Sto je najgore, ljudi prave neke blokade bez jasnog cilja. Koga to treba dirnuti? Koliko treba pojeftiniti? Ljudi danima blokiraju M17 a imaju precizirane i zahtjeve i znaju kome ih upucuju i opet ih jedva ispostuju ili cak ni to. Hebote covjek dosao sa BMWom od 15-20k strajkovat za 20kf
NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#14951 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Blokirat dok ne bude dzaba 
Sto je najgore, ljudi prave neke blokade bez jasnog cilja. Koga to treba dirnuti? Koliko treba pojeftiniti? Ljudi danima blokiraju M17 a imaju precizirane i zahtjeve i znaju kome ih upucuju i opet ih jedva ispostuju ili cak ni to. Hebote covjek dosao sa BMWom od 15-20k strajkovat za 20kf
-
530i
#14952 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Blokade = pucanj u prazno. Samo su najebali obični ljudi i radnici koji su se našli u to vrijeme na pogrešnom mjestu.
Da su političari uvezani sa naftnim lobijima i da se cijene namjerno drže što većim istina je. Da se pare od akciza skupljaju a putevi ne grade također (a pare troške ko zna na šta). Da nije bitno jel auto od 500 ili 50000 maraka...nije bitno. Blokade i protesti su u principu glas protiv nepravde koja se sistematski kontinuirano provodi nad svim normalnim ljudima ovdje...samo su jako loše organizovani i pogrešno adresirani. Fadil, Željka, Fahrudin, Milorad, Bakir...to su adrese. Ne Marindvor ili M17.
Da su političari uvezani sa naftnim lobijima i da se cijene namjerno drže što većim istina je. Da se pare od akciza skupljaju a putevi ne grade također (a pare troške ko zna na šta). Da nije bitno jel auto od 500 ili 50000 maraka...nije bitno. Blokade i protesti su u principu glas protiv nepravde koja se sistematski kontinuirano provodi nad svim normalnim ljudima ovdje...samo su jako loše organizovani i pogrešno adresirani. Fadil, Željka, Fahrudin, Milorad, Bakir...to su adrese. Ne Marindvor ili M17.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14953 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ipak je nešto pozitivno ispalo, ljudi su napokon odreagovali na nešto, iako ovo nece ništa bitno promijeniti. Meni je zao samo ,sto se ovako nešto nije pravilo kad su trebali usvojiti akcize, blokirajuci parlament, ili kad su sebi povecavali plate, paušale i još kakve povlastice. Generalno, narod je nezadovoljan u globalu, nije samo u pitanju gorivo, mislim da ima dosta vaznijih stvari na koje se mora odreagovati, ali tesko je podici masu na noge.
-
Naslovnica
#14954 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Potpis.Throttle wrote:Blokirat dok ne bude dzaba
-
dgL_
#14955 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jesil ti svjestan koliko je nemoguce ovo sto si napisao? Pa barem isto toliko koliko bi bilo sad nemoguce da BiH, CRO, SRB, SLO, i MNE napadnu skupa rumuniju i Madjarsku...amar1994 wrote:ma kakvo blokiranje , pa zar nije bolje kolektivno ne vozit i ne sipat gorivo , samo da vrti prevoz i hitne sluzbe , ja vjerujem da bi bolje bilo od ovih blokadakonektovan wrote:Samo blokirati, posebno kad bi kako pumpe bile prioritet.
Msm da bi ovo moje cak bilo i izvodljivije...
A blokiranje pumpi, znaci nema ulaska i izlaska nikome je vec nesto... Blokiranje saobracaja mozda i ima taj neki losiji efekat na neke stvari, sigurno bi bilo bolje blokirati pumpe...
Ideja je ok, samo je treba osmisliti bolje
-
deny_s
#14956 Re: NOVE CIJENE GORIVA
AplaGuz za te,hebote jesi pametan..Throttle wrote:Blokirat dok ne bude dzaba
čovjek bi došao sa fićom da je znao da će neki pametnjakovića izvaliti ovakvu glupost
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#14957 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Niko Q nije makao kad je "ludi" Backovic izašao sa informacijom da se od akciza od kada su uvedene skupilo 8 milijardi KM. Niko. A to je bilo prije novih akciza.
Mogli su završiti kompletan koridor Vc i usput završiti brzu cestu prema Bihaću.
Ne, oni uvode dodatne akcize da bi mogli dobiti kredite za AP koji su već mogli zavrsiti.
Bježati odavde gdje god ko može. Prati guzice po DE ako ne može bolje i to je za ljude.
Mogli su završiti kompletan koridor Vc i usput završiti brzu cestu prema Bihaću.
Ne, oni uvode dodatne akcize da bi mogli dobiti kredite za AP koji su već mogli zavrsiti.
Bježati odavde gdje god ko može. Prati guzice po DE ako ne može bolje i to je za ljude.
-
deny_s
#14958 Re: NOVE CIJENE GORIVA
mali_milojica wrote:Niko Q nije makao kad je "ludi" Backovic izašao sa informacijom da se od akciza od kada su uvedene skupilo 8 milijardi KM. Niko. A to je bilo prije novih akciza.
-
Throttle
#14959 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ne kaci mi se za postove sa takvim rjecnikom i glupostima koje pisesdeny_s wrote:AplaGuz za te,hebote jesi pametan..Throttle wrote:Blokirat dok ne bude dzaba
čovjek bi došao sa fićom da je znao da će neki pametnjakovića izvaliti ovakvu glupost
- Bakir1
#14960 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Pa da ih iz miknena blokiramomali_milojica wrote:Niko Q nije makao kad je "ludi" Backovic izašao sa informacijom da se od akciza od kada su uvedene skupilo 8 milijardi KM. Niko. A to je bilo prije novih akciza.
