NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5151 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ja ne znam što vi očekujete od društva koje nema demokratsku tradiciju
koje je raspamećeno s 20 godina poraća
koje je opterećeno emigracijom radnosposobnog stanovništva a vraćaju se babe i dede
a da ne spominjemo interno iseljavanje te doseljavanje
takav mix ne može pravilno razmišljati i donositi ispravne odluke od izbora do prosvjeda za gorivo
možeš samo tražiti poso bliže kući, manje voziti i više s eokrenuti osobnom napretku i uzdizanju ako već nisi zdušio
koje je raspamećeno s 20 godina poraća
koje je opterećeno emigracijom radnosposobnog stanovništva a vraćaju se babe i dede
a da ne spominjemo interno iseljavanje te doseljavanje
takav mix ne može pravilno razmišljati i donositi ispravne odluke od izbora do prosvjeda za gorivo
možeš samo tražiti poso bliže kući, manje voziti i više s eokrenuti osobnom napretku i uzdizanju ako već nisi zdušio
-
channel10
#5152 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Last edited by channel10 on 14/09/2015 16:35, edited 1 time in total.
- Tahta
#5153 Re: NOVE CIJENE GORIVA
valja začepiti budžetske dubioze bez MMF-a , jbt koji smo mi levati da Željka Dvapapka i Fadil Djshupak budu premijeri ,a perjanica Penis Zviz
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5154 Re: NOVE CIJENE GORIVA
To je to, gorivo ce kod nas definitivno sa poskupljenjem barela ici na nezamislive 3 KM.
Hebem te Novalicu, hebem te Cvijanovicko, hebem ti ovu demokratsku vlast.
Narode, vrijeme je da ustanemo na noge
I da se pridruzimo ovim emigrantima iz azije, afrike i ostale sirotinje na putu za bolji zivot u svabiji.
- ja sam amoniman
#5155 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mislim da ce dodat jos 5 feninga akcize na dizel i sa time izjednacit oba goriva jer je sada za benzin bila veca za 5 sto je i bio razlog da je uvjek bilo skuplje za minimalno 5 feninga
A potrosnja dizela naspram benzina je mislim 5 : 1
A potrosnja dizela naspram benzina je mislim 5 : 1
- dzeno123
#5156 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sramota...
- amar1994
#5157 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ma kakva sramota,njih nije sramota jos od 1995

- ja sam amoniman
#5158 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Mislis od 1918. kad je domaca stoka dosla na vlast
A srpsko seljanče od Bosanskog Grahova koje se odaziva na ime gavrilo megaterorista svih vremena otjero civklizaciju sa austrijancima
A srpsko seljanče od Bosanskog Grahova koje se odaziva na ime gavrilo megaterorista svih vremena otjero civklizaciju sa austrijancima
- pepeljara
#5159 Re: NOVE CIJENE GORIVA
konektovan wrote: I da se pridruzimo ovim emigrantima iz azije, afrike i ostale sirotinje na putu za bolji zivot u svabiji.
taj dio mi se svidja
-
dgL_
#5160 Re: NOVE CIJENE GORIVA
sa obzirom da vlada nema vecinu u parlamentu
-
channel10
#5161 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nisu imali ni za JBMG pa prodje. Nisu imali ni za zakon o radu pa prodje. Kazes nemaju ni za ovo, pa.....
-
dgL_
#5162 Re: NOVE CIJENE GORIVA
channel10 wrote:Nisu imali ni za JBMG pa prodje. Nisu imali ni za zakon o radu pa prodje. Kazes nemaju ni za ovo, pa.....
kako nisu imali zaz akon o radu ? Tacno onoliko koliko je trebalo su imali... ne mogu se sjetit broja... jedan delegat da jeglasao protiv zakon nebi prosao !
mada sve su to ista govna.. sve to radi po princiu, nama dobro, ko jebe njih
dzaba, sipali ste po 2.40 ivozali ste pun gradbio... sipacete opet i kraj price
najgre je sto se ovaj jadni narod ne mora samo suociti sa lopovima iz SDA stranke, vec i sa 300.000 njihovih glasaca... Ja bi to sve spalio na lomaci.. svakoga ko je zaokruzio ovo... odnosmo malo u offtopic, ali eto...
moje slijedece auto ce biti nesto malo jace sa plinom i kraj price...
pogledaj i sa osiguranjem sta rade.. registracija auta ce nam bit ko u Hrvatskoj... dizu poreze i dadzbine na sve sto covjeku treba i nasve sto mogu...
