Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sorcerer
#76 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ja sam jednom dotakao prstom bolid F1,pika li se to ista?
-
goran16v
#78 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Eto ako je slab i ako ne valja dajte ga meni! 
- muha_sa
#79 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
retrovizor mi se ne svidja 
- respo
#80 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
nema onu rucicu za saug ne valja 
- fidoremilienko
#81 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Jedno vrijeme sam vozio Audi A6, 300KS. Auto leti. Vozio sam i S350 CDI, 2008 godiste. Super ide. Ali sam se i vozio u S63, vjeruj da je razlika ogromna.jefferson wrote:Slazem se, ali ne vjerujem da je iko jos sjeo od nas i provozao taj automobil pa da sad djelimo iskustva.fidoremilienko wrote:Ma sve je to ok, ali i sve je to stvar licnih mišljenja.
Na osnovu onoga sto je na papiru, izgleda sasvim OK (nije AMG). Pokazat ce vrijeme jel to dovoljno ili nije. Medjutim, kako ovaj auto nije napravila Lada, mislim da ce sve biti OK.
Prije toga sam imao Lagunu 2, sa 120 i 170 KS. Ti su negdje oko 1600 kg. Vjeruj kad sjedis u ovu od 120 KS,sam, ok je. Cim ti sjedne jos 3,4 ljudi vec osjetis tromost. Meni je to smetalo, mozda je nekome to ok.
Zato i kazem, sve je stvar ličnog utiska i.novaca. A sad vozim Lagunu 3 od 150 KS. Solidna je
- _mufljuz_
#82 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
i tako i tako mislim da i sa svojih "samo" 600 Nm je u stanju zaspartat asfalt kad mu isljucis launch-control
ako je to ako nije onda je ASR
- coece samo par stotina Nm vise imaju tegljaci 
- respo
#83 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ja koliko znam ovo je predvicenjo za krstarenja a ne da nabijas sekunde od semafora do semafora
tako da tih koliko vec konja u njemu sluze svrsi
lagano ubrzanje on ce kad tad doci na 200km/h kad tad
a onaj ko je kupio ne brine hoce li to biti za 5 sekundi ili za 45
tako da tih koliko vec konja u njemu sluze svrsi
lagano ubrzanje on ce kad tad doci na 200km/h kad tad
a onaj ko je kupio ne brine hoce li to biti za 5 sekundi ili za 45
- avantgarde
#84 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ako cemo cijeniti ili ocjenjivati ovaj auto onda treba prvo znati cemu i kojoj klijenteli sluzi ovaj auto?!...S-klasa je uvijek bio i ostao sinonim luksuza,ugodjaja i snage naravno...s ovim motorom od 258ks je po mom misljenju ovaj auto vrlo dobro i sasvim dovoljno motorizovan,osim Njemacke nema vise ni jedne zemlje gdje covjek moze bar ponekad na miru vozit koliko hoce(zato mi je jos draza ta D ;,pa ma sta to znacilo) )...rekoh vec da imam otprilike isti motor 350 cdi ali na za dvije klase manjem autu ali i on tezi nekih 1700 kg ako se ne varam,mogu samo reci da je to azdaHa od motora,trga,vuce,guta kilometre tek onako,jednostavno je ugodjaj...ima amg opcije,znaci nesto tvrdji,ljepsi,drugi(sportski) ovjes itd.,takodje na 250 km zatvoren elektronski ali i tih 250 km je sasvim dosta,ustvari ne mogu s esjetit kad sam imao priliku vozit brze od 230 km/h iako nije izricito zabranjeno jer je jednostavno previse auta,jako su rijetki momenti kad je sve prazno pa da covjek nagura na 250 km/h...juce probah na pravcu od 20 km duzine,4 trake da ga dignem do 250 km/h,na 230 km izleti drugi auto iz desne trake,ja morao kocit...eto to je to...hocu reci,ja sam kocio i nije bio problem zakocit jer je ovaj moj srednja klasa i srednja velicina...e sad,ne znam sta misli neki ljudi o masi i velicini...cemu i kojem qurcu ce ekstremne vozne perfomanse,
jednom tako velikom vozilu poput S klase,ovaj auto je vrlo velik i bilo bi jako glupo i neinteligentno pokretati ga onim sportskim parfomansama manje teskih auta ili extrasportskih auta...zamilsite autobus koji bozi 220 km/h...ja tu ne bi volio sjedit..jer fizika je fizika,u jednom momentu je teska za kontrlisat u gubi svaki svoj smisao postojanja..
na kraju krajeva mnogi od vas voze ili uzdisu za ovim novim SUV-ovima (bmw x5 3 l,ml 350 cdi,a q7 3 l...itd)..?!...a ta su auta u odnosu na ovu s klasu zbilja troma i ne mogu nikad imat perfomanske s klase jer su previsoki itd..tu ne kazete nista sto je to tako!?
