sparky wrote: Blago Englezimapogledaj malo kontinentalni dio Evrope ili obecanu zemlju.
Socijalizam je nas i jebao. Predugo se uzivalo u nekim stvarima, a sve sto nije valjalo, guralo se pod tepih. Znas ono, jedan radi, trojica gledaju. Doslo takvo vrijeme da nema vise gledanja. Previse ljudi, premalo posla. Kod nas svakako nista ne valja, ali izgleda da je svima dobro. 25 godina isti ili slicni vladaju, jer alternative nemamo. 25 godina govorimo da je ovdje bio rat. Pogledaj samo ovo sad sa cijenom goriva. Svi kukaju, a niko nista ne poduzima. Danas sam i ja nasuo pun rezervar, vjerovatno bih ga nasuo i da ne planiram ujutro na put. Od 6 auta koja su bila u isto vrijeme kad i ja, 5 je bilo bar duplo vrijednije od mog. Znaci, nije nam lose. Jel trebas ti ili ja ili neko treci da svojom platom pokrivamo jos troje koje nece, ne mogu ili ne znaju da rade? Ja mislim da ne trebam, ne znam kako ti razmisljas. Mi smo aktivni na ovom podforumu oko auta i eto samo mali primjer. 80% ljudi koji pisu na ovom forumu nisu vezani poslom za voznju auta. Zasto se ljudi 7 dana ne okrenu gradskom prijevozu ili setnji? Nema sanse, gdje ce Bošnjo na kafu pješke da mu se sve trebe smiju. Ljudi voze do posla 500 metara. U svakom petom autu mozes vidjeti da sjedi dvoje i to obicno domacin kuce koji vozi hanumu na posao usput inace bi i ona vozila drugi auto koji stoji za svadbe i vikende. U mojoj maloj ulici ima bar 100 auta. Preko dana ih je 5-6 parkirano, nigdje nikog do 4-5 a onda opet se isprazni oko 7 jer kako ce djeca doci iz skole koja je 300 metara udaljena ili otici na trening ne do Bog do Skenderije.
Odavno nisam duze pisao, pretjerah![]()
Nama je super, bolje zemlje nema nigdje
Slicno i ja razmisljam i slazem se sa napisanim
Ma ima tih debila , pa mene su cesto pitali zacudjeno , kao nisi sa autom daleko ti je !!!
Kad vec spomenu Skenderiju , 10god isao i vracao se sa treninga pjeske , "ti si lud , ti nisi normalan" , znas vec kako to ide i hoda u danasnjem drustvu.
Neka si , svakako rijetko kad postas