Nova Suzuki vitara

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#876 Re: Nova Suzuki vitara

Post by sime_cipol »

:D
basicm

#877 Re: Nova Suzuki vitara

Post by basicm »

Pa nije to lose, nije klaonica.
NediM17

#878 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

vauvau wrote:A ovaj suzuki nije više made in japan? Vidim ljudi se žale masovno na pad kvalitete. :run:
Pa jedan sabrani forumas koji zeli da ostane aMoniman se ne bi slozio s tobom. Kaze ozbiljne firme imaju standarde u proizvodnji, tako da u slucaju Suzukija trebalo bi da je svejedno je li iz Japana, Madjarske ili ne daj Boze iz Indije. :stasreko:
vauvau

#879 Re: Nova Suzuki vitara

Post by vauvau »

NediM17 wrote:
vauvau wrote:A ovaj suzuki nije više made in japan? Vidim ljudi se žale masovno na pad kvalitete. :run:
Pa jedan sabrani forumas koji zeli da ostane aMoniman se ne bi slozio s tobom. Kaze ozbiljne firme imaju standarde u proizvodnji, tako da u slucaju Suzukija trebalo bi da je svejedno je li iz Japana, Madjarske ili ne daj Boze iz Indije. :stasreko:
Zna se ko pravi kvalitet. Ovdje kad neki hoće da pokažu da su im auti kvalitetni, stave sliku made in germany. A auto im komplet jeftino, nikakvo, u mađarskoj sklepano. Za mađarsku je i češka zapad. Hajd makar servis nije skup kao na onim kijama s fantomskim garancijama.

Je li neko primijetio kako ona zadnja svjetla strše na ovoj novoj vitari? Šta je ono?
Haris.ba

#880 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

Jest kvalitet malo manje japanski, ali auto je kompromis.

Bio sam u Hrvatskoj. Ima vitara ko da se dzabe dijele.

A i meninsunzadnje stopke na novoj ruzne.
Ali, naspram toyote i njenih novih stopki.mescini na yarisu koje izgledaju ko bradavice, vitarine stopke i nisu toliko lose. Valjda je nekakva moda po Japanu taj dizajn.
vauvau

#881 Re: Nova Suzuki vitara

Post by vauvau »

Ja gledao auto samo sprijeda i ok izgleda, ali sad pogledao malo detaljnije, ono katastrofa kako strši pozadi. :lol:
Me_again

#882 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Me_again »

vauvau wrote:
Zna se ko pravi kvalitet. Ovdje kad neki hoće da pokažu da su im auti kvalitetni, stave sliku made in germany. A auto im komplet jeftino, nikakvo, u mađarskoj sklepano. Za mađarsku je i češka zapad. Hajd makar servis nije skup kao na onim kijama s fantomskim garancijama.

Je li neko primijetio kako ona zadnja svjetla strše na ovoj novoj vitari? Šta je ono?
Proljece se blizi, misli mi lutaju, nemogu da skontam ko danas pravi kvalitetne aute ?
kabal1337

#883 Re: Nova Suzuki vitara

Post by kabal1337 »

hoce ljudi reci vitara nikad skuplja a losijeg kvalliteta.
Sto ti je potraznja pa se stanca kvalitet. Trebali su japanca poslat da im vrsi kontrolu
Optimist

#884 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Optimist »

kabal1337 wrote:hoce ljudi reci vitara nikad skuplja a losijeg kvalliteta.
Sto ti je potraznja pa se stanca kvalitet. Trebali su japanca poslat da im vrsi kontrolu
Moram se sloziti s tobom za ovaj dio nikad skuplja. Kad je tek predstavljena mogla se uzeti sa 1.6 motorom u GL+ opremi i allgrip pogonom za oko 30k KM. Sada u istoj opremi i sa 1.4turbo motorom kosta 36k KM.
NediM17

#885 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Ma pazi, sad je uporediva ova sa 1.0 turbo motorom kojim je zamijenjen dobri stari M16A i koja kosta oko 32 tisucice.
https://www.olx.ba/artikal/32771415/suz ... x4-akcija/
vauvau

#886 Re: Nova Suzuki vitara

Post by vauvau »

Optimist wrote:
Moram se sloziti s tobom za ovaj dio nikad skuplja. Kad je tek predstavljena mogla se uzeti sa 1.6 motorom u GL+ opremi i allgrip pogonom za oko 30k KM. Sada u istoj opremi i sa 1.4turbo motorom kosta 36k KM.
Pa s obzirom da je kvalitet nikakav, i to je preskupo. Plus ružno i iznutra plastičurine reciklirane biju u oči.
NediM17

#887 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

vauvau wrote:
Optimist wrote:
Pa s obzirom da je kvalitet nikakav, i to je preskupo. Plus ružno i iznutra plastičurine reciklirane biju u oči.
Uzmi kod sestriĆne koji sat maternjeg jezika, vidim da si i tu šupalj. Kaže se "obzirom".
vauvau

#888 Re: Nova Suzuki vitara

Post by vauvau »

NediM17 wrote:
vauvau wrote:
Uzmi kod sestriĆne koji sat maternjeg jezika, vidim da si i tu šupalj. Kaže se "obzirom".
E što ne mogu ovih nepismenih pametnjakovića, pa to ne bi znalo pročitati ni da ga tim u glavu udariš. Drži se ti slika i youtube snimača, to je za vas omladince, pusti ozbiljne ljude da diskutuju. Nemoj me više citirati molim te.