znaci,po mom miljenju ovo je jedan vrlo idealan motor
jednom tako velikom vozilu poput S klase,ovaj auto je vrlo velik i bilo bi jako glupo i neinteligentno pokretati ga onim sportskim parfomansama manje teskih auta ili extrasportskih auta...zamilsite autobus koji bozi 220 km/h...ja tu ne bi volio sjedit..jer fizika je fizika,u jednom momentu je teska za kontrlisat u gubi svaki svoj smisao postojanja..
na kraju krajeva mnogi od vas voze ili uzdisu za ovim novim SUV-ovima (bmw x5 3 l,ml 350 cdi,a q7 3 l...itd)..?!...a ta su auta u odnosu na ovu s klasu zbilja troma i ne mogu nikad imat perfomanske s klase jer su previsoki itd..tu ne kazete nista sto je to tako!?
znaci,po mom miljenju ovo je jedan vrlo idealan motor
-
klixo
#85 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ma pusti forumaše , da je uzeo S63 AMG oni bi rekli vidi glupana sto nije uzeo S65 AMG ...
-
Mr.Fundamental
#86 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Pa normalno da bi rekli, znaš li ti koliko je slab S63? Ne može sa klimom uz Dalmatinsku, moraš se skroz od dna zaletit kako bi imao šansi. Ja probO. S65 je već bolji, ali Brabus od 850KS je ipak optimalno riješenje.
- _mufljuz_
#87 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
jos sam zaboravio samo da kazem da mi je jos G-Klass fakozovan do bola uz S-KLass - pravi pravcati nenadjebivi nepoderivi Mercedes Benz
tako da bi volio nekad imat jednog
tako da bi volio nekad imat jednog
-
citroen xm
#88 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
G klasa već nije tako nedostižna ako pristaješ na polovno. Sve zavisi šta tražiš. Polovnu S klasu je malo nezgodno uzeti jer je malo ko prodaje sa malo km, a ne daj bože nju popravljati kada počne da se kvari.
-
klixo
#89 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Danas otisao spuru da namjestim na autu i tako u prici sa majstorom kako su me zalampali u ASA-i za EGR ventil i vakum doza turbine , rek'o skroz mi sumnjivo bilo...Prvo mi ode EGR pa onda par dana kasnije vakum doza turbine... Tako on meni isprica kako su njegovom prijatelju trazili 7 hiljada (audi a8 2008 god fejslift) da zamjene semering ...Otisao do majstor poznanika i sve mu zavrsio za 500 km ... Da li je istina ne znam , samo kazem.U ovlastenom servisu su gori lopovi nego ovi mahalski majstori.
-
goran16v
#90 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Kakve veze ovo ima s temom?klixo wrote:Danas otisao spuru da namjestim na autu i tako u prici sa majstorom kako su me zalampali u ASA-i za EGR ventil i vakum doza turbine , rek'o skroz mi sumnjivo bilo...Prvo mi ode EGR pa onda par dana kasnije vakum doza turbine... Tako on meni isprica kako su njegovom prijatelju trazili 7 hiljada (audi a8 2008 god fejslift) da zamjene semering ...Otisao do majstor poznanika i sve mu zavrsio za 500 km ... Da li je istina ne znam , samo kazem.U ovlastenom servisu su gori lopovi nego ovi mahalski majstori.
- _mufljuz_
#91 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
To je jarane S-Klasa sa terenskim ovjesom i prenosom tako dacitroen xm wrote:G klasa već nije tako nedostižna ako pristaješ na polovno. Sve zavisi šta tražiš. Polovnu S klasu je malo nezgodno uzeti jer je malo ko prodaje sa malo km, a ne daj bože nju popravljati kada počne da se kvari.
A jebi ga - valjda bude nekad para za odrzavanu pa makar i sa 200-250 milja km
-
jefferson
#92 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Vozio sam svasta u zivotu, od japanski, italijanskih do njemackih (to sto sam vlansik bio), sad imam dva auta u kuci sa po 200ks, i znam sta je razlika u ks.fidoremilienko wrote:Jedno vrijeme sam vozio Audi A6, 300KS. Auto leti. Vozio sam i S350 CDI, 2008 godiste. Super ide. Ali sam se i vozio u S63, vjeruj da je razlika ogromna.jefferson wrote:Slazem se, ali ne vjerujem da je iko jos sjeo od nas i provozao taj automobil pa da sad djelimo iskustva.fidoremilienko wrote:Ma sve je to ok, ali i sve je to stvar licnih mišljenja.
Na osnovu onoga sto je na papiru, izgleda sasvim OK (nije AMG). Pokazat ce vrijeme jel to dovoljno ili nije. Medjutim, kako ovaj auto nije napravila Lada, mislim da ce sve biti OK.
Prije toga sam imao Lagunu 2, sa 120 i 170 KS. Ti su negdje oko 1600 kg. Vjeruj kad sjedis u ovu od 120 KS,sam, ok je. Cim ti sjedne jos 3,4 ljudi vec osjetis tromost. Meni je to smetalo, mozda je nekome to ok.
