nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#11851 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja tako jednom u noći se vraćao AP i fulim skretanje za Stup. I to za malo, kasno počeo kočiti i profuram jedno 50 metara. I sta da radim, do Semizovca na kruzni pa nazad. Medjutim vidim da ima ljudi koji serbez rikvercom poprave fulu.
- Logovan
#11852 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Daleko lakše, isplativije.un1ted wrote:Bolje "rizikovati" cvaju, nego napraviti krug na autoputuSto da ne?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#11853 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Fakat, ja se pokusavam sto manje cuditi. Prodje kroz crveno, uvali se na skretanju kada je guzva, ne postuje razna pravila. Zasto to radi? Zato sto nema adekvtne kazne.
Da hamsa dobije kaznu za pogresno prestrojavanje, pa onda voznja u zabrani, pa ugrozavanje drugih, pa jos par kaznica da mora na sud, ne bi nikad vise nista ponovila. Ne samo ona, vec veliak vecina nas.
Da hamsa dobije kaznu za pogresno prestrojavanje, pa onda voznja u zabrani, pa ugrozavanje drugih, pa jos par kaznica da mora na sud, ne bi nikad vise nista ponovila. Ne samo ona, vec veliak vecina nas.
- drug_profi
#11854 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da ti kazem, dzep je fantastican korektiv.
Kako sam se ponovio sa autom i skontao da mi je samo npr.far (polovan) 350 maraka pazim ko svabo i na ogranicenja i na propise. Nema sanse da dozvolim da budem u prekrsaju i da onda iz toga ispadne neki udes, manji ili veci, gdje bih ja snosio stetu.
A za kasko ne vidim racunicu. 4-ta godina autu, prevelika amortizacija. Ili griješim?
Kako sam se ponovio sa autom i skontao da mi je samo npr.far (polovan) 350 maraka pazim ko svabo i na ogranicenja i na propise. Nema sanse da dozvolim da budem u prekrsaju i da onda iz toga ispadne neki udes, manji ili veci, gdje bih ja snosio stetu.
A za kasko ne vidim racunicu. 4-ta godina autu, prevelika amortizacija. Ili griješim?
-
BadBoy
#11855 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam jednom tako fulio isključenje za Visoko (gdje sam trebao), ništa nastavim do Kaknja, platim, okrenem se tamo i uključim ponovo na autoput, platim do Visokog... Ja budala izgleda...drugi profil wrote:Ja tako jednom u noći se vraćao AP i fulim skretanje za Stup. I to za malo, kasno počeo kočiti i profuram jedno 50 metara. I sta da radim, do Semizovca na kruzni pa nazad. Medjutim vidim da ima ljudi koji serbez rikvercom poprave fulu.
- supercali
#11856 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma jebo kaznu sto ce dobiti kako ne misli da moze neko na njega naletiti sa brzinom od 120
I on ako ide 50 pa to je sila skoro da te udari neko od 170
Ima da te kupe po bankinama nakon toga
I on ako ide 50 pa to je sila skoro da te udari neko od 170
Ima da te kupe po bankinama nakon toga
- Logovan
#11857 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa i jesi budala (bez uvrede), tako ti dođe, a i meni kada se desi isto, biću ista budala.BadBoy wrote:Ja sam jednom tako fulio isključenje za Visoko (gdje sam trebao), ništa nastavim do Kaknja, platim, okrenem se tamo i uključim ponovo na autoput, platim do Visokog... Ja budala izgleda...drugi profil wrote:Ja tako jednom u noći se vraćao AP i fulim skretanje za Stup. I to za malo, kasno počeo kočiti i profuram jedno 50 metara. I sta da radim, do Semizovca na kruzni pa nazad. Medjutim vidim da ima ljudi koji serbez rikvercom poprave fulu.
