dupla oporezivanja, deranja koze sa ledja gradjana.
I onda kaze nemoj sipati u RS.....lijepi Neskovic i 1.45, a levati nek sipaju po 1.71-1.76....visokokvalitetni beMzin, naravno 8-)
Ok 35 kf ,ali zbog 5-10 kf ne bih sipao kod strane kompanije pogotovo Gazproma i INAe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7405 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

klixo wrote:
Tomahawk11 wrote:Patriotizam....je li to ono sto mi 70% raznih nameta uzmu s plate?! Pa malo i to, daj putnu naknadu kad sipas gorivo! :oops: A naplacuje ti istu kad registrujes auto :roll: Sve neka dupla oporezivanja, deranja koze sa ledja gradjana.
Ok 35 kf ,ali zbog 5-10 kf ne bih sipao kod strane kompanije pogotovo Gazproma i INAe.
Konkretno, Gaszprom je i jedan od uzrocnika ove enormne razlike cijena benzin/dizel. Kod njih se najprije poceo stvarati ovaj veliki jaz izmedju te dvije vrste goriva. Imaju fol najjeftiniji dizel, ali benzin kao i kod ostalih :-)
Valjda su te neke rezerve imali i Neskovic, Mandic, Nestro....potrosili valjda, pa sad spustili cijenu nabavljenom gorivu.
Kod ovih ''nasih'' ce se ubudjati :oops:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7406 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Leon16v »

A ko je vlasnik BP-a? :?
Nazif_Gljiva

#7407 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Nazif_Gljiva »

Leon16v wrote:A ko je vlasnik BP-a? :?
Kažu da je iz Kopra... :lol:
Rossonero86

#7408 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Rossonero86 »

Je li 1,46 benzin na Neskovicu ako zna neko,idem kasnije prema Dobrinji pa da naspem? :D :D
pipi-duga-carapa

#7409 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pipi-duga-carapa »

Leon16v wrote:A ko je vlasnik BP-a? :?
hmm, mislim da je neko iz BL
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7410 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Kakva je razlika izmedju gazproma u federaciji i hife??? Koliko znam, obje kompanije placaju isti porez, zaposljavaju stanovnike iz BiH, a svoj profit mogu da trose gdje god hoce, sve dok legalno posluju i postuju zakone, lijepe nam naše.... :wink:
konektovan

#7411 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Rossonero86 wrote:Je li 1,46 benzin na Neskovicu ako zna neko,idem kasnije prema Dobrinji pa da naspem? :D :D
Jeste.
Rossonero86

#7412 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Rossonero86 »

konektovan wrote:
Rossonero86 wrote:Je li 1,46 benzin na Neskovicu ako zna neko,idem kasnije prema Dobrinji pa da naspem? :D :D
Jeste.
Kakvo je gorivo,mislim ne kontam sto je tako niska cijena :shock:
konektovan

#7413 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Rossonero86 wrote:
konektovan wrote:
Jeste.
Kakvo je gorivo,mislim ne kontam sto je tako niska cijena :shock:
Znam dosta raje koja tamo sipa redovno, i ja ponekad naspem, i niko se ne zali.
Walter-SA

#7414 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Walter-SA »

Na Neškoviću dizel 1,38 KM.
pepeljara

#7415 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Patriotizam veli neko ?

Kad vidim ovog Covica kupuje audi od 200000 KM, zgadi mi se na pomisao da se neko poziva ovdje na patriotizam
Ovako rasipanje u doba kad fali 1001 stvar, narodna kuhinja nema sredstava, imas 45% nezaposlenih, penzije kasne, zaduzenja sve veca i veca..., imas politicari nikad jaci, isti ti za koje vecina glasa godinama, elem dobro nam je kako ce biti

Svaku marku koju ja zaradim cu da potrosim tamo gdje ja zelim. Obzirom da smo siromasna zemlja, jedna od najadnijih zemalja na planeti naravno da treba gledat svaku marku.
Nesto furamo ka zapadu... prodadosmo svo dobro ,i prodat cemo, nismo Njemacka, niti cemo ikad biti ni blizu da se razumijemo, samo tonemo...
Mozemo se samo odrzavat na vodi sa povremenom gutanjem iste.

Elem pumpasi, lihvari, monopolisti EP/ina/gaz/hifa koji imaju 50 pumpi u cijelom gradu treba im naplatit dodatno poreza zbog sigurnost samo zato sto im se rezervoari nalaze blizu stambenih jedinica...
+dodaj 1001 usluznu djelatnost, pekare, prodavnice, proizvodi kojima je cijena porasla samo zato sto je poskupila nafta isti ti patriotski nisu snizili cijene kad je nafta spala sa 117$ na 31$.

Jos jedna stvar ako moze neko da pojasni ili da misljenje :D

Kako je moguce da EP u toku 24h promjeni cijene iz 1.71 u 1.76 a cisterna se nije pojavila da se naspe gorivo ?
Znaci smatraju nas ovcama samo tako.

