NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2876 Re: NOVE CIJENE GORIVA
komentar o tih 5 kpf se odnosio na one ljude, a imam ih puno u okruzenju, koji svaki dan sipaju po 5 KM i cekaju ko ozebli sunce novo pojeftinjenje ili pumpu koja ce spustiti cijenu za 5 kpf pa opet 5 KM i sve tako u krug.
zadnji rezervoar nasuo po 2,04 50 litara, sada je 1,91 izgubio sam citavih 6,5 KM u odnosu na cinjenicu da sam nasuo po 2,04....
zadnji rezervoar nasuo po 2,04 50 litara, sada je 1,91 izgubio sam citavih 6,5 KM u odnosu na cinjenicu da sam nasuo po 2,04....
-
dgL_
#2877 Re: NOVE CIJENE GORIVA
sada je 1.86 na HIFI benzin... i na Selexu isto...Bakir1 wrote:komentar o tih 5 kpf se odnosio na one ljude, a imam ih puno u okruzenju, koji svaki dan sipaju po 5 KM i cekaju ko ozebli sunce novo pojeftinjenje ili pumpu koja ce spustiti cijenu za 5 kpf pa opet 5 KM i sve tako u krug.
za 50 KM naspem 27 litara, ljetos sam za 50 KM sipao 21 litar.... tih 6 litara sam dobio sve po 5 ili 10 kf skidajuci..... kratkorocno ne znaci, ali dugorocno znaci i te kako kad se trend snizavanja nastavi ...
o tih 5 KM ne zelim bas da pricam hah
-
dgL_
#2878 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ban COOL in wrote:možda su na toj wisi privukli jer je razlika značajna a i tu će doći od neke donje granice kada više neće moći spuštatdgL_ wrote:pa ne kazem,slazem se da je tako, Gazprom reko mrs i privuko konkretno u BiH sigurno 30-40% dodatnih musterija (dizelasa naravno)...Bakir1 wrote:ma mene fasciniras ti posebno sto ne citas sta je napisano.
i kao potrosaci se izborili za nize cijene![]()
gazpromu treba stope ljubit da nije bilo mrskog rusa i dalje bi ti placao po 2,45
po TZ vidim da gasprom pumpe zjape prazne, za razliku od ranije kad je bio OMV i kad su pumpe bile pune
jer nit su povoljniji cijenom, nit imaju kvalitetnije gorivo, naprotiv vrlo rizično nasut da se ne sjebe motor
pa ko hoće bujrum, nek sipa...
druze ne radi se o tome WISA ofo ono...
CINJENICA je kad je barel spao na 70 $ nijedna pumpa nije spustala gorivo ispod 2.36, odjednom je buknula vijest da je kod WISE 2.01 dizel dok je na ostalim pumpama istovremeno bio 2.11... mislim da je i 25 kf po litru fina svotica....
o kvaliteti goriva ne pricam jer ima ljudi koji su zadovoljni, redovnjo sipaju i nikakvih problema nemaju...
- supercali
#2879 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Za tuzlu nema veze za sarajevo imaban COOL in wrote:i sad hoćeš da kažeš da je pumpa na wisi pokrenula proces snižavanja cijena![]()
niđe veze
pa eto u TZ nit ima wise nit su ikad gaspromovci bili povoljniji, možda dva-tri dana kada prvi skinu, ali isto tako su i bili i ostali, sve zavisno ko prvi skine cijene i onda je tih dana povoljniji, dok onda oni drugi ne spuste niže, pa je tako jednom najpovoljniji bio Petrol, drugi put EP, pa onda HIFA...i tako su se ganjali
nit je tu gasprom bio vodeći nit, kako reko, išta posebno povoljniji, tako da neka teza o tome kako je gasprom "uzročnik" trenda snižavanja cijena, pa i ta "čuvena" pumpa na wisi, nema ama baš nikakve veze
-
dgL_
#2880 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ban COOL in wrote:i sad hoćeš da kažeš da je pumpa na wisi pokrenula proces snižavanja cijena![]()
niđe veze
pa eto u TZ nit ima wise nit su ikad gaspromovci bili povoljniji, možda dva-tri dana kada prvi skinu, ali isto tako su i bili i ostali, sve zavisno ko prvi skine cijene i onda je tih dana povoljniji, dok onda oni drugi ne spuste niže, pa je tako jednom najpovoljniji bio Petrol, drugi put EP, pa onda HIFA...i tako su se ganjali
nit je tu gasprom bio vodeći nit, kako reko, išta posebno povoljniji, tako da neka teza o tome kako je gasprom "uzročnik" trenda snižavanja cijena, pa i ta "čuvena" pumpa na wisi, nema ama baš nikakve veze
ima, ima i tekako.. GAZPROM Da nije oborio prvi cijene, ti bi i danas dan sipaogorivo barem po 2.20... iz tog razloga sam prestao sipati na HIFI I EPu jer su zadnji poceli da spustaju cijene... uhljubi jedni! Bili domaci ilistrani, FUJ!
