NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Uraaa
#3076 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nestro vikendom snizi 5pf cijene tako da je ovaj vikend Euro 4 bio 1,67, a ako imate karticu AMSRS dobijete još -5%, dakle 1,62 
-
ja1977
#3077 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Na petrolovoj web stranici nema vise cijena goriva
- p206
#3078 Re: NOVE CIJENE GORIVA
dolar pao za naših 7 feninga...prije koji dan bilo 1$ = 1,77KM , a sad 1,70KM
vjerovatno dijelom i zbog ovog povećanja sa 47 na 57 $ po barelu
vjerovatno dijelom i zbog ovog povećanja sa 47 na 57 $ po barelu
-
jefferson
#3079 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Opet je dole 3 dolara.dgL_ wrote:kratkotrajno se nanijela ogromna steta Rusiji koja je upozorena... sad lagano nafta opet ide do 100 $ za barel, mislim da apsolutno ni Americi ni Arabiji ni clanicama OPEC-a ne odgovara da ona bude 40$... sve politika, vrlo brzo cemo imati opet 2.40 vjerujte mi... FUJ!_mufljuz_ wrote:kakav skok cijena nafte skocila cijena za heftu 10 dolara za barel - nista, trpat sta se moze u rezervoar i to je to.....
smijesno
fakat neko izdrkava berzu k'o da mlati kitom kako mu se hoce....
Polako, ne moze padati stalno.
- ElRe
#3080 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Za svaki slucaj nasuo sam pun rezervoar na Gazpromu
- medobrundoo
#3081 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jefferson wrote: Ma previse je faktora ovdje u igri.
Ja sam to davno rekao, Rusija ej ovdje samo kolateralna steta.
Nafta je bila balon koji je morao puci zbog horizontalnog busenja u SAD, i znalo se da ce S. Arabija kad tad pocet braniti svoj udio u trzistu.
Rusija? Ovo je rat za trziste izmedju SA i SAD, a Rusi samo mogu gledati sa strane.
Pitaje je koliko ce se usporiti busenje u SAD gdje drzava ne kontrolise busenje nego je u igri cista matematika. SA s druge strane kontrolise busenje, i oni ako narede da se busi 11 miliona barela, busit ce se 11 miliona. U SAD, sve je do toga ko moze prezivjeti obaranje cijena od strane SA.
Mdjutim, uzmi u obzir da SAD i EU drasticno smanjuju potrosnju, tako da i to igra ulogu, a i Kina se doziva sebi zbog zagadjenja.
kineze zaboli za zagađenje, ako je njima stalo stalo je i nama
radi se o tome da nema više ekonomskog "buma" u Kini koji je i bio glavni uzročnik veće potražnje za naftom cijelo vrijeme
Kina počinje da stagnira, a možda će da zaglavi i u recesiju, i to je jedan od najvažnijih faktora pada cijena nafte, jer nema više velike potražnje iz Kine
pored ostalih faktora, natezanja SAD i EU sa Rusijom i nastojanje da se obori ekonmska, a time i vojna moć Rusije koja se bazira isključivo na nafti i plinu
tako da sve u svemu cijena nafte će i dalje ostati niska
-
emko1234
#3082 Re: NOVE CIJENE GORIVA
medobrundoo wrote:jefferson wrote: Ma previse je faktora ovdje u igri.
Nafta je bila balon koji je morao puci zbog horizontalnog busenja u SAD, i znalo se da ce S. Arabija kad tad pocet braniti svoj udio u trzistu.
Rusija? Ovo je rat za trziste izmedju SA i SAD, a Rusi samo mogu gledati sa strane.
Pitaje je koliko ce se usporiti busenje u SAD gdje drzava ne kontrolise busenje nego je u igri cista matematika. SA s druge strane kontrolise busenje, i oni ako narede da se busi 11 miliona barela, busit ce se 11 miliona. U SAD, sve je do toga ko moze prezivjeti obaranje cijena od strane SA.
