također sad ne kontam zašto pada
niti se zamaram time
al bi mnogo dobro bilo sada kad padnu cijene svim onim lopinama što su zbog goriva poskupljivali malo pokucati na vrata
ako ne snize cijene
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nema teorije, kao sto Memo rece, a ja sam to spominjao od pocetka, drzavi to nikako ne odgovara. Vec 22 godine na vlast dolaze ljudi koji samo broje krvna zrnca i ne bave se ekonomijom. Kada bi cijene otisle toliko dole, ko ce napuniti budzet?Black swan wrote:ja iskreno nisam kontao ni zašto raste
također sad ne kontam zašto pada
niti se zamaram time
al bi mnogo dobro bilo sada kad padnu cijene svim onim lopinama što su zbog goriva poskupljivali malo pokucati na vrataiza 12 hihihihi
ako ne snize cijene
opet KLASIČNI odgovor od tebejefferson wrote:Cisto sumnjam da bilo kakvo objasnjenje bilo koga ovdje moze tebi ista objasniti. To je nemoguc zadatak.M e m o wrote:koje je tvoje objašnjenje "načitani"jefferson wrote: Znaci krah cijena nafte je zbog toga sto su ameri mahnuli carobnim stapicem? Jel ti kad ista citas osim literature o Golfu 1.4?
baš me interesuje
Vec sam objasnio nekoliko stranica ranije. Uzimam da je to za tebe bilo prekomplikovano pa nisi zapazio.opet KLASIČNI odgovor od tebe
pametuje a kad ga pitaš da pokaže stvarno pamet konkretnim, jasnim i jednostavnim odgovorom...tuta
Zvanicna cijena na displeju. Sta sada muljaju sa tim -5feninga na gotovinuM e m o wrote:kao zvanična cijena na displeju ??probook wrote:Hifa u Mostaru 2,01 i dizel i benzin od jutros
ili sa popustom za keš
Sta je snizeno, koliko? Mislis da je dovoljno?moon_walker_90 wrote:U redu,evo snizene su cijene goriva i to poprilicno,i treba jos dolje da idu,ali da li ce ici i smanjenje cijena ostalih prozvoda? ta uvijek se hvataju(citaj trgovci) da cim nafta poskupi,sve mora poskupiti...
Pa mogu ja za tebe uvijek ubaciti diskusiju oko "cuniranja" Golfa 1.4.M e m o wrote:ma nisam ni čito
tvoji psotovi mi baš i nisu interesantni
i kad nešto napišeš više liči na onu narodnu "puno pričaš malo kažeš" ili "presipanje iz šupljeg u prazno"
jel to memo ko i haver mu mufljuz 'dere' auto na 2500 obrtaja?? pa dobro, 1.4 masine se vozejefferson wrote: Pa mogu ja za tebe uvijek ubaciti diskusiju oko "cuniranja" Golfa 1.4.
U nedjelju je bio dizel 2,16, a benzin 2,11quarterback wrote:da
Pa procitaj nastavk posta,dobro je da idu ikako naniže cijene kakvo je stanje u drzavi,a ja nigdje nisam napisao da je to dovoljnochannel10 wrote:Sta je snizeno, koliko? Mislis da je dovoljno?moon_walker_90 wrote:U redu,evo snizene su cijene goriva i to poprilicno,i treba jos dolje da idu,ali da li ce ici i smanjenje cijena ostalih prozvoda? ta uvijek se hvataju(citaj trgovci) da cim nafta poskupi,sve mora poskupiti...
Barel 113 dolara, BMB95 2,31, D5 2,36
Barel ispod 60 dolara, BMB 2,11, D5 2,11...
Mislis da je dovoljno? Da spuste jos za pola marke i dalje bi deracina guzova bila.
A u Barama 2,01 KM, a benzin 2,11 KM.ganjeta wrote:Gazprom kod Vise 1.91 disel
Kada mogu ovi naftasi sto vozaju mercedese SLS zaradjivati, nek i onaj pekar iz mahale nesto ubere na osnovu ovih cijena.channel10 wrote:Ma razumijem sve, nego je ovo cisto da se zna koliko su snizene cijene i da su sva ova snizenja smijesna u odnosu na to kolika bi trebala da budu. Sad da nam spuste na recimo 1,80KM po litri, opet bi nas samo tako derali.
A nacekat cemo se da spuste i na toliko.
do mene drug, ja imam bihamk karticu koja je -5 feninga na petorlu tako da sam odmah to uracunaogetriba wrote:U nedjelju je bio dizel 2,16, a benzin 2,11quarterback wrote:da
Onda je od danas nova cijena
Drugo je Hr, a drugo smo mi. Oni sigurno imaju zalihe nafte i kod njih moze proci ta prica, ali kod nas nema zaliha i davno su trebale pasti cijene.zippoo87 wrote:evo sada je bila emisija o cijenama nafte ha HRT1 kanalu,mozda je neko i gledao
kod njih je puno uredjenije sve sto se tice goriva,mada su i kod njih cijene slobodno formirajuce...niko ih ne regulise,nego bas distributeri
dobra vijest je da prognoziraju da ce cijene padati i u narednih bar mjesec dana,mislim na maloprodajne cijene,jer se sada kao prodaje nafta koja je nabavljena prije mjesec dana (onaj iz INE presipa iz supljeg u prazno,voditelj ga je pritiskao)
e sada spomenuse da ce biti veliki pad pdva padanjem ove cijene i da je moguce da drzave ubace dodatne namete,da namire rupe u budzetu
ako padne ispod 2 KM,onda treba ocekivati lancanu reakciju,da sve pojeftini,jer su sve i dizali kada je rasla cijena gorivachannel10 wrote:Drugo je Hr, a drugo smo mi. Oni sigurno imaju zalihe nafte i kod njih moze proci ta prica, ali kod nas nema zaliha i davno su trebale pasti cijene.zippoo87 wrote:evo sada je bila emisija o cijenama nafte ha HRT1 kanalu,mozda je neko i gledao
kod njih je puno uredjenije sve sto se tice goriva,mada su i kod njih cijene slobodno formirajuce...niko ih ne regulise,nego bas distributeri
dobra vijest je da prognoziraju da ce cijene padati i u narednih bar mjesec dana,mislim na maloprodajne cijene,jer se sada kao prodaje nafta koja je nabavljena prije mjesec dana (onaj iz INE presipa iz supljeg u prazno,voditelj ga je pritiskao)
e sada spomenuse da ce biti veliki pad pdva padanjem ove cijene i da je moguce da drzave ubace dodatne namete,da namire rupe u budzetu
Kad god bi skocio barel za par dolara, nama su ekspresno dizali cijenu na osnovu price da nemamo zaliha i da im distributeri dizu cijenu na osnovu kretanja na trzistu.
Sad kad je obratno i kad je cijena barela pala za 50 dolara ( jbt ne mogu da vjerujem da je barel pao za 50 dolara) oni odjednom imaju zaliha ko USA i Rusija zajedno i cijene padaju brzinom puža.
Opet kazem, da nam sad spuste na 1,70-1,80 opet bi nas derali po dzepi, a sacekat cemo jos zadugo da padne na tu cifru ( ako ikad i padne ).
Nocas na hifi - 1.95 po liru (dizel). Popust se uracunava itekako, pise na racunu, ispod redovne cijene. Popust na gotovinu, za litar - 0.15 KM.probook wrote:Veceras stari sipao na hifi gorivo i platio gotovinom. Cijena kao sto pise na "reklami" 2,01 KM. Ne bi tog famoznog popusta od 5 feninga po litru?