KAZEM TI SAD GAZPROM (BILO KOJI) 2.11 nasvim ostalim 2.36 i to je bbilo tako 7 pa cak i do 10 dana... tek kad suvidjeli da im posao opada debilni EP i HIFA pocinju sa snizavanjem sa po 5 ili 10 kf... pa 2.31, pa 2.26 pa 2.21 pa 2.11 pa 2.01...
-
Teufik
#2881 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Gazprom je u Tuzli od kako je krenulo ovo snizavanje prvi skidao cijene. Isto svaki dan prodjem kraj svake pumpe. Barem 5-10 pfeninga nizi od ostalih. Govorim za dizel.ban COOL in wrote:NIJE BIO !!!!!!!!!!dgL_ wrote: Gazprom je sa cijenama UVIJEK bio ispred njih... covjeceshvati dasam objektivan, vozam benzinca, ne sipam ni kod WISE ni na bilo kojem Gazpromu jer im je benzin skuplji... ali se pomiri sa timda je to tako bilo
shvati ti, i pročitaj još jednom šta sam napisao
svaki dan se vozim pored svih pumpi i imam uvid u cijene
čak jedno vrijeme je gasrprom bio najskuplji i to poduže vremena !!!!
uglavnom je predvodio i bio prvi u snižavanju najviše Petrol !!!!
bar za Tuzlu je takva situacija, a vjerujem i za ostalo područje FBH,
a što ste se vi uhvatili ko pijani plota te pumpe na wisi u SA to je već nešto drugo
al eto i to je dao neko objašnjenje, da je ta lokacija gaspromove pumpe shit i da jedino politikom cijena su mogli privuć mušterije, ali kako sam već napisao i to će doći do neke donje granice
da li si sipao tu na wisi u vrijeme kada su cijene bile konstatno visoke ?? (prije trenda pojeftinjenja)
- Bakir1
#2882 Re: NOVE CIJENE GORIVA
imajte na umu da pricate sa memom, ultrabosnjacki nastrojenim patriotom 
-
dgL_
#2883 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ban COOL in wrote:NIJE BIO !!!!!!!!!!dgL_ wrote: Gazprom je sa cijenama UVIJEK bio ispred njih... covjeceshvati dasam objektivan, vozam benzinca, ne sipam ni kod WISE ni na bilo kojem Gazpromu jer im je benzin skuplji... ali se pomiri sa timda je to tako bilo
shvati ti, i pročitaj još jednom šta sam napisao
svaki dan se vozim pored svih pumpi i imam uvid u cijene
čak jedno vrijeme je gasrprom bio najskuplji i to poduže vremena !!!!
uglavnom je predvodio i bio prvi u snižavanju najviše Petrol !!!!
bar za Tuzlu je takva situacija, a vjerujem i za ostalo područje FBH,
a što ste se vi uhvatili ko pijani plota te pumpe na wisi u SA to je već nešto drugo
al eto i to je dao neko objašnjenje, da je ta lokacija gaspromove pumpe shit i da jedino politikom cijena su mogli privuć mušterije, ali kako sam već napisao i to će doći do neke donje granice
da li si sipao tu na wisi u vrijeme kada su cijene bile konstatno visoke ?? (prije trenda pojeftinjenja)
ti si covjece bas cudna biljka... na toj pumpi je bilo 2.26 kad je bilo na svakoj drugoj 2.36 (konstantno je 10 kf nize nego bilo gdje drugo) ALi covjece govorim ti za druge pumpe Gazpromove u Sarajevu... 2.11 je bilo kad jes vugdje bilo 2.36 i to 10akdana je bilo tako... znaci ne kod Wise biljko nego druge pumpe, (a kod WISE je bilo 2.01) jel to 2.11 nije malo jeftinije od 2.36 ??? Kakav Petrol sta pricas, kad je Gazprom skino cijenu na 2.11 ( SVE PUMPE) kod WISE 2.01 na PETROLU je benzin bio 2.26...
- supercali
#2884 Re: NOVE CIJENE GORIVA
A sto si se ti uhvatio tuzle ko pijan plota ako pricamo o vizi i sarajevu
Viza tj gazprom kod vize otkako su pocela pojeftinjenja uvijek je bila jeftinija od svih pumpi u gradu
Nebitno je je li ko sipao prije pojeftinjenja bitno je da su prvi poceli snizavati cijene i vise nego ostali
Viza tj gazprom kod vize otkako su pocela pojeftinjenja uvijek je bila jeftinija od svih pumpi u gradu
Nebitno je je li ko sipao prije pojeftinjenja bitno je da su prvi poceli snizavati cijene i vise nego ostali
-
dgL_
#2885 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ama zanemari WISu, u BARAMA jebilo 2.11 covjece kad je svugdje bilo 2.36... WISA jest olaksavajuca okolnostl al ovi iz Tuzle i izdrugih gradova misle da je samo Wisa... pa ima Gazproma po Sarajevu i okolici jos na kojim je DIzel bio 2.11 kad je SVUGDJE BIO 2.36... znaci potpuno zanemari WISU... fakat nezz kakav je tu problem Gazprom je opcenito vodio kapmanju snizavanja cijena (cinjenica)supercali wrote:A sto si se ti uhvatio tuzle ko pijan plota ako pricamo o vizi i sarajevu
-
quarterback
#2886 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Memo, Hifa Memo?Bakir1 wrote:imajte na umu da pricate sa memom, ultrabosnjacki nastrojenim patriotom
- _Reds_
#2887 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nisam nikada u zuivotu nasuo na Gaspromu prije ovoih zadnjih malverzacija. (jer sem bio skeptik zbog forumskih priča o gorivu, otpistanju radnika i slicno)
Poceo da sipam od kao su ostali poceli bezobrazni. Odgovorno tvrdim da im je gorivo kvalitetnije nego na Hifi i EP i jeftinije naravno.