- xamp
#11858 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Grijesis. Isplati ti se kasko vjeruj mi. Moze te neko pokupit na ulici dok ti je parkirano auto pa snosis ti stetu. Ili da ti padne cigla na auto. Ili da ti pokupis nekoga sasvim slucajno koliko god da pazis.drugi profil wrote:Da ti kazem, dzep je fantastican korektiv.
-
530i
#11859 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Treba regulisati zakonom da se pišu ozbiljne kazne na osnovu ovih snimaka sa autoputa.
- supercali
#11860 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma necemo biti budale prvo ne izlazes se opasnosti da se neko zabije u tebe drugo postujes zakonLogovan wrote:Pa i jesi budala (bez uvrede), tako ti dođe, a i meni kada se desi isto, biću ista budala.BadBoy wrote:Ja sam jednom tako fulio isključenje za Visoko (gdje sam trebao), ništa nastavim do Kaknja, platim, okrenem se tamo i uključim ponovo na autoput, platim do Visokog... Ja budala izgleda...drugi profil wrote:Ja tako jednom u noći se vraćao AP i fulim skretanje za Stup. I to za malo, kasno počeo kočiti i profuram jedno 50 metara. I sta da radim, do Semizovca na kruzni pa nazad. Medjutim vidim da ima ljudi koji serbez rikvercom poprave fulu.
- drug_profi
#11861 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nesto oko 900 godisnje je kasko. Oduzima se nesto starost auta i na kraju opet ja placam nekakvo ucesce u steti. Za takve stvari tipa lupanja na parkingu tih 900 moze pokriti opravak.xamp wrote:Grijesis. Isplati ti se kasko vjeruj mi. Moze te neko pokupit na ulici dok ti je parkirano auto pa snosis ti stetu. Ili da ti padne cigla na auto. Ili da ti pokupis nekoga sasvim slucajno koliko god da pazis.drugi profil wrote:Da ti kazem, dzep je fantastican korektiv.
Ili ja imam pogresne kalkulacije?
- Dope_Man
#11862 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Samo pucati kazne, a snimke imaju, valjda su dovoljno dobri originalni snimci da se moze vidjeti tablica. Uostalom, treba po meni da je patrola na svakom izlazu s AP-a, to je 5-6 patrola koje stoje i cekaju. Cim se nesto vidi na ekranima samo jave da cekaju taj auto i lijepo ga odmah odrati.
Znam i sam par likova koji su vozali svasta, nabirali kazne.. ali kad je doslo vrijeme da se plati, pa se dobre pare morale iskesirati, onda su neke stvari naucili. Sad umjesto da voze bez vozacke idu GRASom dok ne ispostuju zabranju upravljanja vozilom.
Jedini je problem sto kod nas postoji i zastara i slicne gluposti. Treba da te ceka svaka kazna nebitno koliko je odlagao. Ako nista za 10 godina ces morati produziti vazenje vozacke pa onda te docekati, a za voznju bez vozacke odmah rezati zatvor.
Znam i sam par likova koji su vozali svasta, nabirali kazne.. ali kad je doslo vrijeme da se plati, pa se dobre pare morale iskesirati, onda su neke stvari naucili. Sad umjesto da voze bez vozacke idu GRASom dok ne ispostuju zabranju upravljanja vozilom.
Jedini je problem sto kod nas postoji i zastara i slicne gluposti. Treba da te ceka svaka kazna nebitno koliko je odlagao. Ako nista za 10 godina ces morati produziti vazenje vozacke pa onda te docekati, a za voznju bez vozacke odmah rezati zatvor.
- xamp
#11863 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne placas nikakvo ucesce. Meni se desilo prije par godina da sam vozio auto staro 5-6 godina u tom trenutku, i JA sam napravio sudar sasvim slucajno. To mi je bila prva godina kaska. Placao sam oko 1000 godisnje a steta na auto je bila oko 1800KM.drugi profil wrote: Nesto oko 900 godisnje je kasko. Oduzima se nesto starost auta i na kraju opet ja placam nekakvo ucesce u steti. Za takve stvari tipa lupanja na parkingu tih 900 moze pokriti opravak.