Sta bi bila poenta danasnje blokade?
Evo vidis sta je bitanga postao, blokade i par ogranizovanih vozaca je opet samo sredstvo za ostvarenje cilja, a sutra ce opet neka nova blokada a ti 200 km daleko od kuće, zene, djece....
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#14961 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Vidjeli bosnjaci na FB da je fazon blokirati, pa hajmo i mi.
Ima 100 stvari zbog kojih je trebalo blokirati,pa tek onda kao 101 ovo danas zbog goriva.
Suti se na gore stvari. Pa bilo je gorivo i po 2.5 KM pa nista. Znaci ide se kao guske u maglu.
Ima 100 stvari zbog kojih je trebalo blokirati,pa tek onda kao 101 ovo danas zbog goriva.
Suti se na gore stvari. Pa bilo je gorivo i po 2.5 KM pa nista. Znaci ide se kao guske u maglu.
- Bakir1
#14962 Re: NOVE CIJENE GORIVA
To, nas jebe nesto drugo, gorivo kakvo gorivo....
Jeftini politički poeni za cvaju koja ce opet ironije li biti potrosena na gorivo
A do tada dom zdravlja zdravo, vatrogasna stanica zdravo, svi zdravo, ja sam na blokadi.
Gdje se blokira sto se nema gdje spura u Visokom uraditi nego moram u Sarajevo jos 15 maraka za otici i vratiti se dati....
Jeftini politički poeni za cvaju koja ce opet ironije li biti potrosena na gorivo
A do tada dom zdravlja zdravo, vatrogasna stanica zdravo, svi zdravo, ja sam na blokadi.
Gdje se blokira sto se nema gdje spura u Visokom uraditi nego moram u Sarajevo jos 15 maraka za otici i vratiti se dati....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14963 Re: NOVE CIJENE GORIVA
HejteruThrottle wrote:Blokirat dok ne bude dzaba
Opet van i preko svojih mogucnosti
Vozio bi auto od 1550kg 200PS+ da mu trosi ispod 5l\100km, a treba mu iskljucivo po Zenici da se voza iako moze pjeske najcesce, jednom do Sarajeva na autoput da procepi malo drugi put na more
Kad budu kupovali auta shodno potrebi, bice i za goriva vjerujem
- relax11
#14964 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Treba ba nabit cijenu goriva na 3KM aBd da bude
- mayab
#14965 Re: NOVE CIJENE GORIVA
veselo veselo

- Rugafet
#14966 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Blokirat i te kako, svi na ulice u pokosuljama obavezno omasovljavat skupove, samo neka se talasa i reaguje gore nam bit ne moze, sve jedno je ili bilo 2.31 ili 3.00 KM za nas ovako sjebane kao drustvo je previse.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14967 Re: NOVE CIJENE GORIVA
samo izidji na glavnu i sjedi na asfalt ,mora se nesto rijesitiBakir1 wrote:.
-
Naslovnica
#14968 Re: NOVE CIJENE GORIVA
bitanga_sa_otesa wrote:samo izidji na glavnu i sjedi na asfalt ,mora se nesto rijesitiBakir1 wrote:.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#14969 Re: NOVE CIJENE GORIVA
https://ekskluziva.ba/u-sarajevskom-nas ... ila/293974Rugafet wrote:Blokirat i te kako, svi na ulice u pokosuljama obavezno omasovljavat skupove, samo neka se talasa i reaguje gore nam bit ne moze, sve jedno je ili bilo 2.31 ili 3.00 KM za nas ovako sjebane kao drustvo je previse.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14970 Re: NOVE CIJENE GORIVA
koji si ti ložačbitanga_sa_otesa wrote:moj auto od jucer ugasen
evo na stupu 2 marke nafta sipajte brzo
- drug_profi
#14971 Re: NOVE CIJENE GORIVA
A jebo majku, 20 maraka im izbilo iz dzepa i blokiraju saobracaj, a niko prstom nije mrdno kad se donosio zakon, ni ovaj, ni onaj o porezima, ni onaj o radu, ni onaj po PIO.... ma treba vas jebat, treba vam regsitraciju nabiti na 1500 maraka.
I jos su garant i zaokruzili ove iste 2014.
I jos su garant i zaokruzili ove iste 2014.
-
noviclan
#14972 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jel ovo titati ibrahim sehic na zadnjin slikamamk ultra wrote:https://ekskluziva.ba/u-sarajevskom-nas ... ila/293974Rugafet wrote:Blokirat i te kako, svi na ulice u pokosuljama obavezno omasovljavat skupove, samo neka se talasa i reaguje gore nam bit ne moze, sve jedno je ili bilo 2.31 ili 3.00 KM za nas ovako sjebane kao drustvo je previse.
- O'zone
- Globalni moderator
#14973 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Jesi to otiš'o da naspešBlack swan wrote:koji si ti ložačbitanga_sa_otesa wrote:moj auto od jucer ugasen
-
noviclan
#14974 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Pa jaj ucer u bacicima nasuopo 2,31 a neko gore napisa da je bio dieael 2,26 na gazpromu u rajlovcu nije valjda da opet snizavaju cijenu zbog onog bpoil ispod
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14975 Re: NOVE CIJENE GORIVA
nisam ali pretpostavljamO'zone wrote:Jesi to otiš'o da naspešBlack swan wrote:koji si ti ložačbitanga_sa_otesa wrote:moj auto od jucer ugasen
ja sipam kod orača na pumpi 3M u vojkovićima