Mdjutim, uzmi u obzir da SAD i EU drasticno smanjuju potrosnju, tako da i to igra ulogu, a i Kina se doziva sebi zbog zagadjenja.![]()
radi se o tome da nema više ekonomskog "buma" u Kini koji je i bio glavni uzročnik veće potražnje za naftom cijelo vrijeme
Kina počinje da stagnira, a možda će da zaglavi i u recesiju, i to je jedan od najvažnijih faktora pada cijena nafte, jer nema više velike potražnje iz Kine
pored ostalih faktora, natezanja SAD i EU sa Rusijom i nastojanje da se obori ekonmska, a time i vojna moć Rusije koja se bazira isključivo na nafti i plinu
- ElRe
#3083 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ponovo cijena od prije 4-5 dana 
-
pipi-duga-carapa
#3084 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nekad se digne , nekad padnejefferson wrote:Polako, ne moze padati stalno.
- _mufljuz_
#3085 Re: NOVE CIJENE GORIVA
sexualne cijene energenata gore ga dole ga - unilazi izalazi.... 
-
jefferson
#3086 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Slazem se za Kinu. Kina usporava, ali mislim da ce proci jos vremena prije nego dodje do recesije. Kada dodje do recesije (a kad tad ce doci) onda cemo vidjeti koliko je Kina stvarno ajka (politicke institucije itd). Ali zagadjenje postaje problem u Kini. Kina se razvijala bez ikakvog obzira prema okolini 30 godina, ali ni ljudi tamo vise nece da rade za dolar dnevno i slicno. Porastao standard, porasli i prohtjevi.medobrundoo wrote:jefferson wrote: Ma previse je faktora ovdje u igri.
Mdjutim, uzmi u obzir da SAD i EU drasticno smanjuju potrosnju, tako da i to igra ulogu, a i Kina se doziva sebi zbog zagadjenja.![]()
SA brani svoj udio na trzistu, pokusavajuci u isto vrijeme da oslabi Iran. Amerikancima to odgovara jer usput zavlace Rusima (iako i Amerikanci pocinju da usporavaju busenje zbog cijena, pogotovo Texas i Sjeverna Dakota).
-
dgL_
#3087 Re: NOVE CIJENE GORIVA
evo danas + 3.5 dolara haman 58 brent wti 52... uzburkala se berza skroz... neko se igra ovom berzom ko da pimpekom mlati.
-
dgL_
-
530i
#3090 Re: NOVE CIJENE GORIVA
A ove sekunde kolika je cijena barela???
A sljedeće??
A za pet minuta??
A sljedeće??
A za pet minuta??
-
dgL_
#3091 Re: NOVE CIJENE GORIVA
530i wrote:A ove sekunde kolika je cijena barela???
A sljedeće??
A za pet minuta??
woow, zadivljen sam kakve sposobnosti imas
-
quarterback
#3093 Re: NOVE CIJENE GORIVA
volio bih i ja slati slike sa benzinske u spaniji makar cijene bile duplo vece 
- relax11
#3094 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Raste raste 
- Haris033
#3095 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kako pise index.hr, od utorka se sprema najvece poskupljenje goriva od 2000. g.
Zato, napunimo rezervoare...
- Better Man
#3096 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Haris033 wrote:Kako pise index.hr, od utorka se sprema najvece poskupljenje goriva od 2000. g.Zato, napunimo rezervoare...
To je vezano samo za Hrvatsku. Kod njih je već ovih dsana poskupilo gorivo i pravdaju ga rastom vrijednosti Dollara.
- Danguba
#3098 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ponovo rastu cijene goriva.
Kako odmah reaguju cim barel nafte poskupi a dok su cijene padale, pravdali su kao stare zalihe po visim cijenama.
Kako odmah reaguju cim barel nafte poskupi a dok su cijene padale, pravdali su kao stare zalihe po visim cijenama.
- mokra_carapa
#3099 Re: NOVE CIJENE GORIVA
El tariq oil dizel 1.81
- seoBIH
#3100 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Bogati, gdje je to cijena u BIH povecana?Danguba wrote:Ponovo rastu cijene goriva.