Dao sam kljuc, auto su popravili, uzeo sam kljuc, oni su sve rijesili. Nista nisam platio osim kazne koja je bila 50tak markica.
- drug_profi
#11864 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
hajd otici cu da mi opet malo bolje rastumace. uvijek oni imaju te neke ponude gdje si donji ako ne procitas sitna slova, tj. ne postavis prava pitanja.xamp wrote:Ne placas nikakvo ucesce. Meni se desilo prije par godina da sam vozio auto staro 5-6 godina u tom trenutku, i JA sam napravio sudar sasvim slucajno. To mi je bila prva godina kaska. Placao sam oko 1000 godisnje a steta na auto je bila oko 1800KM.drugi profil wrote: Nesto oko 900 godisnje je kasko. Oduzima se nesto starost auta i na kraju opet ja placam nekakvo ucesce u steti. Za takve stvari tipa lupanja na parkingu tih 900 moze pokriti opravak.
Dao sam kljuc, auto su popravili, uzeo sam kljuc, oni su sve rijesili. Nista nisam platio osim kazne koja je bila 50tak markica.
-
Kataklinger
#11865 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prije par dana prolazim kroz tunel na autoputu prema Zenici, vozim 100km/h na tempomatu. Kraj mene proletise 2 trkaca toliko brzo da je izgledalo kao da sam pod rucnom. 180-200 km/h odoka. Ubrzo nailazim na ono prosirenje u tunelu, parkiran Golf 4 karavan tamno plavi. Nazad radar. Hoce neko zaplakat...
-
NediM17
#11866 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa kolko sam ja skonto kazna je ista ha isao 31km/h preko ogranicenja, ha 131km/h preko ogranicenja.
- amar1994
#11867 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
joj nakaradeNediM17 wrote:Pa kolko sam ja skonto kazna je ista ha isao 31km/h preko ogranicenja, ha 131km/h preko ogranicenja.
- drug_profi
#11868 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I to na AP.
AP bi trebao imati svoju saobracajnu policiju.
- Optimist
#11869 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znaci nije im vise dosta sto postavljaju ispred tunela, vec su sada poceli i unutar? Kako im to dozvole oni iz COKP-a, mislim da je zabranjeno zadrzavanje u tunelu osim ako nisi u kvaru.Kataklinger wrote:Prije par dana prolazim kroz tunel na autoputu prema Zenici, vozim 100km/h na tempomatu. Kraj mene proletise 2 trkaca toliko brzo da je izgledalo kao da sam pod rucnom. 180-200 km/h odoka. Ubrzo nailazim na ono prosirenje u tunelu, parkiran Golf 4 karavan tamno plavi. Nazad radar. Hoce neko zaplakat...
P.S. U Zenici ima civilni tamnoplavi presretac Golf 5 na starim tablicama koji ponekad patrolira Dionicom Zenica-Kakanj pa ga se pripazite.
- Laertes
#11870 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cobra 11drugi profil wrote:I to na AP.
- basicm
#11871 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Najbolje je da i na AP stave znakove 60-80 pa da ste rahat, vidim mnogo stresa prozivljavate kad vozi trocifrenom brzinom.
I ovako su kazne stavili da pune budzet i dzepove policiji, a ne preventivno. Ja jos tvrdim da su znakovi 40-60 iz pecinskog vremena i da su sporaci veci problem od trkaca generalno, dok se trkaci rjesavaju individualno odmah na cesti, a ne kaznama koje skupljaju u sabrana djela.
I ovako su kazne stavili da pune budzet i dzepove policiji, a ne preventivno. Ja jos tvrdim da su znakovi 40-60 iz pecinskog vremena i da su sporaci veci problem od trkaca generalno, dok se trkaci rjesavaju individualno odmah na cesti, a ne kaznama koje skupljaju u sabrana djela.