- ja sam amoniman
#5163 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Cuj nisu imali pa prodje
Pa da nisu imali ne bi proslo
Nego su neki kao i sada mislili da nece imati
A to su bitno razlicite stvari
I mislim da ove stvari oko akciza uopste i ne idu na parlament nego vlada to donosi kao jednostavnu odluku, samo stvarno bitne stvari kao zakon o radu i slicno idu na parlament
I mislim da ove stvari oko akciza uopste i ne idu na parlament nego vlada to donosi kao jednostavnu odluku, samo stvarno bitne stvari kao zakon o radu i slicno idu na parlament
- pepeljara
#5164 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Iskreno ne treba.dgL_ wrote:channel10 wrote:Nisu imali ni za JBMG pa prodje. Nisu imali ni za zakon o radu pa prodje. Kazes nemaju ni za ovo, pa.....
kako nisu imali zaz akon o radu ? Tacno onoliko koliko je trebalo su imali... ne mogu se sjetit broja... jedan delegat da jeglasao protiv zakon nebi prosao !
dzaba, sipali ste po 2.40 ivozali ste pun gradbio... sipacete opet i kraj pricesta ce bit kad skoci barel to Bog sami zna... ali sto je puno, puno je... ovoliko dadzbina sa litre goriva nemaju ni mnogo ekonomski i u svakom drugom smislu jace zemlje... ne znam.. al ovo nebi trebalo da se dozvole... gdje su taxisti, gdje su ljudi koji rade i ovise o tome... svako se o svom jadu zabavio...
e moj narode, jadan li si
najgre je sto se ovaj jadni narod ne mora samo suociti sa lopovima iz SDA stranke, vec i sa 300.000 njihovih glasaca... Ja bi to sve spalio na lomaci.. svakoga ko je zaokruzio ovo... odnosmo malo u offtopic, ali eto...
pogledaj i sa osiguranjem sta rade.. registracija auta ce nam bit ko u Hrvatskoj... dizu poreze i dadzbine na sve sto covjeku treba i nasve sto mogu...
Raja da bar 7 dana ne sipa nikako (policija, vatrogasci, hitna izuzimamo iz toga). vidio bi prpe.
samo 7 dana...kapi da ne naspete...
- ja sam amoniman
#5165 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Joj demagogije i to mi smrdi na onu komunjarskudgL_ wrote:
...
Pa jesul komunjare za prethodne 4 godine bili sta bolji, nisu, nego su bili i gori i sutra da dodju neki treci, peti, deseti sve su to ista govna koja kad uzjasu na vlast samo gledaju da uhljebe partijske jarane i familiju na budzetsku sisu ili javna preduzeca tako da mi ide na kurku ova prica kao krivi oni sto su glasali za ove ko biva neki drugi bi bili bolji, a svi isti manje vise
-
dgL_
#5166 Re: NOVE CIJENE GORIVA
bruda budi pametan pa skontaj da 3.5 miliona stanovnika koliko se predpostavlja ne moze NIKO kontrolisati... a ne dati nekome kazes nemoj sipati ili nesto... mnogo mnogo manje potrosace grupe ne mozes na taj nacin usmjerit i kontrolisat... to je isto kao da bi reko nemoj kupovat hljeb 7 dana, vidiobi kako bi ga vratili na pola marke... ili nemoj kupovat deterdzent za ves pola godine, ima da se upolovi cijena... to je nemogucepepeljara wrote:Iskreno ne treba.dgL_ wrote:channel10 wrote:Nisu imali ni za JBMG pa prodje. Nisu imali ni za zakon o radu pa prodje. Kazes nemaju ni za ovo, pa.....
dzaba, sipali ste po 2.40 ivozali ste pun gradbio... sipacete opet i kraj pricesta ce bit kad skoci barel to Bog sami zna... ali sto je puno, puno je... ovoliko dadzbina sa litre goriva nemaju ni mnogo ekonomski i u svakom drugom smislu jace zemlje... ne znam.. al ovo nebi trebalo da se dozvole... gdje su taxisti, gdje su ljudi koji rade i ovise o tome... svako se o svom jadu zabavio...
e moj narode, jadan li si
Raja da bar 7 dana ne sipa nikako (policija, vatrogasci, hitna izuzimamo iz toga). vidio bi prpe.
samo 7 dana...kapi da ne naspete...
-
dgL_
#5167 Re: NOVE CIJENE GORIVA
pa ne moraju brateisti krast 20 godina...ja sam amoniman wrote:Joj demagogije i to mi smrdi na onu komunjarskudgL_ wrote:
...
