Zaboravio sam citirati korisnika "citroen xm" ... O skupim dijelovima za limuzine i sl.goran16v wrote:Kakve veze ovo ima s temom?klixo wrote:Danas otisao spuru da namjestim na autu i tako u prici sa majstorom kako su me zalampali u ASA-i za EGR ventil i vakum doza turbine , rek'o skroz mi sumnjivo bilo...Prvo mi ode EGR pa onda par dana kasnije vakum doza turbine... Tako on meni isprica kako su njegovom prijatelju trazili 7 hiljada (audi a8 2008 god fejslift) da zamjene semering ...Otisao do majstor poznanika i sve mu zavrsio za 500 km ... Da li je istina ne znam , samo kazem.U ovlastenom servisu su gori lopovi nego ovi mahalski majstori.
Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
klixo
#101 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
- fidoremilienko
#102 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Stoji sve, uz to bih još dodao da se na kraju svodi na individualni dojam, ali i cijenu, koja je možda i najbitniji faktor. Od mene tolikojefferson wrote: Ali 620nm je itekako dovoljno da ovom autu uz kombinaciju sa 7G mjenjacem, podari performanse daleko iznad prosjeka koji saobraca na cestama.
-
jefferson
#103 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Kako nije malo, pa GTI iz 1989 je isao 240vettel wrote:sve samo znalci i pametnjakovici. pola vas sto tvrdite da je malo 258ks nije osjetilo vise od 300nm momenta i ubrzanje od 7 sec. a kamoli manje. inzinjeri su dobro projektovali i osjenili sta je za taj auto adekvatno. 620nm kida asvalf ljudi sta vam je.
mercedes s klasa je namijenjna krstarenju magistralom a ne za obaranje brzinskih rekorda. ne mijesajte kruske i jabuke.
baj d vej - svaka s klasa ide 230+ (sad recite da je i to malo)
s klasa je vrhunac auto industrije, nema tu fule
- avantgarde
#104 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
na max. 250 km stopiran elektronski...kome treba vise,ko je to toliko dobar vozac da pod ovakvim uslovima danasnjice vozi brze od 250 km/h?...i ovih 250 je moguce samo ovdje u D. vozit,sav ostatak svijeta mozete zaboravit,na 130 km/h je fajront...
sve iznad 200 km je preopasno pod ovakvim saobracajnim okolnostima,prije 2 godine su testvozaci od Porschea ,dvojica ako se ne varam, poginuli testirajuci neki novi model ovdje nedaleko gdje zivim i to na pravcu gdje je 20 km kao strijela pravac,4 trake...prije nekih 3 godine su prodavci od MB,mladji ljudi,vozili SL musteriji na isporuku,isli su prebrzo i poginuli na autoputu,dvije trake,skoro nikakava krivina...ocevici kazu da se auto jednostavno diglo u vazduh...strucnjaci kazu da su morali ici bar nekih 280 km/h ako ne i vise...
ovim hocu reci da vecina ljudi nisu u stanju ni 160 km/h vozit kako treba a ovdje je mnogima malo i 250 koje ova S klasa dostize vrlo brzo..
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... odels.html
sve iznad 200 km je preopasno pod ovakvim saobracajnim okolnostima,prije 2 godine su testvozaci od Porschea ,dvojica ako se ne varam, poginuli testirajuci neki novi model ovdje nedaleko gdje zivim i to na pravcu gdje je 20 km kao strijela pravac,4 trake...prije nekih 3 godine su prodavci od MB,mladji ljudi,vozili SL musteriji na isporuku,isli su prebrzo i poginuli na autoputu,dvije trake,skoro nikakava krivina...ocevici kazu da se auto jednostavno diglo u vazduh...strucnjaci kazu da su morali ici bar nekih 280 km/h ako ne i vise...
ovim hocu reci da vecina ljudi nisu u stanju ni 160 km/h vozit kako treba a ovdje je mnogima malo i 250 koje ova S klasa dostize vrlo brzo..
http://www.mercedes-benz.de/content/ger ... odels.html
- Zatamnjena stakla
#105 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Dobra ova Mečka, gluho bilo 
-
citroen xm
#106 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!
