NOVE CIJENE GORIVA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rugafet

#10576 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Rugafet »

Sad gledam na HIFI (Karuse, kod Doboja) diesel 1.91KM. Na Brcko Gasu 1.60KM, 31KF razlike :-)

HIFA ga onako momacki zadaje.
almir90

#10577 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

Tomahawk11 wrote:Bila bi win win situacija da se ne mogu dogovoriti i da nema aranzmana MMF....ali, naci ce oni rijesenje ;-)
Da radiš u privredi, pa da ti inspekcije vise nad vratom ne bi sigurno podržavao blokadu MMF aranžmana. Svaki put kad nema kredita Federalna inspekcija, zajedno sa Kantonalnim inspekcijama izvrši kontrolu sitnih objekata, i napišu nekoliko miliona kazni. Naravno, firme koje direktno služe za izvlačenje novca iz budžeta, koje imaju po 100-200 radnika na crno prođu bez problema ikakvih, već ona buranija plaća cijenu njihovog prepucavanja.

Tako da ako ne bude podizanja akciza i kredita MMF-a, građani će to sve namiriti.
pepeljara

#10578 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Podrzavam da inspekcija radi svoj posao.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#10579 Re: RE: Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

almir90 wrote:
Tomahawk11 wrote:Bila bi win win situacija da se ne mogu dogovoriti i da nema aranzmana MMF....ali, naci ce oni rijesenje ;-)
Da radiš u privredi, pa da ti inspekcije vise nad vratom ne bi sigurno podržavao blokadu MMF aranžmana. Svaki put kad nema kredita Federalna inspekcija, zajedno sa Kantonalnim inspekcijama izvrši kontrolu sitnih objekata, i napišu nekoliko miliona kazni. Naravno, firme koje direktno služe za izvlačenje novca iz budžeta, koje imaju po 100-200 radnika na crno prođu bez problema ikakvih, već ona buranija plaća cijenu njihovog prepucavanja.

Tako da ako ne bude podizanja akciza i kredita MMF-a, građani će to sve namiriti.
A ko ovo i sve do sad namiruje???? Gradjani, ko ce drugi, a i cijene goriva su vec, k'o da su akcize dodane na njih. Nikad barel nije bio jeftiniji, al' vlada( ri) i naftaska mafija ubiru maslo, hebo narod.

Sent from my C6603 using Tapatalk
escobar__

#10580 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by escobar__ »

almir90 wrote:

Joj šuplje jebo te... :lol:
almir90

#10581 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

pepeljara wrote:Podrzavam da inspekcija radi svoj posao.

Misliš što selektivno rade svoj posao? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@Konektovan, pa još veće je opterećenje kad nema MMF kredita.
pepeljara

#10582 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by pepeljara »

Ne nego da rade kad mmf zavrne pipu ovi ce na narod udarit mozda se narod onda digne

almir90

#10583 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

escobar__ wrote:
Joj šuplje jebo te... :lol:
Ajd, dobro, neka je.

Misliš da je meni ćeif plaćati skuplje gorivo?

Usput, barel je možda pojeftinio, ali je zato kurs skočio 1 USD =1.83329.
konektovan

#10584 Re: RE: Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

almir90 wrote:
pepeljara wrote:Podrzavam da inspekcija radi svoj posao.

Misliš što selektivno rade svoj posao? [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]

@Konektovan, pa još veće je opterećenje kad nema MMF kredita.
Znaci, ti odobravas zaduzivanje sebe, djece, unucadi, praunucadi, aferim. Jedina sansa ove drzave, je u smanjenju administracije, i samo tako moze se pricati o nekakvom normalnom funkcionisanju. Ja se nadam da ce narod jednom shvatiti, da ovo nema perspektivu, vec jedno proljecence..

almir90

#10585 Re: RE: Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

konektovan wrote: Znaci, ti odobravas zaduzivanje sebe, djece, unucadi, praunucadi, aferim. Jedina sansa ove drzave, je u smanjenju administracije, i samo tako moze se pricati o nekakvom normalnom funkcionisanju. Ja se nadam da ce narod jednom shvatiti, da ovo nema perspektivu, vec jedno proljecence..