:bih: #znamjanasjebotinas
Tomahawk11
Globalni moderator

#7416 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

Walter-SA wrote:Na Neškoviću dizel 1,38 KM.
Cijene Neskovic Romanija: benzin 1,45, dizel 1,35.
seoBIH

#7417 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

konektovan wrote:Kakva je razlika izmedju gazproma u federaciji i hife??? Koliko znam, obje kompanije placaju isti porez, zaposljavaju stanovnike iz BiH, a svoj profit mogu da trose gdje god hoce, sve dok legalno posluju i postuju zakone, lijepe nam naše.... :wink:
Vlasnik hife ima bošnjačko ime dok vlasnik Gazproma ima vlasko. Ne valja ti kod njih sipati.

Debil ko god gleda državu ispred sebe, svoje porodice a ts ga država jebe i ulazi sve dublje.
konektovan

#7418 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

pepeljara wrote:Patriotizam veli neko ?

Kad vidim ovog Covica kupuje audi od 200000 KM, zgadi mi se na pomisao da se neko poziva ovdje na patriotizam
Ovako rasipanje u doba kad fali 1001 stvar, narodna kuhinja nema sredstava, imas 45% nezaposlenih, penzije kasne, zaduzenja sve veca i veca..., imas politicari nikad jaci, isti ti za koje vecina glasa godinama, elem dobro nam je kako ce biti

Svaku marku koju ja zaradim cu da potrosim tamo gdje ja zelim. Obzirom da smo siromasna zemlja, jedna od najadnijih zemalja na planeti naravno da treba gledat svaku marku.
Nesto furamo ka zapadu... prodadosmo svo dobro ,i prodat cemo, nismo Njemacka, niti cemo ikad biti ni blizu da se razumijemo, samo tonemo...
Mozemo se samo odrzavat na vodi sa povremenom gutanjem iste.

Elem pumpasi, lihvari, monopolisti EP/ina/gaz/hifa koji imaju 50 pumpi u cijelom gradu treba im naplatit dodatno poreza zbog sigurnost samo zato sto im se rezervoari nalaze blizu stambenih jedinica...
+dodaj 1001 usluznu djelatnost, pekare, prodavnice, proizvodi kojima je cijena porasla samo zato sto je poskupila nafta isti ti patriotski nisu snizili cijene kad je nafta spala sa 117$ na 31$.

Jos jedna stvar ako moze neko da pojasni ili da misljenje :D

Kako je moguce da EP u toku 24h promjeni cijene iz 1.71 u 1.76 a cisterna se nije pojavila da se naspe gorivo ?
Znaci smatraju nas ovcama samo tako.

:bih: #znamjanasjebotinas

Bleeee bleeee :mrgreen: :thumbup: :thumbup:
shlauf

#7419 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by shlauf »

To Bakiru ide u prilog onih obećanih novih 100000 radnih mjesta. :D
seoBIH

#7420 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by seoBIH »

E svašta. Pa ne bih ni ja otvorio niti jednu ako mi ne treba ili ako mogu kupiti. Pa misliš da bi hifa prije pravila nego kupila pumpu ako im se isplati? Ne shvaćam ovo zaposlili naše ljude?pa i ljudi iz rs su naši ljudi. Nisu?

Neki dan na hifi uzimam pelet, kad prodavač dejan. Jel to sad nećeš kod njih jer zapošljavaju anamo njihove?
Rossonero86

#7421 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Rossonero86 »

Upravo nasuo na Neskovicu,digli su po 4kf

Dizel 1,39 Benzin 1,49

Pumpa Nestro malo nize dole iste cijene dizel 1,39 i benzin 1,49
Optimist

#7422 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Optimist »

To 1,45 je mozda bilo samo za vikend. Ujutro idem i ja do njih da natankam.
taureg71

#7423 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by taureg71 »

juce tekst na B92.net kako Srbijanci i Hrvati sipaju u nas...hahahah...a jesu garibi jadna im majka kad im ovde valja...ja mislio mi dno dna, kad ono ima ispod jos neko :thumbup: :izet: :izet:
klixo

#7424 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klixo »

seoBIH wrote:
konektovan wrote:Kakva je razlika izmedju gazproma u federaciji i hife??? Koliko znam, obje kompanije placaju isti porez, zaposljavaju stanovnike iz BiH, a svoj profit mogu da trose gdje god hoce, sve dok legalno posluju i postuju zakone, lijepe nam naše.... :wink:
Vlasnik hife ima bošnjačko ime dok vlasnik Gazproma ima vlasko. Ne valja ti kod njih sipati.

Debil ko god gleda državu ispred sebe, svoje porodice a ts ga država jebe i ulazi sve dublje.
Ako vama dvojici znaci 5 KM na rezervoar onda i sipajte na Gazpromu , niko od bijede ne trazi solidarnost.
Maystor

#7425 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Maystor »

Sip'o vazda na Hifi, dok se nije pojavio Gasprom (onaj u Briješću, naravno). Više od godine samo tu točim. Extra gorivo, uredna pumpa, ljepota. Još su i one pike dobar fazon, svako malo mi pošalju bonove na kućnu adresu.
Mene su kao potrošača pridobili, nije to više samo zbog cijene (onaj BP nisam ni pogledo, a Nešković i ostalo u entitetu neću ni spominjat).

Gasprom :thumbup:
Post Reply