Vidi, daleko sam ja od nekog trkača, ja mislim da je motor kod ove S klase o kome se raspravlja sasvim dovoljan. Međutim kada spominješ stariji model S klase sa 4 cilindra, e to mi je nekako bezveze i ne bi kupio nikada. Više mi to priliči onome ko želi da mu komšije zavide. S klasa u dvorištu, a niko nema pojma koji je motor, a ni sam vlasnik ne uživa u vožnji.avantgarde wrote: ma nije ni S klasa bas tako nedostizna,eno ima ovih pretposljednjih modela S klase koliko hoces za 30-40 milja € sa vrlo malo prijedjenih km i sa vrlo dobrim motorima,cak i S 500 sa tvrdjim amortizerima amg itd...a bivsu S klasu su radili i sa 4-cilindricnim motorima koji imaju 205 ks...takve S klase su jos blize dzepu obicnog covjeka...
Što se tiče same kupovine ona je uvijek najlakša, ali za kvalitetno održavanje S klase treba imati dubok džep. Kod predzadnje S klase su znali pucati vazdušni jastuci na vješanju, a jedan jastuk(amortizer) je koštao tada čini mi se oko 5000 DM. Ja bi se teško upustio u tu avanturu.
-
jefferson
#107 Re: Odg: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!
Najgora stavr je kupiti auto te klase jedno 10g staro.citroen xm wrote:Vidi, daleko sam ja od nekog trkača, ja mislim da je motor kod ove S klase o kome se raspravlja sasvim dovoljan. Međutim kada spominješ stariji model S klase sa 4 cilindra, e to mi je nekako bezveze i ne bi kupio nikada. Više mi to priliči onome ko želi da mu komšije zavide. S klasa u dvorištu, a niko nema pojma koji je motor, a ni sam vlasnik ne uživa u vožnji.avantgarde wrote: ma nije ni S klasa bas tako nedostizna,eno ima ovih pretposljednjih modela S klase koliko hoces za 30-40 milja € sa vrlo malo prijedjenih km i sa vrlo dobrim motorima,cak i S 500 sa tvrdjim amortizerima amg itd...a bivsu S klasu su radili i sa 4-cilindricnim motorima koji imaju 205 ks...takve S klase su jos blize dzepu obicnog covjeka...
Što se tiče same kupovine ona je uvijek najlakša, ali za kvalitetno održavanje S klase treba imati dubok džep. Kod predzadnje S klase su znali pucati vazdušni jastuci na vješanju, a jedan jastuk(amortizer) je koštao tada čini mi se oko 5000 DM. Ja bi se teško upustio u tu avanturu.
- muha_sa
- mayab
#109 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Ahaaa, konacno neko i to napisamuha_sa wrote:oklena mu lova![]()
Ha, čuj, sigurno uspješan poduzetnik, što se iskreno nadam da jeste, ali ne uspješan beha "robovlasnik" (mada bi prije moglo biti ovo drugo!)
- _mufljuz_
#110 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
kontroverzni bh biznismen....
- mayab
#111 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Jes, jes, tako se oto kod naske kaže_mufljuz_ wrote:kontroverzni bh biznismen....
- muha_sa
#112 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
nije kod naske vec unaske se recemayab wrote:Jes, jes, tako se oto kod naske kaže_mufljuz_ wrote:kontroverzni bh biznismen....
- avantgarde
#113 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
cuj pitanja?!!...zar se to dole kod nas uopCe pita?!..muha_sa wrote:oklena mu lova![]()
kad dodjem dole u Tz i Zivinice,Kalesija,Lukavac,Gracanica itd...pa recimo odem zbog necega kod MB u Zivinicama...jaro,imam se sta nagledat...uglavnom momci mladji po destak i 15 godina od mene,meni je 45,vozaju CL,CLS,S,E itd. auta ali sa po 500 i vise ks i motorima AMG 63...stasH,momci posteno radili pa zaradili!
