Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frankwhite

#26 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by frankwhite »

Industrialyzer wrote:
devito wrote:Ne znam sta fali motoru od 250ks.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

Ma forumasima malo, jebiga, oni Aventadorom dolaze na posao
s obzirom da auto ima dvije tone malo je:D
Industrialyzer

#27 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Industrialyzer »

Koliko trosi Lambo? Kako te slusa? :mrgreen:

Kad probas vidjeces koliko nisi upravu. Pa nisu oni ubacili motor tek tako, prosao je on puno testiranja da ga odobre...
zli_hordas

#28 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by zli_hordas »

Gdje ce sa golfom 2
O'zone
Globalni moderator

#29 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by O'zone »

Jebeš ovo, ja ga sa svojom Felicijom poderm uz Ivan....
zli_hordas

#30 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by zli_hordas »

Uzo bi ga al cuo sam od havera da je los po makadamu.
O'zone
Globalni moderator

#31 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by O'zone »

i troši 10 litara
johntra

#32 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by johntra »

zli_hordas wrote:Uzo bi ga al cuo sam od havera da je los po makadamu.
zato ga uzmeš ko službenog i libo te... :D
almir90

#33 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by almir90 »

Cudo nema komentara vec odakle mu pare haha..

Kako god, nek' mu je sa srecom, sto se mene tice :D. Ja i ne pomisljam da cu imat jednog haha..
omega369

#34 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by omega369 »

meni se ne svidja nimalo. barem ovako na slikama mi ne djeluje elegantno. S klasa mora biti malo robusnija :wink:
Darko12

#35 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Darko12 »

omega369 wrote:meni se ne svidja nimalo. barem ovako na slikama mi ne djeluje elegantno. S klasa mora biti malo robusnija :wink:
Upravu si, golf je elegantniji :-D
trambusek88

#36 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by trambusek88 »

SixtySix wrote:Ekskluzivno: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH (Foto)

Ovih dana upriličena je isporuka najnovije Mercedes Benz S klase, prvom kupcu u BiH, točnije u Mostaru u autosalonu tvrtke Auto Lijanovići d.o.o., inače zastupnika ove cijenjene marke iz Stuttgarta.

Unatoč krizi i recesiji, ima onih među BH građanima koji mogu izdvojiti preko 230.000 KM za ultraluksuzan doživljaj vožnje u limuzini kojoj se divi cijeli automobilski svijet. Ista je nakrcana opremom, a pogoni je turbodizelski motor sa 258 KS uparen sa automatskim 7G TRONIC PLUS mjenjačem.
Šta mu bi da ovo kupi? Pa za te pare je mogao kupiti bar 100 Golfova dvojki, pa da svaki dan drugog Golfa voza :shock: Heej svaki dan drugi GOLF!!!
Nabucco

#37 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Nabucco »

Šta ba 100 ?? :D

200 golfova :-D
mayab

#38 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mayab »

Industrialyzer wrote:
devito wrote:Ne znam sta fali motoru od 250ks.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

Ma forumasima malo, jebiga, oni Aventadorom dolaze na posao[/quote]
:lol: :thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#39 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Truba »

merđo beton ne znam šta se žalite :D
avantgarde

#40 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

_mufljuz_ wrote:imao sam "srecu" da ga nedavno vidim na tablicama Bottropa :mrgreen: i to sa skrivenim znakovima "maticne" firme....

to je jedini mercedes koji priznajem kao Mercedes - zvijer - LCD skoro metar instrument ploce sve je digitalizirano vjerovatno sa prikazima po zelji - digitalno analognim svjetlosnim i slicno.... frajer prefurao preko kaldrme i makadama i nijedan zvuk iz ovjesa....

jednostavno perfektna r(evolucija).....

volio bih ga provozati kad bih mogao da osjetim ugodjaj....

a ovi sto "vicu" 200 i kusur konja nista :lol:
sjedio sam neki dan u ovakvom autu.. :-) :-) ...fantazija,zbilja perfekcija,ne da ga hvalim,ko ga sHisa,nije moja,ali jeste maKina i pol..mjesta koliko hoces,ama sve je bas onako kako to covjek u najjacoj fantaziji moze sebi zamislit...,kao obican smrtnik ne moram bas da ga imam,lai bih ga volio jednom provozat ali bez ogranicenja,sa vollkasko pa ako nesto bude nek placaju.. :D
a i diselski motor,sestocilindricni sa 258 ks je sasvim dovoljno za ovaj auto,puno je to konja i ne mogu zamilsit da fali snage,imam isti motor c klasa ali sa 232 ks,ma auto skace,doduse jeste i podosta laksi od ovoga ali zato ovaj ima 25 konja vise.. ;-)
kome je malo nek uzme S 350 benzinca,cijena mozda cak i manja od disela ali ima preko 300 ks ili S 500,AMG itd...ne sikirajte s eza snagu,Mercedes ima toliko opcija da ce svako biti zadovoljan,svako ko ima ovu sitnicu od novaca u dzepu da plati..samo je to problem,sve ostalo nije.. :D :lol: :lol:
avantgarde