Zato i kazem, sve je stvar ličnog utiska i.novaca. A sad vozim Lagunu 3 od 150 KS. Solidna jea sto se Merca tiče, ne blatim ga. Kazu ljudi za njega, milion je zvijezda na nebu, samo jedna na Zemlji!
Ali sam sve ove godine koliko vozim i koliko sam km napravio, isto tako naucio sta je obrtni moment!
- fidoremilienko
#93 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Da, samo sto je razlika blizu 300Nm, osjetna, ako vec pricas o Nm.jefferson wrote: Vozio sam svasta u zivotu, od japanski, italijanskih do njemackih (to sto sam vlansik bio), sad imam dva auta u kuci sa po 200ks, i znam sta je razlika u ks.
Ali sam sve ove godine koliko vozim i koliko sam km napravio, isto tako naucio sta je obrtni moment!
- Karabaja
- avantgarde
#95 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ma nije ni S klasa bas tako nedostizna,eno ima ovih pretposljednjih modela S klase koliko hoces za 30-40 milja € sa vrlo malo prijedjenih km i sa vrlo dobrim motorima,cak i S 500 sa tvrdjim amortizerima amg itd...a bivsu S klasu su radili i sa 4-cilindricnim motorima koji imaju 205 ks...takve S klase su jos blize dzepu obicnog covjeka...citroen xm wrote:G klasa već nije tako nedostižna ako pristaješ na polovno. Sve zavisi šta tražiš. Polovnu S klasu je malo nezgodno uzeti jer je malo ko prodaje sa malo km, a ne daj bože nju popravljati kada počne da se kvari.
-
jefferson
#96 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Jeste, ali 620nm u ovom automobilu je sasvim OK. 300nm, razlika izmedju cega 300nm? Otkad je 620nm obrtnog momenta malo ili nedovoljno?fidoremilienko wrote:Da, samo sto je razlika blizu 300Nm, osjetna, ako vec pricas o Nm.jefferson wrote: Vozio sam svasta u zivotu, od japanski, italijanskih do njemackih (to sto sam vlansik bio), sad imam dva auta u kuci sa po 200ks, i znam sta je razlika u ks.
Ako ces mak na konac, s obzirom na namjenu ovog vozila, logicnije je S sa ovim motorom nego AMG!
Ako ces sportsku limuzinu, to prave u Bavarskoj daleko bolje nego u Stutgartu, ali opet, svako hoce ono sto njemu pase.
- fidoremilienko
#97 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Razlike između S63 i S350....jefferson wrote:Jeste, ali 620nm u ovom automobilu je sasvim OK. 300nm, razlika izmedju cega 300nm? Otkad je 620nm obrtnog momenta malo ili nedovoljno?fidoremilienko wrote:Da, samo sto je razlika blizu 300Nm, osjetna, ako vec pricas o Nm.jefferson wrote: Vozio sam svasta u zivotu, od japanski, italijanskih do njemackih (to sto sam vlansik bio), sad imam dva auta u kuci sa po 200ks, i znam sta je razlika u ks.
Ako ces mak na konac, s obzirom na namjenu ovog vozila, logicnije je S sa ovim motorom nego AMG!
Ako ces sportsku limuzinu, to prave u Bavarskoj daleko bolje nego u Stutgartu, ali opet, svako hoce ono sto njemu pase.
Eto, suština je u tome, ko šta voli i šta kome paše i koliko je para i....i.....o tome ja pričam.
- avantgarde
#98 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ja inace nikad ne bih pozelio vise luksuza od E klase,jednostavno to je sasvim ok,optimalno i dovoljno..
http://www.youtube.com/watch?v=X3O_XoYN ... jA&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=X3O_XoYN ... jA&index=3
- 2uk4
#99 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Količina inžinjera i eksperta za automobile na ovom forumu je too damn high.Pa pola vas se vozi u golfovima koji imaju ubrzanje do stotke preko 13-14 sekundi i ovdje pričate kako mu je malo ovaj 3.0 sa 230 konja malo.A da je uzeo 500 ili 630 ovdje bi pljuvali čovjeka kako mu je to previše i kako će ubiti nekoga.Inače slažem se sa:
jefferson wrote: Samo mi nije jasno sto ti inzinjeri nisu dosli na forum i trazili misljenja svih ovih inzinjera ovdje.
-
jefferson
#100 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Jeste, ali 620nm u ovom automobilu je sasvim OK. 300nm, razlika izmedju cega 300nm? Otkad je 620nm obrtnog momenta malo ili nedovoljno?
Pa znam da je razlika u obretnom monetu zimedju AMG i S350 itekako velika.Razlike između S63 i S350....
Eto, suština je u tome, ko šta voli i šta kome paše i koliko je para i....i.....o tome ja pričam.
Ali 620nm je itekako dovoljno da ovom autu uz kombinaciju sa 7G mjenjacem, podari performanse daleko iznad prosjeka koji saobraca na cestama.