Ovo je skroz druga tema za raspravu, i ne ide mi se u tom smijeru rasprave. Naravno da ne podržavam ovakvo uništavanje države, ali ako ću morati štetočinama namirivati iz svog džepa to krmčenje, onda sam itekako protiv. Sve dok imaju šta da prodaju budzašto na ime kredita koje dižu, imaju ta jača javna preduzeća, baš me zaboli, ja ih nisam birao. Ova je država svakako osuđena na propast, samo je pitanje vremena.
howdy

#10586 Re: RE: Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by howdy »

almir90 wrote:
konektovan wrote: Znaci, ti odobravas zaduzivanje sebe, djece, unucadi, praunucadi, aferim. Jedina sansa ove drzave, je u smanjenju administracije, i samo tako moze se pricati o nekakvom normalnom funkcionisanju. Ja se nadam da ce narod jednom shvatiti, da ovo nema perspektivu, vec jedno proljecence..

Ovo je skroz druga tema za raspravu, i ne ide mi se u tom smijeru rasprave. Naravno da ne podržavam ovakvo uništavanje države, ali ako ću morati štetočinama namirivati iz svog džepa to krmčenje, onda sam itekako protiv. Sve dok imaju šta da prodaju budzašto na ime kredita koje dižu, imaju ta jača javna preduzeća, baš me zaboli, ja ih nisam birao. Ova je država svakako osuđena na propast, samo je pitanje vremena.
De mi samo kazi hoce li biti nekih lancanih poskupljenja vezanih za ovo podizanje akciza?
mayab

#10587 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by mayab »

Maa , neee , otkud ti ta ideja, ovo je nesto sasvim drugo, podmazano vazelinom, kakva lančana poskupljenja, tobe jarabi pu pu pu :izet: :izet: :izet:
amar1994

#10588 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amar1994 »

cuj hoce li :lol: :lol: :lol:

vec sad su poskupljali meso i sir npr. :bih: :bih: :run:
howdy

#10589 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by howdy »

:D

opusteno momci....pitanje je postavljeno almiru90...
almir90

#10590 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

Nešto me zaboli ki** da li će biti poskupljenja ili neće, kao da cijene životnih namirnica zavise samo od cijene goriva. Ja se svakako svakoj promjeni prilagodim i tražim sebe u cijelom sistemu, ne čekam i ne kmečim na nepravdu. Da živim još u prošlom vremenu, kako sam živio i razmišljao, možda bih i kukao, sada me prosto zaboli, pomažem samom sebi kako znam i umijem, a šta će biti u ovoj vukojebini od države, zaboli me.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10591 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

Kralju, mozda se ti prilagodjavas, kako ce se prilagodjavati penzioner sa 300 KM ili fizikaner sa 400-500 KM i dvoje djece na grbaci?!
Kakve veze ima prosli sistem sa ovim? U ovom sad zivimo, pa nam je i bitno kako stvari stoje.
Drzava vec dere opasno, evo kad smo vec na temi o gorivu, bezobrazno je da se suti na formiranje cijena, znamo da nije realan odnos nabavke i maloprodajnih cijena i jos ocekujemo nove akcize.
Sta kazes, nije te briga sta se desava u ovoj vukojebini od drzave? Vrlo zrelo razmisljanje.
almir90

#10592 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

Kad ima prilika da se traži nešto drugo na izborima, većina ne želi ni izaći, već se samo kuka. Dosta mi je više te patetike, radim i ja za 400 KM redovan posao, ali zato sam našao drugi na kojem zaradim više, ne sjedim i ne čekam, i tako već dvije godine. I neću da idem u tu raspravu.