Pa jesul komunjare za prethodne 4 godine bili sta bolji, nisu, nego su bili i gori i sutra da dodju neki treci, peti, deseti sve su to ista govna koja kad uzjasu na vlast samo gledaju da uhljebe partijske jarane i familiju na budzetsku sisu ili javna preduzeca tako da mi ide na kurku ova prica kao krivi oni sto su glasali za ove ko biva neki drugi bi bili bolji, a svi isti manje vise
ja nisam jedan od tih, to samsamo rekao... jasam jedan od onih da ovde bezrusenja Dejtona i bez potpunog formiranja novog Ustava nema napretka... ali to su price za neki drugi put
- amar1994
#5168 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jebala je nas europa i svijet,kad su rastavili jugoslaviju koja se brzo razvijala,nasli pogodnih ljudi i egzekutora mrznje i eto ga rat da razvali sve,i evo danas imamo ovaj olos na vlasti,lose drustvo u globalu,unistene fabrike-radna mjesta,oni da su htjeli ne bi nasim da li da prstom mrdnu a kamoli vlast,ali europi i svijetu odgovora da se mi ne razvijamo i da nam uvaljuju kojekakve kredite,a nasi glupani uzimaju,proklinjem i europu,ameriku i svijet,a posebno nase glupane,nikad napretka u ovoj zemlji nece biti jer ne odgovara svijetuja sam amoniman wrote:Joj demagogije i to mi smrdi na onu komunjarskudgL_ wrote:
...
Last edited by amar1994 on 14/09/2015 23:03, edited 3 times in total.
-
dgL_
#5169 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ja sam amoniman wrote:Cuj nisu imali pa prodje
"U javnosti se do sada nezvanično spominjalo samo moguće povećanju putarine sa 10 na 20 feninga, ali sada je vidljivo da će biti povećana i akciza za dodatnih 0,15 KM po litri. Ovo nije konačno poskupljenje, jer posebna akciza i putarina ulaze u osnovicu za obračun PDV-a, tako da će litra goriva u BiH poskupiti znatno više od 25 feninga, ukoliko Parlamentarna skupština BiH usvoji neizmjenjen tekst ovih zakona."
- ja sam amoniman
#5170 Re: NOVE CIJENE GORIVA
E moje dijete ako ti je godiste iz nicka pao si na klasicnu srpsku propagandu samo me vise interesuje ko ti je plasiraoamar1994 wrote:jebala je nas europa i svijet,kad su rastavili jugoslaviju koja se brzo razvijala,nasli pogodnih ljudi i egzekutora mrznje i eto ga rat da razvali sve,i evo danas imamo ovaj olos na vlasti,lose drustvo u globalu,unistene fabrike-radna mjesta,oni da su htjeli ne bi nasim da li da prstom mrdnu a kamoli vlast,ali europi i svijetu odgovora da se mi ne razvijamo i da nam uvaljuju kojekakve kredite,a nasi glupani uzimaju,proklinjem i europu,ameriku i svijet,nikad napretka nece bit jer ne odgovara svijetuja sam amoniman wrote:Joj demagogije i to mi smrdi na onu komunjarskudgL_ wrote:
...
Cuj zapad i eveopa rasturili exyu....probudi se....sjebali su je propast socijalizma globalno u svijetu a dokusurio milosevic i srpski nacionalizam
Da i nije bilo rata socijalisticka dogovorna ekonomija nesposobna za konkurencije bi svakako propala kao sto i jeste, rat je samo ubrzao i dao turbo efekat, sve to nije bilo ni za kurca
Sad je druga prica sto vlast i narod sa socijalistickim mentalnim sklopom nisu bili sposobni da tranziciju uradi kako su slovenija, ceska i druge zemlje nekadasnjeg istocnog bloka
- undefined007
#5171 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Gasprom Visa stup dizel je li jos 1,71? 
-
dgL_
#5172 Re: NOVE CIJENE GORIVA
undefined007 wrote:Gasprom Visa stup dizel je li jos 1,71?
i da su digli 5 kf, nemas ga po 1.76 nigdje
- undefined007
#5173 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ma tu ce uvijek biti 10kf manje nego na njihovim ostalim pumpama, a razlog se zna.dgL_ wrote:undefined007 wrote:Gasprom Visa stup dizel je li jos 1,71?
i da su digli 5 kf, nemas ga po 1.76 nigdjea sumnjam da su digli.. da im je bogdo i benzin tako...
-
dgL_
#5174 Re: NOVE CIJENE GORIVA
undefined007 wrote:Ma tu ce uvijek biti 10kf manje nego na njihovim ostalim pumpama, a razlog se zna.dgL_ wrote:undefined007 wrote:Gasprom Visa stup dizel je li jos 1,71?
i da su digli 5 kf, nemas ga po 1.76 nigdjea sumnjam da su digli.. da im je bogdo i benzin tako...
ako imas dizela, odes naspes... ne moze biti skuplje ili isto kao negdje drugo... to se kao sto si vec napisao zna