#41 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

Nabucco wrote:Auto je bomba. :D

Samo ne znam kojem majmunu pade na pamet da stavi ovaj motor u njega :roll:

258KS :-) :-) :-)
jesil ti nekad vozio nesto sto ima prkeo 250 diselovih ks?...nisma vozio S klasu ali sma par puta vozio novu E klasu sa 6-cilindricnim diselom,auto baca glavu unazad i na 100 km ako pritisnes gas do kraja i stavis u sport modus...a S klasa nije puno razlika...osim toga,ovo je superluksuzni autoza brzo voznju,cak za vrlo brzu voznju i to sa ovim motorom,ali ne za trke po Hockenheimu itd..ha ja..
_mufljuz_

#42 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

ne kontam sta treba vise - ovo ide 250 km/h sigurno i ubrzanje mu je ispod 8-9 sekundi
al eto izgleda sporije ubrzava od forumaskih JGL-2 GTDova :mrgreen: i skodi SDIjeva :mrgreen:
Mr.Fundamental

#43 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Mr.Fundamental »

Jest vala, prokleti amaterski inžinjeri koji budu preko štele zaposleni, za dva dana sklepaju potpuno novo auto i nasumično odobre motorizaciju :-)

Ubrzanje od 0-100 za 6.8 sekundi, što je brže od Golfa 6 GTI. Max. brzina ograničena na 250 km/h, izmjerena prosječna potrošnja na testu Auto Kluba 8.1l, CO2 146g/km, što je za 3.0 dizela nevjerovatan rezultat koji je skoro na nivou nekih manjih ekoloških benzinaca. Ti skontaj koliki su napori potrebni da ti 2-tonska limuzina sa performansama hothatcha troši 8l i pri tome ispušta duplo manje CO2 u poređenju sa 3.0 dizelima od prije 5-6 godina. Ali šta znaju inžinjeri, na ovoj planeti se neće pojaviti dobro auto dok se cyber Bošnje ne krenu konsultovati oko svih vitalnih stvari :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#44 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

Vjerovatno Doktorima nauka iz svoje branse,prvenstveno tu mislim na ekonomske i masinske,koji su zaposleni u Mercedesu.
:D
karanana

#45 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by karanana »

ne bi im ovo bio prvi put da zaseru kod izracuna optimalnog omjera snage i tezine automobila. radili su to na nekim motorima koje su stavljali u jeepove kad su bili zajedno sa chryslerom.
ispod 4 glave konja za ovakvu limuzinu je nista. jel ono tapacirung prljav? je li ovo novo auto?
_mufljuz_

#46 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

karanana wrote:ne bi im ovo bio prvi put da zaseru kod izracuna optimalnog omjera snage i tezine automobila. radili su to na nekim motorima koje su stavljali u jeepove kad su bili zajedno sa chryslerom.
ispod 4 glave konja za ovakvu limuzinu je nista. jel ono tapacirung prljav? je li ovo novo auto?
jarane ako je 6.5 sekundi do stoje neoptimalno onda ga jebi - je l to vozis aventadora? :lol:
RLewis

#47 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by RLewis »

Merc je beton ali u ovoj klasi je ovaj motor 'mali', znam da namjena ovog vozila nije jurcanje ali bar 50ak konja vise i to je to! Potrosnja i CO2 padaju u drugi plan ako si u mogucnosti kupiti ovo vozilo!
i ne vozim nesto od 50 ks nego 230 ks i znam sta je to!
staradis

#48 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by staradis »

Motor je sasvim dovoljan po skoro svim kriterijima

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
_mufljuz_

#50 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by _mufljuz_ »

ma nista posebno - ima osiguranje da se odere momacki :mrgreen: - recimo 20-25 hiljada ojera :mrgreen:
izgleda da mu je skrsio i zracno vjesanje cim se onako opustio....

RLewis wrote:Merc je beton ali u ovoj klasi je ovaj motor 'mali', znam da namjena ovog vozila nije jurcanje ali bar 50ak konja vise i to je to! Potrosnja i CO2 padaju u drugi plan ako si u mogucnosti kupiti ovo vozilo!
i ne vozim nesto od 50 ks nego 230 ks i znam sta je to!
vozim i ja nesto od skoro 2 tone i sa 250 KS i znam sta je to i znam da je dovoljno, za vise fakat nema potrebe i u 90% vremena vise snage je nepotrebno - 300-400 i vise konja mogu da shvatim samo kod nekog ko cesto ide na trkacu stazu i nekog ko je voljan da ubije covjeka dijete zivotinju i sebe :wink: :mrgreen:

ako cemo se vec rcitiku... :mrgreen:

najgore je za volanom biti kurcevit - to je kao ispaljen projektil bez navodjenja koji neselektivno pogadja....
ja sam jednom naucio 230 zakljucano i maca mi prelijece preko autoceste... e to je bio ples na zici.... dan danas ne kontam kako se nisam isprevrt'o ili bar izokret'o na cesti... valjda malo iskustva :mrgreen:
Post Reply