- amar1994
#11872 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
basicm wrote:Najbolje je da i na AP stave znakove 60-80 pa da ste rahat, vidim mnogo stresa prozivljavate kad vozi trocifrenom brzinom.
Ma jasta , nek idu u pm , ja sam trkac ako idem 150, 160 jer je desno.kolona kamiona , autobusa i sporijih vozaca
- drug_profi
#11873 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svako svremenije auto ima pomoć elektronike kod držanja ceste u krivinama.
Svako savremenije auto kad ga ubacis u 6 stepen, ode preko ogranicenja ko od sale.
Svako savremenije auto sa solidnim gumama, zaustavice se sa te brzine na cca 50-60 metara.
Međutim, propisi se prilagađavaju najnižim dozvoljenim kriterijima, tako da je Yugo 45 npr. standard po kojem se određuje najveća dozvoljena brzina.
Nema veze što ću ga ja sa autom proizvedenim 2014, a dizajniranim 2010. nadmašiti u svim sigurnosnim aspektima, i za mene važi isto ograničenje, i ista kazna.
Svako savremenije auto kad ga ubacis u 6 stepen, ode preko ogranicenja ko od sale.
Svako savremenije auto sa solidnim gumama, zaustavice se sa te brzine na cca 50-60 metara.
Međutim, propisi se prilagađavaju najnižim dozvoljenim kriterijima, tako da je Yugo 45 npr. standard po kojem se određuje najveća dozvoljena brzina.
Nema veze što ću ga ja sa autom proizvedenim 2014, a dizajniranim 2010. nadmašiti u svim sigurnosnim aspektima, i za mene važi isto ograničenje, i ista kazna.
- drugtito2011
#11874 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sve to što si nabrojao stoji, ali problemi su u temeljima.drugi profil wrote:Svako svremenije auto ima pomoć elektronike kod držanja ceste u krivinama.
1. Instruktori - najduža vožnja do Makarske bez izlaska na autoput. Šta on(a) može naučiti buduće vozače?
2. Tehnčki pregledi - Obzirom na starost vozila na našim cestama i smeća koje se i dalje uvozi, thenički pregledi su mjesto gdje dobijaju dozvole za izlazak na cestu, kao "tehnički ispravna vozila". Šta oni mogu utvrditi za 15 minuta koliko traje tehnički? Ko je izazvao nesreću zato što mu ispušni plinovi prelaze granicu? Ne kažem da nije bitno, ali ne utiče na sigurnost vozila. Prodju s lampom oko i ispod vozila, ko fol pregledaju kočnice i to je to. Nikad ih niko nije prozvao ili nedajbože kaznio za javašluk i izdavanje lažnih atesta. Bar ja nisam čuo. Da samo jedno plate adekvatnu kaznu, par desetina hiljada KM, ne bi im palo na pamet da izdaju atest "nako".
3. Budale za volanom - Džaba sva napredna tehnika, uredjaji, elektronika i ostala pomagala kad budala sjedi na mjestu vozača.
4. Saobraćajna signalizacija - katastrofa. Ko odgovara za takvo stanje?
Kad sve sabereš i oduzmeš, mi smo u q i nek nam je Bog na pomoći.
- vješalica
#11875 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
90% udesa zasigurno pa cak i sa kontejnerima starim a bogami i novim nije nikakav tehnicki uzrok
Pjane i udrogirane agresivne budale,preticanje,utrka ko da je zadnja sekudna zivota i na kraju mrtvacki prevoz
Samo se prebacuje odgovornost na truhla auta jer je tako lakse saprati nerad i nesankvionisanje stoke
Pjane i udrogirane agresivne budale,preticanje,utrka ko da je zadnja sekudna zivota i na kraju mrtvacki prevoz
Samo se prebacuje odgovornost na truhla auta jer je tako lakse saprati nerad i nesankvionisanje stoke