Prije sam 50l (rezervar), sam prelazio maksimalno 750km, najčešće ispod 700. Zadnja dva rezervara na Gaspromu 800 i koji.
I nije mi jasno sto lazete narod po forumima, kao Gasprom otpustio sve Bosnjake. Neki dan gledam one plocice sa imenima kod Wise radnicima, i sve do jednog Bosnjak.
Samo da bude jasno, nisam ja nikakav branioc Gasproma, ali jesam branioc svoga dzepa.
Poceo da sipam od kao su ostali poceli bezobrazni. Odgovorno tvrdim da im je gorivo kvalitetnije nego na Hifi i EP i jeftinije naravno.
Prije sam 50l (rezervar), sam prelazio maksimalno 750km, najčešće ispod 700. Zadnja dva rezervara na Gaspromu 800 i koji.
I nije mi jasno sto lazete narod po forumima, kao Gasprom otpustio sve Bosnjake. Neki dan gledam one plocice sa imenima kod Wise radnicima, i sve do jednog Bosnjak.
Samo da bude jasno, nisam ja nikakav branioc Gasproma, ali jesam branioc svoga dzepa.
-
dgL_
#2888 Re: NOVE CIJENE GORIVA
_Reds_ wrote:Nisam nikada u zuivotu nasuo na Gaspromu prije ovoih zadnjih malverzacija. (jer sem bio skeptik zbog forumskih priča o gorivu, otpistanju radnika i slicno)
potpis...
- forest gump
#2889 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Na Gazpromu gorivo normala. Ako nije i bolje od ostalih.
-
NediM17
#2890 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Normalno da jest, pusti forumske serace.forest gump wrote:Na Gazpromu gorivo normala. Ako nije i bolje od ostalih.
- mayab
- Streptokok
#2892 Re: NOVE CIJENE GORIVA
hifa ilidza dizel 1,81 +5feninga gratis po litri=1,76.
E kad bi ovako ostalo..
E kad bi ovako ostalo..
-
channel10
#2893 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kako radi to sa 5 feninga manje? Mislim na bihamkove kartice i Petrol.
Na onom brojacu je regularna cijena i kazes covjeku da ti naspe za 50KM. Naspe ti po regularnoj cijeni. Dobijes kusur na kasi ili?
Na onom brojacu je regularna cijena i kazes covjeku da ti naspe za 50KM. Naspe ti po regularnoj cijeni. Dobijes kusur na kasi ili?
-
dgL_
#2894 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Streptokok wrote:hifa ilidza dizel 1,81 +5feninga gratis po litri=1,76.
E kad bi ovako ostalo..
a za benzin cundara
-
nightvision
#2895 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Kako u sarajevu funkcionise to -5pf? U tuzli valjda samo uz neku clansku karticu daju taj dodatni popust.Streptokok wrote:hifa ilidza dizel 1,81 +5feninga gratis po litri=1,76.
E kad bi ovako ostalo..
-
dgL_
#2896 Re: NOVE CIJENE GORIVA
na hifi gotovinsko placanje -5 kf na dizel samo... pise na onim pistoljima obavijest velikim slovimanightvision wrote:Kako u sarajevu funkcionise to -5pf? U tuzli valjda samo uz neku clansku karticu daju taj dodatni popust.Streptokok wrote:hifa ilidza dizel 1,81 +5feninga gratis po litri=1,76.
E kad bi ovako ostalo..
-
nightvision
#2897 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jel' kod svakog hife, jer rekose da su se braca razdvojila. Ili je samo kod jednog.
-
530i
#2898 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nije kod svakog...braća malo ciganišu.
-
nightvision
#2899 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sto me bas cudi, cuj mi da ciganisemo. 
- Streptokok
#2900 Re: NOVE CIJENE GORIVA
recimo da za 50km naspes 27 litara, i onda još gratis dospu još 5 feninga po litru, tj u ovom slučaju 1,35KM. Dakle za 50 km sipaju goriva za 51,35KM.channel10 wrote:Kako radi to sa 5 feninga manje? Mislim na bihamkove kartice i Petrol.