Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kurve su dame za ove bjelosvjetske hoštaplere.
Da smo ko što nismo pa da im jebemo mater, maršnuti tamo odakle je došao i zabraniti povratak. Ovi probisvjeti su mafija svoje vrste, jebo ih onaj ko im pokaza gdje je Bosna.
100% sam siguran da će uskoro doći akcize.
Da smo ko što nismo pa da im jebemo mater, maršnuti tamo odakle je došao i zabraniti povratak. Ovi probisvjeti su mafija svoje vrste, jebo ih onaj ko im pokaza gdje je Bosna.
Mater im jebem fašističku. Ovi su gori od Hitlera, kod njega si bar znao na čemu si, napravi invaziju i ubije te. Ovi procjene šta vrijedi, pokupuju ti resurse i naprave te doživotnim robom.
Da se pitam nešto, ove bi strpao u auto dovukao do granice i pokazao granični prelaz. A prije toga bi ovim uhljebima koji prave deficit u milijardama smanjio plate toliko dok država ne bude imala bar 100 miliona suficita svake godine.
Zbog njih nas i jebu ovi.
noviclan wrote:Ma jebo bp lopove neko je gore napisao gazprom wisa 1.66 losiji d5 (mada bih ja rekao da je to 4) koliko je onaj skuplji je li jos 1.76 ili hvala
D5 kod Wise je 1.86, a na Gazprom Rajlovac je 1.81 KM.
amar1994 wrote:
Jbga, očito ti pare nisu problem...
Ja sipam svaki četvrti dan, i opet mi nije mrsko otići i natočiti u Rajlovac.
Na godišnjem nivou uštedim nezanemarljivu sumu para.
But that's just me...
Samo da dodam da na 5kpf uštede po litru, godišnje uštedim, na svoju kilometražu, cca 190 maraka. Možda je nekome malo, meni nije. Da ne spominjem uštedu kada bih plaćao po 15-20kpf skuplje gorivo na EP, samo zato što mi je mrsko otići tamo gdje je jeftinije, makar to bilo udaljeno samo nekoliko kilometara.
Ušteda bi tada bila cca tisuća.
I kada bi svi maksimalno bojkotovali ove što napiče cijene "niđe veze", vratili bi oni njih brzo na nivo konkurencije, 100%.
+1 [/quote]
Prvo vozim benzinca, ne prelazim veliku kilometražu i 80 posto vožnje je gradska...dalje, ne sipam nikakve velike cifre u rezervoar...ne sipam često i stvarno ne vidim potrebu da idem šest kilometara dalje od kuće da sipam gorivo, jer za tih 12 kilometara sam već haman i potrošio taj litar goriva u gradskoj vožnji, koji ću, haman, dobiti ako sipam jeftinije za 20 feninga..a za taj litar sam bezveze ishabao auto, jer je u održavanju auta gorivo vazda bilo najjeftinija stavka...
sumnjam da ima ovdje ljudi kojima pare nisu problem, ali u ovom slučaju mi je bitnija praktičnost, nego jeftinoća...što se tiče punog rezervoara, logičnije je ići i sipati tamo gdje je jeftinije...
Da li bi trebala cijena goriva na svim EP pumpama biti jednaka ili svaka EP pumpa moze formirati svoju cijenu?
Jer je u Zenici skuplje u odnosu na Hercegovinu .
avenija wrote:Da li bi trebala cijena goriva na svim EP pumpama biti jednaka ili svaka EP pumpa moze formirati svoju cijenu?
imas razliku u cijena u par kilometra hifa hotonj i ona u reljevu
avenija wrote:Da li bi trebala cijena goriva na svim EP pumpama biti jednaka ili svaka EP pumpa moze formirati svoju cijenu?
Naravno da ima razlike. Cijene se formiraju na osnovu lokacije i konkurencije.
Recimo EP na Stupu je jeftiniji za 10-15 feninga od npr. EP u Hrasnom ili na Č. Vili. Razlog: moraju ići ukorak (bar donekle) sa Gazpromom kod Wise. Isti je slučaj i sa Hifom u Rajlovcu u odnosu na Hifu na tranzitu. EP u Konjicu uvijek jeftiniji (zbog Gazproma opet) od EP u Mostaru ili Jablanici.
Živjela konkurencija!
Ima jedno sest sedam godina narucio ja pizze iz, cini mi se, Mahira. Dolazi omladinac, ima mozda 19 godina, pred zgradu (stanujem na Cengic Vili I ) sa solidnim zakasnjenjem od petnaestak minuta. Kaze hladno - izvini jarane sto kasnim, nisam znao da je grad ovoliki