Evo, što se tiče nove cijene goriva, ja sam u zadnjih pet dana napravio osam kilometara s autom, iz principa neću da ga vozim i idem pješe na posao, pješe odem platiti račune, a mogu ga sipati. Kad vam toliko smeta taj naftni lobi, parkiraj auto i šetaj, i kad se skupi dovoljan broj onih kojima i nije potreba da do prodavnice udaljene od kuće 500 metara sjednu u auto i upale ga, stvari će se početi mijenjati. Gledam po gradu, a nije to samo kod nas, već svugdje, naspe se goriva za cvaju i kruži okolo sat-dva dok to ne isrpci, pa nek naftaši i šišaju kad ima ovaca.
howdy

#10593 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by howdy »

almir90 wrote:Nešto me zaboli ki** da li će biti poskupljenja ili neće, kao da cijene životnih namirnica zavise samo od cijene goriva. Ja se svakako svakoj promjeni prilagodim i tražim sebe u cijelom sistemu, ne čekam i ne kmečim na nepravdu. Da živim još u prošlom vremenu, kako sam živio i razmišljao, možda bih i kukao, sada me prosto zaboli, pomažem samom sebi kako znam i umijem, a šta će biti u ovoj vukojebini od države, zaboli me.

Posteno, mada to nije odgovor na pitanje.
almir90

#10594 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

howdy wrote:

Posteno, mada to nije odgovor na pitanje.
Imam račune od podmjere unazad dvije godine iz Binga, mrsko mi je sada listati po njima i tražiti varijacije u cijeni, zadnji frišak od prije par dana, potrošio koliko i inače potrošim, manje-više kupujem jedne te iste stvari.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10595 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

Vjeruj da bih rado setao da je to moguce, ne sipam da bih kruzio, za 5 dana predjem bar 100 km.
Najjace je kad neko cijeli svijet ravna prema sebi. Jarane, ne moze nam svima biti posao pred vratima/kilometar-dva od posla.

To o potrosackoj korpi nije tacno.
Cijene su u zadnjih 10 godina otisle bar 200 % navise.
Ono sto si mogao uzeti za 100 KM prije 10 godina danas ne mozes ni blizu.
A plate iste ili manje. Sad skontaj koji je to udar na prosjecan kucni budzet.
Svaka tebi cast sto radis i dodatni posao, sigurno da se i drugi ljudi dovijaju i rade sa strane, ali to ne znaci da nesto nije truhlo u drzavi Danskoj.
konektovan

#10596 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by konektovan »

Haj ne kaki Almire, da ti 'vako kazem.
Kafu, pola kile kupovao za 5 KM, sad skoro 7 KM, to mi nana veli. :wink:

Nego, ovi lihvari, hifko, Ep, ina, petrol, izgleda vec prikacili akcize gledajuci njihove cjenovnike?! :mrgreen:
almir90

#10597 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by almir90 »

Ma čovjek je očigledno mislio na cijene od ovog poskupljenja, poredio sam samo zadnja dva mjeseca. A račune sam pomenuo jer ih sakupljam, a još nikada nisam sjeo da pregledam varijacije cijena u zadnje dvije godine.

Ne ravnam ja svijet po sebi, već mi je pun kurac više te patetike na državnom nivou, samo neka kuknjava. A ko je potrudio se da šta promijeni? Niko! Davno sam se ja operisao od tih gluposti, i ne obraćam pažnju, borim se za sebe i to je to.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10598 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by Tomahawk11 »

Pa svako se bori za sebe, to je jasno.
Ja iz svog ugla mogu reci da nisam u situaciji da racunam svaki dinar, ali gledam opcenito, ovo kako je krenulo, oni koji se sad bave madjionicarskim vjestinama da bi prezivjeli ce ubrzo pocrkati.
Na kraju krajeva, to sto cu dati vise za gorivo, mogao sam na nesto drugo potrositi.
Al hajd, jbaji ga, kako stoje stvari, nismo bolje ni zasluzili.
Nek deru, pa ko koga prije...ili kome prije gace spadnu.
howdy

#10599 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by howdy »

radi se o tome da su klosari racunajuci na podizanje akciza koje ce izazvat poskupljenja svega ostalog ocekivat i veci priliv PDV-a usljed poskupljenja.
zato navijam da se blokira jebena akciza, ne zbog autoputa.
amir79

#10600 Re: NOVE CIJENE GORIVA

Post by amir79 »

ja nasuo benzina kod neškovića, jes jeftinije, al osjetno i lošije gorivo, morao sam dosuti boostpetrol aditiv da se motor dozove.... sad fino ide, a i opet ispade jeftinije nego na energopetrolu
Post Reply