Image
iceman ze

#889 Re: Nova Suzuki vitara

Post by iceman ze »

Prijatelj vozi Vitaru i kaze da su poskupile u odnosu kad su tek izasle. Licno nikad nisam vozio japanca. Mada razmisljam ako bih novo uzimao opet su povoljniji od Renegade, Kuge, T-roca, Kone, mozda po cijeni moze sa Aronom, Dusterom itd.

Nekako preko 30 milja mi je bez obzira da li imam novca ipak bacanje. Nisam siguran da ce nakon 10 g bilo koji od pobrojanih biti neko auto za nepozeljeti promjeniti.
nepass1

#890 Re: Nova Suzuki vitara

Post by nepass1 »

pa svako auto ces nakon 10g zeliti promjeniti, necu je u grob sa sobom.
ja sam svoju gl+ platio 27k, da sam uzeo 4x4 i automatik izasla bi 34k.
NediM17

#891 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

vauvau wrote:
NediM17 wrote:
vauvau wrote:
E što ne mogu ovih nepismenih pametnjakovića, pa to ne bi znalo pročitati ni da ga tim u glavu udariš. Drži se ti slika i youtube snimača, to je za vas omladince, pusti ozbiljne ljude da diskutuju. Nemoj me više citirati molim te.

Image
Losi su ti primjeri. Pogledaj bolje kad se moze koristiti "s obzirom". A reci mi kako da se ne referisem na takvog znalca.
vauvau

#892 Re: Nova Suzuki vitara

Post by vauvau »

NediM17 wrote:
vauvau wrote:
vauvau wrote:

Image
Losi su ti primjeri. Pogledaj bolje kad se moze koristiti "s obzirom". A reci mi kako da se ne referisem na takvog znalca.
Nemam ja šta gledati, tebi je stavljen primjer iz rječnika, ali kao što napisah, tebe kad bi rječnikom po glavi odalamili ne bi naučio. Jer da se batinom pamet utjeruje, magarci bi bili najpametniji, a vidimo svi da nisi ni blizu toliko pametan koliko bi želio ispasti.
Pokušavaš neprestano i iznova ispasti pametan, ali ti ne ide, iz očitih razloga, pa onda pokušavaš biti grammar nazi, ali ti ni to ne ide, iz spomenutih razloga . :lol:
Hajd guglaj sad, listaj slikovnice i gledaj youtube, to je danas moderno i in za vas omladince. Magareća škola. :thumbup:
iceman ze

#893 Re: Nova Suzuki vitara

Post by iceman ze »

Daju li ovi u Berlijeti, Vibi, Suzuki, Boras itd. popust za cash? Kupovao sam prije dvije god. U GumaM i dobih popust za clana familije, dok recimo Beganovic iz Ze rece da mogu i zlatom placati, ali je ista cijena .. :)
commendatore

#894 Re: Nova Suzuki vitara

Post by commendatore »

iceman ze wrote:Daju li ovi u Berlijeti, Vibi, Suzuki, Boras itd. popust za cash? Kupovao sam prije dvije god. U GumaM i dobih popust za clana familije, dok recimo Beganovic iz Ze rece da mogu i zlatom placati, ali je ista cijena .. :)
jesi našo kod kogaš kupovat.... smetljar....
il dottore

#895 Re: Nova Suzuki vitara

Post by il dottore »

iceman ze wrote:Daju li ovi u Berlijeti, Vibi, Suzuki, Boras itd. popust za cash? Kupovao sam prije dvije god. U GumaM i dobih popust za clana familije, dok recimo Beganovic iz Ze rece da mogu i zlatom placati, ali je ista cijena .. :)
Kako se drugacije moze kupiti novo auto nego za novac
drndalo

#896 Re: Nova Suzuki vitara

Post by drndalo »

il dottore wrote:
Lizing, pushing...? :kiss:
iceman ze

#897 Re: Nova Suzuki vitara

Post by iceman ze »

drndalo wrote:
il dottore wrote:
U
Lizing, pushing...? :kiss:
1/2 odmah na sunce a onda 1/2 klanje kreditom, pa staro za novo....
Haris.ba

#898 Re: Nova Suzuki vitara

Post by Haris.ba »

U Berlijeti nisam dobio nikakav popust na keš. Toliko im se prodavala da nisu htjeli dati nikakav popust.

Mada je najmanju cijenu mi dala Tuzla.
NediM17

#899 Re: Nova Suzuki vitara

Post by NediM17 »

Haris.ba wrote:
U Berlijeti nisam dobio nikakav popust na keš.
Ma njima je svejedno je li cash ili transfer s tvog racuna, kredit, lizing, pushing, oni svoje pare dobiju odmah i u cjelokupnom iznosu. A ti onda placaj godinama.
il dottore

#900 Re: Nova Suzuki vitara

Post by il dottore »

NediM17 wrote:
Haris.ba wrote:
U Berlijeti nisam dobio nikakav popust na keš.

Ma njima je svejedno je li cash ili transfer s tvog racuna, kredit, lizing, pushing, oni svoje pare dobiju odmah i u cjelokupnom iznosu. A ti onda placaj godinama
.
Dosad sam mislio da ovako funkcionise, reko' mozda ovi znaju bolje
Post Reply