Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nepass1 wrote:
Na svaki kontakt kliknem dugme.
Ne znam sta cu za felge, valjda sta do oktobra skontam. Ili eventualno da uzmem zimske 17ke pa samo mjenjam.
Najradije bih uzeo 16ke, ali skupe kod njih. Gume i felge bi izasle oko 2600KM (16ke).
nepass1 wrote:
Na svaki kontakt kliknem dugme.
Ne znam sta cu za felge, valjda sta do oktobra skontam. Ili eventualno da uzmem zimske 17ke pa samo mjenjam.
Najradije bih uzeo 16ke, ali skupe kod njih. Gume i felge bi izasle oko 2600KM (16ke).
Ma kupi samo gume ako ne nađeš dobre i povoljne felge. Posle 5 godina ih obnoviš kod ovih što rade popravke felgi i opet ko nove. A auto ti uvijek lijepo izgleda.
citroen xm wrote:Ma kupi samo gume ako ne nađeš dobre i povoljne felge. Posle 5 godina ih obnoviš kod ovih što rade popravke felgi i opet ko nove. A auto ti uvijek lijepo izgleda.
Pa tako nesta i ja razmisljam, kad istrosim zimske gume onda obnoviti felge, tad ce biti para i za drugi par
citroen xm wrote:Ma kupi samo gume ako ne nađeš dobre i povoljne felge. Posle 5 godina ih obnoviš kod ovih što rade popravke felgi i opet ko nove. A auto ti uvijek lijepo izgleda.
Pa tako nesta i ja razmisljam, kad istrosim zimske gume onda obnoviti felge, tad ce biti para i za drugi par
Izvini, ali kombinaciju na 16" sa alu felgama (neoriginalnim, ali novim), mislim da su one iz Jajca, sa zimnjacama sam platio oko 1200 KM... Doduse, 205/60R16, i sa 4 sarafa. Ali...
Izvini, ali kombinaciju na 16" sa alu felgama (neoriginalnim, ali novim), mislim da su one iz Jajca, sa zimnjacama sam platio oko 1200 KM... Doduse, 205/60R16, i sa 4 sarafa. Ali...
Ma skupe im celicne felge oko 1800km i gume 800. A jbg nisam opet toliko lud da dam 1800 za celicne felge
nepass1 wrote:Harise koristis li start stop sistem, ja sam iskljucio
Po gradu da. Po otvorenoj ne. Navikneš se brzo. Prvo me nerviralo, sada i ne primjetim.
Kako si ga isključio? Koliko znam ne može se isključiti trajno. Već svaki novi kontakt.
Šta si za gume i felge sredio.
Vidjoh vitaru na alu felgama, mislim da su 16ke. Znam lika, samo da mi dodje na posao pa cu vidjeti kakve su mu felge. Nisu suzuki sigurno.
Bilo mi ofirno trcati za njim i zaustavljati ga
Kako sam nasuo na BP gorivo potrosnja pala na ravno 7.0
Jos nisam iz Sarajeva izasao.
NediM17 wrote:Laksa od SX4, a i on bas lijepo ide kad se zavrti.
Eh evo me, napunio do vrha. I kazem liku dok ne iskoci. Bilo na 88.6KM i on zaokruzi na 89. Ali nebitno
Veceras stavim slike, ugl po fuleo app potrosnja je 6,49l. Po bordu 6.1l. Po mojoj racunici predjeni km i koliko sam nasuo prosli put 6.55l.
Moram napomenuti da je bilo 190km otvorenog puta (romanija) ostalo sve sarajevo. Od predjenih 666km do ovog sad sipanja.
Najbitnije nisam presao 3k obrtaja.
Eh evo me, napunio do vrha. I kazem liku dok ne iskoci. Bilo na 88.6KM i on zaokruzi na 89. Ali nebitno
Veceras stavim slike, ugl po fuleo app potrosnja je 6,49l. Po bordu 6.1l. Po mojoj racunici predjeni km i koliko sam nasuo prosli put 6.55l.
Moram napomenuti da je bilo 190km otvorenog puta (romanija) ostalo sve sarajevo. Od predjenih 666km do ovog sad sipanja.
Aferim, stvarno je to predobra potrošnja, ako je istinita.
Vitara je laksa od SX4, jedino ako to moze praviti razliku. U svakom slucaju ta potrosnja je super.
Cee'd 1.4 benzinac mi trosi malo ispod 7l litara benzina, a SX4 1.6 benzinac 8-9 litara plina. Govorim o nekoj kombinovanoj voznji.
A izmjeri i koliko ti sat laze. Na SX4 laze nemalo. Na 205/60-16'' 7%, a na 195/65-15'' 10%.
E da si uzeo 4x4 da vidiš uživancije vozati u sport modu po Romaniji.
1.6DDiS je Fiat masina, i u Vitari u ponudi ima automatik s dva kvacila i sest brzina, i mislim da je u pitanju takodjer Fiat TCT mjenjac.
1.6VVT je Suzuki masina, koja se moze dobiti i uparena sa Suzuki sestobrzinskim klasicnim automatikom sa sest brzina.
1.4BoosterJet mislim da se moze kupiti samo u varijanti sa rucnim mjenjacem.
Inace, Harise, ima automatik Vitara vise nego sto mozes i pomisliti. Vitara mi je na piku za sljedeci auto, i 1.6 benzinca bih vise volio kupiti sa automatikom nego sa rucnim mjenjacem. Kod dizela bih automatik zaobisao.