-
crnoplavo
#114 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
nije ga jos niko kupio, eno prodaje se, samo su ga uvezli, autosalon, al opet upravu si, odakle autosalonu pare? al dobro, nema veze, dobro je znat da u nasoj drzavi postoji ovakvo auto, nekako mi toplo oko srca uvijek bude kad se toga sjetimmuha_sa wrote:oklena mu lova![]()
- respo
#115 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
pa po tim mjestima uglavnom i jesu posteno zaradiliavantgarde wrote:cuj pitanja?!!...zar se to dole kod nas uopCe pita?!..muha_sa wrote:oklena mu lova![]()
kad dodjem dole u Tz i Zivinice,Kalesija,Lukavac,Gracanica itd...pa recimo odem zbog necega kod MB u Zivinicama...jaro,imam se sta nagledat...uglavnom momci mladji po destak i 15 godina od mene,meni je 45,vozaju CL,CLS,S,E itd. auta ali sa po 500 i vise ks i motorima AMG 63...stasH,momci posteno radili pa zaradili!![]()
i ti da si bio u afganistanu imao bi cl cls s e klase itd auta
- avantgarde
#116 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ma nemoj tako druze?!?...ispade da je Afganistan zlatni rudnik?!...ne mogu da vjerujem da je tako...a zasto onda svi americki vojnici ne vozaju takva auta nego uglavnom prosjek?!..i ti hoces sad reci da bosnjo ode 2-3-4-5- godina u Afganistan pa posteno zaradi auto od 120 000-200 000 €?!...i naravno,uz to je jos sposoban odrzavat takav auto?!
nema logike..
nema logike..
- _mufljuz_
#117 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
da jako je posteno pomagat okupatorskoj armiji koja se trudi na svaki moguci nacin da unistava lokalni narodrespo wrote:pa po tim mjestima uglavnom i jesu posteno zaradiliavantgarde wrote:cuj pitanja?!!...zar se to dole kod nas uopCe pita?!..muha_sa wrote:oklena mu lova![]()
kad dodjem dole u Tz i Zivinice,Kalesija,Lukavac,Gracanica itd...pa recimo odem zbog necega kod MB u Zivinicama...jaro,imam se sta nagledat...uglavnom momci mladji po destak i 15 godina od mene,meni je 45,vozaju CL,CLS,S,E itd. auta ali sa po 500 i vise ks i motorima AMG 63...stasH,momci posteno radili pa zaradili!![]()
i ti da si bio u afganistanu imao bi cl cls s e klase itd auta
nema sta postenje sa dna smrdljive kace
-
Kama Preksutra
#118 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Mogao je još 200 k uštediti pa uzeti ovoga

- muha_sa
#119 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ne valja--previše nizak a i gume mu nake nikakveKama Preksutra wrote:Mogao je još 200 k uštediti pa uzeti ovoga
- Edin H.
#120 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Najgore se parkirati, lako ogrebes aluminijske felge od ivicnjak.
Zato na cadvi uzmes sire gume i nema problema
Zato na cadvi uzmes sire gume i nema problema
- muha_sa
#121 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
ostaviš ga na sred ceste-upališ sva 4 i vozdra.Edin H. wrote:Najgore se parkirati, lako ogrebes aluminijske felge.
-
Kama Preksutra
#122 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Vidi čvrke u Franje, garažiran, nema packe na sebi
-
citroen xm
#123 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Bila je jedna tema u kojoj smo se baš prepucavali oko porijekla imovine, neće valjda i ova biti ista?
Uglavnom ja znam da onaj ko radi 5 godina u afganistanu noseći glavu u torbi neće ni pomisliti da sve pare spuca na neki novi mercedes. Ti ljudi obično gledaju da kupe neku nekretninu ili pokrenu vlastiti biznis i da se riješe bijede. Onaj kome je cilj samo nov mercedes neće 100% krenuti na 5 godina u afganistan već će gledati da se što brže i što lakše domogne love.
Uglavnom ja znam da onaj ko radi 5 godina u afganistanu noseći glavu u torbi neće ni pomisliti da sve pare spuca na neki novi mercedes. Ti ljudi obično gledaju da kupe neku nekretninu ili pokrenu vlastiti biznis i da se riješe bijede. Onaj kome je cilj samo nov mercedes neće 100% krenuti na 5 godina u afganistan već će gledati da se što brže i što lakše domogne love.
- muha_sa
#124 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
bar je nekom to lako u Bosni i Hercegovini--nepresušna krava muzara koju jebu i muzu a još joj dohakali nisu.citroen xm wrote:Bila je jedna tema u kojoj smo se baš prepucavali oko porijekla imovine, neće valjda i ova biti ista?
al jebo to, meni je moja mecka najbolja.

-
citroen xm
#125 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!
Miran san mi je bitniji od bilo kog auta bilo koje vrijednosti. I sa istim tim trabantom se u bivšoj jugi išlo svuda, a nešto ne čujem da su ljudi kada se okupe pričali kojom idu uz Ivan i imaju li dovoljno konja i kubika ispod haube. Jbg sad je sinovima istih tih ljudi malo 250 KS po potpuno istim putevima.