NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3326 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Mene ona Vahka Crnalic iz ministarstva trgovine nervira pravo. :evil:
gidra

#3327 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by gidra »

i Gazprom na Stupu dize 10 pfeninga :roll: ...
Samo se nadam da kad nafta ode na 120 dolara da ovi naši neće dići na 2.80 KM..
relax11

#3328 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »

Kako je lijepo kad si na plinu :zzzz:

0,85 i jos ce pojeftiniti :-)
dzeno123

#3329 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dzeno123 »

ep kovacici 1.96
SONY_91

#3330 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by SONY_91 »

Sinoć sam prolazio kroz Lončare i na BrčkoGasu je bila cijena dizela 1,70 KM :shock:
dgL_

#3331 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

SONY_91 wrote:Sinoć sam prolazio kroz Lončare i na BrčkoGasu je bila cijena dizela 1,70 KM :shock:

to je i realna cijena druze... 1,7 dizel benzin 1.76 na 60$ za barel... i opet da imaju solidnu marzu i profit... al jok treba peljat... kad smo moglisipat po 2.4 mozemo i po 2,0 KM... nemile !
medobrundoo

#3332 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by medobrundoo »

evo kako nas banda naftnog kartela u udruženom zločinačkom poduhvatu sa parazitskom državom (pogledati da pri nižoj cijeni i država ima 11 feninga manje prihoda u budžetu) pljačka kao nezaštićene potrošače

Image

udružena banda najvećih distributera (INA, EP, Gasprom, Petrol, Nestro, HIFA..) je trebala pri 45 dolara po barelu spustit cijenu na 1,65 (eto kako male privatne pumpe imaju te cijene) a NIKAD nisu išli ispod 1,81 i sad su poletili da pri 60 dolara za barel, nabiju odmah cijenu na 2 KM
banda :evil:
klaki

#3333 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by klaki »

A u slucaju da nafta opet skoci na 115, koja ce biti cijena :D? Kako su krenuli izaci ce na 3km, mozel neko izracunati
petardom pocesljan

#3334 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by petardom pocesljan »

Valja napuniti budjet i djepove, a zapadni susjedi su kukali kako im je utanjila pipa sa jefitnim gorivom. Stoga i ne cudi kako su ultra brzi da dignu cijene goriva :run:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3335 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mali_milojica »

Ovdje neki zamjeraju na visini cijene goriva kod nas.
Osnovni zakon ekonomije,kupi sto jeftinije,prodaj sto skuplje,ostvari sto veci profit. Svi bi se mi isto ponasali da smo u poziciji. To sto smo na kraju hranidbenog lanca,ko nas jebe. Prvog mene,pa se poredajte kako hocete.
Ne svidza ti se cijena,vozaj bicikl.
bach

#3336 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by bach »

mali_milojica wrote:Ovdje neki zamjeraju na visini cijene goriva kod nas.
Osnovni zakon ekonomije,kupi sto jeftinije,prodaj sto skuplje,ostvari sto veci profit. Svi bi se mi isto ponasali da smo u poziciji. To sto smo na kraju hranidbenog lanca,ko nas jebe. Prvog mene,pa se poredajte kako hocete.
Nema ovo veze sa tržištem. Samo sa praznim državnim guzicama koje treba napuniti.
dgL_

#3337 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by dgL_ »

mali_milojica wrote:Ovdje neki zamjeraju na visini cijene goriva kod nas.

haverui sve je to oke, al nisi shvatio poentu price... ovakav tip odredjivanjacijena je na bazi "konkurencije"... znaci sto budes imao manje cijene vise ces imati prometa... naftasi su dosli na jedan jako njima prihvatljiv nacin... dogovorili su se dastavljaju svi ISTE CIJENE..... zadrzavaju svi svoje kupce koje imaju i to je to... znaci nema medjusobne "tuce" izmedju njih za trziste... ubiru extra profit onoliki koliki se dogovore i to je to...

Hoces mi reci da je to UREDU ?? Pa trebalo bi ministarstvo malo da primjeti odredjene stvari, da imaju uvid u nabavne cijene ,akcize davide koliki se profiti ostvaraju i kome sve te pare idu... ima li IKO ko ce zastiti jadne potrosace ??? bESMISLENO ZAISTA
p206

#3338 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by p206 »

ministarstvo se podmaže i to je to... i to za neku bagatelu, jer znajući kakvi su uhljupi za siću su se prodali

nama uopšte nisu problem pumpadžije, nego državni aparat koji je svrha samom sebi
njima je glavno da skupe pare da plate budžetlije(a i to ne uspjevaju koliko su nesposobni i treba im MMF), njih uopšte ne zanima populacija van toga...naftaši samo koriste situaciju, jer je to kapitalizam...muzi kravu dok god možeš, i daj joj sijena taman toliko da zadovolji tvoju dnevnu dozu profita, i toliko da ne crkne...

bio sam na jednom skupu SDA, gdje je jedna papčina na moje pitanje "Što država novac usmjeren za javne radove ne usmjeri u to da otvori fabriku koja će zaposliti domaći kadar, i proizvode izvoziti na strano tržište, i od te zarade onda obavljati javne radove otvoriti još jednu fabriku i sl" rekao da je to vrijeme prošlo da se oni time ne bave, oni samo stvaraju uslove, i za 4 godine imaju cilj popraviti par cesta, i napraviti 2 parkinga i bazen. Jeben program za najmnogoljudniju opštinu u državi, moram priznati. I u te poslove se naravno ugrradi svako ko može, tenderi se namjeste podobnim(ili onome koji podmaže) i izmuze se sve što može. Da se razumijemo, ni SDP i ostala stoka nije ništa bolja.
Dok se narod zabavlja nekim Antom iz Mostara, koji je nešto izjavio...
Warashii

#3339 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Warashii »

Nisu krivi oni, krivi smo mi koji bezrazlozno sipamo gorivo ma kolika da mu je cijena.
Koji smo to dan, onako coporativno, odlucili bojkotovati sve benzinske pumpe pa se sluziti nogama ili biciklom, kome posao ili nesto drugo nije aman za aman daleko? Nek nas ubiju i sa 3 km po litru.
medobrundoo

#3340 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by medobrundoo »

@p206
ovo što ti je rekao da je prošlo vrijeme da država pravi fabrike, kao u vrijeme kurčeva socijalizma, je sasvim tačno
čak šta više, treba da se rasproda privatizuje i ovo što je ostalo, ali banda neda jedan BH telecom ili EP jer ostvaruje neto dobit kao monopolista a pljačkajući nas, a onda je odlična sehara za partije koje se dogovore kojoj pripadne koja od tih firmi i nadzorni odbori, a onda krene zapošljavanje uhljupa nesposobnih amidžića, dajdžića, tečića, pičića, švalerki, zetova, snaha....
zbog čega banda uostalom i neda da se privatizuju te firme
p206

#3341 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by p206 »

medobrundoo wrote:@p206
ovo što ti je rekao da je prošlo vrijeme da država pravi fabrike, kao u vrijeme kurčeva socijalizma, je sasvim tačno
čak šta više, treba da se rasproda privatizuje i ovo što je ostalo, ali banda neda jedan BH telecom ili EP jer ostvaruje neto dobit kao monopolista a pljačkajući nas, a onda je odlična sehara za partije koje se dogovore kojoj pripadne koja od tih firmi i nadzorni odbori, a onda krene zapošljavanje uhljupa nesposobnih amidžića, dajdžića, tečića, pičića, švalerki, zetova, snaha....
zbog čega banda uostalom i neda da se privatizuju te firme
tačno je sve to što kažeš...ali pogledaj npr. namjensku industriju oružja...državna firma(ne baš 100% al uzmimo primjer) i funkcioniše taj sistem...da to urade sa industrijom hrane, uz određenu subvenciju koju bi država dala svojoj firmi, pa opuhali bi stranu robu iz supermarkreta...može se ali m ismo pogani ljudi, dobro pogani...nema društvene odgovornosti i poštenja, samo svoj džep
mi nemamo firmu koja proizvodi obične solunare za peći, a ljud ise moraju grijati od pamtivjeka se loži vatra, nego i to uvozimo iz propale države kao što je Makedonija

isto tako i ja mislim da socijalizam nije imao budućnost i trebali smo se već 70-ih godina prebaciti na kapitalizam ili neki drugi sistem, koji je istovremeno i produktivan ali i human.

a što se tiče familije na državnoj sisi, da su plate niže tj. onolike kolike zaslužuju i koliki nam je standard, niko se ne bi gurao i tražio štelu da se zaposli...neki kažu RS je država u državi, ja bi rekao da su budžetlije i taj čitav aparat, država u državi..
medobrundoo

#3342 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by medobrundoo »

da se podsjetimo izlaznih cijena iz rafinerije u vrijeme kada je na svjetskom tržištu bila nafta oko 60 dolara

Image
Ned071

#3343 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Ned071 »

Petrol brijesce nafta 2.01... Lihvari
relax11

#3344 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »

Ame 2.30 :lol: :lol: valjda konda da je barel 120 :D
O'zone
Globalni moderator

#3345 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by O'zone »

Ned071 wrote:Petrol brijesce nafta 2.01... Lihvari
Al je plin 0,76 :mrgreen:

Gazprom Stup Dizel 1,81
relax11

#3346 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by relax11 »

Koliko je na Gazpromu u Barama dizel?
Better Man

#3347 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Better Man »

relax11 wrote:Koliko je na Gazpromu u Barama dizel?
1,91 KM. Ame pumpa i El Tarik i benzin i diesel 1,91 KM.
medobrundoo

#3348 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by medobrundoo »

1,91 (i povećanje od 5/10 feninga) kako se izgleda dogovoriše najveći igrači je još i prihvatljivo koliko toliko pri ovoj cijeni od 60 dolara
nabiju li na 2 KM onda su stvarno totalna đubrad, a bojim se da će opet za koji dan, iako ne dođe do promjene cijene sirove nafte
pepeljara

#3349 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Naravno da hoce.

Mozemo do sutra mi trubiti ovdje na forumu,ali gorivo ce otici u pm kad se vrati na 120 $po barelu.
I mi cemo ovdje i dalje isto, po njima, a oni gledaju svoj dzep.

Welcome to Bosnia :=)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3350 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Truba »

mozes jednostavno manje voziti
ako ti nije posao
a zaboraviti odlazak na kafu u mostar
ili ponekad preskociti
Post Reply